Skip to Content

Sverigedemokraterna i Sundbyberg säger på sin facebooksida: "Rissneleden i Hallonbergen. Vittne uppger att dom tog ner SD:s valaffischer. Polisen larmades och kom snabbt på plats. Kvinnan i ljus/rött förhördes och enligt vittne sade hon sig vara en socialdemokratisk politiker." Foto: SD

Ökning av antalet rapporter om valfusk

Digital utgåva

Nya Tider har redan rapporterat om misstänkt valfusk i Falkenberg. Nu börjar rapporterna om ytterligare tecken på aktivism komma in. Bland ytterligare ställen där valsedlar har försvunnit för vissa partier kan nämnas Lund och på konsulatet i Barcelona. Försvunna valsedlar följer ett mönster som redan har observerats under valen 2010 och 2014. Även under kyrkovalet 2017 fanns det flera uppgifter om denna typ av valfusk.

Publicerad: 29 augusti, 2018, 00:10

 • Svenska

Läs även

Polisen grep de två kvinnorna efter anmälan. Foto: SD

Sverigedemokraterna uppger att de redan inför årets val har minst 20 rapporter om att deras valsedlar har varit försvunna. För att få en helhetsbild av det misstänkta valfusket så har de startat en Facebookgrupp där väljare kan rapportera om oegentligheter som de upplever. Sverigedemokraterna tänker även använda rapporterna till att snabbt fylla på valsedlar där det saknas.

En av reaktionerna på åtgärden kommer från Aftonbladets Anders Lindberg som hävdar att initiativet att rapportera valfusk ”undergräver legitimiteten i valsystemet”, något som har genererat ett antal kritiska kommentarer. Lindberg avfärdar detta med att kommentarerna kommer från trollkonton, kontrollerade av SD. Några av kommentarerna lyder:

”Du tar ju för fan alla pris i oanständighet. Hur i helvete undergräver man legitimiteten i valsystemet om man uppmärksammar valfusk? Låt oss komma ihåg det här tweetet efter valet när du börjar ifrågasätta valsystemet eftersom det inte gick som du ville.”

”Samtliga som dömts för valfusk i Sverige har varit socialdemokrater. Vem hotar demokratin, Anders?”

”Där gick du över gränsen.En nerbränd valstuga. Ett nerbränt Sd-tält där personen som försökte släcka hamnade på sjukhus. ”Bortglömda valsedlar” i ett 20-tal vallokaler för förtidsröstning. Vem är det som försöker skada valsystemet sa du? Jag kan hjälpa dig: V-Ä-N-S-T-E-R-N"

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Filip Johansson

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Vethut

  Bedrövligt av vänsterkantens odemokratiska handling med tanke på att vänstern använder mest uttrycket “Vi ska stå upp för demokratin”. Vänstern tycks vara begåvad med kluven tunga.

 • BigMan

  Har sett att t.o.m. de affischer som satts upp högt varit borta några dagar.
  Inte nog med att de kommer hit och hävdar att de flytt från politiskt förtryck. Så fort de kommit hit börjar de utföra politiskt förtryck själva.

  Jag tror inte längre på de lögner som sprids, att invandrare skulle vara i behov av asyl.
  Det visar sig att de flesta är rena snyltare och inte bryr sig om Sveriges väl och ve.
  Att deras ageranden kostar landet pengar, mer pengar än vad som är nödvändigt, skiter dem i. Huvudsaken är att de själva kan lura till sig pengar och fördelar. Inte ens demokratin är viktig, eftersom den inte passar dem.

 • Trygve Mannes

  Jeg frykter massivt valgfusk i det svenske valget. Jeg ser dette på avstand i Norge og kan bare riste på hodet. Dette ville ALDRI ha blitt godtatt her i Norge av noen partier, men i Sverige virker det som at venstresiden oppriktig tror at de har rett til å sabotere SD. For en skam for ett så vakkert land som Sverige. Jeg er rystet!

Anders Tegnell i internt mejl – undrar hur flockimmunitet fungerar

INRIKESI ett internt mejl mellan statsepidemiologen Anders Tegnell och hans numera pensionerade föregångare Johan Giesecke ställer Tegnell ett par extremt grundläggande frågor om hur flockimmunitet fungerar. Konversationen väcker stor uppmärksamhet hos andra experter som inte kan förstå hur Tegnell tycks sakna flera för sitt yrke totalt grundläggande kunskaper.

