Skip to Content

Stephen Quay och Richard Muller har hittat en misstänkt gensekvens i viruset. Foto: Privat
UTRIKES

Experter säger sig ha bevis – coronaviruset skapades i labb

Digital utgåva

Två amerikanska experter har analyserat coronavirusets DNA och har hittat en unik gensekvens, CGG-CGG, som inte existerar hos naturligt förekommande coronavirus. Genkombinationen används som en sorts ”streckkod” av forskare. De amerikanska experterna är därför övertygade att slutsatsen bara kan vara en: Coronaviruset som härjar över jorden är artificiellt i sin natur och skapades av människor. Det stärker misstankarna om att virusets ursprung är Institutet för studier i virologi i Wuhan, Kina, där man forskade på coronavirus.

Publicerad: 10 juni, 2021, 20:45

  • Svenska

Läs även

Det är i en debattartikel i The Wall Street Journal som två amerikanska experter, Stephen Quay, VD för ett biofarmaceutiskt företag, och Richard Muller, tidigare forskare som nu undervisar vid Berkeleyuniversitetet i Kalifornien, skriver om hur kartläggningen av arvsmassan hos coronaviruset SARS-CoV-2 visar att det är artificiellt skapat. Genom att titta på det genetiska materialet hos viruset har forskare enligt dessa experter kunnat hitta bevis för att viruset inte uppstått på naturlig väg hos djur och därefter korsat artgränserna menar de och backas upp av andra tunga forskarnamn och tidigare studier som kommit till samma slutsats.

Beviset ligger i gensekvensen CGG-CGG som används av forskare som en sorts streckkod för att kunna följa virusets utveckling vid mutationer. Det som gör anklagelserna till sprängstoff är inte bara att de kommer i en tid när till och med USA:s president Joe Biden beordrat att kopplingarna till viruslaboratoriet i Wuhan och coronaviruset SARS-CoV-2 måste utredas – gensekvensen finns inte i det naturligt förekommande virus som Kina hävdar skulle vara coronavirusets ursprung. Det lämnar få troliga möjligheter bortom att det är skapat av människor.

CGG-CGG-sekvensen finns i SARS-CoV-2 men inte i RaTG13, dess närmsta naturliga släkting som finns hos fladdermöss. Grafik: Daily Mail

Streckkod i DNA – visar artificiellt ursprung

En av de viktigaste aspekterna av att förstå varför experterna hävdar att viruset är artificiellt i sin natur är en specifik gensekvens: CGG-CGG. Den hittas i det omtalade spikproteinet i SARS-CoV-2, och är anledningen till att viruset kan smitta människor.

”Kombinationen CGG-CGG har aldrig hittats naturligt. Det innebär att metoden som virus brukar använda för att utveckla nya färdigheter, så kallad rekombination, inte kan fungera här”, skriver de två experterna i artikeln.

Rekombination är när två snarlika virus kan utbyta genetiskt material, och är något som kan ske när ett virus som annars bara drabbar djur ”hoppar” över artgränserna vilket är något som hävdas ska ha skett med coronaviruset SARS-CoV-2. Problemet där ligger i att CGG-CGG sekvensen inte existerar hos några naturligt förekommande coronavirus.

”Ett virus kan helt enkelt inte plocka upp en sekvens från ett annat virus om den sekvensen inte finns i något annat virus.”

Man tillstår att det visserligen finns en chans att gensekvensen, som är så extremt ovanligt hos naturligt förekommande virus att den används av forskare som en sorts ”streckkod” för att kunna följa modifierade eller artificiella virus utveckling över tid, kan ha uppstått genom en naturlig mutation.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Intervju med general Martinez i Paris

UTRIKESDen franske generalen Antoine Martinez har skapat uppståndelse i Frankrike genom det öppna brev till landets ledning som han och andra höga militärer har författat i maj. Han föddes i Oran i Algeriet 1948 och har gjort sin karriär inom det franska flygvapnet. Han var expert inom underrättelseområdet, även på internationell nivå, med samarbete inom FN och Nato och har bland annat varit försvarsattaché vid Frankrikes ambassad i Danmark mellan 1996 och 1999. Han är nu ordförande för Volontaires Pour la France (VPF), en opolitisk organisation som arbetar för att försvara den nationella identiteten och som arbetar mot islamiseringen av Frankrike.

