Skip to Content

Österåkers kommunhus. Foto: Google Maps
NOTIS

12-årig flicka lurades in på asylboende – våldtogs

Digital utgåva

En 12-årig flicka har anmält att hon våldtogs på ett asylboende i Österåkers kommun efter att ha lurats dit av en grupp asylsökare på boendet. Nu har en 19-årig man häktats för att på sannolika skäl ha våldtagit flickan.

Publicerad: 10 augusti, 2020, 11:25

  • Svenska

Läs även

Det var i torsdags som en 12-årig flicka träffade en grupp invandrare i ett köpcenter i Österåkers kommun. Hon lurades sedan iväg till ett asylboende tillsammans med en vän rapporterar Aftonbladet. Väl där blev den 12-åriga flickan våldtagen av en 19-årig man. Som vid ett flertal andra våldtäkter mot minderåriga flickor på asylboenden runt omkring i landet var det ingen i personalen som reagerat på att en ung flicka umgicks med vuxna asylsökare utan övervakning.

Den misstänkta våldtäkten polisanmäldes samma dag och polis kunde gripa den misstänkta våldtäktsmannen klocka 01.30 på natten till fredagen. Polisen är i övrigt mycket förtegen om uppgifter kring händelsen och den misstänkta mannen.

Häktningsförhandlingen för mannen hölls på lördagseftermiddagen. Jourdomstolen beslutade om att den 19-årige mannen skulle häktas på sannolika skäl, den högre misstankegranden, misstänkt för våldtäkt mot barn.

– Jag kommer inte kommentera någonting, säger Maria Granat Hamberg, den unge mannens advokat till Aftonbladet.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend