<strong>UPPGÖRELSEN</strong> presenterades av regeringen och Alliansen den 27 december. Alla partiet är med, utom Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Foto: Moderaterna

Sverige kan förbli en ”enpartistat” till 2022

Det aviserade nyvalet ställdes in. Hellre än att tvingas förhandla med Sverigedemokraterna om invandringens storlek ingick Alliansen, Socialdemokraterna och Miljöpartiet en uppgörelse som innebär fortsatt massinvandring i åtta år framåt. Kritiken mot uppgörelsen har varit hård och många liknar den vid en statskupp där man infört ett slags pesudodemokratisk enpartistat.
Kent Ekeroth (SD) i intervju med Nya Tider TV. Foto: Nya Tider
Kent Ekeroth (SD) i intervju med Nya Tider TV. Foto: Nya Tider
Intervju: Kent Ekeroth om överenskommelsen

Strax innan DÖ blev en realitet intervjuade Nya Tider riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) om de förändringar som Alliansen föreslog där en minoritet skulle räcka för att rösta igenom en budget – det som senare blev DÖ. Redan då kallade han Alliansens utspel ”väldigt anmärkningsvärt och klart antidemokratiskt”. I en uppföljande intervju efter att DÖ drivits igenom är Ekeroth inte mindre kritisk.

NyT: Varför tror du att allianspartierna så lätt ger upp sin oppositionsroll?

– Svårt att säga. Dels har sjuklövern gång på gång visat att deras viktigaste fråga är mer massinvandring. De är väl villiga att offra deras oppositionsroll eller chans på makten för att garantera fortsatt massinvandring. Utöver det har de väl en förhoppning att åtnjuta samma överenskommelse 2018. De turas om att ha makten helt enkelt och är nöjda med det. Otroligt nog.

NyT: Anser du att uppgörelsen hotar demokratin?

– Beror på hur man ser det. Anta att väljarna hade velat ha denna uppgörelse – då är det inte odemokratiskt. Men med tanke på reaktionerna från gräsrötter med flera och med tanke på att detta inte var känt i valet är överenskommelsen mycket tveksam demokratiskt sett. De låter nu en liten minoritet per automatik få igenom en budget som alltså inte har stöd hos svenska folket, utan att svenska folket sagt okej till en sådan besynnerlig överenskommelse.

NyT: Vilka reaktioner har ni fått från era anhängare angående uppgörelsen?

– Om något så är de ännu mer engagerade, beslutsamma och drivna att föra fram den Sverigevänliga politiken. Detta är ju ett bevis på att vi är det enda oppositionspartiet mot Sjuklövern, svarar Ekeroth.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Bankernas rekordvinster och utdelningar skapar debatt

Bankernas rekordvinster och utdelningar skapar debatt

🟠 EKONOMI När 2023 nu summerats i bankernas bokslutskommunikéer inför årsredovisningarna, kan man konstatera att året blev en formidabel vinstkaskad – trots Sveriges allt mer trasiga ekonomi. De flesta stora affärsbankerna, med externa ägare, planerar att dela ut 40-60 procent av vinsten till aktieägarna. Att ägarna får utdelning när företagen går med vinst är inget problem, det är aktiebolagens uppgift att tjäna pengar till sina ägare. Problemet med storbankernas vinstutdelning ligger på ett annat plan, eftersom ägarnas risk har minimerats med hjälp av statens garantier. Men det finns banker som fungerar helt annorlunda.

Läs även:

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

🟠 Stf. Flygvapenchefen: Nu tar vi nästa steg i vårt samarbete med USA. Historia skrevs i juni då två amerikanska B-1B Lancer strategiska bombflygplan, med kapacitet att bära kärnvapen, för första gången någonsin landade i Sverige. Det skedde inom ramen för den andra flygövningen som genomfördes i norra Sverige bara den senaste månaden. Nya Tider avslöjar flera okända aspekter om B-1B Lancer, inte minst hur det egentligen ligger till med dess kärnvapenkapacitet, samt gör en analys om varför USA och NATO är så intresserade av Sverige och ett flygfält i Norrbotten.

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

🟠 DEBATT. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Så lyder definitionen av demokrati enligt den tyngsta av Sveriges grundlagar, Regeringsformen. Om det förhåller sig på detta sätt, ja då är allt frid och fröjd. Vald regeringen har därefter till uppgift att omsätta folkets vilja till politiskt ställningstagande och praktisk handling för att folkstyret, demokratin, ska anses fylla sin grundläggande funktion. Utgick makten från folkets val av politik efter valet 2018 eller fick folk­styret stryka på foten till förmån för etablissemangets lösning som ingen röstat för? Den frågan ställer sig veckans debattör, Curt Linderholm.

Du döda nya värld

Du döda nya värld

🟠 DOKUMENTÄR. I en spektakulära dokumentären Died Suddenly kommer flera yrkesmänniskor till tals som hanterat det som framstår som dödliga biverkningar av vaccinen mot covid-19. Filmen, som nu utsätts för omfattande censur av it-jättarna, aktualiserar frågan om vad en dokumentär egentligen är.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Woke: dårhuset som samhällsmodell

🟠 BOKRECENSION Joanna Williams är brittisk författare och journalist, samt direktör för tankesmedjan Cieo. Hon har tidigare skrivit om feminism och om fördumningen av universiteten, och i den nya boken Så vann woke gör hon en kritisk analys av wokerörelsen, med fokus på denna i sitt eget hemland och i USA. Stilen är välformulerad, saklig och resonerande, men genom den lugna akademiska ytan lyser ett starkt engagemang mot denna den senaste av kulturradikalismens skapelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.