Skip to Content

Olovligt offentligt bönemöte i Clichy-la-Garenne. Foto: Stillbild RT

Fransk kommun tar krafttag mot olovliga offentliga bönemöten

Digital utgåva

UAMC, en muslimsk förening i kommunen Clichy-la-Garenne, och dess ordförande har blivit dömda att betala ett totalbelopp på 27 000 Euro för icke-tillståndsgivna möten efter trettiofyra gatuböner, rapporterar tidningen Le Parisien.

Publicerad: 11 september, 2018, 15:48

  • Svenska

Läs även

UAMC och dess ordförande, Mohand Kazed, har dömts till böter på 5000 Euro var, och ett sammanlagt skadestånd på 17 000 Euro till kommunen Clichy.

Efter en komplicerad juridisk process meddelade brottmålsdomstolen i Nanterre sin dom på tisdagen den 4 september.

Domarna beslutade att de trettiofyra gatubönerna som hade organiserats varje fredag mellan den 24 mars och den 10 november 2017, utan att tillstånd hade begärts, inte var i överensstämmelse med fransk rätt.

Genom att uppmana de troende att gå till stadshuset för att be, delvis på Boulevard Jean-Jaurès, ville UAMC och dess ordförande protestera mot vräkningen från lokalerna på rue d'Estienne d'Orves som hade erbjudits av den tidigare borgmästare i staden, Gilles Catoire (Socialistpartiet), under ett korttidskontrakt.

När kontraktet gick ut, efter valet av den nya borgmästaren Rémi Muzeau, vägrade föreningen att lämna lokalerna, innan en ny moské hade öppnats på rue des Trois-Pavillion.

Konflikten förvärrades tills polisen tvingades vräka föreningen, och sedan störde de muslimska bönemötena omgivningarna i tio månader. Muzeau sade att han var "extremt nöjd" med domstolens beslut. Borgmästaren har lovat att använda skadeståndet till kulturella aktiviteter på rue des Trois-Pavillons.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Filip Johansson

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Argentina i konkurs – för nionde gången

UTRIKESI december 2019 tillträdde Alberto Fernández som ny president i Argentina. Hans nya vänstermittenregering har dock fått en tuff start, och nu meddelar landet att de inte kan betala räntor på 500 miljoner amerikanska dollar till utländska obligationsägare. Argentinas mål är att undvika en liknande ekonomisk härdsmälta som 2001, då landet noterades för historiens största statskonkurs då fordringsägare förlorade 80 miljarder dollar. Nya Tider reder ut vad de inställda betalningarna innebär för Argentina och vad en statskonkurs innebär.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Gå till arkivet

Send this to a friend