Skip to Content

President Macron försoker skapa en 'fransk islam' för att lugna 'utsatta områden'. Foto: FWM

Arabiska erbjuds nu till sexåringar i franska skolor

Digital utgåva

Med en ny reform erbjuder Emmanuel Macrons regering lektioner i arabiska på Frankrikes offentliga skolor till barn så unga som sex år gamla, enligt uppgift för att underlätta ”integrationen”. Men det kan redan vara för sent.

Publicerad: 17 december, 2018, 12:14

  • Svenska

Läs även

”Macron följer i fotspåren av tidigare presidenter som har försökt, och misslyckats, att upprätta en ’Fransk islam’”, skriver webbtidningen Politico.

Enligt Wall Street Journal anser Macrons regering att reformen ger föräldrarna ett ”sekulärt alternativ” genom att erbjuda ”barn så unga som 6 år lektioner i arabiska...”

Det finns tyvärr inget ”sekulärt alternativ” eftersom de franska myndigheterna fortsätter att ignorera det faktum att den stora majoriteten av terrorister från Frankrike har varit franska medborgare, som till skillnad från sina föräldrar var födda och utbildade i Frankrike. De var således perfekt ”integrerade” i franska sekulära normer.

Den invandringskritiske politikern Robert Ménard, borgmästare i staden Béziers, varnade för att ”utbildning i arabiska kommer att skapa fler getton”.

Bekräftelsen av det annalkande fundamentalistiska tidvattnet kom i september i en chockerande rapport från Institut Montaigne med titeln ”Den islamistiska fabriken”. Den beskriver den extrema nivån av radikaliseringen inom det franska muslimska samhället.

Enligt dess direktör, Hakim El Kharoui, så ägnar sig extremistiska muslimer i Frankrike åt ”att skapa ett alternativt, parallellt och separat samhälle. Med ett nyckelkoncept: Halal.” Makron har gjort väldigt lite för att stoppa denna utveckling.

”Två eller tre salafistiska moskéer stängdes i 18 månader, [men] utländsk finansiering av moskéer förbjöds inte”, sade partiledaren för Rassemblement National, Marine Le Pen, nyligen i en intervju.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • ab

    förfärligt.
    att denna anrika kulturnation frankrike har kunnat sjunka så lågt.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

11-åring giftes bort enligt muslimsk tradition

UTRIKESEtt filmklipp som visar hur en 11-årig flicka gifter sig med sin 22-åriga kusin i Iran har skapat starka reaktioner. Traditionen med barngiftermål, precis som kusingiftermål, är stark i många muslimska länder trots lagar som skall begränsa förekomsten.

Tomma ord: Kändisar som hade lovat att ta hand om invandrare

UTRIKESFranska och brittiska kändisar som hade skapat uppmärksamhet runt sig själva genom att säga att de skulle ta emot illegala invandrare hemma, har inte gjort det.

Orbán talar vid Budapests tredje Demografiska toppmöte

UTRIKESTorsdagen den 5 september var den ungerske premiärministern ordförande för ett internationellt möte för att främja den ”traditionella familjemodellen”. Det är tredje gången som ett sådant möte organiseras i Budapest, de tidigare tillfällena var 2015 och 2017.

ANC försöker tona ned främlingsfientligt våld i Sydafrika

UTRIKESANC:s generalsekreterare Ace Magashule har förnekat förekomsten av främlingsfientlighet i Sydafrika, och beskriver attackerna mot utlänningar som enbart ”brottslighet”. Men Nya Tider har talat med malawier och kongoleser som motsade Magashule.

Mål för jihadistisk terrorism: En översikt över femton år av angrepp i väst

UTRIKESStadsbussar i London, Boston Marathon, kontoret för den franska satirtidningen Charlie Hebdo i Paris, Bryssels flygplats och julmarknaden i Berlin. Den skenbara kopplingen mellan dessa platser är att de alla har varit ett mål för jihadistiska terroristattacker. Detta konstaterar det nederländska inrikesministeriets underrättelse- och säkerhetstjänst AIVD i en rapport som konstaterar att 75 procent av dessa dåd har utförts de senaste fem åren.

Tyskarna beväpnar sig

Antalet tyskar med vapenlicens har ökat markant. En av de främsta orsakerna till detta är migrantangreppen i Köln. I en förbundsstat i norr är antalet vapenägare särskilt högt.

Gula västarna: Förnyad mobilisering

Vid starten av det nya läsåret samlades några tusen Gula västar i flera större städer i Frankrike, en ökning av mobiliseringen efter sommarens relativa lugn. Sammandrabbningar utbröt särskilt i Montpellier och i Rouen.

Gå till arkivet

Send this to a friend