Skip to Content

Anders Tegnell. Foto: Stillbild Youtube/Folkhälsomyndigheten
INRIKES

477 döda i Sverige – Yngsta patienten i intensivvård ett spädbarn

Digital utgåva

De senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att Sverige snart når 500 döda, med ett bekräftat antal döda på 477 totalt. Samtidigt erkänner man att siffrorna släpar efter betydligt och att det verkliga antalet döda är högre. Antalet smittade av SARS-CoV-2 fortsätter även det att öka och man har nu bekräftat 7 206 fall totalt. Den yngsta patienten som får intensivvård är ett spädbarn.

Publicerad: 6 april, 2020, 17:44

 • Svenska

Läs även

Under måndagens pressträff för att uppdatera Sverige om coronakrisen medverkade Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen och Maria Bergstrand, enhetschef på enheten för operativ ledning, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Beskeden som trion kom med sammanfattade läget i Sverige som fortsatt allvarligt samt belyste flera brister och problemområden med den nuvarande strategin man genomför.

Det första man konstaterade var att antalet smittade ökar mycket snabbt över världen som helhet samt att USA är värst drabbat sett till det totala antalet smittade och den ökning man ser, men att Europa fortfarande har majoriteten av både smittade och döda.

– Det ökar i snabb takt på global nivå fortfarande, nu har vi 1,25 miljoner smittade i världen, 70 000 döda. Knappt 600 000 smittade i Europa. Ökningen i USA är mycket kraftig, de står för de flesta nya fallen. Italien har en nedåtgående trend, så också Spanien. Däremot verkar Sydamerika ha mer fall, sade Tegnell.

Siffrorna släpar efter

När der gäller de svenska siffrorna presenterade Folkhälsomyndigheten en fortsatt ökning av antalet bekräftade fall till 7 206 totalt, en ökning med 376 nya fall, och en ökning av antalet döda med 76 nya avlidna, en kraftig ökning från gårdagens 28. Totalt har nu 477 bekräftats döda i följderna av Covid-19, sjukdomen som SARS-CoV-2 viruset kan orsaka. Men man erkänner även från myndighetens sida att det förekommer en stor eftersläpning av antalet döda, speciellt över helgerna, vilket man skyller på att folk är lediga.

Folkhälsomyndighetens siffror från idag. Källa FHM

 

– I Sverige är det lite som vanligt på måndagar, att vi haft få fall över helgen och idag, men det måste tolkas med en stor försiktighet, vi vet att det blir mindre rapportering på helgerna, och sämre bemanning än på veckorna. Däremot ligger IVA-fallen (intensivvårdade) på konstant nivå sedan några veckor tillbaka, med ungefär lika många nya fall varje dag, sade Tegnell.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Martin S

  Men förmodligen inte pga specifikt CV19. Finns ingenting som ens tyder på det. Sluta var så lättlurade. https://uploads.disquscdn.com/images/5f541b6894bf3efba4b345a8d4552f4eff890d71a5e22837679b664471d88a53.jpg

 • RL, Vallentuna

  Som sagt ; Tegnell har varit vag och tvekande hela tiden. Den faktiska utvecklingen har hela tiden drivit Tegnell framför sig.
  Som jag skrivit tidigare : En ansvarsfull regering hade direkt stoppat alla inresor och endast släppt in de som efter karantän visat sig fria från virus.
  Tegnell har lika mycket att ta på som leksaken SLIME ….( ett slags gegga )

 • sirlunkan

  tegnell är sjuk i huvudet han borde sättas i finkan med sina Sosse vänner

Coronarelaterade åtgärder riskerar att slå ut många företag

INRIKESDe under våren och sommaren hårt drabbade besöks- och tjänstenäringarna åker på ytterligare en rejäl smäll när regeringen och Folkhälsomyndigheten lägger fram nya och strängare begränsningar för allmänna sammankomster. Så sent som den 22 oktober beslutade regeringen att öka det maximala antalet personer vid allmänna sammankomster från 50 till 300. Den 17 november beslutade regeringen att chocksänka gränsen till 8 personer. Hoppandet ställer till det rejält för väldigt många företag och konkurserna antas därför öka dramatiskt. Hela näringslivet visar återigen en nedåtgående trend, enligt Konjunkturinstitutet.

Brå bryter gammalt tabu: Kartlägger samband mellan ungdomsrån och etnicitet

INRIKESBrottsförebyggande rådet (Brå) kommer inom kort att genomföra en studie där man vill se om det finns ett samband mellan etnicitet och de allt brutalare och förnedrande ungdomsrånen i Sverige. Man vill helt enkelt se huruvida offer respektive förövare har svensk eller utländsk bakgrund. Att detta initiativ kommer just från Brå måste dock betraktas som oväntat. När Nya Tider försöker få svar från Brås utredare om varför man väljer att göra denna kartläggning just nu väljer de att lägga locket på och förvägra oss en kommentar.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion skall kriminaliseras, samlades ett antal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Rassemblement Nationals partiledare Marine Le Pen.

11 miljarder till Göteborgs ”särskilt utsatta områden”

INRIKESDen kommunala bostadskoncernen Framtiden ska satsa 11 miljarder kronor på sex etniska enklaver i Göteborg som klassificerats som ”särskilt utsatta”. Målet är att Biskopsgården, Tynnered, Hjällbo, Bergsjön, Hammarkullen och Lövgärdet genom olika åtgärder ska komma bort från listan med Sveriges särskilt utsatta områden inom fem år. Som förebild har man området Gårdsten, som efter 22 år av insatser gick från ”särskilt utsatt” till ”riskområde”.

Vaccinet Sverige skall få är undermåligt – 62 procent effektivt

INRIKESSverige har tecknat ett avtal med Astra Zeneca om att köpa in sex miljoner doser av deras vaccin, förutsatt att det är säkert. Under måndagsmorgonen kom nyheten om att vaccinets effektivitetsgrad nu är fastställt och att resultatet beskrivs som en besvikelse. Vaccinet rapporteras bara vara 62 procent effektivt.

Sverige skickar pengar direkt till mobiler i Sudan

INRIKESDen svenska biståndsmyndigheten SIDA kommer att under ett år skicka pengar direkt till 34 miljoner sudanesers mobiler. De kommer att få cirka fem dollar per person i månaden, totalt cirka 218 miljoner kronor.

Två äldre utsatta för rån och rånförsök – polisen vägrar gå ut med signalement på gärningsmännen

INRIKESI måndags kväll blev en äldre kvinna utsatt för ett rån, och en timme senare utsattes en annan person, en äldre man, för ett rånförsök. Bägge händelserna skedde i västmanländska Kungsör. Flera polispatruller fanns senare på plats i samhället och kontrollerade flera personer, men ingen är än så länge gripen. När Nya Tider kontaktar polisens presstjänst lägger man genast locket på om eventuella signalement på gärningsmännen.

Spanjor som plundrat svenska kyrkor i decennier häktad ännu en gång

INRIKESEn spansk medborgare, som har begått brott i Sverige sedan 1970-talet, har gång på gång återvänt och sitter nu häktad för nya brott. Han riktar framför allt in sig på hembygdsgårdar och kyrkor, varifrån han stjäl antika föremål som sedan säljs genom auktionsfirmor. Till Nya Tider säger åklagare Eva Wintzell att Schengen-samarbetet, och dess öppna gränser, gör det svårt att stoppa den här typen av personer.

Gå till arkivet

Send this to a friend