Skip to Content

Stephen Quay och Richard Muller har hittat en misstänkt gensekvens i viruset. Foto: Privat
UTRIKES

Experter säger sig ha bevis – coronaviruset skapades i labb

Digital utgåva

Två amerikanska experter har analyserat coronavirusets DNA och har hittat en unik gensekvens, CGG-CGG, som inte existerar hos naturligt förekommande coronavirus. Genkombinationen används som en sorts ”streckkod” av forskare. De amerikanska experterna är därför övertygade att slutsatsen bara kan vara en: Coronaviruset som härjar över jorden är artificiellt i sin natur och skapades av människor. Det stärker misstankarna om att virusets ursprung är Institutet för studier i virologi i Wuhan, Kina, där man forskade på coronavirus.

Publicerad: 10 juni, 2021, 20:45

  • Svenska

Läs även

Det är i en debattartikel i The Wall Street Journal som två amerikanska experter, Stephen Quay, VD för ett biofarmaceutiskt företag, och Richard Muller, tidigare forskare som nu undervisar vid Berkeleyuniversitetet i Kalifornien, skriver om hur kartläggningen av arvsmassan hos coronaviruset SARS-CoV-2 visar att det är artificiellt skapat. Genom att titta på det genetiska materialet hos viruset har forskare enligt dessa experter kunnat hitta bevis för att viruset inte uppstått på naturlig väg hos djur och därefter korsat artgränserna menar de och backas upp av andra tunga forskarnamn och tidigare studier som kommit till samma slutsats.

Beviset ligger i gensekvensen CGG-CGG som används av forskare som en sorts streckkod för att kunna följa virusets utveckling vid mutationer. Det som gör anklagelserna till sprängstoff är inte bara att de kommer i en tid när till och med USA:s president Joe Biden beordrat att kopplingarna till viruslaboratoriet i Wuhan och coronaviruset SARS-CoV-2 måste utredas – gensekvensen finns inte i det naturligt förekommande virus som Kina hävdar skulle vara coronavirusets ursprung. Det lämnar få troliga möjligheter bortom att det är skapat av människor.

CGG-CGG-sekvensen finns i SARS-CoV-2 men inte i RaTG13, dess närmsta naturliga släkting som finns hos fladdermöss. Grafik: Daily Mail

Streckkod i DNA – visar artificiellt ursprung

En av de viktigaste aspekterna av att förstå varför experterna hävdar att viruset är artificiellt i sin natur är en specifik gensekvens: CGG-CGG. Den hittas i det omtalade spikproteinet i SARS-CoV-2, och är anledningen till att viruset kan smitta människor.

”Kombinationen CGG-CGG har aldrig hittats naturligt. Det innebär att metoden som virus brukar använda för att utveckla nya färdigheter, så kallad rekombination, inte kan fungera här”, skriver de två experterna i artikeln.

Rekombination är när två snarlika virus kan utbyta genetiskt material, och är något som kan ske när ett virus som annars bara drabbar djur ”hoppar” över artgränserna vilket är något som hävdas ska ha skett med coronaviruset SARS-CoV-2. Problemet där ligger i att CGG-CGG sekvensen inte existerar hos några naturligt förekommande coronavirus.

”Ett virus kan helt enkelt inte plocka upp en sekvens från ett annat virus om den sekvensen inte finns i något annat virus.”

Man tillstår att det visserligen finns en chans att gensekvensen, som är så extremt ovanligt hos naturligt förekommande virus att den används av forskare som en sorts ”streckkod” för att kunna följa modifierade eller artificiella virus utveckling över tid, kan ha uppstått genom en naturlig mutation.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Australien ska utestänga ovaccinerade från ekonomin

AUSTRALIENAustralien planerar för att pandemin fortsätter i många år. ”Det kommer att komma olika direktiv om olika scheman för vilka doser man ska ta”, meddelade hälsovårdschefen Kerry Chant på ett pressmöte nyligen. I delstaterna byggs nya karantänanläggningar för tusentals människor, vissa blir inte klara förrän i mitten av nästa år. Samtidigt säger Victorias premiärminister Dan Andrews att man ska ”lock out” ovaccinerade från landets ekonomi.

20 gripna i protest mot nedstängningar och ”HBTQ +-propaganda” i Litauen

UTRIKESPolisen i Vilnius frihetsberövade 20 personer efter en demonstration med tusentals deltagare mot Covid-19-restriktioner och vad demonstranter kritiserade som ”HBTQ+-propaganda”.

Tyska socialdemokraterna mot seger i valet

UTRIKESI april verkade det som att det tyska miljöpartiet skulle bli störst, men sommaren gav Unionen ledarpositionen åter. Kort därpå vände den tyska opinionen fullständigt. SPD och Olaf Scholz blir under alla omständigheter valets vinnare den 26 september.

Nederländerna: Tiotusentals i rekordstor protest mot covid-tyranni och vaccinpass

NEDERLÄNDERNAUppemot hundratusen holländare samlades första söndagen i september för att protestera mot covid-diktatur, påtvingade injektioner och vaccinpass. Den flera kilometer långa protestmarschen leddes av pensionerade officerare och soldater, vilket både är starkt symboliskt och en viktig markering mot den alltmer impopulära Rutte-administrationen. Myndigheterna försökte förgäves få folk att stanna hemma och polisen smälte undan när folkmassorna blev dem övermäktiga. Demonstrationen hade en mycket bred uppslutning och partiledaren Thierry Baudet höll ett bejublat brandtal inför tusentals människor.

Drama under norsk rösträkning!

UTRIKESSegerstämning hos Arbeiderpartiet – men Senterpartiet vann valet. Trots tapp från 2017 firade man ordentligt hos Ap. Regeringspartiet H tappade mest stöd och V, KrF, MDG vägde fram och åter under spärrgränsen medan räkningen pågick.

Supervalmätning skakar Norge innan stortingsvalet

UTRIKESKommunistpartiet Rødt och Miljöpartiet MDG kan för första gången nå över fyraprocentsspärren. De små borgliga regeringspartierna räddas kvar. Senterpartiet, som tidigare i år sågs som utmanare om statsministerposten, rasade obarmhärtigt hela sommaren. Arbeiderpartiet kan vinna valet och bilda ny regering.

Arga protester i Kanada inför valet – Trudeau ”inte välkommen på gatorna längre”

UTRIKESDen 20 september hålls det val i Kanada efter att premiärminister Justin Trudeau utlyst nyval. Hur valet går är långt ifrån avgjort, men vad som är desto tydligare är att det nu finns ett utbrett och argt motstånd mot den liberala regeringen, inte minst på grund av de restriktioner många beskriver som ”drakoniska”. Trudeau blir utbuad av upprörda folkmassor så snart han visar sig på gatorna.

Brittiska sjukvården angriper vita människor offentligt

UTRIKESI Storbritannien omyndigförklaras vita människor nu officiellt av den statliga sjukvården. Folkgruppens medlemmar ska känna sig obekväma är budskapet från den skattefinansierade institutionen. Men det raspedagogiska utspelet som författats av en svart kvinnlig mångfaldsspecialist har väckt vrede. Människor befinner sig redan i en obekväm situation eftersom pandemin försatt 13 miljoner av landets invånare i vårdköer.

Gå till arkivet

Send this to a friend