Skip to Content

ANN HEBERLEIN, författare och doktor i etik, kritiserar mångkulturen och invandringspoltiken, men skyller på missriktad godhet. Stillbild: YouTube

Att förstöra ett land är inte ”godhet”

PappersupplaganNya Tider v. 30

Publicerad: 29 juli, 2017, 07:29

  • Svenska

Läs även

Debattklimatet har förändrats. Obekväma sanningar kan inte längre döljas av systemmedierna, och efter migrantkaoset 2015 är det uppenbart för allt fler att Europas mest extrema invandringspolitik, nämligen Sveriges, är vansinnig.

Allt fler avfällingar från åsiktskorridoren börjar nu höja sina röster – till viss del även i systemmedia – och kritisera den politik som förvandlat vad många minns som världens bästa land att leva i, till ett som ofta hålls fram som varnande exempel utomlands.

Det är naturligtvis en välkommen utveckling – men som ordspråket säger är det ”för lite och för sent”. Avfällingarna präglas hittills inte av ödmjukhet, ånger eller en vilja att rätta till den skada man orsakat. Inte heller är deras kritik så hård som den behövt vara för att bli trovärdig.

I detta nummer av Nya Tider recenserar Arvid Öhman kulturskribenten Ann Heberleins bok Den banala godheten: Mångkultur, integration och svenska värderingar. Där hävdar hon att Sverige har genomsyrats av ”en oreflekterad vilja att göra gott utan att behöva ta ansvar för handlingens konsekvenser”, vilket lett till åsiktskorridoren och den extrema invandringspolitik som Sverige har fört – och fortfarande för, även om man temporärt har minskat inflödet en aning.

Jag har inte läst Heberleins bok själv ännu och borde kanske välkomna hennes och andras omvändelse mer än jag gör. Men jag har svårt att se det som mer än en sorts skadereglering, som inte främst är avsedd att rätta till skadorna som den förda politiken har orsakat Sverige och vanligt folk, utan att dämpa smällen när politikernas och massmediernas svek och lögner avslöjas.

Heberlein själv och andra nyblivna invandringskritiker anser sig säkert modiga som säger obekväma sanningar. Men faktum är att det finns åtskilliga män och kvinnor som sagt samma saker i åratal, och som av den orsaken drabbats av ett högst reellt åsiktsförtryck från etablissemangets sida. Trovärdigheten hade ökat markant om Heberlein hade gett dessa människor erkännandet att de faktiskt hade rätt hela tiden, men istället förbigår hon dem med tystnad.

”Nej, i dag går det inte att hävda naivitet eller missriktad godhet.”

Har politiskt korrekta politiker och journalister verkligen drivits av en ”vilja att göra gott” som slagit snett? Eller som Stefan Löfven påstod, har ”vi” varit naiva?

Frågan skulle kunna omformuleras så här: Är man ”naiv” eller ”vill göra gott” när man inte bara vägrar att lyssna på människor som vet bättre, utan straffar dem för att de säger sanningen?

Det berättas att kung Tigran II av Armenien (140-55 f.Kr.) lät halshugga en budbärare som kom med budskapet att en romersk invasionshär var på väg in i landet. Därefter vågade ingen berätta för kungen vad som verkligen hände, utan alla gav honom endast smickrande och goda nyheter medan romarna plundrade rikets städer. Svenska politiker och massmedier har ”halshuggit budbärarna” ända sedan massinvandringen inleddes. I den mån de varit okunniga, har det varit självvalt. Det finns varken något ”banalt” eller ”gott” i detta.

För att ta ett exempel av många, försökte en liten förening med namnet Blågula Frågor (BGF) väcka debatt om invandringens konsekvenser under 1990-talet, främst via en tidning med samma namn. För att få uppmärksamhet skickade de ut ett nummer av tidningen (3/95) till ett antal redaktioner för större tidningar runtom i landet. Detta alltså i syfte att väcka debatt – själva livsnerven för ett demokratiskt samhälle.

Istället för att få debattera om invandringen blev de kontaktade av Björn Häger, journalist på Dagens Eko, som sedan låg bakom en karaktärsavrättning som sändes i Ekot om ”den främlingsfientlige nämndemannen” – syftandes på föreningens ordförande Anders Sundholm som satt som nämndeman för Miljöpartiet. Andra massmedier hakade snabbt på drevet med artiklar som ”Miljöpartist avslöjad som rasist” (Skånska Dagbladet) och BGF svartmålades av en enig journalistkår.

Sedan följde fördömanden från Miljöpartiets ledning och indignerade artiklar om att Sundholm inte kunde sitta kvar som nämndeman efter att han ”avslöjats” som ”främlingsfientlig” och ”rasist”.

Hans brott: att han försökt väcka debatt om invandringens konsekvenser.

Inte bara har man svartmålat dem som sagt sanningen, man har krävt att de inte ska tillåtas arbeta inom vissa yrken – lärare, poliser, militärer, med flera – och särskilt inte på ansvarspositioner. Ett antal av dem har fått sparken från sina arbeten, andra nekats befordran. Många har drabbats av social utfrysning när människor i deras närhet trott på massmedias lögner om dem, eller inte orkat med det sociala trycket från andra som trott på dem. Familjer har splittrats, barn tagit avstånd från sina föräldrar och vice versa, på grund av lögner och svartmålning. Några har satts i fängelse för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”.

Att förfölja människor för att de försöker berätta och väcka debatt om ett samhällsproblem är aldrig rätt. Det kan aldrig kallas godhet – inte ens missriktad sådan – och naivitet kan aldrig ursäkta det. När det dessutom visar sig att de förtryckta dissidenterna hade rätt och att den förda politiken allvarligt skadat landet och folket – då skulle jag hellre kalla det ondska. Eller åtminstone arrogans, inbilskhet, uppblåsthet, självgodhet och bristande empati.

Det har gått ett antal år nu, och att hävda naivitet är vid det här laget en förolämpning av åhörarnas intelligens. Sedan flera år finns Nya Tider och andra aktörer som sprider information. Vi vet att journalister och politiker bombarderas av mejl från bekymrade medborgare med länkar till artiklar som berättar om mångkulturens baksidor.

Eller som de själva kallar det, att de ”drabbas av näthat”.

Nej. I dag går det inte att hävda naivitet eller missriktad godhet. ”Godhetssignalering” är något helt annat, där avsikten är att öka sin egen status bland likasinnade.

Politiker och journalister som förespråkar fortsatt massinvandring gör det i vetskap om att majoriteten av våldtäkterna, morden och dråpen, och nästan alla grupp- och överfallsvåldtäkter, begås av invandrare, och att svenska kvinnor ofta våldtas av rent rasistiska skäl. De gör det i vetskap om att svenska ungdomar regelbundet blir rånade och misshandlade enbart för att de är svenskar; i vetskap om att det kommer att bli fler terrordåd i Stockholm; i vetskap om att svenska fattigpensionärer inte har råd med livets nödtorft därför att skattepengarna läggs på invandringen. Och de gör det i vetskap om att, ifall målet verkligen varit att hjälpa människor, så hade hjälp i närområdet varit i runda tal hundra gånger effektivare. När till och med Hans Rosling och Bill Gates har sagt det, går det inte att hävda okunskap.

De offrar helt enkelt sitt eget folk för en politisk idé som få i befolkningen delar – och då i synnerhet de utsatta, fattiga och skyddslösa som de påstår sig värna om. För det finns det inga ursäkter.

Jag har skrivit det tidigare, men det förtjänar att upprepas: Nya Tider kommer att fortsätta att berätta sanningen tills ingen längre kan påstå att ”vi visste inte”.

