Skip to Content

Tillfångatagen IS-terrorist. Foto: Wikipedia/Tasnim News Agency
NOTIS

Sex islamister gripna i polisaktion i Danmark

Digital utgåva

Den danska polisen, i samarbete med den danska säkerhetspolisen PET, slog idag till mot ett flertal adresser i Århus och Köpenhamn i en anti-terroraktion riktad mot islamister skriver BT. I aktionen grep polisen sex män i åldrarna 27 till 35 år, varav fyra i Århus och två i Köpenhamn. De gripna har enligt ett pressmeddelande från den danska polisen kopplingar till den muslimska terrorgruppen Islamska Staten.

Publicerad: 27 april, 2021, 15:53

  • Svenska

Läs även

Två av de gripna misstänks för att ha rest till Syrien 2014 i syfte att gå med i IS. Enligt polisen rör det sig om en man från Århus som är 29 år och en man på 30 år från Köpenhamn. 29-åringen misstänks ha gjort resan till Syrien två gånger, varav det senaste försöket att gå med i IS skedde 2015. Fem av de anhållna männen misstänks för finansiering av terrorism. Ledaren tycks enligt polisen ha varit 29-åringen som från 2013 till 2017 samlat in pengar till IS när han själv befann sig i Århus. De andra fyra männen, som även de misstänks för finansiering av terrorism, har agerat som mellanhänder och hjälpt till att föra över pengar till personer kopplade till IS.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend