Skip to Content

Frida mötte Nya Tider innan matchen på Waterfront och var på strålande humör. Foto: Nya Tider

NyT avslöjar: Frida Wallberg förhandlar med bokförlag

Nya Tider kan som första tidning avslöja att före detta boxaren Frida Wallberg, 30, i skrivande stund förhandlar med ett av Sveriges största bokförlag om en självbiografi.

Publicerad: 29 november, 2013, 21:27

  • Svenska

Tack vare vårt unika kontaktnät kan vi avslöja att Frida Wallberg just nu ligger i förhandlingar om ett bokprojekt. Frida blev en av Sveriges mest omskrivna per­soner 2013 efter VM-matchen i proffs­boxning mot utmanaren Diana Prazak i Stockholm den 14 juni. Wallberg blev stoppad i den åttonde ronden, och efter att ha blivit ledd till sin ringhörna segna­de hon ihop och förlorade medvetandet. Frida fördes sedan till sjukhus där hon opererades för en blödning i hjärnan.

Under hösten har Frida kämpat med rehabilitering för att träna upp minne, balans och koncentration. Hon har plå­gats av svår huvudvärk under lång tid, men gör tack vare sin envishet hela tiden framsteg.

NyT:s boxningsexpert Oskar Rudsten har under året skrivit både om matchen och om Svenska Prokommissionens rap­port om matchen. Trots Kommissionens sensationella avslöjanden är Oskar fort­farande ende journalist som skrivit om rapporten, vilket är ett underbetyg till gammelmedia. Sportspegeln har under hösten gjort två stycken reportage där de besökt Frida i Åtvidaberg, men har då fokuserat på hennes rehab och inte med ett ord nämnt något om orsakerna till olyckan på Waterfront.

– Vi utgår ifrån att förlaget kommer att anlita en spökskrivare, och person­ligen kan jag inte tänka mig någon mer lämplig person än Oskar för det jobbet. Han har både kunskaper i ämnet och en skönlitterär begåvning – perfekt, sä­ger NyT:s chefredaktör Vávra Suk i en kommentar.

Enligt vår källa ska bokens fokus ligga på Fridas väg tillbaka efter skadan. Käl­lan har bett oss att inte avslöja namnet på bokförlaget innan det hela blir of­ficiellt. Naturligtvis kommer boken att recenseras i Nya Tider.

På presskonferensen inför det som skulle bli Fridas sista match. Foto: NyT

På presskonferensen inför det som skulle bli Fridas sista match. Foto: Nya Tider

Frida klev på vågen och klarade vikten galant. Foto: NyT

Frida klev på vågen och klarade vikten galant. Foto: Nya Tider

Nu väntar ett bokprojekt för Frida. Foto: NyT

Nu väntar ett bokprojekt för Frida. Foto: Nya Tider

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Spengler i sidobelysning

KULTURVi känner alla till Oswald Spenglers storverk, Västerlandets undergång (1918-1922). En tegelsten som skisserar den historiska utvecklingen i hela världen utifrån vissa synvinklar, såsom att kulturerna utvecklas och fulländas separat. Någon övergripande ”civilisationens frammarsch” anses inte finnas. Och vår del av världen, Västvärlden eller den faustiska kulturen, tecknas såsom att den uppstått på medeltiden, blomstrat under barocken och nu går mot sitt slut. Visionen kan kritiseras på många punkter men Spengler har förvisso stilen att framställa allt detta medryckande. Och då kan man fråga sig: vilka tänkare påverkade honom i den vision han hade?

Hemmet på frammarsch

KULTUR OCH TRADITIONTänk att hemmet har blivit en så viktig plats i dessa coronatider. Vill man göra nytta för sina medmänniskor ska man stanna hemma. Det är länge sedan hemmet betydde så här mycket som det gör just nu. När man inte kan eller får bjuda hem släktingar och vänner drabbas de flesta människor av någon slags uppvaknande och börjar se på sitt hem med nya ögon.

Finns det numera en svensk intelligentia?

ANALYSFörr fanns en bildad klass, men Sverige gjorde sig medvetet av med den. Vad utgör då den ”intelligentia” vi har i dag, den som Karl-Olov Arnstberg nämner i sin debattartikel i Nya Tider v. 23/2020? Sophie Kielbowska redogör för hur det gick till när Sverige förlorade sin bildning och vad som blev resultatet.

Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

KÅSERIFör tio år sedan bytte jag sida. I 25 år arbetade jag som journalist i dagspress, därav 22 år på Dagens Nyheter. Efter pensioneringen började jag skriva i alter­nativmedia. Halva min vänkrets sade upp kontakten. Fortfarande har många inte kunnat förlåta mig för sidbytet. Jag omges av en ringmur av tystnad.

EU använder coronapandemin för att motivera maktöverföring från medlemsstaterna till unionen

ANALYSPå midsommarafton (EU firar inte denna heliga svenska dag) inleddes slutförhandlingarna om EU:s nya långtidsbudget och en planerad ny ”återhämtningsfond” till stöd till de EU-länder som drabbats hårdast av coronapandemin. Effekten av fonden blir ett nytt sätt för EU att stärka greppet om den ekonomiska makten över medlemsstaterna. Rådets ordförande, belgaren Charles Michel, agerar hårt för att beslutet skall tas snabbt. Det är en vanlig EU-metod för att stoppa kritiska röster.

Polens president ger vallöfte att försvara barn från hbtq-rörelsen

UTRIKESPolens president Andrzej Duda utlovar ett antal familjevänliga reformer om han vinner en andra mandatperiod i presidentvalet den 28 juni. I programmet finns löftet att ”försvara barn från hbtq-ideologin”.

Gå till arkivet

Send this to a friend