Pierre Jovanovic, 63, är en fransk katolsk essäist, journalist med idag ekonomisk inriktning, redaktör samt författare till historiska, teologiska, finansiella och politiska essäer. Han har under sin långa karriär intervjuat många berömda personer i världen. Foto: Privat

Fransk veteranjournalist gör nedslag i sin unika och spännande karriär

Som ung datorjournalist fick han uppleva dataålderns begynnelse som helt omformade vår värld
Den välrutinerade franske journalisten Pierre Jovanovic berättar om sin tid som datorjournalist när IBM var marknadsledande, datorer var stora som garderober och ikoner som Bill Gates och Steve Jobs var okända för allmänheten. Jovanovic har träffat och intervjuat Bill Gates många gånger, liksom mängder av andra kändisar som han tar upp i intervjun. Den franske veteranjournalisten berättar om varför svenska banker är lönsamma när deras europeiska konkurrenter inte är det och om Sveriges unika roll gällande negativ ränta och vad det har lett till. Avslutningsvis berättar han om den ekonomiska situationen i Libanon och inte minst Turkiet, där han även kommer med en del unika avslöjanden.

Nya Tider har träffat och intervjuat den fransk-serbiske journalisten och författaren Pierre Jovanovic i Paris. Han tillhör den äldre generationens journalister, när yrket fortfarande var präglat av självständigt arbete och grävande journalistik – innan stora banker och oligarker, som exempelvis Robert Maxwell, köpte upp alla de stora mediebolagen.

Pierre Jovanovic är en mycket välrutinerad journalist som har intervjuat världsberömda personer i fem årtionden, som exempelvis Bill Clinton och Michael Jackson. Han började sin karriär år 1980 med att skriva om datateknik för etablerade tidningar, men gick sedermera över till att granska bankerna och finansvärlden. Idag är han en omtyckt journalist i inte minst alternativa medier i Frankrike, där han är känd för sina professionella analyser inom främst ekonomi. I denna serie om tre intervjuer kommer vi att beröra flera olika ämnen, som till exempel Microsoft och Bill Gates, svenskt bankväsende, Big Pharma, Epsteinskandalen, det digitala samhället och mycket annat.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Fransk veteranjournalist varnar för att situationen i Europa är explosiv och kan leda till våldsamma protester

Fransk veteranjournalist varnar för att situationen i Europa är explosiv och kan leda till våldsamma protester

🟠 Exklusivt samtal med Pierre Jovanovic En ledande ”elit” som fördummas i samma takt som befolkningen i övrigt kommer inte att åstadkomma något av värde i samhället, utan kommer endast att frambringa samhällskollaps och lämna förödelse efter sig. Storföretagsledare som anammar den dekadenta religionsliknande wokeismen kommer obönhörligen att mötas av rasande försäljningssiffror och kundmaktens motstånd genom bojkott. ”Eliten” inom Atlantblocket blottar nu sitt förfall för allmän beskådan, något stormakterna i den framväxande multipolära världen är väl medvetna om. Misslyckade militära interventioner av Atlantblocket blir allt fler, samtidigt som skandalerna inom den styrande ”eliten” avlöser varandra. Ett samhälle som förfaller blir allt våldsammare och proteströrelserna i Europa – som slagits ned med växande folklig förbittring som följd – kan komma att byta skepnad och bli väpnade i sin kamp mot de styrande.

Läs även:

Påve Franciskus har dött

Påve Franciskus har dött

🟠 UTRIKES På morgonen den 21 april avled påve Franciskus. Han blev 88 år och fyra månader. Den 14 februari kom nyheten om att han insjuknat och fram till 23 mars vårdades han för dubbelsidig lunginflammation på Gemellisjukhuset, som ligger i Rom. Efter begravningen inleds konklaven under vilken en ny påve väljs.

DEI och mångfaldspolicy

DEI och mångfaldspolicy

🟠 UTRIKES Efter att Förenta staternas regering vänt sig mot DEI har det spridits stora mängder desinformation i systemmedierna. DEI eller mångfaldspolicy sägs utgöra ”svenska” och ”europeiska” värderingar som nu måste skyddas från amerikansk inblandning.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Medryckande biografi från ett liv inom internationell business

🟠 BOKRECENSION Näringslivet och dess aktörer har ofta något att berätta. Efter ett yrkesliv inom handel, finans och industri, i alla dess förgreningar, så samlar man visdom och upplevelser av en speciell typ – av näringslivstyp. Det vill säga minnen från sådant som affärsjuridik, management och resor och förhandlingar med allsköns affärspartner. Den senaste i raden av sådana memoarer har skrivits av en skånsk äventyrare och businessman vid namn Björn Fajersson. Nya Tiders recensent har läst och begrundat.

Pietà

🟠 KULTUR Det italienska ordet pietà betyder medlidande. Man associerar det med den sörjande Maria med den döde Jesus i famnen. Sedan tidig medeltid finns det i konsten olika framställningar av den döde Jesus och hans mor. Den mest berömda bilden, en skulptur, är Michelangelo Buonarrotis (1475-1564) Pietà i vit marmor i Peterskyrkan i Rom.

Vad är distribuerade beräkningar?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Datorvärlden har gått från isolerade maskiner utan yttre kontakter, till sammankopplade i nätverk och vidare till att nästan kunnas se som en stor maskin med kombinerad beräkningsförmåga. Dagens datorer kan få mycket mer gjort när de delar arbetet med andra maskiner. Detta kallas för ”distribuerade beräkningar”, eller på engelska, distributed computing.

Olof Skötkonung och mynten i Sigtuna

🟠 För många år sedan besökte vi Sigtuna och de arkeologiska utgrävningar som pågick där. Det var spännande att se hur arkeologerna tog hand om de olika fynden och de berättade om vad de hade hittat. Bland annat fanns mynt av olika slag. Mynt är en viktig del av historien så därför ska vi bekanta oss med Olof Skötkonungs myntprägling i Sigtuna.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.