Skip to Content

Olovligt offentligt bönemöte i Clichy-la-Garenne. Foto: Stillbild RT

Fransk kommun tar krafttag mot olovliga offentliga bönemöten

Digital utgåva

UAMC, en muslimsk förening i kommunen Clichy-la-Garenne, och dess ordförande har blivit dömda att betala ett totalbelopp på 27 000 Euro för icke-tillståndsgivna möten efter trettiofyra gatuböner, rapporterar tidningen Le Parisien.

Publicerad: 11 september, 2018, 15:48

  • Svenska

Läs även

UAMC och dess ordförande, Mohand Kazed, har dömts till böter på 5000 Euro var, och ett sammanlagt skadestånd på 17 000 Euro till kommunen Clichy.

Efter en komplicerad juridisk process meddelade brottmålsdomstolen i Nanterre sin dom på tisdagen den 4 september.

Domarna beslutade att de trettiofyra gatubönerna som hade organiserats varje fredag mellan den 24 mars och den 10 november 2017, utan att tillstånd hade begärts, inte var i överensstämmelse med fransk rätt.

Genom att uppmana de troende att gå till stadshuset för att be, delvis på Boulevard Jean-Jaurès, ville UAMC och dess ordförande protestera mot vräkningen från lokalerna på rue d'Estienne d'Orves som hade erbjudits av den tidigare borgmästare i staden, Gilles Catoire (Socialistpartiet), under ett korttidskontrakt.

När kontraktet gick ut, efter valet av den nya borgmästaren Rémi Muzeau, vägrade föreningen att lämna lokalerna, innan en ny moské hade öppnats på rue des Trois-Pavillion.

Konflikten förvärrades tills polisen tvingades vräka föreningen, och sedan störde de muslimska bönemötena omgivningarna i tio månader. Muzeau sade att han var "extremt nöjd" med domstolens beslut. Borgmästaren har lovat att använda skadeståndet till kulturella aktiviteter på rue des Trois-Pavillons.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Filip Johansson

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tyska brandmän sörjer en mördad kollega

UTRIKESEtt fall av en helt oprovocerad misshandel inträffade i den historiska tyska staden Augsburg grundad av kejsare Augustus. Hela landet var i ett chocktillstånd när nyheten förmedlades via medier.

Ryska militärpoliser skadade av vägbomb – Geopolitiskt spel i norra Syrien

SYRIENGemensamma rysk-turkiska patruller har den senaste tiden angripits upprepade gånger av till synes civila kurder. Nu har patrullerna utsatts för den första vägbomben. En i dagsläget unik händelse som enligt Nya Tiders källor troligen är starten på en ny trend som i förlängningen kommer att leda till ryska förluster. Detta är något som inte den kurdiska civilbefolkningen har något att vinna på, men väl Syriens fiender. Improviserade vägbomber är inte bara effektiva vapen för den som vill bedriva gerillakrig, utan också optimala för en angripare som av olika skäl vill förbli anonym.

”Nazism-nödläge” utropat i Dresden efter AfD:s framgångar

TYSKLANDStadsfullmäktige i halvmiljonstaden Dresden har förklarat att staden befinner sig i ”nazism-nödläge”, och att speciella åtgärder därför är påkal­la­de. Ordet har fått ett medialt genomslag, men har också kritiserats. Det är ytterligare ett exempel på de upptrappade motsättningarna i den offentliga debatten i Tyskland.

Ny ledning för tyska AfD – den radikala flygeln vinner mark

INRIKESDet invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland (AFD) valde under sin senaste kongress en ny partiledning. Den 78-årige Alexander Gauland ersätts nu av den mer radikalnationalistiske Tino Chrupalla från Görlitz i östra Tyskland.

Islamistiskt terrorbrott avvärjt i Danmark genom massiv polisinsats

UTRIKESEtt 20-tal personer sitter nu frihetsberövade och väntas bli häktade, misstänkta för förberedelse till terroristbrott efter en massiv polisinsats i Danmark under onsdagen den 11 december. Enligt Köpenhamnspolisen tyder allt på att ett terrorbrott med islamistiska motiv var nära förestående, och en ledande terrorexpert utesluter inte att det under utredningens gång kan avslöjas kopplingar även till Sverige.

Nato behöver en miljard dollar för att hålla AWACS i luften

UTRIKESDet var Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg själv som uppgav att en miljard dollar skulle behövas för att förlänga den operativa livslängden för AWACS. AWACS är förkortningen för Airborne Warning And Control System, ett luftburet larm-och ledningssystem.

Milda domar för ”ungdomar” som försökte bränna poliser

UTRIKESTretton unga myndiga män – alla med invandrarbakgrund – närvarade i domstolen i det franska departementet Essonne, men fick endast milda domar för sina avskyvärda gärningar.

Anti-dopningsmyndigheten WADA utesluter Ryssland från internationella tävlingar

UTRIKESWorld Anti-Doping Agency (WADA) informerade den ryska antidopningsbyrån (RUSADA) att Ryssland kommer att uteslutas från stora sportevenemang i fyra år.

Gå till arkivet

Send this to a friend