Skip to Content

CIA i Langley, USA. Foto: Stillbild Youtube
NOTIS

CIA förlöjligas för ”woke” reklamvideo

Digital utgåva

En reklamvideo av den amerikanska utrikesunderrättelsetjänsten CIA har väckt stort löje på sociala medier. I den korta reklamfilmen visar spionbyrån en latinamerikansk kvinna som presenterar sig som en ”cisgender millennial med ångestsyndrom”.

Publicerad: 4 maj, 2021, 23:57

  • Svenska

Läs även

Senare presenterar sig kvinnan, som stolt understryker sin invandrarbakgrund, som en ”feminist”. Hon brukade lida av starkt självtvivel, det så kallade bluffsyndromet. ”Men vid 36 års ålder vägrar jag att internalisera missriktade patriarkala idéer om vad en kvinna kan vara.”

Videon utlöste många negativa och hånfulla reaktioner. New York Times-skribenten Richard Seymour twittrade som svar att från och med nu skulle all kritik mot CIA vara ett resultat av så kallade ”vita privilegier”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend