Aftonbladet valde nyligen att skriva om farmattacker mot vita i Sydafrika, något som Nya Tider har rapporterat om sedan start. Foto: NyT

Ledare: Konspiration eller sanning, Aftonbladet?

Den politiskt korrekta eliten på Twitter chockades härom veckan av en synnerligen ”rasistisk” och ”hetsande” artikelserie om Sydafrika som publicerades i Aftonbladet. Även jag chockades, dock inte av samma anledning. Aftonbladet rapporterade utförligt om ”svart elit och vit misär” i det splittrade Sydafrika, och skrev en längre artikel om eskalerande farmarmord, där afrikander faller offer på de mest brutala sätt på grund av sin vita hud.

I den första artikeln i Aftonbladet hade man följt hjälporganisationen Solidaritet, en organisation jag själv slog följe med för ett och ett halvt år sedan på en av mina resor genom Sydafrika. Redan då kunde vi i Nya Tider rapportera om växande slumområden med fattiga afrikander, om hur de nekas hjälp från samhället och kollektivt skuldbeläggs och straffas för det vita styre som rådde innan 1994. Vi besökte flera slumområden, såväl i Johannesburg som i Kapprovinsen, blev inbjudna till skjul och ruckel och rapporterade om misären. Inom organisationen Solidaritet var man oroade för den växande andelen afrikander i slumområdena – man menade att systemet i Sydafrika gynnar majoriteten och att korruptionen är så omfattande att det är svårt att ta sig någonstans utan kopplingar till det styrande partiet African National Congress, ANC.

Aftonbladets andra artikel hette ”Mordvåg på vita farmare” och beskriver hur farmarmorden har eskalerat i landet med 18 kända mord redan i år. Sedan maktskiftet 1994 har uppskattningsvis 4 000 vita farmare mördats. Även denna ”obekväma sanning” har Nya Tider frekvent rapporterat om sedan start. Nya Tider har som enda tidning åkt ned till Sydafrika, talat med anhöriga till mördade familjemedlemmar, intervjuat våldtäktsoffer, poliser, hjälparbetare, farmare och före detta farmare för att kunna förmedla en rättvis bild av situationen. Redan från start kunde vi som enda tidning öppet tala om de våldsbrott som inte fick någon medial uppmärksamhet i Sverige eftersom det föll under ett tabu på grund av att offren var vita.

Att Aftonbladet väljer att ta in artiklar om vita som diskrimineras, om farmarmord och om växande slumområden är positivt. Personligen tror jag att det enda som kan få diskrimineringen och farmarmorden att minska är medial uppmärksamhet. Det är inte fullt så enkelt att begå övergrepp om omvärlden ser på.

Uppmärksamheten kring Sydafrika kommer i rättan stund. Härom dagen gick Sydafrika till val, och den radikale politikern Julius Malemas parti Economic Freedom Fighters ser ut att bli tredje största parti i landet. Malema har gjort sig känd för sin rasistiska retorik mot vita farmare och på ett utomhusmöte höll supportrar upp plakat med texten ”Smekmånaden är över för den vita befolkningen” tillsammans med partiets logga. Jag har själv fått uppgifter om ökade farmattacker efter Nelson Mandelas död.

Härom veckan kallades Nya Tider för ”konspirationsneurotisk” av en journalist i svensk media. Vilka artiklar debattören syftar på som skulle innehålla ”konspirationer” skriver han dock inte. Förmodligen skulle mina artikelserier om diskrimineringen av afrikander och farmarmorden enkelt ha slunkit in i ”konspirationsfacket”. Nu kan man inte låta bli att undra över hur samma journalist ställer sig till att Aftonbladet publicerar en artikelserie som är som tagen ur Nya Tider.

Nya Tider behövs. Nya Tider bryter ny mark och vågar ta upp tabun då ingen annan gör det, så att till och med Aftonbladet följer efter. Det är på många sätt ”nya tider” i media-Sverige.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Varför detta krig mot landsbygden?

Varför detta krig mot landsbygden?

🟠 LEDARE. I detta nummer rapporterar vi om EU-kommissionens plan att tvinga husägare att tilläggsisolera för hundratusentals kronor. Boverket vädjar till regeringen att stoppa den nya lagen och varnar för att många kommer att tvingas riva sina hus. Det verkar dock vara precis det som är planen – landsbygdsbefolkningen ses som klimatbovar som ska bekämpas med alla medel.

Läs även:

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

🟠 Stf. Flygvapenchefen: Nu tar vi nästa steg i vårt samarbete med USA. Historia skrevs i juni då två amerikanska B-1B Lancer strategiska bombflygplan, med kapacitet att bära kärnvapen, för första gången någonsin landade i Sverige. Det skedde inom ramen för den andra flygövningen som genomfördes i norra Sverige bara den senaste månaden. Nya Tider avslöjar flera okända aspekter om B-1B Lancer, inte minst hur det egentligen ligger till med dess kärnvapenkapacitet, samt gör en analys om varför USA och NATO är så intresserade av Sverige och ett flygfält i Norrbotten.

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

🟠 DEBATT. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Så lyder definitionen av demokrati enligt den tyngsta av Sveriges grundlagar, Regeringsformen. Om det förhåller sig på detta sätt, ja då är allt frid och fröjd. Vald regeringen har därefter till uppgift att omsätta folkets vilja till politiskt ställningstagande och praktisk handling för att folkstyret, demokratin, ska anses fylla sin grundläggande funktion. Utgick makten från folkets val av politik efter valet 2018 eller fick folk­styret stryka på foten till förmån för etablissemangets lösning som ingen röstat för? Den frågan ställer sig veckans debattör, Curt Linderholm.

Du döda nya värld

Du döda nya värld

🟠 DOKUMENTÄR. I en spektakulära dokumentären Died Suddenly kommer flera yrkesmänniskor till tals som hanterat det som framstår som dödliga biverkningar av vaccinen mot covid-19. Filmen, som nu utsätts för omfattande censur av it-jättarna, aktualiserar frågan om vad en dokumentär egentligen är.

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

🟠 UTRIKES Norska Senterpartiet har endast 4,7 procent av väljarstödet kvar i den sämsta mätningen någonsin. Inför valet 2021 var Senterpartiet ett drygt 20-procentsparti i flera mätningar, men i Stortingsvalet nådde de endast 13,5 procent. Med Senterledaren som finansminister straffas de hårdare än Arbeiderpartiet som har statministerposten.

Nyhetsdygnet

En förbannad fransman undersöker folkviljan

🟠 Bokrecension. Det här är ganska rolig bok, som försöker ge ett franskt perspektiv på globaliseringens och liberaliseringens effekter. Christophe Guilluy är geograf, och har skrivit en rad uppmärksammade debattböcker de senaste 20 åren. Boken är väldigt välskriven, full av slagkraftiga formuleringar. Det är lätt att böcker som försöker reda ut sociala förhållanden och samhällstillstånd blir akademiska tegelstenar, men inte denna. Språket är som en lätt berusad hockeymatch, fullt av hårda puckar och snabba passningar.

Barbie – Tråkigt och tillrättalagt när ikoniska dockan blir spelfilm

🟠 Filmen Barbie marknadsförs som en film för hela familjen och miljoner har redan sett den. Många går dock från biograferna med en känsla av besvikelse eller rent av i vredesmod. Filmen tolkas av många kritiska röster som en attack på familjen där både Barbie och Ken sviker sina naturliga könsroller och inte tar sitt ansvar. Speciellt många kvinnor som uppskattat Barbie som barn har blivit bestörta.

Sofia Karlssons “Sånger från broccolifälten”

🟠 Balsam för själen, förpackad i CD-format. Musik för den nordiska själen. Sofia Karlsson låter tonerna och orden växa fram och fyllas med en eftertänksam, naturnära harmoni. Hennes sånger handlar ofta om att fly stadens brus och stress till den glada och hoppfulla landsbygden. ”Jag har börjat förstå marken, jorden och kraften Naturen har”, säger hon, samtidigt som hon i sin musik uttrycker sorg ”över eländet i Väst”.

Månen mer beboelig än man tidigare trott

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK De data som samlats in av den indiska månlandaren Chandrayaan 3/Vikram Lander och Pragyan Rover har funnit att månen skulle kunna vara mer gästvänlig för en mänsklig koloni än man trodde tidigare. Ytlagret fungerar som en bra isolator, och man kan extrahera syre från vissa mineraler på månen. Förutom detta har man har upptäckt ”naturlig” seismisk aktivitet på månytan.

Vad vill World Economic Forum?

🟠 11 exempel på konkreta framtidsplaner för planeten. World Economic Forum (WEF) är en av de mest inflytelserika globalistiska privata organisationerna som finns i världen. De ingår samarbete med FN och skryter öppet med att deras lärjungar ”infiltrerar” världens regeringar. Men vad döljer sig egentligen bakom allt prat om ”hållbarhet”, ”resiliens” och ”Den stora återställningen”? Nya Tider listar elva av de mest förryckta idéer som WEF verkar för.

Inblickar i den tidiga kristendomen

🟠 HISTORIA Nya testamentets kanon utgörs av 27 skrifter: fyra evangelier, Uppenbarelseboken samt brev. Denna kanon sammanställdes under 300-talet, men dessa 27 skrifter är inte de enda kristna skrifter som finns. Ett mycket stort antal evangelier, böcker, sånger och apokalypser skrevs under 100-300-talen och några enstaka skrifter kom även till långt senare. Dessa kom inte med i Bibeln utan utgör Nya testamentets apokryfer. Även om dessa skrifter inte är kanon har de varit betydande och ger intressanta inblickar i den tidiga kristendomen.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.