Att förstöra ett land är inte ”godhet”

Debattklimatet har förändrats. Obekväma sanningar kan inte längre döljas av systemmedierna, och efter migrantkaoset 2015 är det uppenbart för allt fler att Europas mest extrema invandringspolitik, nämligen Sveriges, är vansinnig.

Allt fler avfällingar från åsiktskorridoren börjar nu höja sina röster – till viss del även i systemmedia – och kritisera den politik som förvandlat vad många minns som världens bästa land att leva i, till ett som ofta hålls fram som varnande exempel utomlands.

Det är naturligtvis en välkommen utveckling – men som ordspråket säger är det ”för lite och för sent”. Avfällingarna präglas hittills inte av ödmjukhet, ånger eller en vilja att rätta till den skada man orsakat. Inte heller är deras kritik så hård som den behövt vara för att bli trovärdig.

I detta nummer av Nya Tider recenserar Arvid Öhman kulturskribenten Ann Heberleins bok Den banala godheten: Mångkultur, integration och svenska värderingar. Där hävdar hon att Sverige har genomsyrats av ”en oreflekterad vilja att göra gott utan att behöva ta ansvar för handlingens konsekvenser”, vilket lett till åsiktskorridoren och den extrema invandringspolitik som Sverige har fört – och fortfarande för, även om man temporärt har minskat inflödet en aning.

Jag har inte läst Heberleins bok själv ännu och borde kanske välkomna hennes och andras omvändelse mer än jag gör. Men jag har svårt att se det som mer än en sorts skadereglering, som inte främst är avsedd att rätta till skadorna som den förda politiken har orsakat Sverige och vanligt folk, utan att dämpa smällen när politikernas och massmediernas svek och lögner avslöjas.

Heberlein själv och andra nyblivna invandringskritiker anser sig säkert modiga som säger obekväma sanningar. Men faktum är att det finns åtskilliga män och kvinnor som sagt samma saker i åratal, och som av den orsaken drabbats av ett högst reellt åsiktsförtryck från etablissemangets sida. Trovärdigheten hade ökat markant om Heberlein hade gett dessa människor erkännandet att de faktiskt hade rätt hela tiden, men istället förbigår hon dem med tystnad.

”Nej, i dag går det inte att hävda naivitet eller missriktad godhet.”

Har politiskt korrekta politiker och journalister verkligen drivits av en ”vilja att göra gott” som slagit snett? Eller som Stefan Löfven påstod, har ”vi” varit naiva?

Frågan skulle kunna omformuleras så här: Är man ”naiv” eller ”vill göra gott” när man inte bara vägrar att lyssna på människor som vet bättre, utan straffar dem för att de säger sanningen?

Det berättas att kung Tigran II av Armenien (140-55 f.Kr.) lät halshugga en budbärare som kom med budskapet att en romersk invasionshär var på väg in i landet. Därefter vågade ingen berätta för kungen vad som verkligen hände, utan alla gav honom endast smickrande och goda nyheter medan romarna plundrade rikets städer. Svenska politiker och massmedier har ”halshuggit budbärarna” ända sedan massinvandringen inleddes. I den mån de varit okunniga, har det varit självvalt. Det finns varken något ”banalt” eller ”gott” i detta.

För att ta ett exempel av många, försökte en liten förening med namnet Blågula Frågor (BGF) väcka debatt om invandringens konsekvenser under 1990-talet, främst via en tidning med samma namn. För att få uppmärksamhet skickade de ut ett nummer av tidningen (3/95) till ett antal redaktioner för större tidningar runtom i landet. Detta alltså i syfte att väcka debatt – själva livsnerven för ett demokratiskt samhälle.

Istället för att få debattera om invandringen blev de kontaktade av Björn Häger, journalist på Dagens Eko, som sedan låg bakom en karaktärsavrättning som sändes i Ekot om ”den främlingsfientlige nämndemannen” – syftandes på föreningens ordförande Anders Sundholm som satt som nämndeman för Miljöpartiet. Andra massmedier hakade snabbt på drevet med artiklar som ”Miljöpartist avslöjad som rasist” (Skånska Dagbladet) och BGF svartmålades av en enig journalistkår.

Sedan följde fördömanden från Miljöpartiets ledning och indignerade artiklar om att Sundholm inte kunde sitta kvar som nämndeman efter att han ”avslöjats” som ”främlingsfientlig” och ”rasist”.

Hans brott: att han försökt väcka debatt om invandringens konsekvenser.

Inte bara har man svartmålat dem som sagt sanningen, man har krävt att de inte ska tillåtas arbeta inom vissa yrken – lärare, poliser, militärer, med flera – och särskilt inte på ansvarspositioner. Ett antal av dem har fått sparken från sina arbeten, andra nekats befordran. Många har drabbats av social utfrysning när människor i deras närhet trott på massmedias lögner om dem, eller inte orkat med det sociala trycket från andra som trott på dem. Familjer har splittrats, barn tagit avstånd från sina föräldrar och vice versa, på grund av lögner och svartmålning. Några har satts i fängelse för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”.

