Skip to Content

UTDRAG UR BOKEN: Landstigning i Göteborgs hamn. Hamnkaptenen Ebba Hansson försöker ta reda på vad som pågår. ”I’m really sorry. You are such a beautiful blond woman”, sa Ahmed lugnt, och satte kulan rakt i Ebbas hjärta. Den lilla, men skarpa smällen absorberades nästan helt av det tilltagande crecendot av tusentals trampande kängor, rusande dieselmotorer och gnisslet från metall mot metall, när drivband förflyttade nära femtio ton tunga stridsvagnar ut ur RoRo-fartygens förportar och ut på kajen. Det behövdes inga fler skott. Ahmed blåste krutröken ur pipan precis som han hade sett James Bond göra, och stoppade utan synbar brådska tillbaka vapnet i sitt axelhölster. Därefter tog han upp sin kommunikationsradio som hängde vid höften och och tryckte in sändknappen. Nu var rösten fast kraftfull och befallande. ”Lystring, samtliga enheter, lystring! Ali ibn Abi Talibs berömda Dulfiqarsvärd faller än en gång över de otrognas nackar – frid över imam Alis minne. Nu har tiden kommit för revansch och hämnd. Låt oss visa de otrogna och fega svenska hundarna vilken sorts män vi muslimer verkligen är. Låt oss alla söka martyrskapet och förtjäna vår plats i paradiset! I den store Profeten Muhammeds namn: Framåt! Med Allahs hjälp ska vi segra! Inshallah!” Foto: Göteborg hamn, montage
BOKRECENSION

Hur ska det gå för gamla Sverige?

PappersupplaganNya Tider v. 37

Året är 2027. Under det senast tiotalet år har motsättningar stegvis byggts upp mellan Sveriges muslimska minoriteter och resten av samhället. Det finns nu 284 så kal­la­de ”utanförskapsområden” som i praktiken är självstyrande muslimska enklaver där sharialagar råder. Muslimer ställer allt högre krav på ekonomiska bidrag och särbehandling. Inte minst kräver de utökad anhöriginvandring. Politikermajoriteten svarar undfallande i hopp om att blidka muslimerna, men kraven fortsätter att växa. Boken kan köpas här.

Publicerad: 13 september, 2019, 20:22

  • Svenska

Läs även

Oron och motsättningarna i det svenska samhället växer och leder till desperata attentat som media skyller på ”nazister”. Spänningen stiger och utlöses först i ”första intifadan” sommaren 2024 som följs av ”Lilla inbördeskriget” som varar i en vecka hösten 2024.

I övriga Europa stiger också spänningen. I Sydeuropa har parlamenten stängts och det råder mer eller mindre militärstyre. Medelhavet bevakas men migrantströmmarna fortsätter längs nya vägar till Nordeuropa. Allt tyder på att en katastrof nalkas.

I det läget landstiger ”Muslimska brödraskapet” på flera ställen längs den svenska kusten med tusentals ”gudskrigare” under ledning av den marockanske befälhavaren Ahmed Ben Barka. Det är en kusligt välplanerad operation som tar svenskarna med total överraskning. Göteborg, Stockholm och Luleå erövras på några timmar.

Kriget är ett faktum.

Det är inledningen till Arne Weinz dystopiska framtidsroman Perfekt storm, som kom ut på försommaren.

Det kan förefalla som om bokens anslag förebådar en ganska förutsägbar skräckhistoria om onda muslimer enligt en ”anti-jihadistisk” och sverigedemokratisk världsbild. Det kan tyvärr avskräcka just dem som man helst skulle vilja läste berättelsen, så låt inte det vara ett hinder. Berättelsen är mer komplicerad än så.

Man kan fråga sig om jihadister verkligen skulle kunna samordna sig till en så avancerad attack som Arne Weinz målar upp, men för det som händer sedan har Weinz stöd för av färska beskrivningar av Islamiska statens härjningar i Syrien och Irak de senaste åren. Om IS kunde begå alla de brott och grymheter de gjorde där så kan säkert Muslimska brödraskapet också?

Man kan också fråga sig hur realistisk Arne Weinz konfliktlinje är. Kommer sprickan att gå mellan muslimerna och resten, eller går den kanske mellan rotade etniska svenskar och ”globo-homo-svenskar”, eller sprängs befolkningen i ett flertal sinsemellan fientliga minoriteter som den gjort i Syrien, Libanon eller Jugoslavien? Arne Weinz är inte profet, men boken förefaller i alla fall fullt möjlig. Det är ett skönlitterärt verk, skriven i första hand för att underhålla, och författaren utvecklar en möjlighet.

Arne Weinz är civilingenjör och en framgångsrik företagsledare i IT-branschen, grundare av företagen Datasvar och GoExcellent. Han har tidigare skrivit boken Den snabbaste vägen som handlar om entreprenörskap och ledarskap. Perfekt storm är hans första skönlitterära verk.
Foto: Privat

Perfekt storm är hur som helst rysligt spännande. Hur ska det gå för ”gamla Svedala”? Det är svårt att lägga boken ifrån sig.
Jag rekommenderar att läsa boken på tunnelbanan i Stockholm. Det är en kuslig känsla när man ser på främlingarna runt omkring sig. Närmare hälften av medresenärerna ser ut att komma från Mellanöstern och många har svarta skägg eller hijab. Man frestas tänka: ”Här sitter de beskedligt på väg till jobbet, men hur kommer de att ställa sig när kalifatet Alzuwid utropats?”

Arne Weinz är mycket kunnig i det militära hantverket. Man kan själv följa avgörande operationer på kartorna i Google Maps. Weinz måste ha rekognoscerat varje miljö på marken. Broar, vägspärrar och befästa hus har exakt placering i verkligheten.

