Kenneth Bo Holmqvist, 58, professor i psykologi. Foto: Privar

Pedofilen klippte i dotterns vagina med sax – för att kunna våldta

BROTT OCH STRAFF
En psykologiprofessor har dömts av Lunds tingsrätt för fruktansvärda sexuella övergrepp mot sin egen dotter. Psykologen spenderade åratal med att manipulera barnet till att tro att det hon utsattes för var normalt. Då han inte kunde genomföra vaginala samlag tog pedofilen en sax, klippte i hennes vagina för att ”vidga den” och började därefter våldta barnet.

Den fruktansvärda historien där en psykologiprofessor utsatt sitt eget barn för ett stort antal sexuella övergrepp och våldtäkter genom hennes uppväxt har lett till en fällande dom i Lunds tingsrätt. Brotten, som skett för över ett decennium sedan, kom till polisens kännedom efter att mannens dotter valt att polisanmäla det hon utsatts för som barn.

Bland de övergrepp dottern utsatts för återfinns ett stort antal våldtäkter och andra övergrepp där gärningsmannen uppvisat en kalkylerande och manipulerande ondska man svårligen kan förklara. Eftersom han inte kunde genomföra vaginala våldtäkter valde han att använda en sax i sin dotters underliv för att ”vidga henne” för kommande våldtäkter. Blödande underliv och mensblod var rent av en av pedofilens sexuella fetischer enligt vad som framkom under polisutredningen.

Nya Tider kan nu avslöja att det är Kenneth Bo Holmqvist, 58, professor i psykologi och tidigare anställd vid Lunds Universitet, som nu dömts trots att han under hela rättsprocessen nekade till brott. Hans medgivande om flera omständigheter, däribland att han utfört ett ”kirurgiskt experiment” på sitt barns kön, tillsammans med egna dagboksnoteringar, långa mejl-konversationer, och skakande vittnesuppgifter målade upp en bild av ett monster vars sjuka läggning kom att drabba hans eget kött och blod.

Nu döms han av tingsrätten till åtta års fängelse för grov våldtäkt mot barn och ett ovanligt högt skadestånd till sitt offer på sammanlagt 857 000 kronor.

Greps av polis efter polisanmälan

Den 2 juli 2021 skickade Kenneth Holmqvists nu vuxna dotter ett meddelande till honom över sociala medier där hon tog avstånd från honom på grund av de sexuella övergrepp han utsatt henne för under hennes uppväxt. Det ställningstagandet var början på en lång självläkningsprocess som kulminerade i att hon via en advokat genomförde en polisanmälan i december samma år. Holmqvist anhölls i sin frånvaro av polis den 12 april i år och kunde gripas av polis den 26 april. I samband med att polisutredningen genomfördes kunde polisen säkra bevis i form av dagböcker och anteckningsböcker där han utförligt skrivit om sina fantasier, tankar och vad han gjort mot sitt eget barn.

I flera polisförhör kunde offret samtidigt ge detaljer som målade en bild av ett barn helt i sin förövares klor från tidig ålder och med en isolerad uppväxt i ett finare område i Lund med få kontakter utom den man som skulle komma att använda henne för sina egna lustar.

Eskalerande sexuellt gränslöst liv ledde till övergrepp

Enligt dottern började saker och ting förändras när hon som liten började få bröst, vilket hon ogillade. Holmqvist talade då lugnande med henne om att han tyckte om kvinnobröst, något som gjorde henne illa till mods. Han var enligt henne mycket ”sexliberal” och talade ofta om sex och gick runt naken i hemmet. Sedan började han att beröra henne på opassande sexuella vis, något som eskalerade. De levde som hon sade i polisförhör i en ”sexuellt gränslös bubbla” och han busade och brottades ofta med henne, tog på hennes underliv och hade lekar där de skulle slicka varandra i ansiktet. Allt oftare började han att titta på porrfilm och onanera framför henne och ville att hon skulle titta med.

