Åklagare missade utvisning av pedofil trots 23 fall av sexuellt ofredande

Kammaråklagare Daniel Suneson, som under förra året åtalade flera medlemmar i Nordisk Ungdom för att de under en kort stund hållit upp en banderoll med budskapet "Rädda barnen", missade under 2016 att begära utvisning för en nicaraguansk medborgare som åtalades för 23 fall av sexuellt ofredande med 30 brottsoffer, varav ett var fyra år gammal. När Nya Tider kontaktar Migrationsverket visar det sig att den åtalade inte ens hade uppehållstillstånd i Sverige. De berättar vidare att han lämnade in en ansökan om ett sådant i december 2017, men fick avslag.

− Jag gjorde den bedömningen att det inte fanns grund för att utvisa honom, säger Suneson till Nya Tider. Om det är ett misstag eller inte har jag svårt att svara på.

Oswaldo Rene Duarte, medborgare i Nicaragua, begick under två månader i slutet av 2015 minst 23 fall av sexuellt ofredande mot ett 30-tal brottsoffer. I domen skrivs bland annat att ”Han och hans familj saknar fast bostad och han själv väntar på att få sin ansökan om uppehållstillstånd som arbetstagare prövad”, vilket visar att han saknar anknytning till Sverige och därmed borde ha utvisats.

I domen framgår också att han onanerade och ejakulerade framför två barn som var fyra och fem år gamla. Polisen säkrade i detta fall DNA-spår från den numera dömde pedofilen. Duarte ska vidare ha visat penisbilder och videor med sexuella handlingar för små barn nära busshållplatser. Vid flera tillfällen ska han också ha följt efter barn in i deras fastigheter, eller försökt hålla kvar dem på gatan genom att blockera deras gångväg. Enligt polisen hade hans mobiltelefon runt 60 bilder på erigerande penisar när han anhölls.

Domstolen konstaterar att ”Hans gärningar har drabbat barn i den ålder när de normalt har börjat röra sig fritt t.ex. mellan skola/fritids och hem.” Från stämningsansökan framgår också att de flesta var mellan nio och tio år gamla, men att barn så unga som sju år förekommer gällande fotoblottningarna.

Domare Gustaf Lindstedt tog inte hand om utvisningsfrågan ”ex officio” (på eget initiativ), vilket kan göras om åklagaren inte har begärt det.

Enligt Migrationsverkets informationslinje har Duarte aldrig ens haft uppehållstillstånd i Sverige, men inkom med en ansökan efter sexualbrottsdomarna i december 2017. Myndigheten meddelar Nya Tider att hans ansökan avslogs, och att han har överklagat till högre instans. De påpekar vidare att ärendet inte är avslutat och att han fortfarande befinner sig i Sverige.

Det finns fler fall där Suneson inte har begärt utvisning. Ett exempel gäller en bulgarisk medborgare som på en kryssning mellan Sverige och Finland våldtog en flicka utan kondom, trots att han bär på det smittsamma herpesviruset HSV 2, som är obotligt.

Gärningsmannen, Hristomir Anastasov Petrov, spelade tidigare i det bulgariska bandet No Mercy, som vid tillfället skall ha uppträtt på färjan. Han förekommer inte i brottsregistret varken före eller efter brottet, och ska ha talat engelska med flickan som han våldtog.

Sunesons hantering av Nordisk Ungdom, som blev attackerade när de på avstånd höll upp en banderoll med texten ”Rädda barnen” under Pride-festivalen i Stockholm 2017, var dock av en annan karaktär. Suneson var både undersökningsledare för polisen, lämnade in stämningsansökan och skötte åtalet i tingsrätten. Redan förundersökningsprotokollet omfattar 155 sidor för ”banderollbrottet”. Stockholms tingsrätt friade senare Nordisk Ungdom för störande av allmän sammankomst, som Suneson ville se dem dömda för, men dömde dem i stället för ohörsamhet mot ordningsmakten, trots att videoinspelningen visar att de i grupp enbart skyddar sig mot angrepp och förflyttar sig till anvisad plats ganska omgående.

Nordisk Ungdoms Fredrik Hagberg, som har studerat rättsfallen ingående, säger till Nya Tider:
− Det är ganska typiskt vår samtid att man går till hårt angrepp mot politiska dissidenter samtidigt som man använder silkesvantar gällande utländska sexualbrottslingar.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

🟠 KRÖNIKA Vi härjedalingar har sett hur renägande samer i över hundra år flyttat fram sina positioner på andras bekostnad och riksdag, regering och lokalpolitiker falla till föga när renägarna drar rasistkortet. Det är tid att avskaffa renägarnas särrättigheter, som kan liknas vid adelsprivilegier.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Pojke våldtagen i Sundbyberg

Pojke våldtagen i Sundbyberg

🟠 NOTIS En pojke har enligt uppgifter till Aftonbladet våldtagits i Sundbyberg, norr om Stockholm på onsdagskvällen. Våldtäkten av pojken ska ha skett utomhus och en förundersökning har inletts.

Gangsterrapparen Einár mördad – avrättades på nära håll

Gangsterrapparen Einár mördad – avrättades på nära håll

🟠 INRIKES Den gangsterrappande artisten Nils Grönberg, 19, som gick under artistnamnet Einár, sköts till döds under torsdagskvällen i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Den kriminella rapparen, som själv dömts för ett flertal brott, levde under stor hotbild från invandrargäng som ville döda honom. Einár sköts med flera skott i bröst och huvud i vad som liknas vid en ren avrättning.

SD-politiker dömd för fakta om sydsudanesers IQ

SD-politiker dömd för fakta om sydsudanesers IQ

🟠 Sverigedemokratiske regionpolitikern Bertil Malmberg dömdes den 7 oktober i Nyköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp. Åsiktsbrottet består i att Malmberg vid ett möte i fullmäktige sagt att sydsudaneser har låg genomsnittlig IQ – ett oomtvistat vetenskapligt faktum.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.