Skip to Content

Thilo Sarrazin i Willy-Brandt-Haus i Berlin-Kreuzberg, de tyska socialdemokraternas huvudsäte. Foto: Stillbild ZDF
UTRIKES

Författaren Thilo Sarrazin utesluten från tyska socialdemokraterna

Digital utgåva

Sent under fredagseftermiddagen den 31 juli meddelade SPD:s partisekreterare Lars Klingbeil att författaren och tidigare Berlinsenatorn Thilo Sarrazin utesluts från det tyska socialdemokratiska partiet. Det var vid presidiets tredje sittning som man fattade detta drastiska beslut.

Publicerad: 4 augusti, 2020, 12:52

 • Svenska

Läs även

Partiets två ledare, Saskia Esken och Norbert Walter-Borjans (Nowabo), var osynliga vid tillkännagivandet, men partisekreteraren motiverade desto hårdare det tagna beslutet. Sarrazin anklagas för rasism och antiislamism på grund av innehållet i sina böcker, vilket är oförenligt med partiets värderingar.

Partisekreteraren och medlemmen i SPD:s presidium, det vill säga partiets ideologiska vakthund, Lars Klingbeil offentliggör uteslutningen av Thilo Sarrazin från SPD. Foto: Stillbild ZDF

 

Thilo Sarrazin kom i augusti 2010 ut med en bok under titeln ” Deutschland schafft sich ab ” – Tyskland avskaffar sig självt. Boken sålde i en miljon exemplar, skakade om Tyskland och startade en intensiv debatt över landets utveckling som en stat med sociala åtaganden gentemot sina medborgare. Innehållet berörde även bildningsnivån och den redan då till Tyskland pågående intensiva invandringen. Sarrazin jämförde uppgifter om integration och demografi.

Thilo Sarrazin under presentationen av sin bok ”Deutschland schafft sich ab” i München 2010.Foto: Stillbild ZDF

Författaren är mycket väl insatt inom många områden genom sina olika uppdrag bland annat som styrelsemedlem inom näringslivet, Deutsche Bundesbank och senator i finansfrågor i Berlin under åren 2002-2009.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Återigen en som utesluts från ett politiskt parti för att denne visar faktiska resultat m.a.o. verkligheten utanför dörren? Vi har samma sak i Sverige där vi fifflar med PISA-resultat genom att ta bort de grupper som Thilo Sarrazin nämner i sin statistik och med urusla studieresultat. Nästa steg är förstås att ta bort all “dålig” statistik, eller baka in den i urbefolknings statistik? Eller helt enkelt stämpla alla som godkända, oavsett skolresultatet? Det här gäller givetvis även statistik över brottslighet, där etniska minoriteters kriminalitet försvinner in bland urbefolkningens statistik? Kan förstå att arbetslöshetsstatistik för grupper från olika länder kan uppfattas som “störande” och slussas därför in i den inhemska befolkningens arbetslöshetssiffror? Thilo Sarrazin gjorde ett stort misstag, som visade fakta – inget annat!

 • RL, Vallentuna

  Otroligt att Tyskland sjunkit så djupt. Vad är det för fel på folk ?? Helt rubbade !! Bara en sådan sak som att väljarna accepterar ett hittepåbrott som ” förintelseförnekelse” och ger åratal i fängelse !!
  Att ha en uppfattning om att vissa saker inte stämmer..är överdrivna eller t.o.m. påstå att det judiska folket inte alls är förintade utan har ett helt eget land…..ja det ger fängelse !!
  Och detta accepteras !?! RÄTTRÅDIGA människor hade protesterat hej vilt och gemensamt “förnekat ” i talkörer på torg och gator fyllda av sanningsälskare.
  Ungefär som Hong Kong borna…vi såg en miljon människor ute och protesterade—i Hong Kong är sådant farligt–men tyskarna hade kunnat göra sin röst hörd ostraffat.

 • RL, Vallentuna

  Är det ngn som vet vem luffaren som står staty på översta bilden är ?? Vare sig AH eller Erich Honecker skulle uppträda så..

Västra Kapprovinsen kan vilja bli självständig

UTRIKESFör några veckor sedan släpptes resultaten av en opinionsundersökning som genomfördes i Västra Kapprovinsen av Victory Research – en av Sydafrikas mest respekterade opinionsinstitut. De levererade ett chockresultat. Liksom de senaste skotska opinionsundersökningarna, visade de en liten majoritet för självständighet bland anhängare av Demokratiska alliansen (DA), nu i sin tredje raka mandatperiod som det styrande partiet i Västra Kapprovinsen (Sydafrikas andra åtta provinser styrs av ANC). Partiet kommer att pressas allt hårdare att hålla en folkomröstning om utträde från resten av Sydafrika.

Mobb knivhögg flera hästar i vansinnig attack

UTRIKESEn svart mobb på runt 200 personer anföll och knivskar ett flertal hästar i Sydafrika vid en hästkapplöpningsbana. Den besinningslösa attacken mot hästarna, som ägs av vita sydafrikaner, menas ha sin grund i att en anställd vid ett av stallen fick sparken efter att ha knivhuggit en häst. Flera andra svarta arbetsvägrade då i stöd för den sparkade vilket gjorde att vita arbetare anställdes istället och alla svarta arbetare som arbetsvägrade förlorade inte bara sina jobb utan även socialbidrag de menade sig ha rätt till.

Europeiska unionens riktlinjer presenteras av ordföranden Ursula von der Leyen

UTRIKESUnder onsdagen klargjorde den förra tyska försvarsministern och numera kommissionens ordförande Ursula von der Leyen unionens riktlinjer i flera viktiga frågor. Dessa åtaganden förpliktigar de 27 medlemsstater till lydnad och följsamhet. De flesta förväntade sig migrationsfrågor som huvudtema, men tyngdpunkten låg på klimatåtaganden.

Hånade Trump fallna soldater?

UTRIKESDen 3 september publicerade det amerikanska månadsmagasinet The Atlantic en artikel som anklagade Donald Trump för att ha fällt nedsättande kommentarer om stupade soldater. Historien plockades omgående upp av liberala amerikanska medier och återgavs av samtliga svenska systemmedier som ett faktum. Ingen inspelning har dock presenterats av de påstådda kommentarerna, och många motsäger berättelsen.

Storbritannien ser ut att lämna EU utan avtal – Boris Johnson sätter press på EU

ANALYSSjälvgoda EU-potentater skrattade åt Storbritannien och Brexit för några år sedan. Man markerade tydligt att britterna skulle komma att få betala mycket mer i avgift till EU om man stod utanför. I förhandlingarna efter Brexit, som blev verklighet den 31 januari i år, om ett frihandelsavtal mellan parterna har EU fortsatt att agera som om Storbritannien inte klarar sig utan ett frihandelsavtal. Storbritannien förbereder sig därför för ett avtalslöst tillstånd, med stöd av WTO-reglerna.

Donald Trump vill rensa ut ”kritisk rasteori”

USADen amerikanske presidenten har nu utfärdat direktiv för att rensa myndigheter från inslag av pseudo­vetenskapen ”kritisk rasteori”, som han menar är anti-amerikansk och skapar splittring. Myndigheterna ska ta reda på om de låter sina anställda genomgå sådana kurser och använda de lagliga medel som finns för att styra skattepengar i annan riktning.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Gå till arkivet

Send this to a friend