Skip to Content

Stephan Harbarth meddelade domslutet den 19 maj. Foto: Bundesverfassungsgericht/Wikipedia/Guido Radig
NOTIS

Tyska Författningsdomstolens domslut gällande elektronisk övervakning

Digital utgåva

Den 15 maj valde den tyska riksdagen en ny ordförande för den tyska Författningsdomstolen – Bundesverfassungsgericht. Det blev Stephan Harbarth, som redan den 19 maj meddelade domslutet i ett tre månader gammalt ärende.

Publicerad: 28 maj, 2020, 15:03

  • Svenska

Läs även

Den 14 januari 2020 klagade bland annat i Tyskland verksamma utländska journalister över hemlig elektronisk övervakning och delning av information med utländska säkerhetstjänster. Domen från den 19 maj fastställde att det strider mot tysk lag och landets konstitution att uppgifter av det slaget förmedlas vidare.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend