Skip to Content

Anders Tegnell. Foto: Stillbild Youtube/Folkhälsomyndigheten
INRIKES

477 döda i Sverige – Yngsta patienten i intensivvård ett spädbarn

Digital utgåva

De senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att Sverige snart når 500 döda, med ett bekräftat antal döda på 477 totalt. Samtidigt erkänner man att siffrorna släpar efter betydligt och att det verkliga antalet döda är högre. Antalet smittade av SARS-CoV-2 fortsätter även det att öka och man har nu bekräftat 7 206 fall totalt. Den yngsta patienten som får intensivvård är ett spädbarn.

Publicerad: 6 april, 2020, 17:44

 • Svenska

Läs även

Under måndagens pressträff för att uppdatera Sverige om coronakrisen medverkade Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen och Maria Bergstrand, enhetschef på enheten för operativ ledning, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Beskeden som trion kom med sammanfattade läget i Sverige som fortsatt allvarligt samt belyste flera brister och problemområden med den nuvarande strategin man genomför.

Det första man konstaterade var att antalet smittade ökar mycket snabbt över världen som helhet samt att USA är värst drabbat sett till det totala antalet smittade och den ökning man ser, men att Europa fortfarande har majoriteten av både smittade och döda.

– Det ökar i snabb takt på global nivå fortfarande, nu har vi 1,25 miljoner smittade i världen, 70 000 döda. Knappt 600 000 smittade i Europa. Ökningen i USA är mycket kraftig, de står för de flesta nya fallen. Italien har en nedåtgående trend, så också Spanien. Däremot verkar Sydamerika ha mer fall, sade Tegnell.

Siffrorna släpar efter

När der gäller de svenska siffrorna presenterade Folkhälsomyndigheten en fortsatt ökning av antalet bekräftade fall till 7 206 totalt, en ökning med 376 nya fall, och en ökning av antalet döda med 76 nya avlidna, en kraftig ökning från gårdagens 28. Totalt har nu 477 bekräftats döda i följderna av Covid-19, sjukdomen som SARS-CoV-2 viruset kan orsaka. Men man erkänner även från myndighetens sida att det förekommer en stor eftersläpning av antalet döda, speciellt över helgerna, vilket man skyller på att folk är lediga.

Folkhälsomyndighetens siffror från idag. Källa FHM

 

– I Sverige är det lite som vanligt på måndagar, att vi haft få fall över helgen och idag, men det måste tolkas med en stor försiktighet, vi vet att det blir mindre rapportering på helgerna, och sämre bemanning än på veckorna. Däremot ligger IVA-fallen (intensivvårdade) på konstant nivå sedan några veckor tillbaka, med ungefär lika många nya fall varje dag, sade Tegnell.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Martin S

  Men förmodligen inte pga specifikt CV19. Finns ingenting som ens tyder på det. Sluta var så lättlurade. https://uploads.disquscdn.com/images/5f541b6894bf3efba4b345a8d4552f4eff890d71a5e22837679b664471d88a53.jpg

 • RL, Vallentuna

  Som sagt ; Tegnell har varit vag och tvekande hela tiden. Den faktiska utvecklingen har hela tiden drivit Tegnell framför sig.
  Som jag skrivit tidigare : En ansvarsfull regering hade direkt stoppat alla inresor och endast släppt in de som efter karantän visat sig fria från virus.
  Tegnell har lika mycket att ta på som leksaken SLIME ….( ett slags gegga )

 • sirlunkan

  tegnell är sjuk i huvudet han borde sättas i finkan med sina Sosse vänner

EU-motståndet ökar – 150 000 svenskar har svängt

EUROPEISKA UNIONENDet svenska EU-motståndet har de senaste åren varit på en historiskt låg nivå, men nu ökar det återigen. Detta enligt Statistiska centralbyrån (SCB) som i juni presenterade sin stora EU-undersökning. Jämfört med samma tidpunkt för ett år sedan ökar EU-motståndet med omkring två procentenheter. Fortfarande är dock en majoritet av svenskarna, 57 procent, för EU-medlemskapet. Nya Tider har talat med Johan Eklund, chef för enheten för demokratistatistik på SCB, som säger att det kan vara ett trendbrott.

