Skip to Content

INRIKES

Bussmordet i Kiruna: ”Hinder föreligger”

PappersupplaganNya Tider v. 32

Är du är muslim och har begått brott i Sverige? Påstå att du konverterat så får du bo kvar! Afghanske medborgaren Ahmadi sitter häktad, misstänkt för mord. Migrationsverket ombeds lämna yttrande huruvida en utvisning till Afghanistan kan verkställas. Här är yttrandet.

Publicerad: 9 augusti, 2020, 09:33

 • Svenska

Läs även

Av tillgänglig landinformation framgår det att enligt konstitutionen i Afghanistan är islamstatsreligion. Konstitutionen slår även fast rätten för anhängare av andra religioner att utöva sin tro inom lagens ramar. Men konstitutionen anger också att inga lagar får bryta mot islams lära.

Det råder mycket begränsad religionsfrihet i Afghanistan. Därtill förekommer en i huvudsak samhällelig diskriminering mot utövare av andra religioner, och även gentemot muslimska minoritetsgrupper, som till exempel shiitiska hazarer.

Konvertering från islam är förbjuden och kan leda till dödsstraff enligt sharialagstiftning. Det är inte tillåtet för företrädare för andra religioner än islam att bedriva missionsverksamhet (Mänskliga rättigheter i Afghanistan 2013, Utrikesdepartementet, Lifos 32508 s.14).

Ahmadi har gjort sannolikt att han riskerar att utsättas för skyddsgrundande behandling i Afghanistan på grund av sin konvertering från islam. Därför bedömer Migrationsverket att han har gjort sannolikt att han vid ett återvändande till Afghanistan riskerar förföljelse på grund av sin religiösa tillhörighet.

Mot bakgrund av detta bedömer Migrationsverket att hinder jämlikt 12 kap. 2 § utlänningslagen (2005:716) mot att genomföra ett eventuellt utvisningsbeslut föreligger.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Varför inte göra “trovärdighetstestet”? Många muslimer säger att de har konverterat till den kristna tron? Testet är väldigt enkelt och består egentligen bara av en middag med dryck. Middagen består av flera valbara rätter som, fläsklägg med rotmos – Bacon, korv och ägg och en rätt med skinka m.m. Till dryck serveras öl eller vin. Det finns naturligtvis många andra rätter i testet som går ut på att om “muslimen” vägrar äta – har han förlorat. Svårare än så behöver det inte vara?

 • VViktor1

  Delete

 • Charta-77

  BINGO!!

  Livstids försörjning utan motprestation!

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: ”Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet”

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsvakter

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Gå till arkivet

Send this to a friend