Polisen: Megafonen och vänsterextremister bakom upploppen i förorten

Megafonen har under den gångna veckan fått agera talesmän för förortens förtryckta invandrare. Nya Tider tar här en liten titt på några detaljer som inte framgått i gammelmedia.

Megafonen har oftast presenterats som en lovvärd organisation som ”organiserar unga i förorten”. Det är emellertid en organisation med starka kopplingar till vänsterextrema sekter. Att Megafonen har hetsat mot polisen före och under upploppen har i efterhand erkänts även av flera aktörer i gammelmedia – flera dagar efter att Megafonen fått breda ut sig och sina åsikter i samma media.

Organisationens talesman Basar Gerecci skrev ett inlägg på SVT Debatt den 15 maj, två dagar efter dödsskjutningen av en 69-årig man som angrep polisen med kniv. Gerecci kallade dödsskjutningen för mord och frågade retoriskt: ”När blev det okej för polisen att gå in i våra förorter och döda våra medborgare?” Megafonen krävde en oberoende utredning av händelseförloppet och har flera gånger sagt att det är olämpligt att polisen utreder sig själva. Huruvida Gerecci inte kände till att en sådan utredning redan gjordes av Riksenheten för polismål på Åklagarmyndigheten, om han tror att polis och åklagare är samma myndighet, eller vem eller vilka han istället ansåg skulle utföra utredningen, framgick inte. Megafonen krävde också att polisen skulle be om ursäkt för ”mordet”.

Redan dagen innan hade Megafonen publicerat en mer frispråkig artikel på sin hemsida. Inga av gammelmedias journalister ställde frågor till Megafonens talesmän om denna artikel. I denna kallade man polisen för ayna (snut, med bibetydelsen att poliser inte har någon skam i kroppen), gawat (hallick) och motherfuckers. Enligt Megafonens samhällsanalys förhåller det sig nämligen så här, enligt artikeln: ”Polisen lär oss praktiskt det skolan lär oss teoretiskt: som fattig knegare och icke-vit är du sämre och mindre värd, i Sverige och hela världen.”

Hur många i Megafonen som är ”fattiga knegare” har Nya Tider inte lyckats ta reda på, och hur många av upploppsmakarna som faktiskt arbetar för brödfödan överlåter vi åt våra läsare att spekulera över. Megafonens analys stod klar redan i den första artikeln: polisen hade skjutit ihjäl 69-åringen därför att de representerar det rasistiska svenska samhället.

Hetsmöte mot polisen

Megafonen kallade till möte utanför polisstationen i Kista onsdagen den 15 maj, där de ropade diverse polisfientliga slagord på invandrarsvenska.

Senare, under upploppen, vidareförde massmedia villigt uppgifter om hur polisen hade kallat invandrare för ”apor”, ”negrer” och ”luffare” medan de viftat vildsint med sina batonger. Uppgiften kom först från Duraid Al-Khamisi, som intervjuades av DN och presenterades som ”Husbybo” utan att nämna att Al-Khamisi tidigare föreläst för Megafonen och arbetat som reporter på Sveriges Radio. Då detta förhållande avslöjades av Dagens Media, var DN noga att påpeka att han intervjuats i egenskap av ”ögonvittne”.

Exakt samma händelse hade tydligen bevittnats även av ett annat ”ögonvittne”, nämligen medborgarvärden Daniel Ghirmai som berättade om det för Expressen. Sedan berättade Duraids bror Rami Al-Khamisi, och Ghirmai, om det vid en presskonferens som Megafonen höll. Kort sagt, samtliga uppgifter om polisens rasism och övervåld – som skapta för att frammana mer hat mot polisen – kommer från personer knutna till Megafonen.
Från flera håll har polisen fått uppgifter om att vänsterextremister varit med och organiserat upploppen.

– Det är tydligt att det finns organisationer eller nätverk som uppmanat på Facebook och andra sociala medier att man ska leva rövare, sade Stockholmspolisens presstalesman Kjell Lindgren till Sveriges Radio. Han hävdar också att Megafonen vid mötet i Kista ”uppmanade till aktioner mot polisen” – något som gammelmedia, om uppgiften stämmer, har förtigit i rapporteringen från mötet. Lindgren säger också att de försökt kontakta Megafonen för att få till stånd en dialog, något som förnekas av Rami Al-Khamisi på Megafonen då SVT frågar honom.

Nya Tider har sökt folket bakom Megafonen. Den enda vi lyckats prata med är Jennifer Hillblom, en av grundarna. I höstas fick hon och David Quintanilla breda ut sig i Svenska Dagbladet och förklara varför det, i deras ögon, pågår ”en enorm resursförflyttning från förorten till mera välbärgade områden och fickor”, trots miljardsatsningar på ”utsatta områden” och skatteutjämning mellan kommunerna. Hon presenterades då som ”förortsbo” men är i själva verket bosatt på Södermalm. Hon är medlem i syndikalistiska SAC och aktiv i Septemberalliansen och Kvinnopolitiskt forum. Hon är även flickvän till Basar Gerecci, som är aktiv inom Rättvisepartiet Socialisterna.

När vi presenterar oss frågar Hillblom genast:

– Det är den där nazisttidningen va?

Trots att vi förklarar att det måste röra sig om någon förväxling eftersom NyT är en oberoende nyhetstidning och alls ingen ”nazisttidning”, lägger hon sedan på luren. Med tanke på att folket bakom Megafonen betraktar polisen som fascister, ayna, gawat, mördare och motherfuckers, är det lätt att förstå ifall de inte haft större lycka än vi.

Vänsterextremister organiserar

Natten mellan onsdagen och torsdagen upptäckte en grupp nattvandrare i Jakobsberg att gångvägar runt centrum blockerats, som för att hindra polisens bilar att komma fram. I centrum stötte de på ett tiotal ungdomar som inte hörde hemma i området, alla med huvor för att dölja sina ansikten.

– Med tanke på deras uppträdande och hur de rör sig i områdena tror vi att en del av upploppen är organiserade, sade en av initiativtagarna till nattpatrullen, Jakob Eliyo, till SvD.

Polisen, som haft hjälp av Säpo med att utreda upploppen, menar också att ”en liten klick yrkesaktivister” ligger bakom en del av det organiserade våldet. Liknande iakttagelser ska ha gjorts av aktivisterna i det svenska medborgargarde som under fredagskvällen och framåt har försökt att stävja upploppen.

Exakt vilka kopplingar som finns mellan Megafonen och de organiserade våldsverkarna på vänsterkanten är ännu inte klarlagt. Typiskt för extremvänsterns sekter är de många olika förgreningarna där samma person ofta är medlem i flera olika organisationer, nätverk eller grupperingar. Ibland anser även fredligt arbetande vänsterextremister att samarbetet med extrema våldsgrupper är besvärande. Umeåavdelningen för Rättvisepartiet Socialisterna – där Megafonens Basar Gerecci som sagt är aktiv medlem – bröt sig exempelvis ur partiet för tre år sedan just på grund av dess samarbete med grupper som AFA och Revolutionära Fronten.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Stureplansmördaren Tommy Zethraeus dömd för nya brott

Stureplansmördaren Tommy Zethraeus dömd för nya brott

🟠 Massmördaren Tommy Zethraeus har återigen dömts till fängelse, knappt två år efter att han blev frigiven. Efter­ en lång rättegång så slår domstolen fast att Zethraeus varit en knarkliga behjälplig i att smuggla narkotika. Han döms till ett års fängelse plus ett års påbackning för att han återfallit i brott. Nya Tider kan som enda media publicera foton från rättegången.

Hur kan koran­kravaller förvåna någon?

Hur kan koran­kravaller förvåna någon?

🟠 Korankravallerna i påskas skakade Sverige. Men hur kan det förvåna någon att religiösa utövare, som ständigt kräver särbehandling, tar till våld när de känner sig kränkta av den svenska lagstiftningen? Veckans debattör Bitte Assarmo tar tag i ett viktigt ämne.

Läs även:

Ännu en sverigedemokrat åtalad av politisk åklagare

Ännu en sverigedemokrat åtalad av politisk åklagare

🟠 En åklagare har väckt åtal för hets mot folkgrupp mot en sverigedemokratisk företrädare i Karlskrona, samtidigt som hon på Facebook under falskt namn har bedrivit en privat kampanj mot partiet. En särskild enhet inom åklagarmyndigheten ska nu utreda om hon får behålla ärendet, eller om en annan åklagare ska ta över det. Samma åklagare väckte 2014 åtal mot en annan av Karlskronas SD-politiker. Till Nya Tider säger den senast åtalade sverigedemokraten att han fått mycket stöd för sin rätt att bedriva opinionsbildning vad gäller böneutrop.

