Skip to Content

USA-tillverkad BGM-71E-1B TOW-2A ATGM hittad i Al-Safahöjderna. Foto: SAA

Enkät: amerikanska väljare stödjer Trumps beslut om tillbakadragande från Syrien och Afghanistan

Digital utgåva

En majoritet av amerikanska väljare stödjer president Trumps beslut att dra tillbaka de amerikanska trupperna från Syrien samt att minska landets militära närvaro i Afghanistan, enligt en ny undersökning från Harvard CAPS/Harris.

Publicerad: 1 januari, 2019, 17:46

  • Svenska

Läs även

Undersökningen, som gjordes för kongressen, visar att 52 procent av de svarande sade att de stödjer de planerade åtgärderna i Syrien och Afghanistan. Endast 48 procent sade att de motsätter sig truppminskningar och ett tillbakadragande.

Undersökningen kom som en överraskning för presidentens egna nationella säkerhetsrådgivare när den tillkännagavs förra veckan.

Trump meddelade att han skulle dra tillbaka ungefär 2 000 soldater från Syrien, och ungefär hälften av de 14 000 amerikanska soldaterna i Afghanistan. Den amerikanska presidenten verkar beredd att hålla sitt löfte att dra sig tillbaka från Syrien, åtminstone när det gäller Manbij.

Efter att amerikanska trupper och deras kurdiska allierade frivilligt retirerade från området hotades Manbij av den turkiska militären och de jihadister som är allierade med dem. För att förhindra en turkisk attack sökte de lokala väpnade grupperna, som tidigare har samarbetat med den amerikanska militären, skydd av den syriska armén.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • busquador

    Kanske kommer trupper att behövas på hemmaplan. Två stora fängelsepråmar och ett hangarfartyg ryktas om att styra mot GTMO. DEW-vapen tycks också användas i t.ex Paradise och Kenner. Trump säger en sak för att få journalistskocken att rusa åt ett håll medan annan operation görs i skymundan. Allt tydligen per Sun Tsu “Art of War”, varför slösa egna trupper när fienden förgör sig själv?

11-åring giftes bort enligt muslimsk tradition

UTRIKESEtt filmklipp som visar hur en 11-årig flicka gifter sig med sin 22-åriga kusin i Iran har skapat starka reaktioner. Traditionen med barngiftermål, precis som kusingiftermål, är stark i många muslimska länder trots lagar som skall begränsa förekomsten.

Tomma ord: Kändisar som hade lovat att ta hand om invandrare

UTRIKESFranska och brittiska kändisar som hade skapat uppmärksamhet runt sig själva genom att säga att de skulle ta emot illegala invandrare hemma, har inte gjort det.

Orbán talar vid Budapests tredje Demografiska toppmöte

UTRIKESTorsdagen den 5 september var den ungerske premiärministern ordförande för ett internationellt möte för att främja den ”traditionella familjemodellen”. Det är tredje gången som ett sådant möte organiseras i Budapest, de tidigare tillfällena var 2015 och 2017.

ANC försöker tona ned främlingsfientligt våld i Sydafrika

UTRIKESANC:s generalsekreterare Ace Magashule har förnekat förekomsten av främlingsfientlighet i Sydafrika, och beskriver attackerna mot utlänningar som enbart ”brottslighet”. Men Nya Tider har talat med malawier och kongoleser som motsade Magashule.

Mål för jihadistisk terrorism: En översikt över femton år av angrepp i väst

UTRIKESStadsbussar i London, Boston Marathon, kontoret för den franska satirtidningen Charlie Hebdo i Paris, Bryssels flygplats och julmarknaden i Berlin. Den skenbara kopplingen mellan dessa platser är att de alla har varit ett mål för jihadistiska terroristattacker. Detta konstaterar det nederländska inrikesministeriets underrättelse- och säkerhetstjänst AIVD i en rapport som konstaterar att 75 procent av dessa dåd har utförts de senaste fem åren.

Tyskarna beväpnar sig

Antalet tyskar med vapenlicens har ökat markant. En av de främsta orsakerna till detta är migrantangreppen i Köln. I en förbundsstat i norr är antalet vapenägare särskilt högt.

Gula västarna: Förnyad mobilisering

Vid starten av det nya läsåret samlades några tusen Gula västar i flera större städer i Frankrike, en ökning av mobiliseringen efter sommarens relativa lugn. Sammandrabbningar utbröt särskilt i Montpellier och i Rouen.

Vegan anmälde granne för grillning

UTRIKESDen veganska kvinnan anmälde sina grannar och drog dem inför domstol för att hon störde sig på att de använde sin utomhusgrill – nu har tusentals personer över hela världen skrivit att de tänker grilla till veganens ”ära”.

Gå till arkivet

Send this to a friend