Skip to Content

Avgångskrav brukar komma som ett brev på posten efter att Dan Eliasson börjar ett nytt toppjobb, här som Rikspolischef. Foton: Nya Tider
INRIKES

Dan Eliasson JO-anmäls efter ”nödvändig” julresa – till bögklubb

Digital utgåva

MSB:s generaldirektör, den skandalomsusade Dan Eliasson har JO-anmälts. Trots de rådande coronarestriktionerna och trots att MSB gått ut med skarpa uppmaningar till alla svenskar om att undvika onödiga resor åkte Eliasson till Kanarieöarna över jul. Under resan, som Eliasson försvarat sig med var ”nödvändig”, passade han på att gå på bögklubb och festa med unga homosexuella män.

Publicerad: 5 januari, 2021, 18:28

  • Svenska

Läs även

När Eliasson konfronterades med uppgifterna om att han rest till en semesterort under pågående coronakris mot sin egen myndighets uppmaningar till svenska folket försvarade han sig med att resan var ”nödvändig” av ”familjeskäl” då han ville fira jul med dottern. Men som först Stoppa Pressarna och därefter Nyheter Idag kunnat visa verkar en stor del av resan som var så ”nödvändig” mest handlat om att festa med unga homosexuella män samt gå på bögklubb.

– Jag har avstått väldigt många resor under den här pandemin, men den här tyckte jag var nödvändig, sade Dan Eliasson.

Kritiken mot Eliasson har varit massiv, även från de egna leden, efter att han blivit påkommen med sin resa till Kanarieöarna. Enligt nyhetsbyrån Siren har Eliasson nu dessutom JO-anmälts efter resan. Men enligt uppgifter till SvD sitter han trots ett närmast obefintligt folkligt förtroende säkert på sitt toppjobb som generaldirektör för MSB – eftersom han utgör ett hot mot Socialdemokraterna på grund av att han känner till omfattande hemligheter om partiets innersta krets som de till varje pris vill förhindra från att komma ut.

Nödvändig homofest

Efter att Expressen dagen före nyårsafton avslöjat att Dan Eliasson reste till Las Palmas på Kanarieöarna innan jul har MSB:s generaldirektör fått hård kritik, även av socialdemokratvänliga tidningar som Aftonbladet. Dan Eliasson har tidigare uttalat sig om pandemin och hanteringen av den i såväl Sverige som i andra länder. Till DN har han tidigare sagt:

– Jag tror att alla länder överraskades av magnituden och konsekvenserna och ser inget land som kan peka finger åt något annat. Vi hade ett helt annorlunda resemönster än exempelvis Norge, och exponerades mot smittan på ett helt annat sätt.

Under två veckor spenderade Eliasson sin tid, enligt egna uppgifter, med att umgås med sin familj, vara ledig och träna en del.

– Jag har naturligtvis varit ledig över julhelgerna och jag har jobbat en del på distans. Och jag har tränat en del, sade han till Expressen.

Som generaldirektör för MSB, samma myndighet som riktat stor kraft mot att få svenskarna att stanna hemma, undvika onödiga resor och sociala kontakter, är det många som menar att Eliasson haft ett stort ansvar att föregå med gott exempel. Men som politiker tenderar att resonera så gäller andra regler för dem än för svenskarna som helhet.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Endast 17 procent av äldre som dött ”med” Covid-19 dog ”av” Covid-19

COVID-19Av 228 avlidna äldre på Stockholms regions Särskilda boenden för äldre (SÄBO) avled endast 36 stycken, eller 17 procent, med Covid-19 som ”dominerande dödsorsak”. För 159 av fallen, 75 procent, anges Covid-19 vara ”bidragande dödsorsak”, tillsammans med skörhet och multisjuklighet. För 17 personer, motsvarande 8 procent av fallen, anges ”sannolikt annan dödsorsak”.

Mitt i coronakrisen – politikerna höjer sina egna löner

INRIKESIgår kom det väntade beslutet: Statsråden ser sina löner höjda mitt under pågående coronakris. Stefan Löfven kan se fram emot en ny lön på 180 000 kronor i månaden, en löneökning på 4 000 kronor i månaden sedan den förra löneökningen.

Dan Eliassons nya toppjobb ger fortsatt 162 500 kronor i lön

INRIKESDan Eliasson, som avgick som generaldirektör för MSB efter avslöjandet om hans resa till Gran Canaria för att gå på gayklubb, har nu fått en ny tjänst. Han får behålla både sin titel som generaldirektör och sin svulstiga lön på 162 500 kronor i månaden. Hans arbetsområde? Samordning av samhällets krisberedskap.

Håller du upp skylten blir det en allmän sammankomst – och det är förbjudet

VIDEOPå Odenplan i Stockholm demonstrerade den 16 januari ett antal personer mot pandemilagen, som de anser begränsar medborgarnas friheter på ett sätt som strider mot grundlagen. Polisens insatschef Johan Lundström berättar vad som gäller.

Privat skönhetsklinik erbjöd oskuldsoperationer – slutar med ingreppen efter kritik

INRIKESDen privata specialistmottagningen NabKliniken i Stockholm erbjöd fram till idag kvinnor att utföra ett kirurgiskt ingrepp som skulle kunna återställa den så kallade mödomshinnan. Detta övergrepp mot kvinnor avslöjades dock av tidningen Ottar, men idag kan Nya Tider komma med ännu ett för kvinnor glädjande avslöjande, nämligen att kliniken slutar med det kritiserade underlivsingreppet. I en kommentar till Nya Tider säger en receptionist på kliniken att man gör det för att slippa ”allt tjafs”.

Utvärderingen av regeringens näringspolitik sågas i en rapport från Riksrevisionen

ANALYSRegeringens politiska beslut skall bygga på saklig grund och ge så mycket nytta som möjligt för insatta resurser. I Riksrevisionens granskning av utvärderingen av effekten av regeringens näringspolitik, konstaterar man att den är helt undermålig. Bara 2 av 37 granskade utvärderingar får godkänt av Riksrevisionen . Risken för att en stor majoritet av näringspolitiken inte ger tillräcklig valuta för pengarna är uppenbar. Det är därmed högst oklart om de cirka 70 miljarder kronor som årligen satsas på näringspolitiken får önskad effekt.

Alternativ för Sverige polisanmäler polisen

INRIKESEfter att poliser gjort bedömningen att en banderoll med texten ”Återvandring nu!” skulle vara hets mot folkgrupp och anmält två medlemmar i partiet Alternativ för Sverige har partiledaren Gustav Kasselstrand beslutat sig för att göra en motanmälan om falsk tillvitelse mot polisen i Kalmar.

Svenskarnas EU-motstånd ökar – för tredje mätningen i rad

INRIKESMotståndet mot Europeiska unionen fortsätter att öka. Detta enligt Statistiska Centralbyråns stora EU-sympatiundersökning, som utkom i november 2020.

Gå till arkivet

Send this to a friend