Svenska fotbollsklubbar med mest trogna supportrar

Svenska fotbollsklubbar har en lång och stolt tradition av trogna supportrar som stöttar sina lag genom framgångar och förluster – många klubbar har en passionerad och hängiven supporterbas som fyller arenorna med sång, flaggor och färger. Här är tre svenska fotbollsklubbar med några av de mest trogna supportrarna.

AIK Fotboll

AIK Fotboll är en av de mest populära fotbollsklubbarna inom svensk fotboll och har länge haft en stor och hängiven supporterbas. Klubben grundades år 1891 och har en lång och stolt historia inom fotboll i Sverige. Supportrarna till AIK har länge varit välkända för att visa sitt passionerade stöd till laget, bland annat genom att de använder bettingsidor med svensk licens för att satsa på sitt lag under viktiga matcher.

Klubbens färger är svart och gult och deras hemmaarena är Friends Arena i Solna – AIK har vunnit Allsvenskan flera gånger och har även haft framgångar i europeiska cuper. Supportrarna till AIK är kända för sitt engagemang och lojalitet till klubben och skapar en ny nivå av stämning på matcherna. AIK:s supportrar har även en stark rivalitet med andra fotbollsklubbar i Stockholm, som Djurgårdens IF och Hammarby IF.

IFK Göteborg

IFK Göteborg är en annan av Sveriges mest populära fotbollsklubbar med en lång och stolt historia. Klubben grundades år 1904 och har sedan dess haft en stor skara trogna supportrar som följer laget både på hemma- och bortamatcher. IFK Göteborg har vunnit många titlar genom åren, inklusive flera SM-guld och cupvinster. Klubbens supportrar är kända för sitt hängivna stöd och passionerade engagemang för laget.

De fyller regelbundet Ullevi stadion med sång, flaggor och tifo för att skapa en fantastisk atmosfär under matcherna. Supportrarna har även en stark rivalitet med andra lag, särskilt när det kommer till rivalerna Örgryte IS, är matcherna vanligtvis intensiva och laddade tillställningar. IFK Göteborg har en rik bakgrund och har haft många framstående spelare genom åren, som har bidragit till klubbens framgångar.

Malmö FF

Malmö FF har länge varit av de mest framgångsrika fotbollsklubbarna i Sverige med flera SM-guld och olika framgångar i Europa. Klubben grundades år 1910 och har sedan dess haft en lång och framgångsrik historia inom svensk fotboll. Supportrarna till Malmö FF är kända för sitt engagemang och lojalitet till klubben, där de stöttar laget både på hemma- och bortamatcher och skapar en fantastisk atmosfär på läktarna.

Supportrarna sjunger och hejar på laget under hela matchen och är en viktig del av klubbens identitet, där även har en stark koppling till staden Malmö och är en viktig del av stadens kultur och gemenskap. Supportrarna är stolta över sin klubb och visar sitt stöd genom att bära klubbens färger och symboler med stolthet. Malmö FF och dess supportrar har en speciell relation som bygger på kärlek till fotbollen och klubben.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Varför är det tabu att tala om Swexit?

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Fransk veteranjournalist varnar för det kommande digitala samhällets tyranni

Fransk veteranjournalist varnar för det kommande digitala samhällets tyranni

🟠 Exklusivt samtal med Pierre Jovanovic Ett övervakningssamhälle som överträffar George Orwells dystopi i den världskända romanen 1984 håller sakta på att implementeras världen över med hjälp av digitala redskap, såsom digitala ID-handlingar, biometriska pass och identifieringsmetoder som BankID i Sverige samt nya instrument som möjliggör att ens tillgångar fryses med en knapptryckning från ett anonymt kontor någonstans i världen. En av de heligaste rätterna genom alla tider och civilisationer – äganderätten – håller på att avvecklas till förmån för en kleptokrati, som drivs på av maffialiknande och kriminella makthavare på dolda direktiv från globalister. Detta möjliggörs med en befolkning som fördummats av ett skolväsende som främst blivit en megafon för politiskt korrekt propaganda. Dock är framtiden inte så mörk som man skulle kunna tro, eftersom det sker ett uppvaknande likt en flodvåg som sköljer över världen, vilken i sin tur blottlägger all korruption som sker inom politiken och finansvärlden. Nya Tider publicerar här den andra delen av intervjun med den franskserbiske journalisten och författaren Pierre Jovanovic, som ger oss sin syn på det som sker i världen idag.

Läs även:

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Jan Guillou sätts under lupp

🟠 RECENSION Det är nog många som stört sig på Jan Guillou. En ny bok av litteraturprofessorn Ola Holmgren har dock tagit det hela ett steg längre. Den låter Guillou bli utgångspunkten för en kritik av en hel tidstendens. Guillou blir till en symbol för ”journalismen”, ett slags ideologi som bygger på att gestaltningen är oväsentlig, utan det enda som räknas är spännande och sensationella uppgifter. Förutom att vara en fiende till konsten döljer journalismen också på ett förrädiskt sätt en stark politisk tendens, i Jan Guillous fall bland annat en okritisk inställning till islam. Även den som inte är intresserad av litteratur kan njuta av det underhållande angreppet på den pompöse Guillou.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Att förvalta ett kulturarv

🟠 HISTORIA Folkdräkter är en del av vårt svenska kulturarv. De ser inte exakt likadana ut då de har en lokal prägel. Varje bygd och härad har en egen, specifik dräkt, vilket är orsaken till att folkdräkt även kommit att benämnas som bygdedräkt eller häradsdräkt. Folkdräkten var mycket populär bland allmogen medan andra förvaltade detta kulturarv med hjälp av den folkliga modedräkten.

Inte alltid en klänning i vitt

🟠 HISTORIA Idag är det självklarhet att bära en vit klänning när man gifter sig, men så har det inte alltid varit. Faktum är att det var först på 1800-talet som vit färg på brudklänningen började bli vanligt. Här i Sverige dröjde det dock till sekelskiftet 1900 innan den vita brudklänningen överhuvudtaget började konkurrera ut den svarta bland vanligt folk.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.