Skip to Content

Undersökningen visar att den största gruppen demonstranter är vita Demokrater. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Pew Research: Största gruppen av BLM-demonstranter i USA är vita Demokrater

Digital utgåva

Storskaliga rasprotester och demonstrationer har uppmärksammats runt om i världen med krav på polisreformer för att stoppa ett förment övervåld mot främst svarta. Nu visar en undersökning att protesterna främst drivs av unga vita amerikaner med högskoleexamen.

Publicerad: 28 juni, 2020, 14:12

  • Svenska

Läs även

Svarta amerikaner står för endast 17 procent av dem som säger att de deltog i en protest för rasjämlikhet under den senaste månaden, medan 46 procent av dem som sade att de deltog i en BLM-protest är vita.

Åttioåtta procent av vita Demokrater anser att polisen behandlar svarta amerikaner mindre rättvist än vita amerikaner, enligt en undersökning från Pew Research Center som genomfördes förra året. Det är till och med något högre än antalet svarta amerikaner (84 procent) och svarta demokrater (86 procent) som har samma åsikt.

Nästan 80 procent av dem som säger att de deltog i en BLM-protest nyligen sympatiserar med eller röstar på Demokraterna, medan bara 17 procent sade att de var republikaner.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Verkar det bekant på något sätt? Var det inte exakt så här ”studentrevolten” växte fram 1968? Dessa s.k. studenter där de flesta kom från välbärgade hem och bodde fortfarande hemma hos mor och far som stod för deras försörjning? Den sammanbitna munnen och den knutna näven riktad mot skyn blev ett varumärke hos alla de här som levt i en skyddad tillvaro i hela sin uppväxt. De makade undan ”knegarn” eftersom denne inte kunde uttrycka sig lika verbalt, som 68-folket. Den här översittarattityden spred sig vidare till skådespelare och andra konstnärer som bättre kunde forma det som knegaren egentligen ville ha sagt? Idag blommar samma tendenser upp i BLM och naturligtvis i ”dårnästet” Hollywood? Precis som förr fick jobbarna maka på sig när deras nya talesmän tog till orda och nu får de svarta i BLM ta ett stag tillbaka då den nya överklassen för de svartas talan?

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Det mongoliska böldpestutbrottet nu också upptäckt i Kina

UTRIKESKina har rapporterat ett fall av böldpest i inre Mongoliets autonoma region. Nyheten sammanfaller med en rapport från den angränsande Mongoliska republiken där hälsomyndigheterna har identifierat två fall.

Gå till arkivet

Send this to a friend