Skip to Content

Stram Kurs bränner en koran i Rinkeby. Foto: Stillbild Youtube/Samhällsnytt
INRIKES

Koranbränning i Rinkeby idag – kravaller ikväll?

Digital utgåva

Aktivister från det danska partiet Stram Kurs genomförde idag tidigt på morgonen en koranbränning i den invandrartäta stadsdelen Rinkeby i Stockholm. Det skedde före en planerad demonstrationshelg i Stockholm där man tänker bränna fler exemplar av koranen. Polisen förbereder sig nu för omfattande invandrarupplopp i Stockholmsområdet och jagar en blå danskregistrerad Skoda som man ”vill få stopp på” efter en anmälan om hets mot folkgrupp.

Publicerad: 10 september, 2020, 14:10

  • Svenska

Läs även

Det var 05.57 på torsdagsmorgonen som aktivister från det danska partiet Stram Kurs stannade till i centrala Rinkeby och brände en koran vid Rinkeby torg – en försmak på vad partiet har planerat för genom flera aktioner och manifestationer i Stockholm över helgen. I ett filmklipp från aktionen som publicerats via Samhällsnytt ses en man iklädd en t-shirt med texten ”Fuck Islam” tända eld på en koran och uppmana folk att rösta på Sverigedemokraterna eller Alternativ för Sverige.

– Stram kurs, vi är här i Rinkeby. Det är Koranen som brinner. Rösta på Sverigedemokraterna eller Alternativ för Sverige och stöd Stram kurs, säger mannen i klippet som nu sprids online.

I Stockholm är polisen enligt uppgifter mycket oroade över riskerna för invandrarupplopp och har förberett sig med omfattande resurser vigda åt att kunna bibehålla kontrollen. Man jagar även den danskregistrerade bilen, en blå Skoda, efter att man gjort en anmälan om hets mot folkgrupp, allt i förhoppningen att kunna avstyra nya muslimska upplopp.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Polisen söker efter en blå Skoda med danska registreringsskyltar som skall ha varit inblandad? Anledningen till sökandet är att personerna är efterspanade för “hets mot folkgrupp”? De har bränt en – bok! Mer behövs inte för att bli anklagad för HMF? Samma personer som minst sagt blir upprörda över bokbränningen, våldtar, rånar och misshandlar svenskar varje dag, utan att ställas till svars för HMF? Det troliga är att muslimerna “ger tillbaka” och bränner den svenska Bibeln? Inte ens vår egen Svenska kyrkan höjer på ögonbrynen, men hetsar upp sig då Koranen går upp i rök? Muslimerna har även hotat att bränna den svenska lagboken i tron att svenska folket skall bli upprörda? Om det går utmärkt att elda upp Bibeln och lagboken, utan några protester, bör vi kunna bränna Koranen också? Vi bör ha i åtanke att Islam är en invasiv tro som inte har ett existensberättigande i ett demokratiskt land som Sverige. När Koranen står i lågor, var och varannan dag, så upphör de vansinniga och medeltida protesterna ganska snart. Vi skall komma ihåg att det finns inte en svensk, som bett dessa bakåtsträvare att komma till vårt land?

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsväktare

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Göteborg: Vänsterextremister stoppar trafiken medan polisen tittar på

INRIKESEtt fyrtiotal aktivister från den vänsterextrema organisationen Extinction Rebellion samlades under fredagseftermiddagen för att spärra av vägar i centrala Göteborg under polisens överinseende. På plats fanns bland andra Jonathan Pye som dömdes till fängelse i fyra år för inblandning i Göteborgskravallerna 2001.

Sverigedemokraterna vill terrorklassa AFA

INRIKESSom enda svenska europaparlamentariker har Charlie Weimers (SD) medförfattat ett förslag till resolution om att föra upp den vänsterextrema våldsorganisationen Antifascistisk aktion (AFA/Antifa) på EU:s lista över terroristorganisationer.

Sverigedemokraterna: ”Moderaterna lägger sig mer och mer i våran fåra”

INRIKESDen 17 september presenterade Moderaterna ett tiopunktsprogram för att motverka gängbrottsligheten. Bland annat vill man göra det lättare att utvisa utländska medborgare som är gängmedlemmar utan att de har dömts för brott. Två SD-ledamöter i riksdagen som Nya Tider pratat med är mycket nöjda. Bland annat säger Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen att Moderaterna nu mer och mer lägger sig i deras fåra i synen på kriminalpolitik.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

INRIKESSocialdemokraterna i Göteborg, med oppositionsrådet Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) i spetsen, vill att kommunen tar fram en ”aktuell lägesanalys” av det man kallar ”den radikalnationalistiska miljön”. Övriga partier stödde förslaget, utom Sverigedemokraterna och det lokala Demokraterna, som menar att en sådan studie borde omfatta även islamistiska och vänsterextrema grupper.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Gå till arkivet

Send this to a friend