Skip to Content

UTDRAG UR BOKEN: Landstigning i Göteborgs hamn. Hamnkaptenen Ebba Hansson försöker ta reda på vad som pågår. ”I’m really sorry. You are such a beautiful blond woman”, sa Ahmed lugnt, och satte kulan rakt i Ebbas hjärta. Den lilla, men skarpa smällen absorberades nästan helt av det tilltagande crecendot av tusentals trampande kängor, rusande dieselmotorer och gnisslet från metall mot metall, när drivband förflyttade nära femtio ton tunga stridsvagnar ut ur RoRo-fartygens förportar och ut på kajen. Det behövdes inga fler skott. Ahmed blåste krutröken ur pipan precis som han hade sett James Bond göra, och stoppade utan synbar brådska tillbaka vapnet i sitt axelhölster. Därefter tog han upp sin kommunikationsradio som hängde vid höften och och tryckte in sändknappen. Nu var rösten fast kraftfull och befallande. ”Lystring, samtliga enheter, lystring! Ali ibn Abi Talibs berömda Dulfiqarsvärd faller än en gång över de otrognas nackar – frid över imam Alis minne. Nu har tiden kommit för revansch och hämnd. Låt oss visa de otrogna och fega svenska hundarna vilken sorts män vi muslimer verkligen är. Låt oss alla söka martyrskapet och förtjäna vår plats i paradiset! I den store Profeten Muhammeds namn: Framåt! Med Allahs hjälp ska vi segra! Inshallah!” Foto: Göteborg hamn, montage
BOKRECENSION

Hur ska det gå för gamla Sverige?

PappersupplaganNya Tider v. 37

Året är 2027. Under det senast tiotalet år har motsättningar stegvis byggts upp mellan Sveriges muslimska minoriteter och resten av samhället. Det finns nu 284 så kal­la­de ”utanförskapsområden” som i praktiken är självstyrande muslimska enklaver där sharialagar råder. Muslimer ställer allt högre krav på ekonomiska bidrag och särbehandling. Inte minst kräver de utökad anhöriginvandring. Politikermajoriteten svarar undfallande i hopp om att blidka muslimerna, men kraven fortsätter att växa. Boken kan köpas här.

Publicerad: 13 september, 2019, 20:22

  • Svenska

Läs även

Oron och motsättningarna i det svenska samhället växer och leder till desperata attentat som media skyller på ”nazister”. Spänningen stiger och utlöses först i ”första intifadan” sommaren 2024 som följs av ”Lilla inbördeskriget” som varar i en vecka hösten 2024.

I övriga Europa stiger också spänningen. I Sydeuropa har parlamenten stängts och det råder mer eller mindre militärstyre. Medelhavet bevakas men migrantströmmarna fortsätter längs nya vägar till Nordeuropa. Allt tyder på att en katastrof nalkas.

I det läget landstiger ”Muslimska brödraskapet” på flera ställen längs den svenska kusten med tusentals ”gudskrigare” under ledning av den marockanske befälhavaren Ahmed Ben Barka. Det är en kusligt välplanerad operation som tar svenskarna med total överraskning. Göteborg, Stockholm och Luleå erövras på några timmar.

Kriget är ett faktum.

Det är inledningen till Arne Weinz dystopiska framtidsroman Perfekt storm, som kom ut på försommaren.

Det kan förefalla som om bokens anslag förebådar en ganska förutsägbar skräckhistoria om onda muslimer enligt en ”anti-jihadistisk” och sverigedemokratisk världsbild. Det kan tyvärr avskräcka just dem som man helst skulle vilja läste berättelsen, så låt inte det vara ett hinder. Berättelsen är mer komplicerad än så.

Man kan fråga sig om jihadister verkligen skulle kunna samordna sig till en så avancerad attack som Arne Weinz målar upp, men för det som händer sedan har Weinz stöd för av färska beskrivningar av Islamiska statens härjningar i Syrien och Irak de senaste åren. Om IS kunde begå alla de brott och grymheter de gjorde där så kan säkert Muslimska brödraskapet också?

Man kan också fråga sig hur realistisk Arne Weinz konfliktlinje är. Kommer sprickan att gå mellan muslimerna och resten, eller går den kanske mellan rotade etniska svenskar och ”globo-homo-svenskar”, eller sprängs befolkningen i ett flertal sinsemellan fientliga minoriteter som den gjort i Syrien, Libanon eller Jugoslavien? Arne Weinz är inte profet, men boken förefaller i alla fall fullt möjlig. Det är ett skönlitterärt verk, skriven i första hand för att underhålla, och författaren utvecklar en möjlighet.

Arne Weinz är civilingenjör och en framgångsrik företagsledare i IT-branschen, grundare av företagen Datasvar och GoExcellent. Han har tidigare skrivit boken Den snabbaste vägen som handlar om entreprenörskap och ledarskap. Perfekt storm är hans första skönlitterära verk.
Foto: Privat

Perfekt storm är hur som helst rysligt spännande. Hur ska det gå för ”gamla Svedala”? Det är svårt att lägga boken ifrån sig.
Jag rekommenderar att läsa boken på tunnelbanan i Stockholm. Det är en kuslig känsla när man ser på främlingarna runt omkring sig. Närmare hälften av medresenärerna ser ut att komma från Mellanöstern och många har svarta skägg eller hijab. Man frestas tänka: ”Här sitter de beskedligt på väg till jobbet, men hur kommer de att ställa sig när kalifatet Alzuwid utropats?”

Arne Weinz är mycket kunnig i det militära hantverket. Man kan själv följa avgörande operationer på kartorna i Google Maps. Weinz måste ha rekognoscerat varje miljö på marken. Broar, vägspärrar och befästa hus har exakt placering i verkligheten.