Mobbare med en mysig godhetsfasad

Mobbare med en mysig godhetsfasad

🟠 Helena Edlund är en präst som starkt engagerat sig för sina medmänniskor och tjänstgjorde bland annat i Kosovo där hon menar att hon verkligen fick stifta bekantskap med riktig ondska. Erfarenheterna från hennes egen kyrka i Sverige står dock inte långt efter, då hon möttes av självutnämnt ”goda” vänsterkristna, som försökte krossa henne för att hon var ”homofob” och ”rasist”. Hennes bok är ett vittnesmål om hur Svenska kyrkan gått från att vara ”Fädernas kyrka i Sveriges land” till en skenhelig politiskt korrekt lekstuga.

Trump sätter in militär vid gränsen

Trump sätter in militär vid gränsen

🟠 Karavanen av invandrare från Honduras och andra centralamerikanska länder har nu tagit sig över Mexikos södra gräns. Det finns i dagsläget ingenting som tyder på att Mexiko kommer att stoppa karavanen från att fortsätta norrut. Nu sätter Donald Trump in militären för att hindra karavanen från att ta sig in i USA. ”Ingen kommer in!” säger presidenten.

Nyhetsdygnet

Odins väg – nordbons andlighet och väg till personligt uppvaknande

🟠 Bokrecension. Odins väg är skriven som en andlig vägledning för nordbon, förankrat i våra förfäders visdom och kynne, format av vårt karga land och dess prövningar. Boken är dock långt ifrån en beskrivning av gudar släktskap och fejder, utan skissar en väg till personligt inre uppvaknande. Författaren Anders Nilsson har livslång erfarenhet av andligt arbete inom indoeuropeisk tradition och har samlat sina lärdomar och åratal av undervisning i denna bok.

V som i visklek

🟠 Magnus Utviks senaste bok om Vänsterpartiet är en väl sammansatt varning för politisk ondska. I partiets retoriska fluff och omskrivningar gällande kommunismen, syns en tydlig ovilja att lämna en ideologi som mördat miljoner världen över. Frågan är bara vilken skepnad kommunismens ande tagit sig idag, och om samtiden också borde granskas.

Till krigarkungens minne – om hyllandet av Karl XII den 30 november

🟠 Den 30 november i år är det dags att återigen samlas vid Karl XII:s staty i Kungsträdgården i Stockholm. Karl XII stupade i Fredrikshald i Norge den 30 november 1718 och sedan år 1818 har minnet av denna händelse och Karl XII själv uppmärksammats av nationellt sinnade, då denne krigarkung redan på 1800-talet blev en symbol för motståndet mot yttre hot, i synnerhet Ryssland.

JP Morgans chefsbankir: Finansiell orkan är att vänta

🟠 Multinationella storbanker driver på Agenda 2030. Flera mäktiga bankchefer på några av världens största multinationella banker har den senaste tiden varnat för en nära förestående världsekonomisk kollaps. Tidigare löften om att den skenande inflationen var ”temporär” är nu som bortblåsta. Samtidigt är dessa banker djupt involverade i globalisternas långtgående klimatåtgärder och omställningsplaner, som de genom omfattande finansiering och investeringar i mångbiljonklassen möjliggör. En enda bank satsar nästan 300 miljarder på att diskriminera vita, som en del av en ”hållbar samhälls­utveckling”.

Finlands sista SS-veteran avliden

🟠 UTRIKES Finlandssvenska Hufvudstadsbladet meddelar att den siste finske SS-soldaten avlidit, 99 år gammal. Till skillnad mot de vanliga soldaterna som stred på den egna fronten mot Sovjetryssland har de frivilliga i Waffen-SS inte lyfts fram – av förklarliga orsaker. Deras öppenhet om krigsförbrytelser var mer ärlig än andras och finns i dagböcker som först på senare år publicerats för allmänhetens läsning.

Den verklige mördaren?

🟠 HISTORIA Folkskolläraren, postmästaren och klockaren Petrus Blomberg anklagades för Östervålamordet och utsattes för hårda förhör av den hänsynslöse åklagaren Carl Fredrik Köhler. Han friades dock i rätten, tack vare sin skicklige försvarsadvokat, Eliel Löfgren. Det hade kunnat vara slutet på vändningarna när det gällde mordet i Östervåla, men i januari 1927 skedde något oväntat.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Läs allt om Jalla Casino bonus här – vi har all info om sidan och guidar dig igenom alla steg så du kan motta din bonus.
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Annonser och SEO
salj[snabel-a]nyatider.nu

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.