Många väljer att spara pengar med bergvärme

Bergvärme är förknippat med stora kostnader. Men allt fler väljer att jämföra innan de gör slag i slag för att minimera de kortsiktiga utgifterna.

Bergvärme är en relativt sett ny teknik för att använda grundvatten som energikälla. Med hjälp av ett djupt borrhål låter man en särskild värmestabil vätska cirkulera ned i berggrunden och på så sätt utvinna värme.

En stor anledning till att bergvärme är populärt är att det kräver minimalt med underhåll och innebär en högeffektiv energiutvinning. Samtidigt är det känt för sina jämförelsevis höga investeringskostnader. Särskilt då det kräver både omfattande borrning och inköp av högst specialiserad utrustning.

Därför har många kommit att välja noggrann jämförelse för att få ut det mesta av sitt inköp. Samtidigt betyder det att man måste se till att planera lite extra innan man gör slag i saken.

Att planera inför bergvärmen ger bättre resultat

Att jämföra priser är för många numera en viktig del av planerings- och inköpsprocessen. Det hjälper dig att få tillgång till de bästa erbjudandena och ser till att du inte betalar mer än du behöver. Genom att jämföra priser kan du spara pengar på din bergvärmeinvestering och verkligen få mer valuta för varje krona.

När det gäller bergvärme är det ingen hemlighet att de inledande kostnaderna ofta har en tendens att skena. Inte nödvändigtvis för att det tillförs onödiga omkostnader, utan för att installationen är en omfattande och komplicerad process.

Att borra för att utvinna värme innebär i de flesta fall att man kan behöva borra kring tvåhundra meters djup. Och eftersom djupborrning är väldigt kostsamt så kommer det innebära utgifter. I konkurrenskraftiga tider finns det däremot väldigt mycket att tjäna på att faktiskt jämföra priser. Ofta så kan vissa installatörer erbjuda mer förmånliga lösningar än andra.

Långsiktiga fördelar

Bergvärme har blivit ett populärt val för fastigheter med höga energiförbrukningsbehov. Det är ett effektivt och kostnadseffektivt sätt säkra uppvärmning eftersom det utnyttjar den naturligt förekommande värmen från jorden.

Denna förnybara energikälla kan minska energikostnaderna med upp till hela sjuttio procent, vilket gör den till ett attraktivt alternativ för dem som vill spara pengar på sina uppvärmningskostnader. Den kanske i särklass största fördelen är att bergvärme ger mer ekonomiska fördelar desto längre tid det går. Mycket på grund av de låga driftkostnaderna och det minimala underhållsbehovet. Med så pass många långsiktiga fördelar blir bergvärme ständigt mer populärt bland fastighetsägare som letar efter en pålitlig och hållbar värmekälla.

 

 

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Kriget i Ukraina: Med skygglappar för de större perspektiven

🟠 BOKRECENSION Nu har Ukrainakriget rasat i mer än två år, och det har börjat komma böcker som går på djupet och försöker skildra och förklara detta krig. Vi har valt att titta närmare på en sådan, som kommit ut på ett stort förlag och är lätt tillgänglig i bokhandeln. Det är en bok av en ukrainsk-amerikansk historiker, Serhii Plokhy. Denne för fram långa, på historien baserade resonemang, om kriget och dess orsaker. Vi på Nya Tider kommer säkert att återkomma med recensioner av fler böcker om kriget, som kanske ser det ur någon annan vinkel och med annat fokus. Men vi börjar med denna bok.

Är Hasse Alfredson passé?

🟠 BOKRECENSION Humor åldras snabbt. Kan det finnas intresse för en svensk humorist som hade sin höjdpunkt på 60- och 70-talet? På sätt och vis gör det nog det. Om mannen ifråga heter Hans Alfredson. Han hade en bred begåvning. Han skrev böcker, gjorde film och revy, han kunde även teckna och sjunga någorlunda. Så en ny biografi över Alfredsons liv och gärning har sitt existensberättigande. Den fyller ett tomrum. Man kan säga att den, förutom själva personporträttet, liksom i förbigående tecknar en bild av den senare delen av det svenska 1900-talet.

Hur konsten att förutsäga solförmörkelser blev en exakt vetenskap

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ingen vaken person har kunnat missa att USA nyligen hade en spektakulär solförmörkelse, något som har fått stor medial uppmärksamhet innan, under och efter. Tidsschemat för den totala förmörkelsen den 8 april 2024 var beräknad till sekunden, detta tusentals år efter att skrämda människor först började försöka förutse dessa kosmiska händelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Den mångtydiga huvudbonaden

🟠 HISTORIA Hatten har länge varit en del av klädedräktens långa historia. Den har använts för att skydda huvudet mot regn, kyla, vind och stark sol, men det har inte alltid varit dess enda funktion. Den har även fungerat som statusmarkör samt som ett sätt att uttrycka en viss ståndpunkt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.