Almedalsveckan som gått

Perra Winberg summerar sina intryck från årets Politikervecka i Almedalen, dess virrvarr av tält, bås och bord där alla försöker profilera just sin idé eller åsikt.

Den 3-10 juli i år var min första ”Almedalsvecka” någonsin. När jag var på Göteborgs-Posten i början av 1990-talet skrev jag om tv och konserter. På nöjesredaktionen. Mina dagar i vackra Visby kändes lite som att jag var på Nya Tiders ”Jippo- och mingelredaktion”. Med undantag för själva politikertalen samt några riktigt intressanta seminarier var det mest en massa människor som planlöst vandrade mellan butiker, krogar och intresseorganisationernas tält.

Partiledartalen innehöll mest visioner och mjuka angrepp på hårda ämnen. Almedalsveckan känns mer som den här texten, en summering. I politikernas fall av riksdagsåret som gått. Tonen är mer lättsam än anklagande och eftersom det inte kommer någon talare och begär replik så är mycket oemotsagt. Dessutom antagligen också lögn, båg och kosmetiskt maskerade pamfletter.

Visby och Gotland är ett vädermässigt säkrare kort än till exempel Borås, så det är alltid blötast på ölhaken i gränderna och restaurangerna i hamnen. Det var dock inte många toppolitiker som frotterade sig med väljarskaran och journalisterna om kvällarna. Däremot fanns det en del stabspersonal, sekreterare och namnkunniga debattörer från partierna.

Här fanns förstås också de mediala gycklarna och siarna som aldrig lyckas underhålla men alltid lyckas spå fel. The Master of cermony himself, Anders Lindberg, var förstås på plats (drygt en månad för tidigt, Medeltidsveckan är den 7-14 augusti) och skickade in sin metapolitiska misch-masch till Aftonbladets ledarredaktion. Karl’n är sjukligt besatt av att försöka sänka skeppet SD, men verkar bara ordna fler och fler sympatisörer till partiet. Aftonbladets ledning och marknadsavdelning går förstås en ideologiskt svettig balansgång mellan att låta Anders Lindberg rendera sponsorklick på nätet och att vara ”kontraproduktiv” valarbetare åt Sverigedemokraterna. Lindberg är så besatt och förhäxad av sitt hat mot Åkesson et consortes att om IS sprängde Aftonbladets redaktion i luften, så skulle han krypa runt på golvet i sitt totalförstörda kontorsrum och maniskt leta efter datortangenterna S och D, så att han skulle kunna skriva vilka som egentligen bär skulden till all förödelse.

Jonas Sjöstedt var den bäste talaren, rent retoriskt och dramaturgiskt. Han vet exakt när han ska öka, stegra, backa, darra på rösten, låta engagerad, innerlig eller glad. Taskigt läge i och för sig att vara inbokad till klockan 19.00 sista dagen, en söndag. Det var 600 personer framför scenen och lyssnade. I stort sett hela Vänsterpartiet, skulle jag tro.

Jag hann för övrigt med att köpa födelsedagspresenter till hustrun, sitta i Swebbtv:s Eftersnackpanel, ligga i himmelssäng med nationalekonom, skaka hand med Researchgruppen, se TV4:s Ulf Kristoffersson i badbyxor välja bort en solstol för att den kostade 60 spänn att hyra, säga till Sverker Olofsson att kasta Jan Björklund i den röda soptunnan samt käka närproducerad glass med SD-topp – inte topping.

Vi ses väl den 2 juli nästa år? Kanske är det nya partiledare och språkrör. Eller vikarier. Annie, Ebba och Jimmie är ju alla i barn-nummer-två-läge.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

🟠 Efter att det bevisats att Kyle Rittenhouse agerat i självförsvar och inte gjort något fel, minskar inte vänsterliberalernas hat – tvärtom ökar hetsen mot honom. Tydligare än någonsin kan vi se att för fienderna till vår civilisation spelar fakta eller lag och rätt ingen roll. För dem helgar målen alla smutsiga medel.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Tusentals demonstrerade i Göteborg mot vaccintvång

Tusentals demonstrerade i Göteborg mot vaccintvång

🟠 INRIKES I centrala Göteborg demonstrerade under lördagen den 27 november ett stort antal människor mot de vaccinpass och restriktioner för ovaccinerade som införs den 1 december och diskriminering av ovaccinerade. ”Dessa tendenser hör inte hemma i en demokrati”, säger Petrit Latifi, en av arrangörerna, till Nya Tider.

