Skip to Content

Anders Tegnell. Foto: Stillbild Youtube/Folkhälsomyndigheten
INRIKES

477 döda i Sverige – Yngsta patienten i intensivvård ett spädbarn

Digital utgåva

De senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att Sverige snart når 500 döda, med ett bekräftat antal döda på 477 totalt. Samtidigt erkänner man att siffrorna släpar efter betydligt och att det verkliga antalet döda är högre. Antalet smittade av SARS-CoV-2 fortsätter även det att öka och man har nu bekräftat 7 206 fall totalt. Den yngsta patienten som får intensivvård är ett spädbarn.

Publicerad: 6 april, 2020, 17:44

 • Svenska

Läs även

Under måndagens pressträff för att uppdatera Sverige om coronakrisen medverkade Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen och Maria Bergstrand, enhetschef på enheten för operativ ledning, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Beskeden som trion kom med sammanfattade läget i Sverige som fortsatt allvarligt samt belyste flera brister och problemområden med den nuvarande strategin man genomför.

Det första man konstaterade var att antalet smittade ökar mycket snabbt över världen som helhet samt att USA är värst drabbat sett till det totala antalet smittade och den ökning man ser, men att Europa fortfarande har majoriteten av både smittade och döda.

– Det ökar i snabb takt på global nivå fortfarande, nu har vi 1,25 miljoner smittade i världen, 70 000 döda. Knappt 600 000 smittade i Europa. Ökningen i USA är mycket kraftig, de står för de flesta nya fallen. Italien har en nedåtgående trend, så också Spanien. Däremot verkar Sydamerika ha mer fall, sade Tegnell.

Siffrorna släpar efter

När der gäller de svenska siffrorna presenterade Folkhälsomyndigheten en fortsatt ökning av antalet bekräftade fall till 7 206 totalt, en ökning med 376 nya fall, och en ökning av antalet döda med 76 nya avlidna, en kraftig ökning från gårdagens 28. Totalt har nu 477 bekräftats döda i följderna av Covid-19, sjukdomen som SARS-CoV-2 viruset kan orsaka. Men man erkänner även från myndighetens sida att det förekommer en stor eftersläpning av antalet döda, speciellt över helgerna, vilket man skyller på att folk är lediga.

Folkhälsomyndighetens siffror från idag. Källa FHM

 

– I Sverige är det lite som vanligt på måndagar, att vi haft få fall över helgen och idag, men det måste tolkas med en stor försiktighet, vi vet att det blir mindre rapportering på helgerna, och sämre bemanning än på veckorna. Däremot ligger IVA-fallen (intensivvårdade) på konstant nivå sedan några veckor tillbaka, med ungefär lika många nya fall varje dag, sade Tegnell.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Martin S

  Men förmodligen inte pga specifikt CV19. Finns ingenting som ens tyder på det. Sluta var så lättlurade. https://uploads.disquscdn.com/images/5f541b6894bf3efba4b345a8d4552f4eff890d71a5e22837679b664471d88a53.jpg

 • RL, Vallentuna

  Som sagt ; Tegnell har varit vag och tvekande hela tiden. Den faktiska utvecklingen har hela tiden drivit Tegnell framför sig.
  Som jag skrivit tidigare : En ansvarsfull regering hade direkt stoppat alla inresor och endast släppt in de som efter karantän visat sig fria från virus.
  Tegnell har lika mycket att ta på som leksaken SLIME ….( ett slags gegga )

 • sirlunkan

  tegnell är sjuk i huvudet han borde sättas i finkan med sina Sosse vänner

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Migrationsverket till kommunerna: Ni skall ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå skall uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet skall vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Gå till arkivet

Send this to a friend