<b>UTDRAG UR BOKEN</b>: Landstigning i Göteborgs hamn. Hamnkaptenen Ebba Hansson försöker ta reda på vad som pågår. ”I’m really sorry. You are such a beautiful blond woman”, sa Ahmed lugnt, och satte kulan rakt i Ebbas hjärta. Den lilla, men skarpa smällen absorberades nästan helt av det tilltagande crecendot av tusentals trampande kängor, rusande dieselmotorer och gnisslet från metall mot metall, när drivband förflyttade nära femtio ton tunga stridsvagnar ut ur RoRo-fartygens förportar och ut på kajen. Det behövdes inga fler skott. Ahmed blåste krutröken ur pipan precis som han hade sett James Bond göra, och stoppade utan synbar brådska tillbaka vapnet i sitt axelhölster. Därefter tog han upp sin kommunikationsradio som hängde vid höften och och tryckte in sändknappen. Nu var rösten fast kraftfull och befallande. ”Lystring, samtliga enheter, lystring! Ali ibn Abi Talibs berömda Dulfiqarsvärd faller än en gång över de otrognas nackar – frid över imam Alis minne. Nu har tiden kommit för revansch och hämnd. Låt oss visa de otrogna och fega svenska hundarna vilken sorts män vi muslimer verkligen är. Låt oss alla söka martyrskapet och förtjäna vår plats i paradiset! I den store Profeten Muhammeds namn: Framåt! Med Allahs hjälp ska vi segra! Inshallah!” Foto: Göteborg hamn, montage

Hur ska det gå för gamla Sverige?

Året är 2027. Under det senast tiotalet år har motsättningar stegvis byggts upp mellan Sveriges muslimska minoriteter och resten av samhället. Det finns nu 284 så kal­la­de ”utanförskapsområden” som i praktiken är självstyrande muslimska enklaver där sharialagar råder. Muslimer ställer allt högre krav på ekonomiska bidrag och särbehandling. Inte minst kräver de utökad anhöriginvandring. Politikermajoriteten svarar undfallande i hopp om att blidka muslimerna, men kraven fortsätter att växa. Boken kan köpas här.

Oron och motsättningarna i det svenska samhället växer och leder till desperata attentat som media skyller på ”nazister”. Spänningen stiger och utlöses först i ”första intifadan” sommaren 2024 som följs av ”Lilla inbördeskriget” som varar i en vecka hösten 2024.

I övriga Europa stiger också spänningen. I Sydeuropa har parlamenten stängts och det råder mer eller mindre militärstyre. Medelhavet bevakas men migrantströmmarna fortsätter längs nya vägar till Nordeuropa. Allt tyder på att en katastrof nalkas.

I det läget landstiger ”Muslimska brödraskapet” på flera ställen längs den svenska kusten med tusentals ”gudskrigare” under ledning av den marockanske befälhavaren Ahmed Ben Barka. Det är en kusligt välplanerad operation som tar svenskarna med total överraskning. Göteborg, Stockholm och Luleå erövras på några timmar.

Kriget är ett faktum.

Det är inledningen till Arne Weinz dystopiska framtidsroman Perfekt storm, som kom ut på försommaren.

Det kan förefalla som om bokens anslag förebådar en ganska förutsägbar skräckhistoria om onda muslimer enligt en ”anti-jihadistisk” och sverigedemokratisk världsbild. Det kan tyvärr avskräcka just dem som man helst skulle vilja läste berättelsen, så låt inte det vara ett hinder. Berättelsen är mer komplicerad än så.

Man kan fråga sig om jihadister verkligen skulle kunna samordna sig till en så avancerad attack som Arne Weinz målar upp, men för det som händer sedan har Weinz stöd för av färska beskrivningar av Islamiska statens härjningar i Syrien och Irak de senaste åren. Om IS kunde begå alla de brott och grymheter de gjorde där så kan säkert Muslimska brödraskapet också?

Man kan också fråga sig hur realistisk Arne Weinz konfliktlinje är. Kommer sprickan att gå mellan muslimerna och resten, eller går den kanske mellan rotade etniska svenskar och ”globo-homo-svenskar”, eller sprängs befolkningen i ett flertal sinsemellan fientliga minoriteter som den gjort i Syrien, Libanon eller Jugoslavien? Arne Weinz är inte profet, men boken förefaller i alla fall fullt möjlig. Det är ett skönlitterärt verk, skriven i första hand för att underhålla, och författaren utvecklar en möjlighet.

Arne Weinz är civilingenjör och en framgångsrik företagsledare i IT-branschen, grundare av företagen Datasvar och GoExcellent. Han har tidigare skrivit boken Den snabbaste vägen som handlar om entreprenörskap och ledarskap. Perfekt storm är hans första skönlitterära verk.
Foto: Privat

Perfekt storm är hur som helst rysligt spännande. Hur ska det gå för ”gamla Svedala”? Det är svårt att lägga boken ifrån sig.
Jag rekommenderar att läsa boken på tunnelbanan i Stockholm. Det är en kuslig känsla när man ser på främlingarna runt omkring sig. Närmare hälften av medresenärerna ser ut att komma från Mellanöstern och många har svarta skägg eller hijab. Man frestas tänka: ”Här sitter de beskedligt på väg till jobbet, men hur kommer de att ställa sig när kalifatet Alzuwid utropats?”

Arne Weinz är mycket kunnig i det militära hantverket. Man kan själv följa avgörande operationer på kartorna i Google Maps. Weinz måste ha rekognoscerat varje miljö på marken. Broar, vägspärrar och befästa hus har exakt placering i verkligheten.

Arne Weinz gör klart att krig inte är någon ”tebjudning”, som Mao Zedong uttryckte det. Kriget kan locka fram tidigare okända krafter och oväntad moralisk styrka hos enskilda, men det är också många som moraliskt dukar under och begår handlingar de tidigare inte kunde tro vara möjliga. Till syvende och sist handlar det om överlevnad – personlig överlevnad eller sin grupps överlevnad.

Lite komiskt blir det när Weinz beskriver hur det går till när Södermalms hipsters ska anpassa sig till ockupanternas sharia. Kvinnorna fnittrar under sina tilldelade niqab och försöker intala sig att det är en lustig maskerad.

Boken handlar om politik och militär taktik sett från ett antal aktörers ögon. Det är lite av ett helikopterperspektiv. Weinz gör skissartade, men inte så fördjupade personskildringar. Det är framför allt hårdkokt action.

Man skulle faktiskt kunna tänka sig en annan roman som tar Perfekt storm som bakgrund i en berättelse där författaren istället nära följer några personers utveckling under en sådan här kris. Just genom att händelserna utspelas i så välkända miljöer stimuleras min fantasi till att föreställa mig hur jag själv eller personer omkring mig skulle reagera och handla.

Boken inbjuder till en diskussion om tillståndet i Sverige i dag och om hur relevant bokens scenarion och händelseutveckling är. Tyvärr går det inte att göra här utan att avslöja för mycket av handlingen, men boken skulle göra sig mycket bra som diskussionsämne i en läsecirkel. Berättelsen lämnar en inte oberörd och man vill gärna tala med någon efteråt.

Läs den, som en skarp varning, eller om inte annat som utmärkt underhållning!

Boken kan köpas här.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Mordförsök mot Trump – sköts under tal

Mordförsök mot Trump – sköts under tal

🟠 UTRIKES Ett mordförsök mot Donald Trump genomfördes under ett tal i Pennsylvania under lördagen. Trump skadades lindrigt medan en oskyldig åhörare dödades och en annan skadades innan skytten, som identifierats som en 20-åring, kunde oskadliggöras med ett dödande skott avfyrat av en krypskytt.

Läs även:

Sanna hjältar är det ofta tyst om

Sanna hjältar är det ofta tyst om

🟠 BOKRECENSION Som sommarläsning kan det vara lämpligt att planera en läsning av mindre kända delar av Sveriges militärhistoria. Militärhistorikern Leif Björkman tar upp händelser och fakta som många helst skulle vilja glömma eller gömma. Obekväma sanningar kan också vara till lärdom för framtiden. En annan aspekt i denna bok är benämningen hjälte. I dagens media tillskrives hjältetitlar för nästan minimala och självklara medmänskliga insatser. I denna bok handlar det om två riktiga hjältar, två svenska officerare som genomgått sovjetisk fångenskap och i tystnad fick återvända till Sverige.

Domedagen inställd – eller?

Domedagen inställd – eller?

🟠 Patrick Moore är en av de biologer som var med och startade Greenpeace i början av 1970-talet. På 1980-talet bytte han sida. I sin senaste bok, Osynliga hot och falska hot om jordens undergång, vänder han upp och ner på den samlade globala miljörörelsens berättelser om nära förestående miljökatastrofer på grund av radioaktivitet, plastsopor, skogsskövling, världshavens försurning och inte minst klimatförändringar. Han menar att miljörörelsen blivit en politisk väckelse som lämnat det mesta av vetenskaplig förankring. I sin argumentation använder han dock själv många av de falskgrepp som han anklagar miljörörelsen för.

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Kriget i Ukraina: Med skygglappar för de större perspektiven

Kriget i Ukraina: Med skygglappar för de större perspektiven

🟠 BOKRECENSION Nu har Ukrainakriget rasat i mer än två år, och det har börjat komma böcker som går på djupet och försöker skildra och förklara detta krig. Vi har valt att titta närmare på en sådan, som kommit ut på ett stort förlag och är lätt tillgänglig i bokhandeln. Det är en bok av en ukrainsk-amerikansk historiker, Serhii Plokhy. Denne för fram långa, på historien baserade resonemang, om kriget och dess orsaker. Vi på Nya Tider kommer säkert att återkomma med recensioner av fler böcker om kriget, som kanske ser det ur någon annan vinkel och med annat fokus. Men vi börjar med denna bok.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Sanna hjältar är det ofta tyst om

🟠 BOKRECENSION Som sommarläsning kan det vara lämpligt att planera en läsning av mindre kända delar av Sveriges militärhistoria. Militärhistorikern Leif Björkman tar upp händelser och fakta som många helst skulle vilja glömma eller gömma. Obekväma sanningar kan också vara till lärdom för framtiden. En annan aspekt i denna bok är benämningen hjälte. I dagens media tillskrives hjältetitlar för nästan minimala och självklara medmänskliga insatser. I denna bok handlar det om två riktiga hjältar, två svenska officerare som genomgått sovjetisk fångenskap och i tystnad fick återvända till Sverige.

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.