Skip to Content

USA-tillverkad BGM-71E-1B TOW-2A ATGM hittad i Al-Safahöjderna. Foto: SAA

Enkät: amerikanska väljare stödjer Trumps beslut om tillbakadragande från Syrien och Afghanistan

Digital utgåva

En majoritet av amerikanska väljare stödjer president Trumps beslut att dra tillbaka de amerikanska trupperna från Syrien samt att minska landets militära närvaro i Afghanistan, enligt en ny undersökning från Harvard CAPS/Harris.

Publicerad: 1 januari, 2019, 17:46

  • Svenska

Läs även

Undersökningen, som gjordes för kongressen, visar att 52 procent av de svarande sade att de stödjer de planerade åtgärderna i Syrien och Afghanistan. Endast 48 procent sade att de motsätter sig truppminskningar och ett tillbakadragande.

Undersökningen kom som en överraskning för presidentens egna nationella säkerhetsrådgivare när den tillkännagavs förra veckan.

Trump meddelade att han skulle dra tillbaka ungefär 2 000 soldater från Syrien, och ungefär hälften av de 14 000 amerikanska soldaterna i Afghanistan. Den amerikanska presidenten verkar beredd att hålla sitt löfte att dra sig tillbaka från Syrien, åtminstone när det gäller Manbij.

Efter att amerikanska trupper och deras kurdiska allierade frivilligt retirerade från området hotades Manbij av den turkiska militären och de jihadister som är allierade med dem. För att förhindra en turkisk attack sökte de lokala väpnade grupperna, som tidigare har samarbetat med den amerikanska militären, skydd av den syriska armén.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • busquador

    Kanske kommer trupper att behövas på hemmaplan. Två stora fängelsepråmar och ett hangarfartyg ryktas om att styra mot GTMO. DEW-vapen tycks också användas i t.ex Paradise och Kenner. Trump säger en sak för att få journalistskocken att rusa åt ett håll medan annan operation görs i skymundan. Allt tydligen per Sun Tsu “Art of War”, varför slösa egna trupper när fienden förgör sig själv?

Nairobiattentatet: Radikaliserade kenyaner bland de misstänkta

Trots myndigheternas tystlåtenhet har en del detaljer om de misstänkta börjat sippra ut. Minst tre av de elva eller fler gripna är kenyaner utan somaliska släktband. Några av dem förefaller vara konvertiter. Gripandena har skett efter tips och telefonspårning samt husrannsakningar.

Amerikanska flygattacker mot Al Shabaab i Somalia

Sedan den 3 augusti har US Africa Command genomfört 26 flygräder i Somalia för att stödja regeringens och Afrikanska Unionens operationer mot Al Shabaab, den senaste den 8 januari. Sammanlagt har hundratals terrorister dödats, men man har tidigare fått kritik för att även civila har drabbats, något som nu inte skall ha skett enligt US Africa Command

De Gula västarna återhämtar sig

Det har spekulerats mycket i hur livskraftig de gula västarnas rörelse kommer att bli, och många bedömare trodde att den gradvis skulle minska i omfattning. Detta eftersom rörelsen är decentraliserad, saknar formella ledare, kraven som ställs varierar och ingen stor organisation står bakom, även om vissa fackföreningar har försökt att surfa på det folkliga missnöjet. Den är nu inne på sin tionde vecka och inget tyder på att den mattas av. Rörelsen ser nu ut att börja konsolideras, och några ledande personer kan identifieras. Nya Tider var på plats när rörelsen försökte sig på en ny metod: ”Bank run”.

Terrorattack i Nairobi: 22 döda, 174 skadade

Franska Rassemblement National släpper ”Frexit” samtidigt som AfD är redo att förorda ”Dexit”

Toppnamnet på listan för Marine Le Pens parti i Europaparlamentsvalet, Jordan Bardella, utesluter idén om Frexit, vilket tyder på att det kravet kanske inte längre är en prioritet för partiet i ett ”föränderligt” Europa.

Asatron upplever ett uppsving

Den polyteistiska religionen, som spårar sitt ursprung till fornnordiska myter som berättar om universums skapelse och profeterar om dess undergång, försvann mer eller mindre mot slutet av vikingatiden i takt med spridningen av kristendomen. Nu skriver den amerikanska tidskriften Navy Times att religionen är på tillväxt inom den amerikanska krigsmakten.

De flesta terrorattacker i Frankrike begås av kända brottslingar

Nästan alla terrorattacker i Frankrike har utförts av radikaliserade som redan är kända av polisen.

USA:s ambassadör hotar företag som jobbar med Nord Stream 2

USA:s ambassadör i Tyskland, Richard Grenell, har skickat varningsbrev till flera tyska företag som deltar i byggandet av gasledningen Nord Stream 2 från Ryssland.

Gå till arkivet