<strong>Wall går igenom</strong> flera saker som självutnämnd finmedia tiger om gällande terrordådet.

Kritisk granskning av 9/11

Gunnar Wall är en svensk journalist. Han har bland annat redogjort för de märkliga turerna i Palmemordet i två böcker. I sin senaste bok granskar han terrordåden i USA i september 2001.
11_september_och_andra_terrordad_genom_historien-wall_gunnar-17043641-frnt
11 september och andra terrordåd genom historien (Bokförlaget Semic, 2012), av Gunnar Wall.

Gunnar Wall (född 1951) vågar ifrågasätta. Han kanske inte alltid angriper problemen så som en luttrad dissident kunde önska, men han kommer bra nära. Han har sin bakgrund i radikal press och han skriver fortfarande i Internationalen, Socialistiska partiets tidning. Samtidigt har han arbetat på Upsala Nya Tidning, som kallar sig liberal. Wall kan därmed sägas ha en fot i båda världarna: i etablissemanget och i den regimkritiska kulturen.

Walls senaste bok har utgetts på Semic press, som kan sägas vara ett etablerat förlag. I så måtto är 11 september och andra terrordåd genom historien (2014) en unik bok, även sett globalt. Att ifrågasätta den officiella versionen av terror­dåden den 11 september 2001 (på engelska 9/11) gör man inte ostraffat. 9/11 är tabu i mainstream-media. Endast den officiella versionen återges. Kritikerna är hänvisade till internet. I Sverige är det bara Jan-Olof Rönn som hittills ifrågasatt den rådande 9/11-versionen. Hans Utan media kan du inte starta ett krig recenserade undertecknad i Nya Tider v. 47/2013. Där nämner Rönn en del märkligheter kring 9/11.

Rönns bok behandlade media i stort och dess tendens att mörka och förvränga sanningen. Wall fokuserar på 9/11. Titelns ”och andra terrordåd” täcks för sin del bara in av det 14-sidiga efterordet. Där sägs en del nyttigt, men som konsumentupplysning kan sägas att boken helt domineras av frågorna kring 9/11.

Wall har dessutom egenheten att han inte delat in sin text i kapitel. Det finns inte ens mellanrubriker i denna 253-sidiga bok. Nej, allt redogörs för i en löpande text. Stycke­byten görs och det är ju bra. Men läsvänligheten hade blivit större med kapitelindelningar och mellanrubriker. Det ska dock medges att boken är stringent skriven. Wall har noter till böcker, tidningar och webbsidor han stödjer sig på.

Gunnar Wall.
Gunnar Wall.

Boken börjar med vad som kan sägas vara den officiella versionen av dådet: hur fyra passagerarplan ska ha kapats av muslimska terrorister. Jag säger inget om detta just nu, det ges belägg för vad som sägs, men detta är den version man kan läsa även hos officiella historiker. Ett exempel på en sådan är tyske Stefan Austs Inside 9/11 från 2002.

Vid niotiden på förmiddagen träffas World Trade Centers tvillingtorn i New York av två av de kapade planen. Hur tornen börjar brinna och sedan rasar, och hur människor drabbas i kaoset, gås igenom av Wall. I sig är detta inte kontroversiellt som rapport. Det är ännu välkänd mark för genomsnittsläsaren. Men boken börjar hetta till på sidan 96. Här redogörs för hur en mindre byggnad i WTC-komplexet, WTC 7, rasar ihop vid femtiden – och detta utan att ha träffats av ett plan eller fått några nämnvärda skador. Även sättet som tvillingtornen rasar ihop på är märkligt. Experter som granskat det hela (som fysikern Steven E. Jones), tycker att det ser ut som om de sprängts som vid en kontrollerad rivning. Och detta nämns av Wall. Att redogöra för sådan här kritik är välgörande. Sådant här får vi aldrig läsa i gammelmedia.

”Det är ett par saker som är lite förbryllande här”, skriver Wall på sidan 100. Då syftar han på att 9/11-attackerna kom lämpligt för USA för att lansera en ny offensiv utrikespolitik. Walls ton är återhållen och hans bok är balanserad, men alla de märkligheter och anomalier han radar upp gör att även den mest tvivelsjuka läsare torde instämma i att hela affären är ”förbryllande”.

Som att USA:s försvar i juni 2001 övade ett scenario med en terroristattack. Det hela hette ”Combined (Joint) Training for Unconventional Threat”. Scenariots titelsida hade bilder av flygplan, kryssningsmissiler och självaste Osama Bin Laden. Han var känd som terrorist för USA:s allmänhet redan då, men nog ger denna försvarsövning ändå ett suspekt intryck.

Bin Ladens kopplingar till Bushfamiljen och CIA:s roll i att finansiera den muslimska gerillan i Afghanistan 1979-1989 nämns även av Wall. Han går inte så långt som till att kalla al-Qaida, den grupp där bin Laden sägs ha ingått och som beskylls för att ha utfört 9/11, en skapelse av CIA. Men sådana indicier är lätta att hitta för internetsurfaren. Webbtidningen för USA:s försvarsveteraner, Veterans Today, kallar det hela vitsigt för ”al-CIA-duh”.

Nåväl. Wall går igenom fler saker kring 9/11 som självutnämnd finmedia tiger om. Som när han redogör för den grupp kallad neocons, ny-konservativa, som präglade Bushadministrationen 2000-2008 och som yrkade på offensiv utrikespolitik när USA nu var den enda återstående supermakten. I gruppen ingick folk som Condolezza Rice, Dick Cheney, Paul Wolfowitz, Donald Rumsfeld och Richard Perle. Detta var topprådgivare och försvarsminstrar, ja själve vicepresidenten Cheney var del i denna imperialistiska grupp. Wall skildrar gruppens framväxt och det är välgörande.

