Aftonbladet valde nyligen att skriva om farmattacker mot vita i Sydafrika, något som Nya Tider har rapporterat om sedan start. Foto: NyT

Ledare: Konspiration eller sanning, Aftonbladet?

Den politiskt korrekta eliten på Twitter chockades härom veckan av en synnerligen ”rasistisk” och ”hetsande” artikelserie om Sydafrika som publicerades i Aftonbladet. Även jag chockades, dock inte av samma anledning. Aftonbladet rapporterade utförligt om ”svart elit och vit misär” i det splittrade Sydafrika, och skrev en längre artikel om eskalerande farmarmord, där afrikander faller offer på de mest brutala sätt på grund av sin vita hud.

I den första artikeln i Aftonbladet hade man följt hjälporganisationen Solidaritet, en organisation jag själv slog följe med för ett och ett halvt år sedan på en av mina resor genom Sydafrika. Redan då kunde vi i Nya Tider rapportera om växande slumområden med fattiga afrikander, om hur de nekas hjälp från samhället och kollektivt skuldbeläggs och straffas för det vita styre som rådde innan 1994. Vi besökte flera slumområden, såväl i Johannesburg som i Kapprovinsen, blev inbjudna till skjul och ruckel och rapporterade om misären. Inom organisationen Solidaritet var man oroade för den växande andelen afrikander i slumområdena – man menade att systemet i Sydafrika gynnar majoriteten och att korruptionen är så omfattande att det är svårt att ta sig någonstans utan kopplingar till det styrande partiet African National Congress, ANC.

Aftonbladets andra artikel hette ”Mordvåg på vita farmare” och beskriver hur farmarmorden har eskalerat i landet med 18 kända mord redan i år. Sedan maktskiftet 1994 har uppskattningsvis 4 000 vita farmare mördats. Även denna ”obekväma sanning” har Nya Tider frekvent rapporterat om sedan start. Nya Tider har som enda tidning åkt ned till Sydafrika, talat med anhöriga till mördade familjemedlemmar, intervjuat våldtäktsoffer, poliser, hjälparbetare, farmare och före detta farmare för att kunna förmedla en rättvis bild av situationen. Redan från start kunde vi som enda tidning öppet tala om de våldsbrott som inte fick någon medial uppmärksamhet i Sverige eftersom det föll under ett tabu på grund av att offren var vita.

Att Aftonbladet väljer att ta in artiklar om vita som diskrimineras, om farmarmord och om växande slumområden är positivt. Personligen tror jag att det enda som kan få diskrimineringen och farmarmorden att minska är medial uppmärksamhet. Det är inte fullt så enkelt att begå övergrepp om omvärlden ser på.

Uppmärksamheten kring Sydafrika kommer i rättan stund. Härom dagen gick Sydafrika till val, och den radikale politikern Julius Malemas parti Economic Freedom Fighters ser ut att bli tredje största parti i landet. Malema har gjort sig känd för sin rasistiska retorik mot vita farmare och på ett utomhusmöte höll supportrar upp plakat med texten ”Smekmånaden är över för den vita befolkningen” tillsammans med partiets logga. Jag har själv fått uppgifter om ökade farmattacker efter Nelson Mandelas död.

Härom veckan kallades Nya Tider för ”konspirationsneurotisk” av en journalist i svensk media. Vilka artiklar debattören syftar på som skulle innehålla ”konspirationer” skriver han dock inte. Förmodligen skulle mina artikelserier om diskrimineringen av afrikander och farmarmorden enkelt ha slunkit in i ”konspirationsfacket”. Nu kan man inte låta bli att undra över hur samma journalist ställer sig till att Aftonbladet publicerar en artikelserie som är som tagen ur Nya Tider.

Nya Tider behövs. Nya Tider bryter ny mark och vågar ta upp tabun då ingen annan gör det, så att till och med Aftonbladet följer efter. Det är på många sätt ”nya tider” i media-Sverige.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Covidvaccinskandalen: Brittisk parlamentsledamot kallar polis till möte efter att ”mycket oroande och allvarliga nya bevis” framkommit

Covidvaccinskandalen: Brittisk parlamentsledamot kallar polis till möte efter att ”mycket oroande och allvarliga nya bevis” framkommit

