Skip to Content

”Vi är mitt i ett inbördeskrig”, sade Ian Wachtmeister till Nya Tider efter en föreläsning för Sverigedemokraterna i Norrtälje. Foto: Nya Tider/Roger Sahlström
POLITIK

Ian Wachtmeister till Nya Tider: ”Sverige befinner sig i krig”

Brinnande förorter, attacker mot blåljuspersonal och islamister som begår terrordåd. Vi är mitt i ett inbördeskrig, vi är i krig mot islam. Det är verkligheten just nu, säger Ian Wachtmeister. Medierna och våra politiker ljuger och berättar inte sanningen för medborgarna, hävdar han vidare.

Publicerad: 7 oktober, 2016, 21:15

 • Svenska

Läs även

– Vi är i krig, sade Ian Wachtmeister till Nya Tider efter ett offentligt möte den 8 september i Norrtälje, arrangerat av Sverigedemokraterna.

– Vår egen ärkebiskop har själv avskaffat vår kristna religion och vi viker ned oss inför islamiseringen. Vi är riktigt, riktigt illa ute, fortsatte han.

Wachtmeisters föredrag fick flyttas eftersom Folkets Hus i Norrtälje med 48 timmars varsel avbokade SD:s arrangemang med hänvisning till organisationens ”värdegrund”. Det kunde dock i stället genomföras på hotell Roslagen i staden.

Ny Demokrati och SD

Wachtmeister inledde föredraget med att vara personlig och berättade om sin uppväxt, född som adlig med en ”silversked i mun”. Men han var egen redan som barn:
– Jag var traktens mest uppkäftiga unge när jag växte upp. En skoltidning kallade mig för ”ekvilibrist i uppkäftighet”, ett genombrott faktiskt, och på den vägen har det fortsatt, skojade den nu 83-årige före detta partiledaren för Ny Demokrati (1991-1994), företagsledaren, greven och bergsingenjören.

– Man ska vara dissident och ha en kritisk inställning till överheten, men inte till de svagare. Man ska alltid ge sig på makten.

Britterna skrämde upp den politiska eliten med Brexit, menar Wachtmeister, och exakt
samma sak går att se i Sverige.

Vad som sker i Sverige just nu, hävdade han, är att nya folkrörelser och partier som först Ny Demokrati och nu Sverigedemokraterna utsätts för en stegvis process: först ignoreras de, sedan hånas och förlöjligas de, det blir rena attacker, men när det inte fungerar så accepteras till slut den tidigare kontroversiella rörelsen.
I Sverige är dock läget i dag värre än på länge.

– Utan sociala medier hade folk inte kunnat höras mot makten och medierna. Där möter de uppkäftiga människor som är en kraft mot makten. Bara det att ni kommit hit till mötet visar på att ni är modiga. Sociala medier är ett kraftigt verktyg som kan förändra samhället.

Britterna skrämde upp den politiska eliten med Brexit, menar Wachtmeister, och exakt samma sak går att se i Sverige. Makten är numera rädd för medborgarna och partier som inte håller sig inom de tillåtna ramarna, berättar han.
– Makten blir räddare och räddare. Moderaternas Anna Kinberg Batra kör nu den sista striden mot Sverigedemokraterna och kallar dem för rasister. Hon vet att hon har fel, men det kan hon ju inte säga, så istället drar hon fram gammal skåpmat med sina rasistbeskyllningar.

Dock verkar Anna Kinberg Batra tänka om kring Sverigedemokraterna och sade i anslutning till riksdagens öppnande att man nu måste sluta demonisera SD. Wachtmeister tror att stödet till SD är ännu större än vad Kinberg Batra och de andra vågar erkänna.
– Opinionssiffrorna för SD är i underkant, tror jag. Makten försöker jäklas på alla plan men lyckas inte trots att man har medierna till sin hjälp som kan brännmärka och förstöra människors liv.

Skillnaden mellan Ny Demokrati och Sverigedemokraterna var att det första partiet inte var tänkt att existera i hundra år, till skillnad från SD, menar Wachtmeister.
– Vår idé var två mandatperioder, mer tid behövdes inte för att få upp frågorna på den politiska agendan, och visst lyckades vi, berättar han.

– Vi tog upp invandringen men även andra saker som företagande, miljö, jordbruk och upptäckte en massa tok. Då sade vi att så här kan vi inte hålla på, det är åt helsicke, men de andra partierna pekade finger åt oss och kallade oss för nazister och så vidare.

Wachtmeister berättar att han ofta får frågan om han är rådgivare åt SD:s partiledare Jimmie Åkesson.
– Ja det är jag, men han lyssnar ju aldrig på mig, sade Wachtmeister skrattandes och berättade vidare att han var den första offentliga personen som tog Åkesson i försvar.

