Skip to Content

Alf Ronnby, Doktor i sociologi och docent i socialt arbete, författare till bland annat boken Den lokala kraften (1995) om lokalsamhällens organisering. Foto: Privat
KRÖNIKA

Ur led är tiden

PappersupplaganNya Tider v. 40

Publicerad: 1 oktober, 2020, 14:17

  • Svenska

Kanske ska vi hellre säga att det är politiken och lagarna som är ur led. Världen ser dramatiskt annorlunda ut jämfört med för säg 50 eller 75 år sedan.

Globaliseringen innebär inte bara att vi handlar och ”byter” varor över hela den industrialiserade världen. Det betyder också att människor över hela världen är uppkopplade och informerade om den ekonomiska utvecklingen i världen. Därför blir det tydligt för alla när vissa länder och nationer är underutvecklade och inte hänger med i välfärdsutvecklingen, medan till exempel USA och Europa tillhör de mycket utvecklade välfärdssamhällena, med hög levnadsstandard, konsumtion och det goda livet. Så varför knota och slita för brödfödan hemmavid i Afrika, Afghanistan, Mellanöstern med flera länder, när man kan få det så mycket bättre någon annanstans?

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Alf Ronnby

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • plexgear

    Ja, det är väl så att när folk i u-länderna med internet fick klart för sig hur vi lever i de utvecklade länderna så vill de som kan komma hit och ta del av välfärden! Tyvärr är det så att ju fler som ska dela på välfärden desto mindre blir det att dela på och i slutändan blir alla fattiga! U-ländernas största problem är bristen på energi och enligt globalisternas plan ska det så förbli för deras mål är att minska jordens befolkning. CO2 lanserades som ett problem för att hindra att u-länderna skulle bygga ut energisektorn och därmed öka sin levnadsstandard. U-länder ska förse utvecklade länder med billig råvara, allt enligt globalisternas agenda, och då måste man hålla dessa länder fattiga i all evighet! CO2-bluffen är alltså en del i detta bedrägeri!

    • birgerr

      vore det inte bättre om globalisterna hjälpte u-länderna att höja sin standard så dom slapp att invadera i länderna för att kunna bo kvar i sina hemländer

Skamlösa lögnaren Oisín Cantwell på kloaken Aftonbladet spottar på mördad 19-åring

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är inte ofta man möter en fräckhet så skamlös att den bokstavligt tar andan ur en. Men Oisín Cantwell, kolumnist på Aftonbladet, lyckas verkligen med sin artikel den 6 oktober om mordet på Tommie Lindh.

Mycket kol i jordens inre

KRÖNIKARådande klimatdebatt utmålar kol och koldioxid som stora hot mot jordens liv och klimat. Det är en märklig syn, eftersom kol tvärtom är förutsättningen för allt liv på jorden. Det är också en historielös syn.

Sverige är ”västvridet”, olyckligtvis

KRÖNIKA

Presstitutes – Så påverkar säkerhetstjänsterna opinionen

OPINION: PIA HELLERTZDen tyske journalisten Udo Ulfkottes bok om köpta journalister som skriver på beställning åt olika säkerhetstjänster blev snabbt en bestseller i Tyskland. Han kal­lar fenomenet ”presstitutes”, prostituerad press, och han erkänner att han själv hörde till denna skara. Veckans debattör, doktor Pia Hellertz, djupdyker i denna viktiga fråga.

Milstolpe med alternativ bokmässa

LEDAREDen alternativa bokmässan som nyligen arrangerades var den första i sitt slag, med inte bara en rad författare och kulturpersonligheter på plats, utan även flera alternativmedier. Tillsammans bildar vi en allt starkare front mot det offentliga maktmissbruket och förljugenheten.

Hur tänker de som säger Belarus?

KRÖNIKA

Den som är satt i skuld är inte fri!

KRÖNIKARolf Malm, som nyligen lämnade oss, var bland mycket annat krönikör på Nya Tider. Vi publicerar nu hans sista krönika postumt, och tackar för de tankar och insikter som Rolf har delat med oss över åren.

Presstitutes – om köpta journalister

OPINION: PIA HELLERTZÄr den västerländska pressen fri, oberoende och objektiv? Ett antal visselblåsare inom media skriker Nej! De vittnar om hur stora dagstidningar skriver artiklar på beställning åt säkerhetstjänster i politiska syften eller låter sig köpas av storföretagen. Veckans debattör, filosofie doktor Pia Hellertz, berättar bland annat om den tyske journalisten Udo Ulfkottes självbekännelse i boken Köpta journalister.

Gå till arkivet

Send this to a friend