Arne Weinz gör klart att krig inte är någon ”tebjudning”, som Mao Zedong uttryckte det. Kriget kan locka fram tidigare okända krafter och oväntad moralisk styrka hos enskilda, men det är också många som moraliskt dukar under och begår handlingar de tidigare inte kunde tro vara möjliga. Till syvende och sist handlar det om överlevnad – personlig överlevnad eller sin grupps överlevnad.

Lite komiskt blir det när Weinz beskriver hur det går till när Södermalms hipsters ska anpassa sig till ockupanternas sharia. Kvinnorna fnittrar under sina tilldelade niqab och försöker intala sig att det är en lustig maskerad.

Boken handlar om politik och militär taktik sett från ett antal aktörers ögon. Det är lite av ett helikopterperspektiv. Weinz gör skissartade, men inte så fördjupade personskildringar. Det är framför allt hårdkokt action.

Man skulle faktiskt kunna tänka sig en annan roman som tar Perfekt storm som bakgrund i en berättelse där författaren istället nära följer några personers utveckling under en sådan här kris. Just genom att händelserna utspelas i så välkända miljöer stimuleras min fantasi till att föreställa mig hur jag själv eller personer omkring mig skulle reagera och handla.

Boken inbjuder till en diskussion om tillståndet i Sverige i dag och om hur relevant bokens scenarion och händelseutveckling är. Tyvärr går det inte att göra här utan att avslöja för mycket av handlingen, men boken skulle göra sig mycket bra som diskussionsämne i en läsecirkel. Berättelsen lämnar en inte oberörd och man vill gärna tala med någon efteråt.

Läs den, som en skarp varning, eller om inte annat som utmärkt underhållning!

Boken kan köpas här.

Åke Blomdahl

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

BOKRECENSION: RunkalendernRunböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Historisk djupdykning om Svea rikes regentlängder

BOKRECENSION: FRÅN ODEN TILL VASADe av oss som inte skolkade på historielektionerna har minnen från mellanstadiet då det tragglades kungar och drottningar från Gustav Vasa och framåt. Via drottning Kristina och ”Överste Gustafsson” till vår nuvarande kungafamilj, Bernadotte, som nu dessutom expanderar med några potentiella arvtagare per år. Amatörhistorikern Lars Ulwencreutz har tagit sig an det ambitiösa projektet att skriva om de regenter som kommer före Gustav Vasa. Här flätas historia och legend samman och för läsaren ända tillbaks till Oden, som enligt författaren var en riktig människa av kött och blod i en avlägsen forntid. Titeln på boken är talande nog Från Oden till Vasa – Svea Rikes regentlängder, 110 regenter på 1500 år.

The Great Reset – en ”konspirationsteori” skriven av World Economic Forum

RECENSIONBegreppet ”The Great Reset” lanserades under förra årets nedstängningar av samhället och en bok med samma titel var mystiskt nog färdig att tryckas redan i juli 2020, knappt fyra månader efter att hela Europa förvandlades till ett ödelandskap, där folk fick sitta inlåsta i sina hem. Då BBC så sent som den 22 november 2020 kal­la­de begreppet ”The Great Reset” för en ”konspirationsteori” – trots att boken fysiskt finns och går att köpa – så är det värt att titta närmare på vad som planeras för framtiden av mer eller mind­re dolda personer som samverkar med världens mäktigaste globalister. Ett litet axplock av alla deras planer redovisas i denna recension.

Personlig analys av ett Sverige i kris

BOKRECENSIONProfessor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

När araber tog slavar på Island

BOKRECENSION I romanen Turkräden riktar författaren Mats Röyter ljuset mot sommaren då arabiska pirater landsteg på Island för att där röva bort män, kvinnor och barn som skulle säljas som slavar i Nordafrika. Det är en historia värd att berättas, inte minst i en tid då européer demoniseras och utmålas som de enda som skapat lidande i världen.

Sverige sett med finska ögon

BOKRECENSIONVad händer i vårt land? Finns det någon röd tråd bakom de braskande rubrikerna som möter oss varje dag på tidningarnas löpsedlar? Läraren och rektorn Henrik Paetau, bosatt i Finland, har i boken Sverige – Den märkliga grannen i väster gjort ett försök att hitta en sådan. Han observerar och kommenterar olika samhällsområden såsom skolan, politiken, Sverigebilden utomlands och han har även ett kapitel om sina minnen av ett Sverige som var.

Den globala statskuppen

KULTUREn självutnämnd elit av världens allra rikaste har sedan mer än ett århundrade arbetat för att skapa en global planekonomi, som de menar behövs för att rädda oss från oss själva. Med hjälp av coronakrisen har de flyttat fram sina positioner. Jacob Nordangård varnar i sin senaste bok för att en teknokratisk diktatur håller på att ta makten under filantropisk förklädnad. De lovar oss hälsa, rättvisa och att rasism och naturförstörelse får en ände, men till priset av att vi underkastar oss totalitär övervakning.

Thoralf Alfsson berättar om sina år i SD – från riksdagsinträde till uteslutning

BOKRECENSIONRECENSION: I boken Mina politiska fighter, med underrubriken ”Jag var inte naiv!”, skriver den tidigare SD-politikern och riksdagsledamoten Thoralf Alfsson om sina erfarenheter av att arbeta för ett parti som alltid motarbetats av olika delar av etablissemanget. Läsaren får också en bild av riksdagens arbete inifrån, liksom av det parti som kom att utesluta honom.

Gå till arkivet

Send this to a friend