Skip to Content

Bild vänster: Kerstin Behrendtz, svensk radioprofil. Foto: Björn Dalin/Sveriges Radio. Bild höger: Joe Diffie var en omtyckt country­sångare i USA. Foto: Wikipedia/ Scott A. Thornbloom
CORONAVIRUSET

Kändisarna som coronaviruset tog

PappersupplaganNya Tider v. 15

Mellan februari och slutet av mars i år har åtminstone fyra personer inom artistvärlden avlidit i Covid-19.

Publicerad: 7 april, 2020, 20:33

  • Svenska

Läs även

Alan Merrill,”I Love Rock’n Roll”
År 1982 skrev gitarristen och låtskrivaren Alan Merrill den populära låten ”I Love Rock’n Roll”, en hårdrockslåt av det lite mer lättsamma, poppiga slaget. Den framfördes av den då relativt okända sångerskan Joan Jett. Hon har sedan dess inte haft några större framgångar, men med Alan Merrills mästerverk slog hon igenom stort och spelas fortfarande i radiokanaler som är inriktade på klassisk rock. Alan Merrill avled den 29 mars, han blev 69 år.

Joe Diffie, countrymusiker
Diffie blev mot slutet av 1980-talet en mycket älskad countrysångare i USA. Han var aktiv i countrymusikens starkaste fäste, Nashville, Tennessee. Han dog den 28 mars vid en ålder av 61 år.

Mark Blum, skådespelare

Mark Blum växte upp i New York i en judisk familj. Han blev sedermera ett välbekant skådespelarnamn i och med filmer som ”Crocodile Dundee” samt ”Susan, var är du”? Blum avled den 25 mars, 69 år gammal.

Kerstin Behrendtz, radioprofil
Kerstin Behrendtz var en mycket uppskattad radioprofil i Sverige och har beskrivits som en av de mäktigaste personerna inom Musik­sverige. Hon började jobba inom statsradion redan för 50 år sedan och gick i pension 2017. Hon har bland annat valt musiken till Radiosporten, jobbade ofta med musiken i P1:s program ”Sommar” samt ledde senast programmet Jukebox som sändes i P4. Den 28 mars avled Kerstin Behrendtz, 69 år gammal, efter att ha varit sjuk i Covid-19 i två veckor.

Hennes dotter Emma Behrendtz berättade om det hela på sociala medier och varnade:

”Till alla er som fortfarande skämtar, viftar bort, pratar ekonomiska kriser och funderar på varför just NI måste avboka eventuella fjällenresor eller besök till Östermalmshallen, DET HÄR ÄR PÅ RIKTIGT!!! Det handlar om liv och död. Var försiktiga!”

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Samtal med kommunisten Joe Nilsson: ”Invandringen slår sönder samhällskontraktet”

INTERVJUJoe Nilsson ser sig fortfarande som kommunist, men menar att vänstern allt mer kommit att präglas av sekterism och identitetspolitik med fokus på ras och kön. Framför allt anser han att denna vänster har varit helt oförmögen att hantera migrationsfrågan, vilket blev den utlösande faktorn som fick honom att lämna Kommunistiska partiet. Till Nya Tider säger han att vänstern har blivit ”globalisternas lydiga och omedvetna springpojkar”.

Etablissemangets angrepp på svenskt nationaldagsfirande får folkligt mothugg

INRIKESInför den 6 juni, Sveriges nationaldag, brukar det ofta komma opinionsmässiga angrepp på firandet från vänsterliberala proffstyckare. 2021 blev inget undantag. Nya Tider gör här ett kort sammandrag av svenskfientliga tweets och debattartiklar, men också det folkliga motstånd som blev resultatet.

Språktest införs för att få jobb inom Ronneby kommun

INRIKESDet är Sverigedemokraterna och Liberalerna som var för sig inkommit med förslag om att invandrare måste kunna visa att de kan svenska om de vill jobba inom äldrevården eller skolan. Den 27 maj klubbades förslaget igenom av kommunfullmäktige med knapp majoritet.

Hundratals tågade genom Stockholm på nationaldagen

VIDEOUnder parollen ”För frihet och sanning” samlades hundratals personer i Stockholm på nationaldagen den 6 juni ”för att säga nej till frihetsfientliga angrepp och lögner”. Demonstranterna tågade genom Östermalm, från Berzelii park till Gärdet. Precis som vid de tidigare manifestationerna arrangerade av Frihetsrörelsen, valde polisen att upplösa denna sammankomst och fysiskt avlägsna ett antal personer.

Brutal misshandel på skola i Skövde – Vittne: Konflikt mellan svenskar och invandrare

INRIKESDen 10 maj rapporterade flera tidningar i Skaraborg, bland annat Skövde Nyheter, Mariestadstidningen och Skaraborgs allehanda, att en elev blivit brutalt misshandlad av sju till åtta andra elever på Vasa­skolan i Skara. Nu kan Nya Tider avslöja att det rör sig om en pågående konflikt mellan svenska elever och invandrarelever från Skövdes ghetto Södra Ryd.

FBI lurade kriminella att använda ”säker” chatt – 150 gripna bara i Sverige

Krypterings-appen anom.io för säker kommunikation var i själva verket ett lockbete från amerikanska FBI. Flera hundra kriminella nätverk har lurats att använda den ”säkra” kommunikationen, och i natt gjordes hundratals razzior och gripanden runt om i världen, varav cirka 150 i Sverige. Stora mängder narkotika, vapen och sedlar beslagtogs.

AfS-ledamot tystad i fullmäktige

INRIKESOrdföranden i Växjös kommunfullmäktige, Bo Frank (M) stängde av mikrofonen för Alternativ för Sveriges (AfS) ledamot Gustav Pettersson för att denne skulle ha använt ett olämpligt språkbruk. Frågan gällde Palestina-demonstrationer som bryter mot coronaregler, och det är inte första gången som Bo Frank har velat tysta Gustav under diskussioner som berör migration och migranter. Till Nya Tider säger Gustav att han kommer att fortsätta ”kalla en spade för en spade” och att ”det kommer Bo Frank att få höra många gånger om”.

Ung kvinna gruppvåldtagen

INRIKESEn ung kvinna misstänks ha blivit gruppvåldtagen i Farsta. Polisen har ännu inte kunnat gripa några av gärningsmännen.

Gå till arkivet

Send this to a friend