Det eskalerade till att han började onanera sig själv och henne samtidigt som de tittade på porrfilm. Han fick ofta utlösning då och sade till henne att det de gjorde var ”deras hemlighet”. Han såg det enligt henne som att han var hennes ”sexlärare” som skulle lära henne om sex. Därefter började han att slicka henne i underlivet och försökte flera gånger ha vaginalt samlag med henne, något som inte gick då han inte kunde tränga in i henne till fullo. I polisförhör berättar hon att hon mindes att det gjorde mycket ont vid dessa tillfällen han försökte våldta henne.

Använde sax för att kunna våldta

Någon gång under 2007 eskalerade de sexuella övergreppen och Holmqvists frustration över att inte kunna genomföra vaginala våldtäkter eftersom han inte kunde penetrera barnet fullt ut fick honom att komma på en sadistisk lösning. Efter att ha sökt på internet om information om mödomshinnor fick han sin dotter att ligga ner på badrumsgolvet. I sin hand hade han en sax.

Kvinnan har i polisförhör berättat om den fruktansvärda händelsen:

”Mycket av händelsen har hon förträngt. Det är svårt att sätta ord på något så extremt chockerande… Hon har emellertid en tydlig bild av att hon ligger på rygg med benen uppböjda på det kalla klinkergolvet i badrummet och känner en kall vass sax i kanten på underlivet och att det sticker till flera gånger. Kenneth Holmqvist befann sig framför hennes underkropp. Hon vet inte om hon då förstod vad som hände och hon minns inte vad hon tänkte.”

Efter det kirurgiska ingreppet som gjordes utan bedövning på barnet där han klippte i hennes underliv, kunde han börja våldta henne vaginalt och gjorde därefter så kontinuerligt i flera år. Samtidigt hade han tryckt mycket på att deras relation skulle vara ”jämlik” där hon skulle ”göra det skönt för honom om han gjorde det skönt för henne”.

En återkommande detalj i polisförhören är att Holmqvist tycks ha en pervers fetisch för mensblod och blödande underliv. Både i form av porrfilmer med kraftigt menstruerande kvinnor som han tvingade sin dotter att titta på tillsammans med honom, och då han aktivt sökt ha sex med henne då hon haft mens – eftersom han då inte behövde använda kondom.

Övergreppen upphörde när flickan blev äldre och fick sociala kontakter samt inledde en sexuell relation med en tränare till den lagsport hon deltog i. Hon hade dock svårt att fjärma sig från Holmqvist som enligt henne hade ett synsätt där han såg henne som en partner, något han inte slutade med trots att hon blev vuxen och fick en sambo. Hans gränslösa beteende fortsatte över åren och vid ett tillfälle erbjöd han sig bli spermadonator när hon försökte bli gravid med sin partner.

Skrev om sina sjuka perversioner

En stor del av bevisföringen mot Holmqvist kommer från de omfattande dagboksanteckningar och andra anteckningar som han fört över åren. I dessa skriver han om sina sexuella lustar, och ger sig samtidigt lov att fortsätta ha dem samt analyserar sig själv och sin dotter psykologiskt och metodiskt:

”Liksom tydligen Sam Lundberg finner jag det fascinerande med tanken att ligga med min [det närmare släktskapet utelämnat av tingsrätten] Jag har en viss Byron-Burton-Lawrencesk tabubrytande i mig.”

”Ligga med henne. Jag vill ligga med henne. Känna henne mycket nära mig. Känna den ovana känslan av hennes hud mot min, hennes lukt under min näsa. Det vill jag. Kela med henne på lek. Jag vill ligga med henne. Leka med hennes kropp, leka tillsammans med hennes egna tankar.”

”…i natt drömde jag en lång dröm i vilken jag lekte sexuella lekar tillsammans med [samme minderåriges släktings namn utelämnat av tingsrätten]. Det var allt annat än rå våldtäkt; det var mycket känslosamt och ömsint, helt lugnt och okomplicerat; hon fungerade som intresserad elev och jag spelade rollen av lärare eller kanske snarare vägvisare. Min [det närmare släktskapet utelämnat av tingsrätten] är mycket intelligent och van att kunna förstå och acceptera även sådant som skulle verka obegripligt eller motbjudande för de flesta. Tror jag.”

