Polisen: Megafonen och vänsterextremister bakom upploppen i förorten

Megafonen har under den gångna veckan fått agera talesmän för förortens förtryckta invandrare. Nya Tider tar här en liten titt på några detaljer som inte framgått i gammelmedia.

Megafonen har oftast presenterats som en lovvärd organisation som ”organiserar unga i förorten”. Det är emellertid en organisation med starka kopplingar till vänsterextrema sekter. Att Megafonen har hetsat mot polisen före och under upploppen har i efterhand erkänts även av flera aktörer i gammelmedia – flera dagar efter att Megafonen fått breda ut sig och sina åsikter i samma media.

Organisationens talesman Basar Gerecci skrev ett inlägg på SVT Debatt den 15 maj, två dagar efter dödsskjutningen av en 69-årig man som angrep polisen med kniv. Gerecci kallade dödsskjutningen för mord och frågade retoriskt: ”När blev det okej för polisen att gå in i våra förorter och döda våra medborgare?” Megafonen krävde en oberoende utredning av händelseförloppet och har flera gånger sagt att det är olämpligt att polisen utreder sig själva. Huruvida Gerecci inte kände till att en sådan utredning redan gjordes av Riksenheten för polismål på Åklagarmyndigheten, om han tror att polis och åklagare är samma myndighet, eller vem eller vilka han istället ansåg skulle utföra utredningen, framgick inte. Megafonen krävde också att polisen skulle be om ursäkt för ”mordet”.

Redan dagen innan hade Megafonen publicerat en mer frispråkig artikel på sin hemsida. Inga av gammelmedias journalister ställde frågor till Megafonens talesmän om denna artikel. I denna kallade man polisen för ayna (snut, med bibetydelsen att poliser inte har någon skam i kroppen), gawat (hallick) och motherfuckers. Enligt Megafonens samhällsanalys förhåller det sig nämligen så här, enligt artikeln: ”Polisen lär oss praktiskt det skolan lär oss teoretiskt: som fattig knegare och icke-vit är du sämre och mindre värd, i Sverige och hela världen.”

Hur många i Megafonen som är ”fattiga knegare” har Nya Tider inte lyckats ta reda på, och hur många av upploppsmakarna som faktiskt arbetar för brödfödan överlåter vi åt våra läsare att spekulera över. Megafonens analys stod klar redan i den första artikeln: polisen hade skjutit ihjäl 69-åringen därför att de representerar det rasistiska svenska samhället.

Hetsmöte mot polisen

Megafonen kallade till möte utanför polisstationen i Kista onsdagen den 15 maj, där de ropade diverse polisfientliga slagord på invandrarsvenska.

Senare, under upploppen, vidareförde massmedia villigt uppgifter om hur polisen hade kallat invandrare för ”apor”, ”negrer” och ”luffare” medan de viftat vildsint med sina batonger. Uppgiften kom först från Duraid Al-Khamisi, som intervjuades av DN och presenterades som ”Husbybo” utan att nämna att Al-Khamisi tidigare föreläst för Megafonen och arbetat som reporter på Sveriges Radio. Då detta förhållande avslöjades av Dagens Media, var DN noga att påpeka att han intervjuats i egenskap av ”ögonvittne”.

Exakt samma händelse hade tydligen bevittnats även av ett annat ”ögonvittne”, nämligen medborgarvärden Daniel Ghirmai som berättade om det för Expressen. Sedan berättade Duraids bror Rami Al-Khamisi, och Ghirmai, om det vid en presskonferens som Megafonen höll. Kort sagt, samtliga uppgifter om polisens rasism och övervåld – som skapta för att frammana mer hat mot polisen – kommer från personer knutna till Megafonen.
Från flera håll har polisen fått uppgifter om att vänsterextremister varit med och organiserat upploppen.

– Det är tydligt att det finns organisationer eller nätverk som uppmanat på Facebook och andra sociala medier att man ska leva rövare, sade Stockholmspolisens presstalesman Kjell Lindgren till Sveriges Radio. Han hävdar också att Megafonen vid mötet i Kista ”uppmanade till aktioner mot polisen” – något som gammelmedia, om uppgiften stämmer, har förtigit i rapporteringen från mötet. Lindgren säger också att de försökt kontakta Megafonen för att få till stånd en dialog, något som förnekas av Rami Al-Khamisi på Megafonen då SVT frågar honom.

Nya Tider har sökt folket bakom Megafonen. Den enda vi lyckats prata med är Jennifer Hillblom, en av grundarna. I höstas fick hon och David Quintanilla breda ut sig i Svenska Dagbladet och förklara varför det, i deras ögon, pågår ”en enorm resursförflyttning från förorten till mera välbärgade områden och fickor”, trots miljardsatsningar på ”utsatta områden” och skatteutjämning mellan kommunerna. Hon presenterades då som ”förortsbo” men är i själva verket bosatt på Södermalm. Hon är medlem i syndikalistiska SAC och aktiv i Septemberalliansen och Kvinnopolitiskt forum. Hon är även flickvän till Basar Gerecci, som är aktiv inom Rättvisepartiet Socialisterna.

När vi presenterar oss frågar Hillblom genast:

– Det är den där nazisttidningen va?

Trots att vi förklarar att det måste röra sig om någon förväxling eftersom NyT är en oberoende nyhetstidning och alls ingen ”nazisttidning”, lägger hon sedan på luren. Med tanke på att folket bakom Megafonen betraktar polisen som fascister, ayna, gawat, mördare och motherfuckers, är det lätt att förstå ifall de inte haft större lycka än vi.

