Skip to Content

Martin Kinnunen i rättssalen. Ekonomichefen som dömdes står bredvid, vi har maskerat hans ansikte. Foto: Nya Tider Martin Kinnunen i rättssalen. Ekonomichefen som dömdes står bredvid, vi har maskat hans ansikte då brottet inte är grovt. Foto: Nya Tider
STOCKHOLM

Martin Kinnunen friad

Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Martin Kinnunen, 32, friades i dag från alla misstankar om ekonomisk brottslighet. Tingsrätten menar att Kinnunen saknat uppsåt. Källor till Nya Tider ifrågasätter att åtal väcktes mot Kinnunen.

Publicerad: 5 februari, 2016, 12:38

  • Svenska

Läs även

I dag kom domen mot riksdagsledamoten Martin Kinnunen (SD). Han var åtalad för grovt skattebrott vid sex tillfällen och ett fall av grovt bokföringsbrott. Tingsrätten friar Kinnunen helt. Åklagare Jakob Holmberg hade yrkat på 18 månaders fängelse vid fällande dom.

”Tingsrätten har kommit fram till att åtalet mot Martin Kinnunen ska ogillas. Vid denna bedömning har tingsrätten inte haft anledning att pröva om han ska skiljas från uppdraget som riksdagsledamot.”
– Ur domen.

Däremot döms en medåtalad 63-åring, partiets tidigare ekonomichef, till villkorlig dom och samhällstjänst i 120 timmar för medhjälp till bokföringsbrott. Han frikänns dock från medhjälp till grovt skattebrott. Ekonomichefens brott består i att han löpande har underlåtit att bokföra ”uppkomna affärshändelser” i Samtid & Framtid AB under 2013.

Rådmannen Anders Larsson, som var ordförande i målet, skriver följande i ett pressmeddelande:
”Det har varit ett komplicerat mål med en hel del frågor att ta ställning till, samtidigt som det har varit ett stort intresse från media.”

Martin Kinnunen intervjuas av SVT:s Pontus Mattsson under en paus i rättegången. Foto: Nya Tider

Martin Kinnunen intervjuas av SVT:s Pontus Mattsson under en paus i rättegången. Foto: Nya Tider

Martin Kinnunen i korridoren på tingsrätten. Som vanligt var Nya Tider enda alternativa media på plats. Foto: Nya Tider

Martin Kinnunen i korridoren på tingsrätten. Som vanligt var Nya Tider enda alternativa media på plats. Foto: Nya Tider

Åklagare Jakob Holmberg (t.h). Kinnunens advokat Thomas Olsson hamnade i medieskugga under förhandlingen (t.v.). Foto: Nya Tider

Åklagare Jakob Holmberg (t.v.). Kinnunens advokat Thomas Olsson hamnade i medieskugga under förhandlingen (t.h.). Foto: Nya Tider

Ekonomichefen i rättssalen. Vi har maskat hans ansikte då brottet inte är grovt. Foto: Nya Tider

Ekonomichefen i rättssalen. Vi har maskat hans ansikte då brottet inte är grovt. Foto: Nya Tider

stefan.pettersson@alternamedia.se

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Bilderbergmötet 2017: Ljusskygg agenda sedan 1954

Bilderbergarna vill i dag gärna ge sken av att gruppen är helt oförarglig och att de inte har något att dölja. I ett halvt århundrade var emellertid Bilderberggruppen så hemlig att inte ens erfarna samhällsbevakare kände till dess existens.

Bilderbergmötet 2017: Globalisterna slår tillbaka?

REPORTAGEEtt antal av världens mäktigaste finansmän samlades den 1-4 juni bakom stängda dörrar tillsammans med politiker och andra makthavare från hela Västvärlden för att diskutera världsutvecklingen – och enligt kritiker, staka ut kursen för densamma. Som vanligt lade de stora massmedierna locket på, som de gjort sedan 1954. Det 65:e Bilderbergmötet hölls på ett lyxhotell bara några kilometer från Vita huset, där ett av ämnena för årets diskussioner sitter på presidentposten.

”Hur många terrorattacker har ni haft i London?”

EUEn polsk parlamentsledamot från det regerande partiet Lag och rättvisa såg till att upplysa sin värd i BBC om det hot öppna gränser innebär.

Globalisterna mot folket

KRÖNIKA

Dans kring majstången och sju sorters blommor

UTRIKES”Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se.” Många svenskar har någon gång i livet deltagit i denna traditionsenliga danslek kring en majstång klädd i gröna björklöv på midsommarafton som infaller mellan 20-26 juni – i år den 24:e. Midsommarfirandet är vid sidan av julen den viktigaste högtiden i Sverige och är en hyllning till sommaren, ljuset och växtligheten. Midsommarnatten troddes vara en av de mest magiska.

USA nobbar klimatåtagande

UTRIKESDen 1 juni meddelade president Donald Trump att USA inte längre kommer att stå bakom den frivilliga överenskommelse om klimatpolitik som i svensk media felaktigt kallas Parisavtalet. Det handlar inte om ett formellt avtal utan om en överenskommelse som man kan lämna när som helst genom att inte uppfylla de överenskomna åtagandena.

Framtidens kultur är till höger

OPINION: JOHN OCH LILOU DÜBECK

USA-hegemonins ”chefsarkitekt” död

UTRIKES

Gå till arkivet