Sanna Hill: Sluta kalla dem naiva

“Många i vänstern och vissa liberaler hoppades nog i hemlighet på att deras absurda krav på i princip öppna gränser inte skulle realiseras”. Så skriver Ivar Apri, ledarskribent på SvD om hur vänsteretablissemanget nu fått sin fria invandring, men ändå inte verkar helt nöjda.

“Åsa Romson och Gustaf Fridolin är de tydligaste exemplen på radikaler som innerst inne hoppas bli hindrade”, fortsätter han och gör jämförelsen med upproriska tonåringar som kan leva ut sin rebelliska image för att de litar på att mamma finns där och låter sig axla rollen av den tråkiga nej-sägaren och ser till att inget spårar ur.

Det politiska samtalet i Sverige har sedan länge slutat handla om att få den egna politiken att verka rimlig. Istället är det självgoda posörer med bara ett enda mål, att framställa sig själv som godare och mer visionär än den andra. För dem spelar det ingen roll om Jimmie Åkesson får rätt i sak. Han är fortfarande den tråkiga – elakingen med taskig människosyn som råkar ha fakta på sin sida.

Problemet för vänstern är att bortsett från Åkesson är det ingen annan som längre har lust att spela rollen som den utskällda, bespottade realisten. Högern har hoppat ner i poolen tillsammans med gubbarna och tanterna på vänstersidan, och vill också leka ungdomsrebeller.

Det var vad vänstern minst av allt önskade. De förlorade när motståndarna kapitulerade. De förlorade sin syndabock. En pappa som säger nej, så att de kan vara visionärer och någon annan ser till att det stannar vid just visioner. För de vill kunna tala om att riva murar och låta alla komma in, men då krävs att någon annan upprätthåller EU:s gränser så att slagorden aldrig förverkligas.

Det samhälle som byggts upp av just dem som vänstern spottar på; vita, heterosexuella, män, har varit så starkt och så fritt att det likt en tålmodig förälder inte bara tillåtit sig bli bespottat, utan även skyddat och försörjt dem som spottar. Feminister har kunnat gå barbröstade i badhus för att göra någon poäng om jämställdhet, utan att bli överfallna av sexgalna män, just för att det vita västerländska samhället är jämställt. De har kunnat bränna svenska flaggan eftersom Sverige tillåter det, och förnedra kristendomen med Ecce homo-utställningar eftersom det inte leder till halshuggningar och massavrättningar.

Problemet för vänstern är att de nu börjar få vad de ropat efter. Nationen är avskaffad, svenskarna är snart en minoritet i sitt eget land. Försvaret är avskaffat och polisen har tvingats ge upp flera områden, de kan inte göra annat än att grilla korv och försöka bli polare med invandrargängen som bränner bilar. Åtta av tio poliser säger att de funderar på att byta yrke. Våldtäktsmän straffas med några månaders ungdomsvård när förståelsen är ledstjärna.

Vänstern har fått vad de ropat efter. Men inte vad de önskat. Det är viktigt att göra denna skillnad. För det är dags att sluta bemöta dem som naiva tonåringar som vill väl men är lite orealistiska. Det är vuxna människor som är fullt medvetna om det orimliga i de egna slagorden. De har inte ens kunnat genomföra sina egna ändringar i samhället utan att ironiskt nog vara tvungna att tillfälligt bortse från vad de själva predikar. För att införa etnisk kvotering måste de erkänna något de förnekar existensen av. Och för att kunna kvotera kvinnor måste de tillfälligt erkänna att det finns två kön och att man föds till det, innan de kan återgå till att teoretisera om att alla är det kön de definierar sig som och att det finns lika många kön som människor.

Det är dags att sluta spela med i charaden och börja benämna dessa vänsterliberaler för vad de är. Självförhärligande egoister som aldrig brytt sig om vare sig invandrare, svenskar, jämställdhet eller något annat. Som vräker ur sig ord de inte själva tror på med enda syftet att vårda den egna imagen och hoppas någon annan sätter stopp. När ingen gjorde det lät de offra världens kanske bästa land. En egoism som får den kapitalistiska storföretagaren att framstå som Robin Hood.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

🟠 DEBATT. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Så lyder definitionen av demokrati enligt den tyngsta av Sveriges grundlagar, Regeringsformen. Om det förhåller sig på detta sätt, ja då är allt frid och fröjd. Vald regeringen har därefter till uppgift att omsätta folkets vilja till politiskt ställningstagande och praktisk handling för att folkstyret, demokratin, ska anses fylla sin grundläggande funktion. Utgick makten från folkets val av politik efter valet 2018 eller fick folk­styret stryka på foten till förmån för etablissemangets lösning som ingen röstat för? Den frågan ställer sig veckans debattör, Curt Linderholm.

Du döda nya värld

Du döda nya värld

🟠 DOKUMENTÄR. I en spektakulära dokumentären Died Suddenly kommer flera yrkesmänniskor till tals som hanterat det som framstår som dödliga biverkningar av vaccinen mot covid-19. Filmen, som nu utsätts för omfattande censur av it-jättarna, aktualiserar frågan om vad en dokumentär egentligen är.

EU tvingar Sverige att införa Natura 2000- områden som hindrar lantbruk och turism

EU tvingar Sverige att införa Natura 2000- områden som hindrar lantbruk och turism

🟠 Länsstyrelserna tvingas att ”strunta i sedvanliga hänsyn” till andra samhällsintressen. EU anser att Sverige inte har tagit sitt ansvar för att uppfylla fågeldirektivets krav på att skydda tillräckligt stora områden av fågelrika kuststräckor genom införande av så kal­la­de Natura 2000-områden. Ett Natura 2000-område är inte okontroversiellt, då det riskerar att lägga en våt filt över många mänskliga aktiviteter och kan stoppa viktiga exploateringar.

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

🟠 UTRIKES Norska Senterpartiet har endast 4,7 procent av väljarstödet kvar i den sämsta mätningen någonsin. Inför valet 2021 var Senterpartiet ett drygt 20-procentsparti i flera mätningar, men i Stortingsvalet nådde de endast 13,5 procent. Med Senterledaren som finansminister straffas de hårdare än Arbeiderpartiet som har statministerposten.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.