I flera mejl, vissa uppåt 50 sidor långa, som han skrivit till sin dotter efter att hon tagit avstånd från honom förnekar han inte en enda gång det han utsatt henne för, istället talar han omkring frågorna och ger stöd för att det hon skriver stämmer samt erbjuder henne till långa samtal om deras relation.

Döms till fängelse för barnvåldtäkter

Lunds Tingsrätt konstaterar att Holmqvist genomfört en långtgående manipulation av sitt barn för att uppnå sexuella mål, något som man ser från andra snarlika fall med så kallad ”grooming” av barn för sexuella ändamål.

”De båda levde som i en bubbla och sakta men säkert tänjde Kenneth Holmqvist på gränsen till det otillåtna. Leken övergick till att vara mer fysisk, NN2 förevisades porrfilm och fick sexualundervisning av Kenneth Holmqvist. Gradvis introducerades hon till denna del av vuxenlivet såsom om det var normalt att en vuxen och ett barn har sex. Tillvägagångssättet är inte helt okänt från andra mål om sexualbrott mot barn.”

Lunds Tingsrätt har till övervägande del lagt vikt vid dotterns vittnesuppgifter och de polisförhör som framkommit där hennes berättelser granskats.

”Det är en vuxen kvinnas minnesbilder av sin barndom. Ändå har [offret] på ett så spontant, levande och målande sätt som kan krävas med hänsyn till den tid som förflutit berättat om vad hon blivit utsatt för av Kenneth Holmqvist. Det sätt på vilket hon berättat visar på den kluvenhet hon känt och känner samt hur plågsamt och skamfyllt det varit för henne att för närstående, sin psykolog och för rätten sätta ord på det hon varit med om. Det är svårt att se att någon skulle utsätta sig för detta om det inte var med sanningen överensstämmande. Hennes berättelse bär utan tvekan det självupplevdas prägel”, skriver tingsrätten i domen.

Medan Holmqvist förnekar brott, medger han flera för honom graverande omständigheter vilket sammantaget ledde tingsrätten till att meddela en fällande dom.

Kenneth Bo Holmqvist dömdes den 29 november för 19 fall av grov våldtäkt mot barn. Eftersom dessa brott skett innan en straffskärpning genomförts döms han till åtta års fängelse.

Tingsrätten skriver i domen:

”Det rör sig om hänsynslösa gärningar mot [brottsoffret] som inte hade kommit in i tonåren när de började. Hon har befunnit sig i en skyddslös och utsatt situation samt har haft små möjligheter att undgå övergreppen från den henne närstående Kenneth Holmqvist. Mot den bakgrunden anser tingsrätten att det samlade straffvärdet något överstiger åtta års fängelse.”

För den drabbade kvinnan har det hela varit mycket jobbigt och plågat henne över flera år. I polisförhör säger hon att hon nu som vuxen har dubbla känslor inför Kenneth Holmqvist. Hon känner skam och skuld men också sorg för att hon borde haft en fin relation med honom.

Det senaste året har hon regelbundet drömt mardrömmar i vilka hon skriker utan att få något svar eller medkänsla. Hon har mått mycket dåligt och har därför inte kunnat jobba. Det har påverkat relationen till hennes särbo som också mått dåligt.

Förutom fängelsestraffet ska Kenneth Bo Holmqvist även betala ett ovanligt högt skadestånd till sitt offer på sammanlagt 857 000 kronor.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Livstids fängelse för iraniern som spionerade på Sverige

Livstids fängelse för iraniern som spionerade på Sverige

🟠 BROTT OCH STRAFF De två iranskfödda bröderna Peyman Kia, 42, och Payam Kia, 35, som åtalats för grovt spioneri mot Sverige efter att de misstänktes ha läckt hemlig information och dokument till Ryssland har nu dömts till långa fängelsestraff. Den äldre brodern döms till livstids fängelse och den yngre döms till fängelse i 9 år och 10 månader.

Fem araber åtalas för brutal gruppvåldtäkt

Fem araber åtalas för brutal gruppvåldtäkt

🟠 BROTT OCH STRAFF Fem arabiska tonåringar åtalas nu för grov våldtäkt efter att poliser lyckades avbryta en pågående gruppvåldtäkt i Kungsparken i Malmö i slutet av oktober. I samband med gruppvåldtäkten, där kvinnan hölls fast och utsattes för slag och stryptag, våldtogs hon oralt, vaginalt och analt av gänget.