 

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

IT-jättarnas globala åsiktsdiktatur måste stoppas

Med hänsyn till den tunga roll som sociala medier och sökmotorer har för nyhets- och informationsförmedling, kultur, åsiktsbildning och attityder, och även för valutgångar, måste yttrandefriheten och den fria informationsdelningen skyddas. Vad som istället har skett nu är att vänstern har gjort många till andra klassens medborgare och håller på att stjäla demokratin, skriver Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

Att straffa förrädare: Räcker skadestånd?

DEBATTI en artikel i Nya Tider vecka 34 argumenterar Carl Lundström mot min artikel i frågan om hur man straffar politiker, vilka uppenbart bortsett från risken för ytterst allvarliga faror för svenska folket, när de beslöt om massinvandringen till Sverige (1).

Torbjörn Sassersson svarar revolvermännens uppgörelse i ”NewsVoice City”

Den pensionerade ”NSA-konsulten” Jan Norberg och Öystein Rönne har skrivit en mycket bra och tänkvärd artikel i Nya Tider om hur regeringen, grindvaktande nätaktivister med statligt stöd och diverse myndigheter utövar förtryck mot svenska nätmedier. Debattörerna nämner samhällsanalytikern Mats Sederholm och undertecknad, som är redaktör för NewsVoice. Min replik fokuserar på en uppgörelse mellan revolvermännen Norberg, Rönne och Sederholm i ”NewsVoice City”.

Det svenska politiska kommissariatet går till aktion mot alternativmedia

Jan Norberg och Öystein Rönne är två tidigare skribenter på nyhetssidan Newsvoice och flitiga samhällsdebattörer. De menar att det finns ett mönster när Youtube och Google censurerar samhällskritiska röster samtidigt som olika aktörer försöker få bloggar och nyhetssidor att börja med självcensur. Nu har de lämnat Newsvoice och anklagar sajten för att kröka rygg och stoppa den tidigare fria debatten.

Ett demokratiernas Förenta nationerna

OPINION Demokratiska stater bör lämna dagens FN och skapa en ny internationell samarbetsorganisation. Det menar Dan Ahlmark som i veckans artikel presenterar olika sätt att hantera den globalistiska organisationens hot mot nationalstaterna i väst.

Angående lagen om hets mot folkgrupp, respektive lagen om yttrandefrihet

Våra domstolar arbetar oavbrutet med ärenden som berör lagen om ”hets mot folkgrupp.” Höga böter och långa fängelsestraff väntar de personer som vågar yttra sig kritiskt mot den grupp av invandrare eller muslimer som har begått brott i Sverige. Polisen prioriterar utredningar av dessa så kallade brott, offrar månadsvis med utredningsarbete på varje enskilda fall, gör husrannsakan, beslagtar datorer och telefoner hos misstänkta personer, gör allt för att skaffa fram bevis för våra domstolar, medan övriga brott till exempel våldtäkter, stöld och bilbränder inte utreds alls på grund av bristande resurser. Antalet outredda brott bara i Stockholm har under förra året ökat med 5,5 procent enligt uppgift från Svenska Dagbladet.

Per Björklund. Foto: Nya Tider

Är du på rätt sida i historien?

Mötes- och yttrandefrihet är grunden i demokratin och måste om så krävs upprätthållas med statens våldsmonopol. I Sverige fungerar det precis tvärtom många gånger, personer vars verksamhet finansieras av staten tillåts att med våld, hot och mer subtila medel inskränka dessa friheter för människor som anses ha fel så kallad värdegrund. Att det inte gick att genomföra en alternativ bokmässa är ett av symptomen på detta.

Vad vill egentligen svenska folket?

LEDAREMajoriteten av väljarna anser att invandringen är för stor. Ändå röstar man på partier som vill öka den. Svaret finns troligen att finna i att systemmedias skrämseltaktik haft effekt, trots att allt fler i dag genomskådar den. Att bygga alternativa medier ter sig nu ännu viktigare.

Gå till arkivet

Send this to a friend