Sanna Hill: Sluta kalla dem naiva

“Många i vänstern och vissa liberaler hoppades nog i hemlighet på att deras absurda krav på i princip öppna gränser inte skulle realiseras”. Så skriver Ivar Apri, ledarskribent på SvD om hur vänsteretablissemanget nu fått sin fria invandring, men ändå inte verkar helt nöjda.

“Åsa Romson och Gustaf Fridolin är de tydligaste exemplen på radikaler som innerst inne hoppas bli hindrade”, fortsätter han och gör jämförelsen med upproriska tonåringar som kan leva ut sin rebelliska image för att de litar på att mamma finns där och låter sig axla rollen av den tråkiga nej-sägaren och ser till att inget spårar ur.

Det politiska samtalet i Sverige har sedan länge slutat handla om att få den egna politiken att verka rimlig. Istället är det självgoda posörer med bara ett enda mål, att framställa sig själv som godare och mer visionär än den andra. För dem spelar det ingen roll om Jimmie Åkesson får rätt i sak. Han är fortfarande den tråkiga – elakingen med taskig människosyn som råkar ha fakta på sin sida.

Problemet för vänstern är att bortsett från Åkesson är det ingen annan som längre har lust att spela rollen som den utskällda, bespottade realisten. Högern har hoppat ner i poolen tillsammans med gubbarna och tanterna på vänstersidan, och vill också leka ungdomsrebeller.

Det var vad vänstern minst av allt önskade. De förlorade när motståndarna kapitulerade. De förlorade sin syndabock. En pappa som säger nej, så att de kan vara visionärer och någon annan ser till att det stannar vid just visioner. För de vill kunna tala om att riva murar och låta alla komma in, men då krävs att någon annan upprätthåller EU:s gränser så att slagorden aldrig förverkligas.

Det samhälle som byggts upp av just dem som vänstern spottar på; vita, heterosexuella, män, har varit så starkt och så fritt att det likt en tålmodig förälder inte bara tillåtit sig bli bespottat, utan även skyddat och försörjt dem som spottar. Feminister har kunnat gå barbröstade i badhus för att göra någon poäng om jämställdhet, utan att bli överfallna av sexgalna män, just för att det vita västerländska samhället är jämställt. De har kunnat bränna svenska flaggan eftersom Sverige tillåter det, och förnedra kristendomen med Ecce homo-utställningar eftersom det inte leder till halshuggningar och massavrättningar.

Problemet för vänstern är att de nu börjar få vad de ropat efter. Nationen är avskaffad, svenskarna är snart en minoritet i sitt eget land. Försvaret är avskaffat och polisen har tvingats ge upp flera områden, de kan inte göra annat än att grilla korv och försöka bli polare med invandrargängen som bränner bilar. Åtta av tio poliser säger att de funderar på att byta yrke. Våldtäktsmän straffas med några månaders ungdomsvård när förståelsen är ledstjärna.

Vänstern har fått vad de ropat efter. Men inte vad de önskat. Det är viktigt att göra denna skillnad. För det är dags att sluta bemöta dem som naiva tonåringar som vill väl men är lite orealistiska. Det är vuxna människor som är fullt medvetna om det orimliga i de egna slagorden. De har inte ens kunnat genomföra sina egna ändringar i samhället utan att ironiskt nog vara tvungna att tillfälligt bortse från vad de själva predikar. För att införa etnisk kvotering måste de erkänna något de förnekar existensen av. Och för att kunna kvotera kvinnor måste de tillfälligt erkänna att det finns två kön och att man föds till det, innan de kan återgå till att teoretisera om att alla är det kön de definierar sig som och att det finns lika många kön som människor.

Det är dags att sluta spela med i charaden och börja benämna dessa vänsterliberaler för vad de är. Självförhärligande egoister som aldrig brytt sig om vare sig invandrare, svenskar, jämställdhet eller något annat. Som vräker ur sig ord de inte själva tror på med enda syftet att vårda den egna imagen och hoppas någon annan sätter stopp. När ingen gjorde det lät de offra världens kanske bästa land. En egoism som får den kapitalistiska storföretagaren att framstå som Robin Hood.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Kristersson får högre lön

Kristersson får högre lön

🟠 INRIKES Statsminister Ulf Kristersson och regeringens 23 ministrar får höjda arvoden, efter ett beslut från Statsrådsarvodesnämnden. För Kristerssons del innebär det en löneökning med 7 000 kronor till 198 000 kronor i månaden.

Läs även:

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

🟠 Stf. Flygvapenchefen: Nu tar vi nästa steg i vårt samarbete med USA. Historia skrevs i juni då två amerikanska B-1B Lancer strategiska bombflygplan, med kapacitet att bära kärnvapen, för första gången någonsin landade i Sverige. Det skedde inom ramen för den andra flygövningen som genomfördes i norra Sverige bara den senaste månaden. Nya Tider avslöjar flera okända aspekter om B-1B Lancer, inte minst hur det egentligen ligger till med dess kärnvapenkapacitet, samt gör en analys om varför USA och NATO är så intresserade av Sverige och ett flygfält i Norrbotten.

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

🟠 DEBATT. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Så lyder definitionen av demokrati enligt den tyngsta av Sveriges grundlagar, Regeringsformen. Om det förhåller sig på detta sätt, ja då är allt frid och fröjd. Vald regeringen har därefter till uppgift att omsätta folkets vilja till politiskt ställningstagande och praktisk handling för att folkstyret, demokratin, ska anses fylla sin grundläggande funktion. Utgick makten från folkets val av politik efter valet 2018 eller fick folk­styret stryka på foten till förmån för etablissemangets lösning som ingen röstat för? Den frågan ställer sig veckans debattör, Curt Linderholm.

Du döda nya värld

Du döda nya värld

🟠 DOKUMENTÄR. I en spektakulära dokumentären Died Suddenly kommer flera yrkesmänniskor till tals som hanterat det som framstår som dödliga biverkningar av vaccinen mot covid-19. Filmen, som nu utsätts för omfattande censur av it-jättarna, aktualiserar frågan om vad en dokumentär egentligen är.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Boeings Starliner har äntligen skjutit upp en NASA-besättning i rymden

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Efter sju svåra års försening, och efter två misslyckade försök förra månaden, har det problemtyngda Boeing äntligen skickat två astronauter till rymden på ett uppdrag för NASA i sin rymdfarkost Starliner. Men företaget har fortfarande en lång väg att gå. Samtidigt går Elon Musks SpaceX från klarhet till klarhet och har nyligen gjort ett lyckat försök med sin Starship.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.