Barn och ungdomar stenar änder i stadspark – föräldrarna tittar på

INRIKESUnder sommaren har det kommit återkommande rapporter om djurplågeri mot vilda änder i en stadspark i Fagersta. Enligt det lokala Facebook-kontot ”Fagersta nyheter” skall det röra sig om barn och ungdomar med invandrarbakgrund från muslimska länder som plågar djuren. Fagerstas kultur- och fritidschef förnekar inte att problemet står att finna främst bland migrantungdomar, även om hon inte rakt ut vill peka ut några grupper. Hon tror istället på mer information till allmänheten om vad som är rätt och fel när det gäller djuretik.

Bussmordet i Kiruna: ”Hinder föreligger”

INRIKESÄr du är muslim och har begått brott i Sverige? Påstå att du konverterat så får du bo kvar! Afghanske medborgaren Ahmadi sitter häktad, misstänkt för mord. Migrationsverket ombeds lämna yttrande huruvida en utvisning till Afghanistan kan verkställas. Här är yttrandet.

Den svenska statsskulden – på väg uppåt, men hur mycket?

ANALYSAlla åtgärder som vidtagits under coronapandemin, så här långt, har kännetecknats av en sällan skådad miljardrullning. Flera hundra miljarder i olika stöd och lån har lanserats under de hektiska månaderna efter det att pandemin invaderat det svenska samhället. De svenska åtgärderna mot pandemins verkningar finns uttaxerade i en prognos hos Riksgälden, men de åtaganden som statsminister Stefan Löfven skrivit under för svensk räkning i EU kan bli en, ännu okalkylerad, mardröm.

Kommunpolis kallar 12-åriga Adrianas mördare för ”offer”

”Jag ville väcka känslor”, menar lokalpolisen Martin Lazar, när Nya Tider frågar honom om debattartikeln där han skrev att de som skjuter också är offer. Det var efter dödsskjutningen av 12-åriga Adriana från Norsborg som kommunpolisen skrev en debattartikel i Expressen, där han menar att det gäng som besköt ett annat kriminellt gäng ”ville dämpa sin ångest genom våld och maktspel”.

Bibliska gräshoppssvärmar hotar nu jordbruksnationen Brasilien – Ödelägger redan skördar på fyra kontinenter

LIVSMEDELSFÖRSÖRJNINGDe gigantiska gräshoppssvärmarna som ödelagt jordbruk i Paraguay och Argentina befaras nu komma att ta sig över gränsen till Brasilien, en av väldens största jordbruksnationer, och vintergrödorna där. Det skulle skapa än mer tryck på den redan svårt ansatta globala matproduktionen som drabbats hårt av virusnedstängningar, ovanligt kyligt väder på många platser och stora översvämningar i länder som Kina. Samtidigt rapporteras gräshoppor redan ha dykt upp i Centralamerika. Experter befarar att Mexiko och kanske även USA står på tur. Gigantiska svärmar har redan ödelagt vidsträckta områden i Östafrika, Mellanöstern, Pakistan, Indien och har nu också dykt upp i södra Europa och västra Kina. Det är den värsta invasionen på minst 70 år och miljontals människor hotas nu av svält.

”Koranen skall brinna i Rosengård!”

INRIKESRasmus Paludan, partiledare för det danska invandringskritiska partiet Stram kurs, har meddelat att han tillsammans med den kontroversiella svenska konstnären Dan Park kommer hålla ett torgmöte i invandrarghettot Rosengård framför en moské och där bränna koranen.

Ny minnesplats på Fårö för baltiska flyktingar

INRIKESDen 22 juli invigdes en ny minnesplats på Fårö utanför Gotland för att hedra de baltiska flyktingar som kom till Fårö under andra världskrigets slut, eller snarare alla de som aldrig kom fram utan drunknade i Östersjön under de strapatsrika resorna.

Gå till arkivet

Send this to a friend