Under helgen den 27 till den 29 november höll Sverigedemokraterna sitt nationella partimöte. På bild partiledare Jimmie Åkesson. Foto: Nya Tider/Roger Sahlström

Bildextra: Sverigedemokraterna höll landsdagar

Under helgen den 27 till den 29 november höll Sverigedemokraterna sitt nationella partimöte, de så kallade landsdagarna som hålls vartannat år, på hotellet Scandic Star i Lund. Under 3 dagar skulle Sverigedemokraternas politik klubbas för de närmaste två åren och ombuden hade att ta ställning till motioner om allt från jakt till vinster i välfärden. Intressant nog berörde inte en enda motion invandringsfrågan.

Som väntat valdes Jimmie Åkesson om som partiledare med ett rungande ”Ja!”. Under sitt inledningstal underströk Åkesson att SD är ett mittenparti och han öppnade också för ett regeringssamarbete med Kristdemokraterna och Moderaterna:

– Min fråga till Anna Kinberg Batra lyder: Är du beredd att förhindra en förestående samhällskollaps? Är du beredd att samregera med oss?

Åkesson berörde också de kommentarer som har fällts, efter regeringens förslag till vissa skärpningar av migrationspolitiken, om att SD nu skulle ha hamnat i det politiska bakvattnet. Han betonade att det inte är något hot mot partiet att övriga partier närmar sig SD och tillade:

– I senaste mätningen hade vi ökat, läste jag.

Även om det mesta gick partiledningens väg under landsdagarna fick den se sig slagen i frågan om partiets vice ordföranden, poster som partiledningen ville avskaffa. För att förslaget skulle gå igenom behövde partiledningen samla en kvalificerad majoritet av ombuden, men dessa röstade i stället med bred marginal för att behålla dessa poster. Frågan var av vikt för partiets interna demokrati, då dessa båda personer utses av just landsdagarnas delegater. Bland dem som förespråkade att posterna skulle behållas fanns Björn Söder, som för Aftonbladet kommenterade utslaget:

– Jag är givetvis nöjd med resultatet och att landsdagarna väljer att behålla sina demokratiska möjligheter att utse vilka som ska gå in i och ansvara för partiorganisation i partiordförandens frånvaro.

104A7577

Till partiets två viceordföranden valdes slutligen Julia Kronlid och Carina Herrstedt. Vid ett möte under landsdagarna förflyttades dock Björn Söder ut ur det verkställande utskottet, en grupp med stor makt inom partistyrelsen, där han suttit i 14 år. Inför landsdagarna ryktades det också om ett ”kuppförsök” mot Mattias Karlsson och Richard Jomshof, uppgifter som presenterats av Nyheter Idags Chang Frick. Frick har fått omfattande kritik för att ha samarbetat med Mathias Wåg, som tidigare figurerat som förgrundsgestalt för våldssekten AFA, för att få fram uppgifterna.

Någon kupp syntes dock inget av på landsdagarna. En delegat säger till Nya Tider:

– Det är många bittra som har misslyckats med sina uppdrag och nu skyller på andra. Avslöjandet resulterade i absolut ingenting, så vad tänkte Chang Frick med?

Nya Tider talade också med Richard Jomshof, som var nöjd med landsdagarna och menade att svensk politik allt mer går SD:s väg. På frågan om landsdagarnas breda program gör att bilden av SD som ett enfrågeparti förändras, svarade han:

– Det är jag helt övertygad om. Fler sympatiserar med oss och börjar se oss som ett normalt parti som har en bredd och kan hantera flera frågor.

IMG_1043
Richard Jomshof var nöjd med landsdagarna.

 

K104A7062
Kent Ekeroth.

Under landsdagarna fastslogs också ett nytt kriminalpolitiskt program, där bland annat en uppstramning av passhanteringen är en viktig fråga. SD:s kriminalpolitiske talesperson Kent Ekeroth påpekade för oss att partiet länge motionerat om just detta, eftersom det i dag är alltför lätt att komma in i landet med både andras pass och förfalskade sådana. När Nya Tider frågade om kriminalpolitiken var ännu ett område som kan komma att kopieras av övriga partier, svarade Ekeroth:

– De har redan börjat göra det.

 

104A7447

104A7086

IMG_2224

IMG_2243

IMG_1250

IMG_0980

LLIMG_0591

JIMG_1164

Foton: Nya Tider/Roger Sahlström
Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

No Content Available

Läs även:

Nu kan du avlyssnas av polisen utan att vara misstänkt för brott

Nu kan du avlyssnas av polisen utan att vara misstänkt för brott

🟠 INRIKES Tack vare en ny lag som gick igenom riksdagen ges polisen kraftigt ökade befogenheter för att avlyssna och övervaka kriminella. Men lagen ger dem även möjlighet att genomföra samma övervakning av anhöriga, arbetsplatser eller grupper – vilket kan inkludera politiska dissidenter. Nu meddelar regeringen att man även vill öka mängden kameror – som ska kunna använda samma sorts ansiktsigenkänning som i diktaturen Kina.