EU-motståndet ökar – 150 000 svenskar har svängt

EUROPEISKA UNIONENDet svenska EU-motståndet har de senaste åren varit på en historiskt låg nivå, men nu ökar det återigen. Detta enligt Statistiska centralbyrån (SCB) som i juni presenterade sin stora EU-undersökning. Jämfört med samma tidpunkt för ett år sedan ökar EU-motståndet med omkring två procentenheter. Fortfarande är dock en majoritet av svenskarna, 57 procent, för EU-medlemskapet. Nya Tider har talat med Johan Eklund, chef för enheten för demokratistatistik på SCB, som säger att det kan vara ett trendbrott.

Barn och ungdomar stenar änder i stadspark – föräldrarna tittar på

INRIKESUnder sommaren har det kommit återkommande rapporter om djurplågeri mot vilda änder i en stadspark i Fagersta. Enligt det lokala Facebook-kontot ”Fagersta nyheter” skall det röra sig om barn och ungdomar med invandrarbakgrund från muslimska länder som plågar djuren. Fagerstas kultur- och fritidschef förnekar inte att problemet står att finna främst bland migrantungdomar, även om hon inte rakt ut vill peka ut några grupper. Hon tror istället på mer information till allmänheten om vad som är rätt och fel när det gäller djuretik.

Bussmordet i Kiruna: ”Hinder föreligger”

INRIKESÄr du är muslim och har begått brott i Sverige? Påstå att du konverterat så får du bo kvar! Afghanske medborgaren Ahmadi sitter häktad, misstänkt för mord. Migrationsverket ombeds lämna yttrande huruvida en utvisning till Afghanistan kan verkställas. Här är yttrandet.

Den svenska statsskulden – på väg uppåt, men hur mycket?

ANALYSAlla åtgärder som vidtagits under coronapandemin, så här långt, har kännetecknats av en sällan skådad miljardrullning. Flera hundra miljarder i olika stöd och lån har lanserats under de hektiska månaderna efter det att pandemin invaderat det svenska samhället. De svenska åtgärderna mot pandemins verkningar finns uttaxerade i en prognos hos Riksgälden, men de åtaganden som statsminister Stefan Löfven skrivit under för svensk räkning i EU kan bli en, ännu okalkylerad, mardröm.

Kommunpolis kallar 12-åriga Adrianas mördare för ”offer”

”Jag ville väcka känslor”, menar lokalpolisen Martin Lazar, när Nya Tider frågar honom om debattartikeln där han skrev att de som skjuter också är offer. Det var efter dödsskjutningen av 12-åriga Adriana från Norsborg som kommunpolisen skrev en debattartikel i Expressen, där han menar att det gäng som besköt ett annat kriminellt gäng ”ville dämpa sin ångest genom våld och maktspel”.

Bibliska gräshoppssvärmar hotar nu jordbruksnationen Brasilien – Ödelägger redan skördar på fyra kontinenter

LIVSMEDELSFÖRSÖRJNINGDe gigantiska gräshoppssvärmarna som ödelagt jordbruk i Paraguay och Argentina befaras nu komma att ta sig över gränsen till Brasilien, en av väldens största jordbruksnationer, och vintergrödorna där. Det skulle skapa än mer tryck på den redan svårt ansatta globala matproduktionen som drabbats hårt av virusnedstängningar, ovanligt kyligt väder på många platser och stora översvämningar i länder som Kina. Samtidigt rapporteras gräshoppor redan ha dykt upp i Centralamerika. Experter befarar att Mexiko och kanske även USA står på tur. Gigantiska svärmar har redan ödelagt vidsträckta områden i Östafrika, Mellanöstern, Pakistan, Indien och har nu också dykt upp i södra Europa och västra Kina. Det är den värsta invasionen på minst 70 år och miljontals människor hotas nu av svält.

”Koranen skall brinna i Rosengård!”

INRIKESRasmus Paludan, partiledare för det danska invandringskritiska partiet Stram kurs, har meddelat att han tillsammans med den kontroversiella svenska konstnären Dan Park kommer hålla ett torgmöte i invandrarghettot Rosengård framför en moské och där bränna koranen.

Gå till arkivet

Send this to a friend