Skip to Content

President Macron försoker skapa en 'fransk islam' för att lugna 'utsatta områden'. Foto: FWM

Arabiska erbjuds nu till sexåringar i franska skolor

Digital utgåva

Med en ny reform erbjuder Emmanuel Macrons regering lektioner i arabiska på Frankrikes offentliga skolor till barn så unga som sex år gamla, enligt uppgift för att underlätta ”integrationen”. Men det kan redan vara för sent.

Publicerad: 17 december, 2018, 12:14

  • Svenska

Läs även

”Macron följer i fotspåren av tidigare presidenter som har försökt, och misslyckats, att upprätta en ’Fransk islam’”, skriver webbtidningen Politico.

Enligt Wall Street Journal anser Macrons regering att reformen ger föräldrarna ett ”sekulärt alternativ” genom att erbjuda ”barn så unga som 6 år lektioner i arabiska...”

Det finns tyvärr inget ”sekulärt alternativ” eftersom de franska myndigheterna fortsätter att ignorera det faktum att den stora majoriteten av terrorister från Frankrike har varit franska medborgare, som till skillnad från sina föräldrar var födda och utbildade i Frankrike. De var således perfekt ”integrerade” i franska sekulära normer.

Den invandringskritiske politikern Robert Ménard, borgmästare i staden Béziers, varnade för att ”utbildning i arabiska kommer att skapa fler getton”.

Bekräftelsen av det annalkande fundamentalistiska tidvattnet kom i september i en chockerande rapport från Institut Montaigne med titeln ”Den islamistiska fabriken”. Den beskriver den extrema nivån av radikaliseringen inom det franska muslimska samhället.

Enligt dess direktör, Hakim El Kharoui, så ägnar sig extremistiska muslimer i Frankrike åt ”att skapa ett alternativt, parallellt och separat samhälle. Med ett nyckelkoncept: Halal.” Makron har gjort väldigt lite för att stoppa denna utveckling.

”Två eller tre salafistiska moskéer stängdes i 18 månader, [men] utländsk finansiering av moskéer förbjöds inte”, sade partiledaren för Rassemblement National, Marine Le Pen, nyligen i en intervju.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • ab

    förfärligt.
    att denna anrika kulturnation frankrike har kunnat sjunka så lågt.

Attentatet mot Soleimani kan fördjupa Indiens och Rysslands energisamarbete

UTRIKESFörra året tecknade Indien och Ryssland ett femårigt energiavtal som inkluderar gemensam utveckling av olje- och gasfält i Ryssland och Indien. Det spända läget i Persiska viken och runt Kashmir gör att Indien måste luta sig mot Ryssland för sin energiförsörjning, rapporterar The Hindu.

Bannon råder Trump att hålla sitt State of the Union-tal efter riksrätten

UTRIKESDen förre chefsstrategen i Vita huset, Steve Bannon, uppmanar presidenten att vänta med sitt State of the Union-tal tills efter att han frikänts av senaten i sin kommande riksrätt. Bannon intervjuades av Maria Bartiromo i Fox News i programmet Sunday Morning Futures.

WikiLeaks grundare Assange behöver mer tid för att tala med sin advokat

Enligt Reuters får WikiLeaks grundare Julian Assange inte den tid han behöver med sina juridiska rådgivare för att diskutera sin kamp mot att bli utlämnad till USA, vilket försenar fallet, sade hans advokat i en brittisk domstol i måndags.

Borgerliga ÖVP och de gröna bildar regering i Österrike

ÖSTERRIKEEfter nästan tre månaders intensiva förhandlingar presenterades Österrikes nya regering i form av en koalition mellan borgerliga ÖVP och det gröna partiet, Die Grünen. Förbundskansler Sebastian Kurz (ÖVP) kal­lar den nya regeringen för det ”bästa från två världar”. Samtidigt som man lovar att den restriktiva migrationspolitiken skall stå fast säger sig den nya regeringen vilja motarbeta så kal­lad ”högerextremism” och ”främlingsfientlighet”.

IS jublar över den iranske generalens död

UTRIKESAP rapporterar att den Islamiska staten är lyriska över det amerikanska attentatet mot den höge iranske general som gjorde sig ett namn genom att stödja de styrkor som bekämpar IS-extremisterna.

Brittisk terroristpolis listar Extinction Rebellion som extremistisk ideologi

UTRIKESBrittiska polisen har nu återkallat sin rekommendation till lärare och myndigheter att jämställa klimataktivisterna med högerextremistiska och islamistiska grupper.

Siemens erbjöd Greta Thunbergs sidekick en plats i styrelsen

UTRIKESSiemens VD Joe Kaeser har erbjudit Fridays for Futures språkrör Luisa Neubauer en plats i styrelsen för det nya företaget Siemens Energy.

Turkiet skickar trupper till Libyen

LIBYENDen 2 januari antog det turkiska parlamentet i ett extrainsatt sammanträde en motion om att skicka turkiska trupper till Libyen. Detta efter att man under en längre tid stöttat den libyska fraktion som styr Tripoli och bland annat skickat hundratals stridshärdade islamister från Syrien. Egypten, som stödjer en annan fraktion med bas i Tobruk, har redan sänt stridsvagnar för att möta turkarna.

Gå till arkivet

Send this to a friend