Analysera och förutsäg marknadens rörelser med Elliott Wave teori

Välkommen till denna artikel om Elliott Wave teorin och hur den kan användas för att analysera och förutsäga marknadens rörelser inom handel. I denna artikel kommer du kunna lära dig vad elliott wave teorin är samt dess grundläggande principer och exempel på framgångsrika Elliott Wave analyser som gjorts. Detta kan vara bra att känna till för dig som handlare eller för dig som vill lära dig mer om finans.

Teorin utvecklades på 1930-talet

Elliott Wave teorin är en metod för teknisk analys som används för att förutsäga framtida prisrörelser på finansiella marknader. Teorin utvecklades av Ralph Nelson Elliott på 1930-talet och bygger på observationen att marknadspriser följer ett specifikt mönster av upprepande vågor.

Enligt Elliott Wave teorin består marknadspriser av en kombination av uppåtgående vågor, kända som impulsiv vågor, och nedåtgående vågor, kända som korrektiva vågor. Dessa vågor kan i sin tur delas upp i mindre undervågor, vilket skapar ett hierarkiskt mönster.

Grundläggande principer för Elliott Wave

Det finns några grundläggande principer som styr Elliott Wave teorin:

– Vågor rör sig i enlighet med Fibonacci-sekvensen: Elliott Wave teorin bygger på idén att marknadspriser följer Fibonacci sekvensen, en matematisk sekvens där varje tal är summan av de två föregående talen. Detta innebär att vågor tenderar att följa ett specifikt förhållande till varandra.

– Vågor kan vara impulsvågor eller korrektiva vågor: Impulsvågor rör sig i riktning med den övergripande trenden och består av fem undervågor. Korrektiva vågor rör sig mot den övergripande trenden och består vanligtvis av tre undervågor.

– Vågor kan vara av olika grad: Elliott Wave teorin delar vågor i olika grader, från stora cykler till mindre mikrovågor. Detta gör det möjligt att analysera marknadsrörelser på olika tidsskalor.

Exempel på framgångsrika Elliott Wave analyser

Elliott Wave-teorin har använts framgångsrikt för att förutsäga marknadsrörelser inom olika tillgångsklasser, inklusive aktier, valutor och råvaror. Några exempel på framgångsrika Elliott Wave analyser är inom aktiemarknaden så kunde analytiker förutsäga den stora nedgången på aktiemarknaden under finanskrisen 2008 genom att tillämpa Elliott Wave.

Inom valutamarknaden har Elliott Wave teorin använts för att förutsäga valutapar som EUR/USD och GBP/USD och identifiera potentiella trendvändningar. Genom att tillämpa Elliott Wave teorin har analytiker även kunnat förutsäga prisrörelser inom råvaror som guld och olja.

Elliott Wave teorin en användbar metod för att analysera och förutsäga marknadens rörelser. Genom att förstå de grundläggande principerna och tillämpa dem på olika tillgångsklasser kan investerare och handlare dra nytta av denna teknik för att fatta informerade beslut.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Intressegrupper och deras konspirationer

🟠 LEDARE Muslimer, globalister, EU-byråkrater … I nummer två berör vi i olika artiklar olika maktgrupper i världen som verkar för att främja sina intressen. Ibland sammanfaller dessa intressen, ibland går de emot varandra, men det finns knappast en enda konspiration. Det vi kan veta med säkerhet är att de struntar helt i vanliga människor och går bokstavligen över lik för att nå sina mål – hur mycket de än kallar sig filantroper.

62 000 involverade i gängkriminalitet

62 000 involverade i gängkriminalitet

🟠 INRIKES Sverige sticker ut i Norden med en omfattande kriminalitet, grov brottslighet och extremt våld. Enligt nya siffror från polisen står förklaringen att finna i att vi har 14 000 aktiva gängkriminella och totalt 62 000 personer som kopplas till den organiserade brottsligheten.

Läs även:

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Woke: dårhuset som samhällsmodell

🟠 BOKRECENSION Joanna Williams är brittisk författare och journalist, samt direktör för tankesmedjan Cieo. Hon har tidigare skrivit om feminism och om fördumningen av universiteten, och i den nya boken Så vann woke gör hon en kritisk analys av wokerörelsen, med fokus på denna i sitt eget hemland och i USA. Stilen är välformulerad, saklig och resonerande, men genom den lugna akademiska ytan lyser ett starkt engagemang mot denna den senaste av kulturradikalismens skapelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.