Arne Weinz gör klart att krig inte är någon ”tebjudning”, som Mao Zedong uttryckte det. Kriget kan locka fram tidigare okända krafter och oväntad moralisk styrka hos enskilda, men det är också många som moraliskt dukar under och begår handlingar de tidigare inte kunde tro vara möjliga. Till syvende och sist handlar det om överlevnad – personlig överlevnad eller sin grupps överlevnad.

Lite komiskt blir det när Weinz beskriver hur det går till när Södermalms hipsters ska anpassa sig till ockupanternas sharia. Kvinnorna fnittrar under sina tilldelade niqab och försöker intala sig att det är en lustig maskerad.

Boken handlar om politik och militär taktik sett från ett antal aktörers ögon. Det är lite av ett helikopterperspektiv. Weinz gör skissartade, men inte så fördjupade personskildringar. Det är framför allt hårdkokt action.

Man skulle faktiskt kunna tänka sig en annan roman som tar Perfekt storm som bakgrund i en berättelse där författaren istället nära följer några personers utveckling under en sådan här kris. Just genom att händelserna utspelas i så välkända miljöer stimuleras min fantasi till att föreställa mig hur jag själv eller personer omkring mig skulle reagera och handla.

Boken inbjuder till en diskussion om tillståndet i Sverige i dag och om hur relevant bokens scenarion och händelseutveckling är. Tyvärr går det inte att göra här utan att avslöja för mycket av handlingen, men boken skulle göra sig mycket bra som diskussionsämne i en läsecirkel. Berättelsen lämnar en inte oberörd och man vill gärna tala med någon efteråt.

Läs den, som en skarp varning, eller om inte annat som utmärkt underhållning!

Boken kan köpas här.

Åke Blomdahl

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Lunkentuss

    Han är bra modig som vågar ge ut denna bok så som Sverige numera ser ut och med tanke på det håll utvecklingen nu går.
    Ett måste att läsa!

Därför bör Sverige lämna EU

BOKRECENSIONValet till EU-parlamentet är passerat och den politiska maktordningen består, även om också rösterna som utmanar Bryssels maktanspråk har vuxit. Mark Brolin kom lägligt inför valet ut med en bok vars argumentation sträcker sig långt bortom dagspolitiken och bland annat förklarar varför det är svårt att ändra EU inifrån.

Rockefeller – En klimat-smart historia

BOKRECENSIONJacob Nordangård har undersökt Rockefellerklanens politik och agerande under nästan 150 år och fem generationer. Resultatet är boken Rockefeller – En klimat­smart historia, som släpptes på Earth Day den 22 april. Nordangård visar att familjen Rockefeller sedan lång tid tillbaka agerat ytterst välplanerat och målmedvetet. Det handlar om mycket mer än att tjäna ofattbart mycket pengar. På den här nivån är pengar inte längre målet. Pengar är däremot ett redskap för att få makt – stor makt – om möjligt världsherravälde.

Bilden av verkligheten av Katerina Janouch

INRIKESDen populära författaren Katerina Janouch har utkommit med en ny bok. Bilden av verkligheten kan ses som en årskrönika för 2018, men är mer än så. Det är en personlig skildring av en lång rad fenomen i dagens Sverige med tillbakablickar på det gamla Sverige. Boken är en fristående fortsättning av succéboken Bilden av Sverige och är precis som den indelad i ett kapitel för varje månad. Varje kapitel inleds med ett för månaden aktuellt nyord som belyser den absurda situationen i Sverige.

Hur mat- och läkemedels-industrin skapat en pandemi

BOKRECENSIONCivilingenjören, den teknologie doktorn, författaren och samhällsdebattören Lars Bern vill i sin bok Den metabola epidemin ge en bild av hur storföretag med enorma ekonomiska intressen skadar vår hälsa på olika sätt. Texten är omfattande och ämnet tungt, men boken är intressant och förvånansvärt lättläst.

Identitär! – Hur gör man revolution i informationseran?

RECENSIONVi vet massor om vad som är fel med vårt samhälle. Inte minst vet vi att det pågår ett utbyte av Europas befolkning mot folk från andra kontinenter. Vi står inför ett existentiellt hot. Vi vet också att det finns naturliga och självklara politiska lösningar som skulle kunna rädda oss, ändå fortsätter folket att lita mer på gammelmedia och de gamla politiska partierna och ledarna. Hur väcker vi majoriteten till deras och vår överlevnadsfråga? Hur väcker vi intresse och sympati för vår sak? Martin Sellner ger svar i boken Identitär!.

En samtida beskrivning av det västerländska samhällets förfall

RECENSIONDen västerländska civilisationen är byggd på solid grund och det krävs oerhört mycket för att rasera den. Pseudonymen Julia Ceasar beskriver i boken Ombord på Titanic spelar orkestern väl valda specifika händelser såväl som längre skeenden som påverkat och påverkar Sverige i grunden. Boken består av ett antal krönikor som belyser Titanics – det vill säga Sveriges – sjunkförlopp ur olika aspekter på det bitskt humoristiska sätt Julia Caesar blivit känd för.

Recension av filmen Mannen som lekte med elden

Regi av Henrik Georgsson. ”Mannen som lekte med elden” är en biografisk skildring av journalisten och författaren Stieg Larssons liv och gärning, som främst omfattar grundandet av stiftelsen Expo och som upphovsman till Milleniumtrilogin.

SD:s förste partiledare släpper självbiografi

Anders Klarström skriver om demonstrationerna, kravallerna, vänsterattackerna och hur man lade grunden för senare framgångar. Här köper du boken.

Gå till arkivet

Send this to a friend