Skip to Content

Avgångskrav brukar komma som ett brev på posten efter att Dan Eliasson börjar ett nytt toppjobb, här som Rikspolischef. Foton: Nya Tider
INRIKES

Dan Eliasson JO-anmäls efter ”nödvändig” julresa – till bögklubb

Digital utgåva

MSB:s generaldirektör, den skandalomsusade Dan Eliasson har JO-anmälts. Trots de rådande coronarestriktionerna och trots att MSB gått ut med skarpa uppmaningar till alla svenskar om att undvika onödiga resor åkte Eliasson till Kanarieöarna över jul. Under resan, som Eliasson försvarat sig med var ”nödvändig”, passade han på att gå på bögklubb och festa med unga homosexuella män.

Publicerad: 5 januari, 2021, 18:28

  • Svenska

Läs även

När Eliasson konfronterades med uppgifterna om att han rest till en semesterort under pågående coronakris mot sin egen myndighets uppmaningar till svenska folket försvarade han sig med att resan var ”nödvändig” av ”familjeskäl” då han ville fira jul med dottern. Men som först Stoppa Pressarna och därefter Nyheter Idag kunnat visa verkar en stor del av resan som var så ”nödvändig” mest handlat om att festa med unga homosexuella män samt gå på bögklubb.

– Jag har avstått väldigt många resor under den här pandemin, men den här tyckte jag var nödvändig, sade Dan Eliasson.

Kritiken mot Eliasson har varit massiv, även från de egna leden, efter att han blivit påkommen med sin resa till Kanarieöarna. Enligt nyhetsbyrån Siren har Eliasson nu dessutom JO-anmälts efter resan. Men enligt uppgifter till SvD sitter han trots ett närmast obefintligt folkligt förtroende säkert på sitt toppjobb som generaldirektör för MSB – eftersom han utgör ett hot mot Socialdemokraterna på grund av att han känner till omfattande hemligheter om partiets innersta krets som de till varje pris vill förhindra från att komma ut.

Nödvändig homofest

Efter att Expressen dagen före nyårsafton avslöjat att Dan Eliasson reste till Las Palmas på Kanarieöarna innan jul har MSB:s generaldirektör fått hård kritik, även av socialdemokratvänliga tidningar som Aftonbladet. Dan Eliasson har tidigare uttalat sig om pandemin och hanteringen av den i såväl Sverige som i andra länder. Till DN har han tidigare sagt:

– Jag tror att alla länder överraskades av magnituden och konsekvenserna och ser inget land som kan peka finger åt något annat. Vi hade ett helt annorlunda resemönster än exempelvis Norge, och exponerades mot smittan på ett helt annat sätt.

Under två veckor spenderade Eliasson sin tid, enligt egna uppgifter, med att umgås med sin familj, vara ledig och träna en del.

– Jag har naturligtvis varit ledig över julhelgerna och jag har jobbat en del på distans. Och jag har tränat en del, sade han till Expressen.

Som generaldirektör för MSB, samma myndighet som riktat stor kraft mot att få svenskarna att stanna hemma, undvika onödiga resor och sociala kontakter, är det många som menar att Eliasson haft ett stort ansvar att föregå med gott exempel. Men som politiker tenderar att resonera så gäller andra regler för dem än för svenskarna som helhet.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Domstol ger Nordfront rätt om klassikerskydd

TRYCKFRIHETNordiska motståndsrörelsen (NMR) och deras nätpublikation Nordfront kommer även fortsättningsvis att få citera verk av ett antal svenska författare från 1800-talets nationalromantik. Detta till följd av en dom vid Stockholms tingsrätt den 15 april.

Sjukvårdens dilemma – fler och dyrare hyrpersonal

SJUKVÅRDDen svenska sjukvården konsumerar enorma resurser. Cirka 44 procent av kostnaderna för sjukvården är personalkostnader. Under ett par decennier har det pågått en allt snabbare utveckling mot att en allt större andel av personalen är inhyrda konsulter istället för att vara anställda. Oftast handlar det om läkare, men allt fler sjuksköterskor tar också steget att hyra ut sig själva istället för att vara anställda. Regionernas förmåga att organisera vården sätts på prov.

Regeringen ger miljoner till kritiserad pizzametod för gängkriminella

INRIKESDen 14 april meddelade justitieminister Morgan Johansson (S) att regeringen i vårändringsbudgeten ger 6 miljoner för att sprida den kritiserade ”Sluta skjut-metoden” för att minska dödsskjutningarna bland gängkriminella, en metod där polisen träffar våldsbenägna brottslingar för samtal i grupp där de också äter pizza tillsammans. Projektet har prövats i Malmö, men skall nu spridas över hela landet.

Regeringen vill förbjuda förintelseförnekelse

INRIKESRegeringen, med Morgan Johansson (S) i spetsen vill nu förbjuda det man kallar för förintelseförnekelse och vill kunna sätta människor i fängelse för att de inte tror på den officiella historieskrivningen.

Kvinna mördad vid Linköpings tågstation

INRIKESEn kvinna anfölls av en knivbeväpnad man vid en av tunnlarna mellan perrongerna vid Linköpings tågstation. Hon fördes svårt skadad till sjukhus men avled av de allvarliga skadorna. En man har gripits misstänkt för dådet.

Somalisk S-politiker ville se otrogna brinna i helvetet med hänvisning till Koranen – lämnar nu partiet

INRIKESMustafe Ahmed Yuusuf, en 27-årig somalier, har fram tills nyligen varit en aktiv politiker för Socialdemokraterna i den halländska kommunen Hylte. Den 14 april skrev nättidningen Samhällsnytt att den unge somaliern hamnat i blåsväder sedan han spridit islamistisk propaganda på sociala medier, allt med hänvisning till Koranen. Nya Tider kan nu dessutom avslöja att Mustafe Ahmed Yuusuf nu har lämnat både sina förtroendeuppdrag, moderpartiet samt SSU.

94 procent av Danmarks gängkriminella har utländsk bakgrund

UTRIKESEn dagstidnings genomgång har visat att nästan samtliga som har dömts enligt en särskild ”gängparagraf” i Danmark har haft utländsk bakgrund. Gängkriminaliteten begränsar sig inte till Köpenhamn, utan återfinns även i mindre så kal­la­de ”utsatta områden” som domineras av utomeuropeiska invandrare. Avslöjandet har lett till nya krav från invandringskritiska partier på att stoppa invandringen från länder utanför Europa.

Läkare dömer ut lockdown som omänskligt folkhälsofiasko

COVID-19Fyra svenska läkare skriver att nedstängning av samhället på grund av corona är ovetenskapligt och ”världshistoriens största folkhälsofiasko”. Artikeln, som publicerades i Göteborgs-Posten den 3 april, är närmast unik – kritik av detta slag släpps sällan fram i systemmedia och på Youtube och Facebook raderades det snabbt. Författarna kritiserar även regeringen för att skänka 150 miljarder kronor till EU:s coronafond, en ”hisnande summa” till länder som ”genom lockdown medvetet förstört sina ekonomier”.

Gå till arkivet

Send this to a friend