Lyckad bokmässa. I Nya Tiders monter hölls flera tal av såväl svenska som internationella gäster. På bild den tyske chefredaktören och analytikern Manuel Ochsenreiter. Foto: Nya Tider

Lyckad bokmässa för Nya Tider trots mediedrev

Sedan Bokmässan 2016 har det skrivits spaltmeter om Nya Tiders deltagande på mässan. När tidningen återigen ansökte om att ställa ut detta år startade drevet på nytt, och under flera månader har det kommit artiklar om Nya Tiders vara eller inte vara nästan dagligen. Trots mediehets blev det en lyckad och trevlig mässhelg för Nya Tider. Inför mässan lät tidningen trycka upp extra många exemplar av ett specialnummer som delades ut och gick att hämta i montern, vilket tusentals besökare gjorde. I montern talade såväl svenska som internationella gäster. Under lördagen höll den populära författarduon Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin tal och signerade böcker.

”Fullt upp!”, så kan man beskriva de fyra mässdagarna för Nya Tider. Eftersom media nästan dagligen har skrivit om tidningen och dess medverkan var det många som var nyfikna och kom förbi montern för att ta ett gratisnummer eller ställa frågor. På plats var bland andra chefredaktör Vávra Suk och vice chefredaktör Sanna Hill.

– Vi hade riktigt trevliga dagar! Det var uppmuntrande att se att vi har ett så stort stöd på mässan. Många kom för att skaka hand och byta några ord, och gemenskapen i montern var härlig. Går man bara på vad gammelmedia säger får man intryck av att Nya Tider är en opopulär, obskyr tidning som inte har mycket stöd. Sanningen är tvärt om. Ingen gjorde någon protestaktion vid vår monter, däremot kom det prenumeranter, anhängare och vänner av yttrandefrihet stup i kvarten för att byta några ord eller få sina böcker signerade av de författare vi hade på plats. Värt att påpeka är också att vi verkligen var ett blandat – men likväl enat – gäng i montern. Där var unga och gamla, akademiker och artister, lärare och professorer som alla representerar alternativ media, kommenterar Sanna Hill efter fyra dagar i montern.

Vávra Suk ställde upp på många intervjuer.
Många tidningar bytte ägare.

 

Protester vid Nya Tiders monter lyste med sin frånvaro, trots hets från kultureliten att ”bojkotta” och ”visa missnöje”. Nära Nya Tiders monter höll nätverket #Jagärhär till, men det var ingenting som tidningen märkte av.

Under helgen kom musikerparet John och Lilou Dübeck på besök. John och hans fru utgör bandet Lilou och John, och tillsammans har paret skrivit boken Eldbarn som lanserades under mässan. John Dübeck, som även arbetar som lärare, gav flera tal under helgen, och han påtalade värdet av att ha en levande kultur inom den så kallade alternativa sfären.

Vávra Suk och Nya Tiders medarbetare Per Björklund.
Musikern John Dübeck, Gunnar Sandelin, Karl-Olov Arnstberg och Vávra Suk.

 

Mest publik drog den populära författarduon Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin, som har skrivit flera böcker tillsammans om bland annat invandring och den politiska korrektheten.

– Det var verkligen roligt att träffa så många prenumeranter. Det är för dem vi skriver och det är de som med sina prenumerationer och sitt stöd, både i form av gåvor och sitt moraliska stöd, gör utgivningen möjlig. Det var speciellt roligt att så många högt och tydligt sade att de är prenumeranter och önskar oss lycka till. Människor är inte rädda längre, uthängningar och stigmatisering från systemmedia har tappat sin betydelse, och så många andra maktmedel har de inte att ta till, kommenterar Vávra Suk.

En längre artikel kommer i nästa nummer av Nya Tider!

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ryssland bygger och testar sin första fotolitografimaskin

Ryssland bygger och testar sin första fotolitografimaskin

🟠 UTRIKES Är Ryssland på väg att ge sig in i kapplöpningen inom halvledartillverkning? De amerikanska sanktionerna är kännbara eftersom avancerade halvledare behövs i allt från konsumentprodukter till avancerade vapensystem. I maj tillkännagav landet att man utvecklat sin första fotolitograf, en maskin som används vid tillverkning av integrerade kretsar och halvledarenheter. Maskinen, som för närvarande kan tillverka chip med storlekar upp till 350 nanometer (nm), testas nu, meddelade vice industri- och handelsminister Vasilij Sjpak.

Läs även:

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

🟠 Stf. Flygvapenchefen: Nu tar vi nästa steg i vårt samarbete med USA. Historia skrevs i juni då två amerikanska B-1B Lancer strategiska bombflygplan, med kapacitet att bära kärnvapen, för första gången någonsin landade i Sverige. Det skedde inom ramen för den andra flygövningen som genomfördes i norra Sverige bara den senaste månaden. Nya Tider avslöjar flera okända aspekter om B-1B Lancer, inte minst hur det egentligen ligger till med dess kärnvapenkapacitet, samt gör en analys om varför USA och NATO är så intresserade av Sverige och ett flygfält i Norrbotten.

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

🟠 DEBATT. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Så lyder definitionen av demokrati enligt den tyngsta av Sveriges grundlagar, Regeringsformen. Om det förhåller sig på detta sätt, ja då är allt frid och fröjd. Vald regeringen har därefter till uppgift att omsätta folkets vilja till politiskt ställningstagande och praktisk handling för att folkstyret, demokratin, ska anses fylla sin grundläggande funktion. Utgick makten från folkets val av politik efter valet 2018 eller fick folk­styret stryka på foten till förmån för etablissemangets lösning som ingen röstat för? Den frågan ställer sig veckans debattör, Curt Linderholm.

Du döda nya värld

Du döda nya värld

🟠 DOKUMENTÄR. I en spektakulära dokumentären Died Suddenly kommer flera yrkesmänniskor till tals som hanterat det som framstår som dödliga biverkningar av vaccinen mot covid-19. Filmen, som nu utsätts för omfattande censur av it-jättarna, aktualiserar frågan om vad en dokumentär egentligen är.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Svenskdroppar – dunderkuren från örtriket

🟠 HISTORIA Svenskdroppar, som även är känd som Schwedenbitter, är en örtkur som utvecklades av de två svenska läkarna Klaus Samst och – sannolikt – Kristian Henrik Hjärne på 1700-talet. Den här tinkturen populariserades på 1900-talet av Maria Treben. Svenskdroppar innehåller flera olika örter och sägs hjälpa mot olika sjukdomar och krämpor.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.