Vänsterextremister organiserar

Natten mellan onsdagen och torsdagen upptäckte en grupp nattvandrare i Jakobsberg att gångvägar runt centrum blockerats, som för att hindra polisens bilar att komma fram. I centrum stötte de på ett tiotal ungdomar som inte hörde hemma i området, alla med huvor för att dölja sina ansikten.

– Med tanke på deras uppträdande och hur de rör sig i områdena tror vi att en del av upploppen är organiserade, sade en av initiativtagarna till nattpatrullen, Jakob Eliyo, till SvD.

Polisen, som haft hjälp av Säpo med att utreda upploppen, menar också att ”en liten klick yrkesaktivister” ligger bakom en del av det organiserade våldet. Liknande iakttagelser ska ha gjorts av aktivisterna i det svenska medborgargarde som under fredagskvällen och framåt har försökt att stävja upploppen.

Exakt vilka kopplingar som finns mellan Megafonen och de organiserade våldsverkarna på vänsterkanten är ännu inte klarlagt. Typiskt för extremvänsterns sekter är de många olika förgreningarna där samma person ofta är medlem i flera olika organisationer, nätverk eller grupperingar. Ibland anser även fredligt arbetande vänsterextremister att samarbetet med extrema våldsgrupper är besvärande. Umeåavdelningen för Rättvisepartiet Socialisterna – där Megafonens Basar Gerecci som sagt är aktiv medlem – bröt sig exempelvis ur partiet för tre år sedan just på grund av dess samarbete med grupper som AFA och Revolutionära Fronten.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Ännu en sverigedemokrat åtalad av politisk åklagare

Ännu en sverigedemokrat åtalad av politisk åklagare

🟠 En åklagare har väckt åtal för hets mot folkgrupp mot en sverigedemokratisk företrädare i Karlskrona, samtidigt som hon på Facebook under falskt namn har bedrivit en privat kampanj mot partiet. En särskild enhet inom åklagarmyndigheten ska nu utreda om hon får behålla ärendet, eller om en annan åklagare ska ta över det. Samma åklagare väckte 2014 åtal mot en annan av Karlskronas SD-politiker. Till Nya Tider säger den senast åtalade sverigedemokraten att han fått mycket stöd för sin rätt att bedriva opinionsbildning vad gäller böneutrop.

Mobbare med en mysig godhetsfasad

Mobbare med en mysig godhetsfasad

🟠 Helena Edlund är en präst som starkt engagerat sig för sina medmänniskor och tjänstgjorde bland annat i Kosovo där hon menar att hon verkligen fick stifta bekantskap med riktig ondska. Erfarenheterna från hennes egen kyrka i Sverige står dock inte långt efter, då hon möttes av självutnämnt ”goda” vänsterkristna, som försökte krossa henne för att hon var ”homofob” och ”rasist”. Hennes bok är ett vittnesmål om hur Svenska kyrkan gått från att vara ”Fädernas kyrka i Sveriges land” till en skenhelig politiskt korrekt lekstuga.

Trump sätter in militär vid gränsen

Trump sätter in militär vid gränsen

🟠 Karavanen av invandrare från Honduras och andra centralamerikanska länder har nu tagit sig över Mexikos södra gräns. Det finns i dagsläget ingenting som tyder på att Mexiko kommer att stoppa karavanen från att fortsätta norrut. Nu sätter Donald Trump in militären för att hindra karavanen från att ta sig in i USA. ”Ingen kommer in!” säger presidenten.

Nyhetsdygnet

Bilden av det överhängande ”klimathotet” skärskådas

🟠 BOKRECENSION I boken Borde man oroa sig för klimathotet? konfronterar filosofiläraren Staffan Mörner de påståenden om ett förestående ”klimathot” som konstant förmedlas som absoluta sanningar. Mörner har varit engagerad i miljöfrågor under större delen av sitt liv och skriver sedan flera år om just klimatfrågan i olika nätpublikationer. Bokens utgångspunkt är ett ifrågasättande av det dominerande narrativet, vilket gör att läsaren får en gedigen grundkurs i klimatfrågans olika delar, skriver recensenten Tobias Svensson.

Siknäsfortet – den viktigaste befästningen i Kalixlinjen

🟠 ”Man byggde skyddsrum i alla storlekar, från tremansskyddrum till 48-mans, och de var utspridda hela vägen mellan Torne och Kalix älvdalar. Totalt vid hela Kalixlinjen fanns plats för cirka 18 000 man i skyddsrum mot grov artillerield. Man talade om ett ’fördröjningssystem’, det vill säga vi kommer inte kunna stoppa en rysk invasion, men vi kan fördröja framdragandet” – Sten Ekman, författare.

Van Morrison – What’s it gonna take?

🟠 Förra årets hjärnskakningspanik bland musikkritiker handlade om att en av deras gunstlingar, den ofta geniförklarade Van Morrison, levererat ”felaktiga” svar på frågor som etablissemanget redan avgjort åt oss. På skivan sjöng han om att Covid-19 var en bluff och att media ägs av några som inte vill oss väl. Nu har Van Morrison återkommit med ännu en låtsamling och han backar inte en millimeter.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Mord i Östervåla

🟠 HISTORIA Den 19 februari 1896 hittades postmästaren och klockaren Johan Åkerlund svårt skadad i huvudet på postkontoret i Östervåla. Han avled några timmar senare. Undersökningen tydde på att han blivit huggen med en yxa. Brottet bedömdes vara ett rånmord trots att mördaren inte rört värdepapperna som legat framme, fullt synliga. Detta är första delen om Östervålamordet som är både ett olöst brott och en komplex gåta.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Läs allt om Jalla Casino bonus här – vi har all info om sidan och guidar dig igenom alla steg så du kan motta din bonus.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Annonser och SEO
salj[snabel-a]nyatider.nu

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.