Skip to Content

APF-DELEGATIONEN mötte den syriske talmannen Mohammad Jihad al-Laham (mitten vänster) i Damaskus den 6 juni. Roberto Fiore (mitten höger) ledde den europeiska gruppen som sitter efter tolken till höger i bild. Foto: SANA
Syrien

Europaparti ger Syrien stöd

Nyligen besökte en delegation från det paneuropeiska partiet Alliansen för fred och frihet (APF) Syriens huvudstad Damaskus, där de träffade syriska toppolitiker. USA, Israel, Turkiet och gulfstaterna pekades speciellt ut som skyldiga till kriget och terrorn i Syrien. Det framkom också att väst på olika sätt försöker tysta syrierna. Samtliga mötesdeltagare var överens om att terrorn kommer att sprida sig till Europa.

Publicerad: 28 juni, 2015, 17:49

  • Svenska

Läs även

APF-delegationen på åtta personer besökte mellan den 3 och 7 juni Libanon och Syrien. Gruppen leddes av den italienske partiledaren för Forza Nuova tillika EU-parlamentarikern Roberto Fiore. Andra kända deltagare var Udo Voigt, ordföranden för Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD), och den tidigare partiledaren för British Nationalist Party (BNP) Nick Griffin, som besökt Syrien flera gånger tidigare.

”En konflikt mellan civilisation och kaos”

I Syrien träffade den europeiska delegationen bland andra parlamentets talman Mohammad Jihad al-Laham, informationsministern Omran al-Zoubi, vice utrikesministern Fayssal al-Mikdad samt patriarken för den syrisk-ortodoxa kyrkan Ignatius Aphrem ll Karim.

Den statliga syriska nyhetssidan The Syria Times skriver att Roberto Fiore påtalade att USA, Saudiarabien, Turkiet och Qatar är de främsta inblandade i sammansvärjningen mot Syrien där extremism och terrorism används för att förgöra landet. Fiore beskrev kriget i Syrien som ”en konflikt mellan civilisation och kaos” och förklarade att en av APF:s uppgifter är att övertyga européerna att ta civilisationens sida som representeras av Syrien och börja bekämpa terrorn innan den når Europa. Han varnade att Islamiska staten (IS) redan fått fotfäste i delar av Spanien och på Balkan.

Fiore lovade talmannen al-Laham att APF skulle hålla en presskonferens den 16 juni för att ge den europeiska opinionen en korrekt bild av skeendena i Syrien, till skillnad mot den förljugna bild som ges av de europeiska regeringarna ”som för närvarande arbetar på kommando från USA”.

Hela artikeln finns i pappersupplagan

Vi kan tyvärr inte visa hela artikeln på hemsidan. Vi är beroende av våra läsares prenumerationer för att kunna finansiera reportageresor som denna. Stöd oss gärna med en prenumeration för att vi ska kunna fortsätta granska makthavarna och resultatet av deras politik.

Börja prenumerera på Nya Tider!

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Kristen flicka tvångsgift med muslim – tvingas bo med sin kidnappare

UTRIKESI slutet av april kidnappades en 13-årig kristen flicka i Pakistan av beväpnade muslimska män och tvångsgiftes med en av dem. Efter att fallet kommit upp i högsta domstolen i Lahore efter att flickans familj försökt få henne frigiven kommer domstolen med ett anmärkningsvärt beslut – man tilldömer henne till sin kidnappare som får behålla och fortsätta våldta flickan.

Soros ger 52 miljoner dollar för att påverka USA-valet

USAFinansmiljardären George Soros, 89, skänker rekordsumman 52 miljoner dollar, motsvarande nästan en halv miljard svenska kronor, till verksamheter knutna till Demokratiska partiet inför presidentvalet. Samtidigt stöder Soros även kampanjer för poströstning, något som anses gynna Demokraterna och som republikaner fruktar kommer att leda till omfattande valfusk, samt kampanjer för att få fler icke-vita väljare till valurnorna vilket även det gynnar Demokraterna.

Centralbankschef kräver ”riktigt hård” nedstängning – Trump vill lätta upp

USAFederal Reserves ledamot Neel Kashkari vill att USA inför ”en riktigt hård nedstängning” i fyra till sex veckor. Detta för att ”rädda ekonomin”. President Donald Trump gick redan följande dag ut med beskedet att en nedstängning ”gör mer skada än nytta”. Amerikanska företag och samhället har drabbats hårt med över 14 miljoner nya arbetslösa sedan epidemins utbrott.

Lukasjenko återvald till Vitrysslands president – vägval Bryssel eller Moskva väntar

UTRIKESDen 9 augusti hölls det presidentval i Vitryssland (Belarus). Enligt officiella siffror från landets valkommission har Aleksandr Lukasjenko återvalts med 81 procent av rösterna bakom sig. Så kallade människorättsorganisationer i väst samt oppositionen i Vitryssland betraktar dock valet som riggat.

Medias narrativ om George Floyds död imploderar efter att polisens film läckt

UTRIKESBilder av George Floyds gripande har läckt till en brittisk dagstidning och fick mer än 2 miljoner visningar på YouTube på bara en dag – och de flesta av kommentarerna fördömer mediernas lögner om det påstådda polisvåldet mot en svart man.

Svarta amerikaner vill att polisen upprätthåller en lokal närvaro

UTRIKESEn ny undersökning från det amerikanska opinionsinstitutet Gallup visar att på frågan om de vill att polisen skall spendera mer tid, samma tid eller mindre tid än de för närvarande gör i deras område, vill de flesta svarta amerikaner – 61 procent – att polisens närvaro förblir densamma. Detta kan jämföras med att 67 procent av alla myndiga amerikaner föredrar status quo, med 71 procent för vita amerikaner.

Universitet stämplar korrekt grammatik som rasism

USAInstitutionen för det engelska språket vid Rutgers University i den amerikanska delstaten New Jersey har nu slagit fast att användning av korrekt grammatik är en dold form av rasism, eftersom studenter med utländsk eller icke-vit bakgrund missgynnas. Kritiker menar tvärtom att sådana sänkta krav helt enkelt är ett utslag av de låga förväntningarnas rasism.

Autism sex gånger vanligare hos transsexuella

UTRIKESEnligt en omfattande studie från forskare i Storbritannien är autism sex gånger vanligare hos transsexuella individer än hos heterosexuella. Transsexuella har även oftare mentala sjukdomar än heterosexuella visar studien.

Gå till arkivet

Send this to a friend