Skip to Content

San Franciscos polischef Bill Scott. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

San Francisco-polisen slutar publicera foton på arrestanter ”för att motverka fördomar”

Digital utgåva

Polisen i San Francisco kommer inte längre att publicera porträttfoton av personer som gripits för brott i ett försök ”att motverka rasistiska stereotyper” meddelade stadens polischef på onsdagen.

Publicerad: 6 juli, 2020, 10:41

 • Svenska

Läs även

San Franciscos polischef, Bill Scott, sade förbudet mot att publicera bilder kommer att träda i kraft omedelbart. Bilder av misstänkta kommer därför inte att ges ut till media, och poliser får inte heller publicera brottslingars ansikten på nätet om de inte utgör ett hot mot allmänheten, rapporterade Associated Press.

I USA är det praxis att ta ett foto av en gripen misstänkt. Men eftersom de flesta av dessa misstänkta är afroamerikaner, säger polisen att bilderna har bidragit till att vidmakthålla rasstereotyper eftersom amerikaner gör en orättvis koppling mellan färgade människor och brottslingar, säger Scott.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Alla lite äldre svenskar känner igen resonemanget i slutet av 70 talet, eftersom den utomeuropeiska brottsligheten accelererade för vart år? En gång i tiden (före 1975) publicerade vi alltid bild och namn i våra kvälls och dagstidningar, men när övervägande delen av de kriminella hade ett “ickesvenskt” namn/utseende så slutade pressen (Bonnier) att göra så? Efter det kom inlindande förklaringar så att ingen skulle förstå att brottslingen inte var svensk? Det kunde stå “svensk medborgare” och svenskarna förstod att det betydde att det inte var en svensk? Naturligtvis slutade tidningarna med det och likaså “talade med brytning” slopades.Man försökte även med att “han talade utan brytning” vilket svenskarna tolkade som, icke svensk. Förr hade vi även statistik på om vilken härkomst brottslingen hade, men eftersom vissa länder kände sig mer “utpekade” användes det nya begreppet “utomeuropeisk” härkomst d.v.s. någonstans i världen, utom Europa? Nu har San San Francisco fallit för trycket och vågorna efter BLM och slopar att gå ut med namn/bild i media? Varför inte ta en titt på Sverige? Vi har gjort som strutsen och stuckit huvudet i sanden och förnekat vilka grupper som begår den grova brottsligheten?I början av 60 talet var det ca; 50 våldtäkter om året. Hur många bil och skolbränder, eller åldringsrån finns ingen statistik på, eftersom det förkom inget sådant på den tiden? Nu försöker alltså San Francisco ta upp denna “magiska mantel” som i klartext betyder notiser av ringa betydelse (se Sverige)

  .

 • Swatch

  Den berömda svenska modellen!
  Då vet man med all säkerhet att förövaren var INTE an vit!
  När ska världen fatta att afrikaner är inte vita och vita är inte afrikaner?
  Ska behövas ett blodigt krig för det?

 • Vielfrass

  Kod 291 , gäller dock ej vita . . . X( .

Apokalyps Beirut

UTRIKESDet enorma vita svampmolnet sträckte ut sig lågt och brett i hamnen i Beirut, och sedan kändes tryckvågen, som registrerades som en jordbävning med 3,3 i magnitud och som märktes så långt bort som Cypern. Det vita molnet lyfte sedan och avslöjade en mörk rostorangefärgad plym som steg långt upp i himlen strax efter klockan 18:00 den varma sommarkvällen den 4 augusti.

USA:s utrikesminister: Vi ska arbeta för regimskifte i Kina

USANär USA:s utrikesminister Mike Pompeo nyligen talade på Richard Nixon Presidential Library, höll han ett av Trump-administrationens mest kontroversiella tal hittills. I talet, som hade ämnet ”Kommunist-Kina och den fria världens framtid”, förklarar Pompeo att man nu kommer att arbeta med hårdare metoder för regimskifte i ”Kommunist-Kina”, som han kal­la­de ”en tyranni”. ”Vi har gjort det tidigare”, sade han och förklarade att det är USA som ska leda uppgiften tillsammans med sina allierade.

Åttaåring ihjälskjuten av BLM-aktivister

USAPå Förenta staternas nationaldag den 4 juli blev Secoriea Turner, 8, ihjälskjuten av BLM-aktivister. Aktivisterna öppnade eld mot familjens bil när hennes mamma försökte köra igenom en vägspärr som BLM satt upp. Secoriea var svart.

CNN kallar kvinnor för ”Individer med livmoderhals”

UTRIKESDen amerikanska Tv-kanalen CNN tar nu den politiska korrektheten till nya höjder. I slutet av juli sändes ett nyhetsinslag om kvinnor som testas för livmoderhalscancer, men istället för att använda termen ”kvinnor” benämndes de istället som ”individer med livmoderhals”, något som snart fick reaktioner på sociala medier.

Författaren Thilo Sarrazin utesluten från tyska socialdemokraterna

UTRIKESSent under fredagseftermiddagen den 31 juli meddelade SPD:s partisekreterare Lars Klingbeil att författaren och tidigare Berlinsenatorn Thilo Sarrazin utesluts från det tyska socialdemokratiska partiet. Det var vid presidiets tredje sittning som man fattade detta drastiska beslut.

Terrorist i Storbritannien förlorar mål om tidig frigivning

STORBRITANNIENStorbritanniens högsta domstol har avslagit den begäran som den dömde terroristen Mohammed Zahir Khan lämnat in om att friges efter halva tiden. Khan hävdade att en lagändring som avskaffade den typen av straffrabatt kränkte hans mänskliga rättigheter och är diskriminerande mot muslimer.

Svenska politiker i rysk television

UTRIKESI sin senaste sändning av Lördagens nyheter presenterade redaktör Sergej Briljov några intressanta inslag. Briljovs program är efter Dmitrij Kisjelovs Veckans nyheter det mest intrikata programmet i den ryska kanalen Rossija24. Inför sommaruppehållet blev det extra intervjuer och kittlande avslöjanden.

Vänsterextrema Antifa och BLM i gemensamma upplopp

USAI över en månad har upplopp dagligen ägt rum i Portland, där polis och federala byggnader angripits med gatstenar, raketer och sprängmedel. Polisens insats med tårgas lovordades av president Donald Trump som varnade att upplopp kommer att ”kväsas igen” om det behövs.

Gå till arkivet

Send this to a friend