– Jag var den första som ställde upp för Jimmie Åkesson 2010 och kallades då för Sveriges modigaste man i medierna. Jag svarade att jag inte förstod vad de menade när de kallade honom för elaka saker. Killen är en svärmorsdröm och vad är problemet med att stödja honom? De försökte göra ett monster av honom.

Liknar situationen vid inbördeskrig

Sverige behöver ett starkt försvar, ett försvar som skyddar vår yttre gräns och hela Sverige. Det är inte en budgetpost som Anders Borg trodde, raljerade föredragshållaren.

Samma destruktiva nedskärningar kan man även se inom polisen, hävdade Wachtmeister. Poliser behövs för att landet inte ska tas över av maffian eller and­ra makter, sade han.
– Vi är i en sorts krig, ett inbördeskrig. Om vi har 55 områden dit blåljuspersonal inte vågar åka in utan att få på skallen och stenar kastade på bilarna, så är det klart som tusan att det är en sorts krig. Vi har inte kontroll över vår egen mark.

Vi visar inget annat än svaghet mot terrorister och kriminella gäng, menar Wachtmeister.
– Istället för att reagera och agera så försöker myndigheter och politiker hitta förklaringar och ursäkter. Det är barockt, i ett land där alla ges förutsättningar för att lyckas.

Wachtmeister menar att det inte går att vara passiv, utan det är kraft som behövs, inte symbolhandlingar.
– Se på attacken i Nice i Sydfrankrike där över 80 människor dödades i somras. Där lägger folk blommor på den plats där en massaker skett. Ursäkta mig, men vad är det frågan om? Man lägger inte blommor på en plats där en massmördare lyckats, man kämpar tillbaka.

Råd inför valrörelsen 2018

Wachtmeister vill se mognare och ärligare debatt och politiker. Han anser att de som ställer upp i valet måste berätta hur de ska hantera Sverigedemokraterna efter valet 2018.

– De politiker som tänker mobba Sverigedemokraterna måste berätta det innan valet som en varudeklaration hur de ska bete sig om de får ett mandat i kommun eller riksdag. Ska ni fortsätta mobba partier eller bedriva politik som är bra för Sverige?

Wachtmeister berättar vidare att SD måste fortsätta att påminna väljarna om hur Sverige kördes i diket och vilka partier som talade om öppna hjärtan och gränser.
– Sverige förfaller men de ansvariga ger fan i det. Påminn ansvariga journalister om deras tigande om gruppvåldtäkterna och om deras tystnad om krigen i förorterna.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Roger Sahlström

roger.sahlstrom@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Arnrik Henstad

  Det är i första hand krig mellan det svenska folket och PK-media.

 • Roger Gustafsson

  Har alltid gillat Ian Wachtmeister, han är den sortens dissident som är en frispråkig nagel i ögat på makten, kunnig & saklig, väl påläst samt rolig, kort sagt en krutgubbe som Sverige absolut skulle behöva fler av.

 • Vetenskapen har kommit fram till att det blir färre mord och mindre våld i samhällen med mer jämlikhet. Kapitalismen undergräver jämlikheten och Ian synes mig vara en extrem kapitalist. Jag gissar att det beror på hans uppväxt som påläggskalv. Vad det beror på får han själv meditera på. 🙂

  Religionen är det opium som förlorarna och de sinnessvaga tar till i kapitalismens fotspår. Religionen ger tröst utan att lösa problemen, utan att fokusera på sanningen om orsaken till problemen, för motståndet mot sanningen gör ont. Därför ignorerar den religiöse sanningen, trots att sanningen oftast hjälper bättre än den mentalt förvirrade sekten.

  Några av de värre sannings-vägrande underkastelse-sekterna finns inom Islam. Där tar förlorarna sin tillflykt och känner sig plötsligt överlägsna trots sin mentala underlägsenhet, fastän de innerst inne vet att demiurgen alls inte är stor eller ens är med dem så känns det bra att bli ompysslad av andra förlorare. Så fungerar de flesta sekter. Även USA är välfyllt med förlorare och religiös sekterism.

  Sekterismen inom salafismen och wahhabbismen går sannolikt därför hand i hand med världens i särklass mest sekteristiska kriminella kapitalistiska företag som någonsin existerat på planeten, ett företag som mördat och invaderat världen i strid med FNs regler sedan FN bildades, det land som de facto skapade förutsättningarna för al-Qaida, ISIS och al-Nusras existens.

  Kapitalismen och de sekteristiska proxy-arméerna står mot demokratin och mot det sekulära/ateistiska vetenskapliga samhället i hela världen. Kapitalismen förbereder jordens undergång genom att i strid med FNs regler ge sig på land efter land, allt medan girigbuken Judas som äger aktier i det militärindustriella komplexet gnuggar händerna.

 • Med Ian som regeringschef skulle vi få ordning på detta stackars land.
  Det vore på tiden, att en svensk statsminister bad de vidriga anhang, horder och svärmar, som förpestar stadskärnorna i detta stackars rike, att fara och flyga åt h-e.
  I jordens flataste land accepteras dock allt.

  Eftersom icke-svenskar, av PK-fascisternas överideologi, definieras som underordnade, utsatta och förtryckta, så sväljer man alltid allt vad dessa hittar på.
  Hur skrämmande enkelt etablissemanget kan forma ett konsensusland.
  Hur detta med stöd av en öronbedövande propaganda och ett mördande nyspråk från statliga monstermegafoner som SR och SVT kan uppfostra och domptera ett helt folk till att bejaka massinvandringens välsignelser.

  En indoktrinering, manipulation och desinformation, som tillåts pågå dag ut och dag in.
  En demagogisk agitation, där alla som har minsta invändning mot gällande budord och anvisad ”värdegrund” stämplas som rasister och neofascister.
  Trycket från PK-mobben är rent djävulskt.
  Taktiken, som visat sig så effektiv, är att hålla avfällingarna under mördande eld och att brännmärka minsta opposition.

  Vansinnesinvandringen påverkar och överskuggar allt och S har ingen plan för att hantera dess förödande effekter.
  Integrationen är en katastrof, skolan är ett absolut fiasko och välfärden är i upplösning, men den stora massan reagerar inte eftersom den är nersövd.
  Så förlamande och bedövande är det närmast totalitära trycket från rikets förmenta elit.
  PK-fascisterna äger lögnmaskinerna och den stora vilseledda massan är duperad och chanslös.
  Den förtryckta oppositionen i detta stackars rike kan sorgligt nog inte göra mycket mer än att be en bön.

 • Roland8484

  De nordiska länderna är mer civiliserade. Skulle vi för krig, så blev det nog inga bensinfat nerkastade på sjukhusen här. Så ordet krig hos oss betyder nog annat än i Irak Syrien etc. Om vi nu orkar starta ett krig. Hur skall vi börja? Allmän olydnad räcker nog till att börja med. Wachmeister är bra, lyssnar gärna på honom.

 • Mr_Erik

  Bra artikel. Däremot ser jag inget fel i att Herr Karlsson gör sig en hacka på svensk idioti. Politiker i ett land återspeglar väljarnas mentala nivå!

  • Falken

   Sista meningen är guld. Den snor jag.

 • Fritiof

  Du har rätt i mycket av det du skriver men mest så är det självklarheter som du orerar om och nej Ian vi lyckades inte i NyDemokrati. Det var dålig ledning och extrem dålig känsla vid selektering av folk som partiet gick under av. Detta skapade 20 år av avsaknad av ett sk missnöjesparti i Sverige. Detta till skillnad mot Norge och Danmark vars missnöjespartier numera är etablerade. Man kan nästan undra vems ärenden du gick.

 • Agent59

  Ian är en mycket erfaren och intelligent gentleman som alltid uttrycker det som många tänker men inte vågar säga.
  Det är därför han är så pass respekterad i alla läger.
  Rädslan att uttrycka sig sprider sig i landet på platser där man minst anar det och ingen är skonad från förtrycket.
  Ta Polisens arbete på Gotland som exempel där man helt plötsligt har resurser att jaga dom som protesterar mot övergreppet på den handikappade kvinnan.
  Man grep 15 personer och radade upp dom mot en vägg för visitering efter vapen.
  Jag skulle vilja se dom göra detta i Husby eller Tensta men då är det varmkorv,kaffe och dialog som gäller.
  Som en skribent skriver i inläggen här,man ska inte backa och be om ursäkt enkom för att man har en åsikt utan attackera tillbaka.
  Rädda pojkar får aldrig kyssa vackra flickor.
  Jag har en känsla av att Ian nog pussat en drös skönheter i sitt liv.

 • Ynity

  Det tredje världskriget är redan här. Terrordåden i Paris och den franska responsen stärker argumenten för det synsättet. Det menar Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys vid Lunds universitet.
  Ett tredje världskrig kan vara mycket olikt det första och andra och växa fram gradvis. Därför kan det vara svårt att upptäcka, anser Wilhelm Agrell.
  Men konflikten mellan olika islamistiska terrororganisationer på ena sidan och västvärlden och andra stater på andra sidan förstås bäst om det ses som ett världskrig, menar han.
  Det är fel att tro att ett tredje världskrig nödvändigtvis måste se ut som det första och det andra, hävdar han. Konflikten och dess följder påverkar inte bara direkt Mellanöstern och Afrika, de gäller nu alltmer de Europeiska staterna och deras samarbetsstrukturer, påpekar Agrell.
  http://www.sydsvenskan.se/2015-11-23/forskare-tredje-varldskriget-igang

 • Bra jobbat..

  Ny demokrati hade naturligtvis rätt för 25 år sedan.

  En förståndshandikapad apa kan inse det.

  NU ÄR DET KÖRT.

  • Arne Flecktarn

   En apa hade försvarat sig mot inkräktare och värnat om de sina.

Storkonflikt hotar bryta ut i Mellanöstern

UTRIKESMassutrensningar i Saudiarabien med efterföljande politisk oro gör att Riyadh vill sätta fokus på yttre fiender. Efter en robotattack mot Riyadh har Iran och libanesiska Hizbollah utpekats som existentiella fiender. Libanons premiärminister Saad Hariri meddelar samtidigt under märkliga omständigheter sin avgång från Saudiarabien, där han sedan kvarstannar. Libaneser ser sitt land kastas in i politisk kris och anklagar Saudiarabien för att ha kidnappat deras premiärminister. Riyadh och Beirut samt deras regionala allierade hamnar snabbt på kollisionskurs. Orosmolnen drar än en gång ihop sig över Mellanöstern.

Allt hänger ihop

Allt hänger ihopKom hem! Syriens president Bashar Assad tackar dem som kämpar för sitt land och manar samtidigt sina landsmän som flytt att återvända hem från Europa, nu när Islamiska staten förklarats besegrad och de olika ”rebellgrupperna” lägger ned vapnen en efter en sedan stödet från de västerländska sponsorerna sinat. Att politiska partier i Europa ändå vill förhindra en re­patriering visar att de har helt andra mål med invandringspolitiken än att vara humana. Stillbild: SANA

Magnesium – mineralet för den stressade nutidsmänniskan

HÄLSAForskare och expertis är eniga. Magnesium är ett av våra absolut viktigaste mineraler, som kan åstadkomma underverk i våra kroppar. Det kallas ibland för ”mirakelmineralen” och ”mineralen som räddar liv”, tack vare dess förmåga att bota och lindra sjukdomar. Magnesium har en central betydelse för att våra kroppar ska fungera ordentligt. Brist på mineralet orsakar hjärt- och kärlsjukdomar och nedsatt mental förmåga. Ändå lider många i västvärlden av magnesiumbrist. Hur är det möjligt?

Sverige köper Patriotrobotar

INRIKESFörsvarsmakten har nu meddelat vilket medeldistansluftvärnssystem som skall köpas in. Valet föll på det amerikanska Patriotsystemet, känt sedan första Gulfkriget. Beslutet får hård kritik från en rad debattörer och från Sverigedemokraterna som hellre ser att det fransk-italienska SAMP/T-systemet köps in, men med svensk målradar. En anledning till valet av Patriot sägs vara att knyta Sverige närmare till USA försvarspolitiskt.

Thomas Jackson har fått rätt om de apatiska barnen

INRIKESLäkaren Thomas Jackson har i över ett årtionde varit aktiv i debatten om ”apatiska flyktingbarn”. Han menade redan från början att det var föräldrarna som orsakade barnens tillstånd och att botemedlet var att separera dem från barnen. Metoden har i tysthet tagits upp av ett vårdhem i Skara ‒ med hundraprocentig framgång. Nu har Jackson stämt Aftonbladets ansvarige utgivare Jan Helin för förtal ‒ ett mål som han planerar att ta hela vägen till Europadomstolen om så krävs.

Lanko Aziz, 30, dömd till livstid för dubbelmord på kriminella

INRIKESMerhawi Aregai, 26, som beskrivs som ledare för det kriminella nätverket Lejonen, och hans vän Yonathan Hector Väänänen, sköts till döds i Kista i mars i år. De båda offren färdades tillsammans med Lanko Aziz i en bil när Lanko ska ha avlossat de dödande skotten från baksätet.

Chockutrensningar i Saudiarabien

UTRIKESKronprins Mohammed bin Salman har beordrat mängder av arresteringar och frysta konton i en historisk utrensning förklädd till korruptionsutredning. Biljonbelopp är på väg att konfiskeras. De drabbade är inflytelserika och förmögna prinsar, ministrar, mediebolagschefer och affärsmän i oljelandets toppskikt. De nu pågående utrensningarna kommer inte bara omvandla ökenmonarkin, utan förändra hela regionen och dess framtid. Att Saudiarabiens främsta allierade är USA och Israel gör att även världen kommer påverkas.

Vems är arvet?

INRIKESMånga äldre svenskar saknar nära anhörig och har inte skrivit något testamente. Vart går deras arv? Den egendom de arbetat ihop genom livet kan mycket väl gå till olika projekt för nyanlända, invandrarföreningar eller RFSL:s lobbyverksamhet.

Gå till arkivet