🟠 Kort efteråt fick han höra att ”han snart kommer att dö …” Den brittiske parlamentsledamoten Andrew Bridgen har skrivit ett öppet brev till Sir Mark Rowley, polischef för Metropolitan Police, och bett om ett brådskande möte med honom och hans utredare för att diskutera ”allvarliga frågeställningar” som framkommit angående covid-19-pandemin och massvaccinationsprogrammet. Nya Tider har tagit del av brevet och återger det i delar här. Anledningen till begäran om ett möte handlar bland annat om att det framkommit att Storbritanniens premiärministern Rishi Sunak privat investerat mångmiljardbelopp i vaccintillverkaren Moderna, som den brittiska regeringen sedan givit olika fördelar samt skrivit lukrativa kontrakt med. Detta samtidigt som alla larm om vaccinskador och överdödlighet ignorerats. Sedan Bridgen började skärskåda överdödligheten och vaccinskadorna har han utsatts för en sällan skådad hatkampanj från etablissemanget och dess media, där han motarbetas och smutskastas på alla sätt samt mobbas och till och med hotas till livet.

Läs även:

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

🟠 Stf. Flygvapenchefen: Nu tar vi nästa steg i vårt samarbete med USA. Historia skrevs i juni då två amerikanska B-1B Lancer strategiska bombflygplan, med kapacitet att bära kärnvapen, för första gången någonsin landade i Sverige. Det skedde inom ramen för den andra flygövningen som genomfördes i norra Sverige bara den senaste månaden. Nya Tider avslöjar flera okända aspekter om B-1B Lancer, inte minst hur det egentligen ligger till med dess kärnvapenkapacitet, samt gör en analys om varför USA och NATO är så intresserade av Sverige och ett flygfält i Norrbotten.

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

🟠 DEBATT. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Så lyder definitionen av demokrati enligt den tyngsta av Sveriges grundlagar, Regeringsformen. Om det förhåller sig på detta sätt, ja då är allt frid och fröjd. Vald regeringen har därefter till uppgift att omsätta folkets vilja till politiskt ställningstagande och praktisk handling för att folkstyret, demokratin, ska anses fylla sin grundläggande funktion. Utgick makten från folkets val av politik efter valet 2018 eller fick folk­styret stryka på foten till förmån för etablissemangets lösning som ingen röstat för? Den frågan ställer sig veckans debattör, Curt Linderholm.

Du döda nya värld

Du döda nya värld

🟠 DOKUMENTÄR. I en spektakulära dokumentären Died Suddenly kommer flera yrkesmänniskor till tals som hanterat det som framstår som dödliga biverkningar av vaccinen mot covid-19. Filmen, som nu utsätts för omfattande censur av it-jättarna, aktualiserar frågan om vad en dokumentär egentligen är.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

En av våra största poeter jubilerade

🟠 KULTUR Trots att 200-årsminnet av en våra mesta lästa och uppskattade poeter, Erik Johan Stagnelius, inföll förra året, har det rönt begränsad uppmärksamhet. Det är synd, då det är en av det svenska språkets skickligaste och mest omedelbart tillgängliga diktare. Den som tränger djupare i hans liv och verk ställs dock inför en rad mysterier och problem – ja, i vissa avseenden är han också den svenska lyrikens gåtfullaste och mest gäckande gestalt.

Hur konsten att förutsäga solförmörkelser blev en exakt vetenskap

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ingen vaken person har kunnat missa att USA nyligen hade en spektakulär solförmörkelse, något som har fått stor medial uppmärksamhet innan, under och efter. Tidsschemat för den totala förmörkelsen den 8 april 2024 var beräknad till sekunden, detta tusentals år efter att skrämda människor först började försöka förutse dessa kosmiska händelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Bergens och gruvornas fru

🟠 HISTORIA I svenska berg och gruvor fanns, enligt folktron, ett nyckfullt väsen som var känt som gruvrået eller bergfrun. Detta väsen var vanligen kvinnligt. Hon kunde vara hjälpsam mot gruvarbetarna, men det hände även att hon ställde till med besvär genom att begära att de skulle låta bli att bryta malm i någon gruva. Ibland kunde hon gå så långt som att ta deras liv.

Fallet Kaspar Hauser

🟠 HISTORIA Kaspar Hauser har varit en gåta sedan han plötsligt dök upp på Nürnbergs gator med två mystiska brev i handen den 26 maj 1828. Ingen vet vilka hans föräldrar var. Man vet inte heller vem det var som höll honom inspärrad under hans första sexton år i livet. Han knivhöggs under mystiska omständigheter 14 december 1833 och avled tre dagar senare.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.