”Vi kämpar och dör stående” Fotbolls-EM: Ungern kommer inte att knäböja för BLM

UNGERNDet ungerska landslaget kommer inte att knäböja för BLM under fotbolls-EM. Det ungerska fotbollsförbundet meddelar att politiska yttringar i samband med sport strider mot de internationella reglerna. De får stöd av premiärminister Viktor Orbán, som menar att det är främmande för en ungrare att knäböja annat än inför Gud och sitt fosterland.

Kinas militär hade patent på vaccin mot Covid-19 oförklarligt tidigt i pandemin

UTRIKESEn kinesisk militärforskare lämnade in ett patent för ett Covid-19-vaccin långt före västvärlden ens börjat ta de första stegen för att framställa egna vacciner och innan WHO hade klassat spridningen som en pandemi. Enligt flera bedömare visar detta att Kina hade god kännedom om viruset långt innan det började spridas världen över. Detta eftersom patentansökan skickades in bara fem veckor efter att Kina ens erkänt att viruset spreds från människa till människa. Forskaren i fråga, Zhou Yusen, dog under mystiska former mindre än tre månader efter att han lämnade in patentansökan.

Vaccinforskare slår larm: ”Vi injicerar dem av misstag med ett giftigt ämne”

COVID-19Immunologen och vaccinforskaren Byram Bridle slår nu larm om ”skrämmande” upptäckter i nyligen gjorda och referensgranskade forskningsstudier. Det handlar om att spikproteinet på coronaviruset, som Covid-19-vaccinen skapar, tar sig in i blodomloppet och alstrar sjukdom på samma sätt som Covid-19. Det var tidigare okänt och tros förklara allvarliga biverkningar som blodproppar och hjärtinflammationer, vilka drabbar de som låtit sig injiceras med de nya vaccinen. Bridle säger att vaccinforskarna ”gjorde ett stort misstag” som de ”inte insåg ... tills nu”. Nu kräver flera läkare och forskare att rådande vaccinations-riktlinjer för ammande mödrar och lågrisk­grupper omprövas.

Majoriteten av fransmännen vill att utlänningar dömda i Frankrike ska sitta fängslade i sina egna länder

UTRIKESEnligt en undersökning från opinionsinstitutet CSA utförd för nyhetskanalen CNews den andra juni anser en majoritet av fransmännen att utländska brottslingar bör avtjäna sina fängelsestraff i sina egna länder om de befinns skyldiga i Frankrike. Marine Le Pen gjorde förslaget i kanalen dagen innan undersökningen.

Oväntade utfall i valet i Sachsen-Anhalt

UTRIKESPå samma datum som den svenska nationaldagen hölls val till delstatsparlamentet i Sachsen-Anhalt, tidigare en del av Östtyskland. Många hade sett fram mot valet i denna delstat som ett förebud om hur det kommer att gå i hela Tysklands förbundsdagsval i höst. Resultatet i delstaten blev dock inte enligt förväntningarna: Kristdemokraterna (CDU) gick rejält framåt, medan vänsterpartiet Linke förlorade, nästan dubbelt så mycket som Alternativ för Tyskland, som också backade. Och de Gröna ökade enbart obetydligt.

Trump funderar på comeback 2024 trots – eller tack vare – Facebooks avstängning

UTRIKESDen tidigare presidenten Donald Trump avslöjade på måndagen att han överväga att dumpa Mike Pence som sin vicepresidentkandidat 2024 och istället fråga Floridas guvernör Ron DeSantis. Nyheten kommer några dagar efter att Facebook offentliggjort att Donald Trumps avstängning sätts till minst två år.

Varningen: EU vill importera 70 miljoner afrikaner

UTRIKESDet är den tyske europaparlamentarikern Gunnar Beck som kommer med den skrämmande varningen: Att EU på allvar diskuterar möjligheterna att kraftigt öka massinvandringen från Afrika. Den så kallade migrationspakten, om den genomförs, skulle leda till att 70 miljoner afrikaner svärmar över EU:s gränser till 2035, varnar Beck.

Gå till arkivet

Send this to a friend