Att förfölja människor för att de försöker berätta och väcka debatt om ett samhällsproblem är aldrig rätt. Det kan aldrig kallas godhet – inte ens missriktad sådan – och naivitet kan aldrig ursäkta det. När det dessutom visar sig att de förtryckta dissidenterna hade rätt och att den förda politiken allvarligt skadat landet och folket – då skulle jag hellre kalla det ondska. Eller åtminstone arrogans, inbilskhet, uppblåsthet, självgodhet och bristande empati.

Det har gått ett antal år nu, och att hävda naivitet är vid det här laget en förolämpning av åhörarnas intelligens. Sedan flera år finns Nya Tider och andra aktörer som sprider information. Vi vet att journalister och politiker bombarderas av mejl från bekymrade medborgare med länkar till artiklar som berättar om mångkulturens baksidor.

Eller som de själva kallar det, att de ”drabbas av näthat”.

Nej. I dag går det inte att hävda naivitet eller missriktad godhet. ”Godhetssignalering” är något helt annat, där avsikten är att öka sin egen status bland likasinnade.

Politiker och journalister som förespråkar fortsatt massinvandring gör det i vetskap om att majoriteten av våldtäkterna, morden och dråpen, och nästan alla grupp- och överfallsvåldtäkter, begås av invandrare, och att svenska kvinnor ofta våldtas av rent rasistiska skäl. De gör det i vetskap om att svenska ungdomar regelbundet blir rånade och misshandlade enbart för att de är svenskar; i vetskap om att det kommer att bli fler terrordåd i Stockholm; i vetskap om att svenska fattigpensionärer inte har råd med livets nödtorft därför att skattepengarna läggs på invandringen. Och de gör det i vetskap om att, ifall målet verkligen varit att hjälpa människor, så hade hjälp i närområdet varit i runda tal hundra gånger effektivare. När till och med Hans Rosling och Bill Gates har sagt det, går det inte att hävda okunskap.

De offrar helt enkelt sitt eget folk för en politisk idé som få i befolkningen delar – och då i synnerhet de utsatta, fattiga och skyddslösa som de påstår sig värna om. För det finns det inga ursäkter.

Jag har skrivit det tidigare, men det förtjänar att upprepas: Nya Tider kommer att fortsätta att berätta sanningen tills ingen längre kan påstå att ”vi visste inte”.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

🟠 OPINION: Susanne Nyman Furugård Många har reagerat emot att Folkhälsomyndigheten nu tillåter att barn från tolv års ålder injiceras med de experimentella covidsprutorna utan föräldrarnas samtycke. Men få har upprörts över det nya S-förslaget om att barn från två års ålder automatiskt ska skrivas in i förskolan utan föräldrarnas samtycke. Tystnaden i det senare fallet beror på att de flesta föräldrar sedan länge har accepterat en familjepolitik som går ut på att de ska lämna ifrån sig makten över och ansvaret för sina barn från cirka ett års ålder. Detta har banat väg för de senaste två framryckningarna mot ett totalt omyndigförklarande av alla föräldrar.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

🟠 OPINION: Susanne Nyman Furugård Många har reagerat emot att Folkhälsomyndigheten nu tillåter att barn från tolv års ålder injiceras med de experimentella covidsprutorna utan föräldrarnas samtycke. Men få har upprörts över det nya S-förslaget om att barn från två års ålder automatiskt ska skrivas in i förskolan utan föräldrarnas samtycke. Tystnaden i det senare fallet beror på att de flesta föräldrar sedan länge har accepterat en familjepolitik som går ut på att de ska lämna ifrån sig makten över och ansvaret för sina barn från cirka ett års ålder. Detta har banat väg för de senaste två framryckningarna mot ett totalt omyndigförklarande av alla föräldrar.

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

🟠 KRÖNIKA Europeiska kommissionens gigantiska byggnad i Bryssel frontar med en lika gigantisk bild föreställande en ung kvinna på språng. Texten lyder Next generation EU. Det är den nya, plausibelt nog gröna generationen som ska ta över. Politiska debatter och demonstrationer avlöser varandra och ministerrockader äger förvånansvärt rum samtidigt.

Nyhetsdygnet

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

The Great Reset – en ”konspirationsteori” skriven av World Economic Forum

🟠 Begreppet ”The Great Reset” lanserades under förra årets nedstängningar av samhället och en bok med samma titel var mystiskt nog färdig att tryckas redan i juli 2020, knappt fyra månader efter att hela Europa förvandlades till ett ödelandskap, där folk fick sitta inlåsta i sina hem. Då BBC så sent som den 22 november 2020 kal­la­de begreppet ”The Great Reset” för en ”konspirationsteori” – trots att boken fysiskt finns och går att köpa – så är det värt att titta närmare på vad som planeras för framtiden av mer eller mind­re dolda personer som samverkar med världens mäktigaste globalister. Ett litet axplock av alla deras planer redovisas i denna recension.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.