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

🟠 Efter att det bevisats att Kyle Rittenhouse agerat i självförsvar och inte gjort något fel, minskar inte vänsterliberalernas hat – tvärtom ökar hetsen mot honom. Tydligare än någonsin kan vi se att för fienderna till vår civilisation spelar fakta eller lag och rätt ingen roll. För dem helgar målen alla smutsiga medel.

Öppet brev till läkarkåren och fega hycklare varhelst de står att finna

Öppet brev till läkarkåren och fega hycklare varhelst de står att finna

🟠 KRÖNIKA Sedan ett år tillbaka går jag inte längre ur bilen när jag och min fru är och handlar. Jag står helt enkelt inte ut med att konfronteras med medmänniskor som agerar som programmerade robotar och beter sig som svin mot varandra. Min fru, som är av hårdare virke än jag, får sköta vandringen mellan gångarna i mataffären och ställa sig i köerna och ta konfrontationerna.

Nyhetsdygnet

Mörk inblick i ett land i förfall

🟠 BOKRECENSION I debattboken Sverige: De subversivas paradis – Konsten att totalförstöra världens bästa land fortsätter före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs sin analys av dagens Sverige. Här tar han upp allt från svenska skolan till en politisk adel som har varken Sveriges eller svenska folkets väl för ögonen och ger en mörk och oförglömlig inblick i det destruktiva samhället.

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

🟠 I sin senaste bok, med titeln Konsekvenserna, knyter etnologen och författaren Karl-Olov Arnstberg an till sina tidigare böcker om bland annat PK-folket, och ger en bakgrund till dessa personers agerande, samt redogör för de konsekvenser vi redan ser och kommer att få se. Läsaren blir inte bara mer övertygad om att utvecklingen är mycket allvarlig, utan får sannolikt också en större inblick i varför Västvärlden frivilligt försöker utplåna sig själv, skriver Nya Tiders recensent Tobias Svensson.

Dante Alighieri och hans författarskap

🟠 Genom historien har människan haft en tro på evigt liv i någon form. Livet kan beskrivas som en vandring på en stig som ibland går genom svårtillgängliga skogar och ibland över blomstrande ängar. 1300-talsförfattaren Dante beskriver denna livets stig när den går över dödens gräns. Hur människan har levt sitt liv på jorden lägger grunden för hur livet efter detta blir. Vi får komma ihåg att Dante var präglad av dåtidens tro och förkunnelse.

De globala koldioxidutsläppen har varit oförändrade i ett decennium visar nya data

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Samtidigt som Greta och världsledarna möts i Glasgow för att rädda världen visar en ny rapport att de globala koldioxidutsläppen (CO2) från fossila bränslen och cement har stigit med 4,9 procent i år, enligt nya beräkningar, efter en Covid-relaterad dipp på 5,4 procent 2020, men att man enligt en ny beräkningsmetod funnit att utsläppen har varit i princip oförändrade de senaste decenniet.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Att skapa en vampyr

🟠 HISTORIA Den fjärde maj 1932 hittades den frånskilda, prostituerade Lilly Lindeström ihjälslagen på sin ottoman i lägenheten på Sankt Eriksplan i Stockholm. Brottsplatsen var ordentligt städad, pengar och bankbok låg orörda i hennes handväska, men en såsslev med rödbruna fläckar hittades och detta fynd gav upphovet till teorin om att mördaren skulle ha druckit Lilly Lindeströms blod ur den. Ingen misstänktes för mordet och än idag är det olöst.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.