Dödligaste 24 timmarna i dödligaste månaden

Dödligaste 24 timmarna i dödligaste månaden

🟠 INRIKES De 24 timmarna mellan onsdag och torsdag var den hittills dödligaste tidsperioden sett till gängvåld i september månad, som i sin tur är den dödligaste månaden i Sveriges historia. Ett nytt kapitel i det mångkulturella Sverige tar vid, med barn som avrättas, bombdåd mot oskyldiga och politiker som står handfallna.

Konstnären Dan Park dömd till fyra månaders fängelse

Konstnären Dan Park dömd till fyra månaders fängelse

🟠 INTERVJU: Dan Park om domen, konsten och symbolerna. Den Malmöbaserade gatukonstnären Dan Park, 55, dömdes i Malmö tingsrätt till fyra månaders fängelse för hets mot folkgrupp. Park säger till Nya Tider att han kommer att överklaga domen. Det är även troligt att åklagaren, som hade yrkat på nio månaders fängelse, kommer att begära prövning i högre instans. Samtidigt stäms Dan Park för ytterligare fall av hets mot folkgrupp i Göteborgs tingsrätt. I bägge målen handlar det om att symboler kopplade till nazism gestaltas, exempelvis svastikan, men enligt Park har åklagare medvetet valt att misstolka vad han vill visa med sin konst.

Moské helt förstörd i brand

Moské helt förstörd i brand

🟠 INRIKES Den stora moskén i Årby i Eskilstuna som omgärdats av kontroverser har totalförstörts i en brand som polisen misstänker är anlagd. Enligt räddningstjänst låter man huvudbyggnaden brinna ner och fokuserar på att försöka rädda en tillbyggnad istället.

Nyhetsdygnet

Äntligen – en Malmbergbiografi

🟠 Bokrecension. Bertil Malmberg är ett rätt stort namn inom svensk poesi­. Han kanske står i skuggan av samtida gestalter som Gunnar Ekelöf och Harry Martinson, men han är långtifrån glömd. Malmberg var Akademi­ledamot och en vurmare för sådant som det traditionella Tyskland, vilket gör honom till ett naturligt fokus för mången konservativ litteraturvän. Tack vare en personlig, konstnärlig omprövning i slutet av 1940-talet blev han även accepterad av den svenska modernistiska skolan, samtidigt som han bevarade sin integritet. En ny biografi om Malmberg ger anledning till en närmare titt på mannen, hans liv och hans verk.

Stridsskrift mot modernism och trista hus

🟠 Denna bok är en opinionsbildande skrift, rikt illustrerad, med korta texter och bilder på varje uppslag. Den är skriven av Jerker Söderlind. Han har utbildat sig till arkitekt och journalist, och driver ett företag som sysslar med stadsutveckling. Den här boken innehåller så många glada attacker mot nutida svenskt stadsbyggande att man riktigt ser framför sig hur de som är nedgrävda i modernismens skyttegravar fullständigt måste explodera av raseri. Att boken är skriven så visar hur långt detta arkitekturkrig har gått.

Den poetiske prästen

🟠 Johan Ludvig Runebergs författarskap. Den finlandssvenske skalden Johan Ludvig Runeberg blev redan under sin livstid känd och älskad i både Sverige och Finland för sina diktverk. Han skrev bland annat det episka diktverket Fänrik Ståls sägner, Kung Fjalar som utspelas i Norden under vikingatiden, samt Majsång som sjungs traditionsenligt under Valborgsfirandet. Trots att han var finsk nationalist har hans diktning haft oskattbar betydelse även för den svenska nationalkänslan.

Vad vill World Economic Forum?

🟠 11 exempel på konkreta framtidsplaner för planeten. World Economic Forum (WEF) är en av de mest inflytelserika globalistiska privata organisationerna som finns i världen. De ingår samarbete med FN och skryter öppet med att deras lärjungar ”infiltrerar” världens regeringar. Men vad döljer sig egentligen bakom allt prat om ”hållbarhet”, ”resiliens” och ”Den stora återställningen”? Nya Tider listar elva av de mest förryckta idéer som WEF verkar för.

Apostlarnas apostel i legendens värld

🟠 HISTORIA Under 1200-talet skrev ärkebiskopen av Genua, Jacobus de Voragine, Gyllene legender, som är en samling av berättelser om olika bibliska personer och helgon. Ett av de helgon han skrev om var Maria Magdalena. Hans berättelse om henne präglade inte bara den medeltida synen på henne utan även hur hon kom att avbildas i konsten.

Inblickar i den tidiga kristendomen

🟠 HISTORIA Nya testamentets kanon utgörs av 27 skrifter: fyra evangelier, Uppenbarelseboken samt brev. Denna kanon sammanställdes under 300-talet, men dessa 27 skrifter är inte de enda kristna skrifter som finns. Ett mycket stort antal evangelier, böcker, sånger och apokalypser skrevs under 100-300-talen och några enstaka skrifter kom även till långt senare. Dessa kom inte med i Bibeln utan utgör Nya testamentets apokryfer. Även om dessa skrifter inte är kanon har de varit betydande och ger intressanta inblickar i den tidiga kristendomen.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.