Wall nämner i sammanhanget även hur den avgående presidenten Eisenhower 1961 sade att USA styrs av ett militärindustriellt komplex. Och detta komplex jämte oljeindustrin tog makten på ett avgörande sätt i USA i och med 9/11. Wall ger oss här en skildring av Bush den äldres verksamhet i oljeindustrin, hur hans son Bush den yngre följde honom i spåren med bolaget Arbusto, och hur superkapitalisten George Soros sedan räddade detta konkursmässiga bolag. Och därifrån vidare till hur kapitalism och multinationella företag går hand i hand med USA:s imperialistiska agenda, med 9/11 som startskott.

Walls bok innehåller mycket, och alla trådar följs inte till sitt logiska slut. Men han får bra mycket sagt. Detta är inte bara ännu en bok om utrikespolitik. Detta är en svensk motsvarighet till sådant som skrivs av Noam Chomsky, en amerikansk regimkritiker sedan 20 år. USA skapade en nationell diktatur efter 9/11 och få protesterade. Vänstern gjorde det kanske, men USA kunde bedriva sitt ”krig mot terrorismen” och 9/11:s uppgivna förövare länge och väl utan att mainstream-media protesterade, varken här eller där. Än i dag är ifrågasättande av 9/11 tabu i svensk gammelmedia. Därför är Walls bok värdefull.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Varför är det tabu att tala om Swexit?

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Fransk veteranjournalist varnar för det kommande digitala samhällets tyranni

Fransk veteranjournalist varnar för det kommande digitala samhällets tyranni

🟠 Exklusivt samtal med Pierre Jovanovic Ett övervakningssamhälle som överträffar George Orwells dystopi i den världskända romanen 1984 håller sakta på att implementeras världen över med hjälp av digitala redskap, såsom digitala ID-handlingar, biometriska pass och identifieringsmetoder som BankID i Sverige samt nya instrument som möjliggör att ens tillgångar fryses med en knapptryckning från ett anonymt kontor någonstans i världen. En av de heligaste rätterna genom alla tider och civilisationer – äganderätten – håller på att avvecklas till förmån för en kleptokrati, som drivs på av maffialiknande och kriminella makthavare på dolda direktiv från globalister. Detta möjliggörs med en befolkning som fördummats av ett skolväsende som främst blivit en megafon för politiskt korrekt propaganda. Dock är framtiden inte så mörk som man skulle kunna tro, eftersom det sker ett uppvaknande likt en flodvåg som sköljer över världen, vilken i sin tur blottlägger all korruption som sker inom politiken och finansvärlden. Nya Tider publicerar här den andra delen av intervjun med den franskserbiske journalisten och författaren Pierre Jovanovic, som ger oss sin syn på det som sker i världen idag.

Läs även:

Ingen rättegång för Marilyn Manson i maj

Ingen rättegång för Marilyn Manson i maj

🟠 KULTUR Den senaste uppdateringen i fallet Brian Warner (Marilyn Manson) vs Evan Rachel Wood et al är att rättegången, som skulle ha inletts den första maj i år, inte blir av. Orsaken till detta beslut är att Warner överklagar anti-SLAPP domen som innebar att en stor del av hans anmälan ströks av domstolen.

En av våra största poeter jubilerade

En av våra största poeter jubilerade

🟠 KULTUR Trots att 200-årsminnet av en våra mesta lästa och uppskattade poeter, Erik Johan Stagnelius, inföll förra året, har det rönt begränsad uppmärksamhet. Det är synd, då det är en av det svenska språkets skickligaste och mest omedelbart tillgängliga diktare. Den som tränger djupare i hans liv och verk ställs dock inför en rad mysterier och problem – ja, i vissa avseenden är han också den svenska lyrikens gåtfullaste och mest gäckande gestalt.

Påsken – mer än bara ägg

Påsken – mer än bara ägg

🟠 KULTUR Påsken är den största helgen för alla kristna och påskens händelser utgör centrum i den kristna tron. Vi ska följa Iris, hennes man Henning och barnbarnet Tor tillsammans med kompisen Staffan genom denna högtid.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Jan Guillou sätts under lupp

🟠 RECENSION Det är nog många som stört sig på Jan Guillou. En ny bok av litteraturprofessorn Ola Holmgren har dock tagit det hela ett steg längre. Den låter Guillou bli utgångspunkten för en kritik av en hel tidstendens. Guillou blir till en symbol för ”journalismen”, ett slags ideologi som bygger på att gestaltningen är oväsentlig, utan det enda som räknas är spännande och sensationella uppgifter. Förutom att vara en fiende till konsten döljer journalismen också på ett förrädiskt sätt en stark politisk tendens, i Jan Guillous fall bland annat en okritisk inställning till islam. Även den som inte är intresserad av litteratur kan njuta av det underhållande angreppet på den pompöse Guillou.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Att förvalta ett kulturarv

🟠 HISTORIA Folkdräkter är en del av vårt svenska kulturarv. De ser inte exakt likadana ut då de har en lokal prägel. Varje bygd och härad har en egen, specifik dräkt, vilket är orsaken till att folkdräkt även kommit att benämnas som bygdedräkt eller häradsdräkt. Folkdräkten var mycket populär bland allmogen medan andra förvaltade detta kulturarv med hjälp av den folkliga modedräkten.

Inte alltid en klänning i vitt

🟠 HISTORIA Idag är det självklarhet att bära en vit klänning när man gifter sig, men så har det inte alltid varit. Faktum är att det var först på 1800-talet som vit färg på brudklänningen började bli vanligt. Här i Sverige dröjde det dock till sekelskiftet 1900 innan den vita brudklänningen överhuvudtaget började konkurrera ut den svarta bland vanligt folk.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.