Nyhetsdygnet

En engelsman undersöker vårt märkliga land

🟠 Bokrecension. Denna recension tar upp en bok som kom för några år sedan, 2017. Men den har inte fått mycket uppmärksamhet. Det är fascinerande att få ta del av bilder av hur Sverige ter sig ut­ifrån, en klassiker är förstås The New Totalitarians av Roland Huntford som kom 1971. Den ger en bild av Sverige som skrämmande konformt och trist. Nu i vår tid är det dags för en ny sådan studie, och den har skrivits av Stephen Pax Leonard, lingvist och antropolog, utbildad i Oxford.

Vit, men inte längre!

🟠 En professor mobbades offentligt på en myndighet vars kärnuppdrag påstås bestå i respekt för oliktänkande. I hennes bok om erfarenheterna framgår hur oförmögen statsapparaten är att hantera drev, men även hur delaktiga alla inblandade är i en tidsanda som angriper sant kritiskt tänkande.

Kultkvinnsen äger kulturen – dags att dra in apanaget

🟠 Kulturdebatt. Kulturarbetare i Sverige är numera kvinnor, merendels. Det är speciella kvinnor, som i mycket stor utsträckning jobbar ideologiskt och helst på engelska, om de får, och de har i praktiken gjort ett ställningstagande i politiken, mot sina svenska landsmän och för USA och dess globala vänsterliberala överherravälde. Det är inte så konstigt att svenska män tänder av på den ”finkultur” som erbjuds oss; det finns inget uppbyggligt i den att hämta för vår del. Tvärtom. Vi bör skyndsamt ställa oss frågan om vi verkligen ska godta och vara med och bekosta skräpet.

Sveriges sydligaste glaciär erbjuder alpinklättring nära till hands

🟠 Det finns en ofta förbisedd juvel i svensk klättring och en unik miljö sakta på väg att gå förlorad efter en lång historia. I somras bjöd fjället Helags i Ljungdalen oss på en perfekt chans att utforska grunderna för multipitch-klättring och glaciärvandring i praktiken och i lagom utsträckning, allt på förhållandevis bekvämt avstånd bara sju timmars bilresa från Stockholm.

Jordens inre kärna kan ha ändrat sin rotation

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Tusentals kilometer under dina fötter kan något märkligt vara på gång. Många forskare anser att jordens inre kärna snurrar snabbare än resten av planeten – men någon gång under det senaste decenniet, enligt en studie, har den tydligen slutat göra det. Förändringar i jordkärnans rotation kan hjälpa forskarna att förstå hur processer djupt inne i jorden påverkar dess yta.

Dumpen hänger ut pedofiler

🟠 De trålar och konfronterar fula fiskar för att skydda barn. Att hänga ut pedofiler på nätet har blivit Dumpens allmänna kännetecken. Själva ser de sig som barnrättsaktivister och de enda som egentligen arbetar förebyggande. Nya Tider har träffat grundarna Sara Nilsson och Patrik Sjöberg som har många års erfarenhet på området.

En svensk prins i exil

🟠 HISTORIA Gustaf skulle ha blivit kung av Sverige, men efter att hans far, Gustaf IV Adolf, blivit avsatt år 1809 miste han rätten till tronen. Sveriges forna kungafamilj drevs i exil. Gustaf var betydelsefull bland gustavianerna i Sverige och Danmark, men även i Frankrike sågs han som en potentiellt viktig spelbricka.

Två professorer om Sveriges stormaktstid

🟠 Bokrecension. Dick Harrison är aktuell med en bok som tar sig an Sveriges stormaktstid. Historieprofessorn lyckas få med många av de nyanser som nyare forskning kastar över denna period, även om han också tvingas sålla mycket. Tio år tidigare hade finlandssvenske professorn i nordisk historia, Nils Erik Villstrand, givit ut sin version av Sveriges stormaktstid. Båda har sina förtjänster och beskriver delvis olika aspekter av denna för Sverige så intressanta tid.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.