Skip to Content

Exklusivt reportage

”De är inga barn, de är bortskämda unga män”

Annika arbetar sedan två år tillbaka som god man åt ”ensamkommande flyktingbarn”. Erfarenheterna hon skaffat sig som god man har gjort henne mycket skeptisk till hela flyktingindustrin, och hon vill nu dela med sig av sina upplevelser. – Det känns som att det är min plikt att berätta hur det verkligen ligger till, säger hon.

Publicerad: 1 maj, 2015, 10:30

 • Svenska

Läs även

  Insyn i verksamheten har fått Annika att betrakta den svenska asylpolitiken som ett moraliskt och ekonomiskt totalhaveri. Hon menar att de flesta ljuger om både ålder och bakgrund, och i själva verket kommer från välbärgade familjer. Foto: NyT

Insyn i verksamheten har fått Annika att betrakta den svenska asylpolitiken som ett moraliskt och ekonomiskt totalhaveri. Hon menar att de flesta ljuger om både ålder och bakgrund, och i själva verket kommer från välbärgade familjer. Foto: NyT

Annika, som är i 50-årsåldern och egentligen heter något annat, vill vara anonym. Hon förklarar att hon behöver pengarna som godmanskapet ger. Som ensamstående med två barn och utan heltidsarbete, är ersättningen för hennes godmanskap det enda som får familjeekonomin att gå runt. Nya Tider har kontrollerat Annikas identitet och att hon mycket riktigt har uppdrag från överförmyndarnämnden i en svensk kommun som god man åt ”ensamkommande flyktingbarn”. I övrigt låter vi hennes berättelse tala för sig själv.

– Ja, jag jobbar alltså med ”stackars fattiga flyktingbarn”, inom citationstecken, säger Annika när vi träffar henne i köket hemma hos hennes syster.

– När jag började med det här för två år sedan tyckte jag ju synd om alla flyktingarna, allra mest synd om barnen som flyr från krig och allt det där. Sedan började jag som god man och fick inblick i hur de fungerar, hur de är. Alla lögner, otacksamheten. Numera prenumererar jag på Nya Tider och röstar på Sverigedemokraterna, det säger väl allt, skrattar Annika.

Det Annika reagerade mot var dels hur de ”ensamkommande flyktingbarnen” – i verkligheten oftast unga män – själva ljuger och manipulerar systemet, dels att svenska myndigheter är så naiva i sina kontakter med dem.

– Jag gillar inte oärlighet, och nästan alla ljuger. De ljuger om sin ålder, de ljuger om sin bakgrund, de ljuger om att de är fattiga.

– Jag gissar att 90 eller 95 procent av dem jag träffat ute på boendena är äldre än 18. Ofta betydligt äldre. Jag minns att jag en gång kom in på ett boende och spontant utbrast: ”Oj, ett barn!” Det slank bara ur mig, och personalen skrattade och sade ”ja, titta, ett barn”. Där satt en liten kille på kanske 12-13 år vid en dator. Det är enda gången jag sett någon på ett boende som jag är säker på att han verkligen är ett barn. Sedan finns det ju några som troligtvis är 16-17 som de påstår sig vara, men det är ett fåtal. Det är unga män som sitter på de här boendena. Sällan flickor, och sällan barn.

Åldersbestämningen ”en ren fars”

Migrationsverkets åldersutredningar beskriver Annika som ”en ren fars”. Det är sällan det ens görs någon åldersutredning, det sker bara i uppenbart tveksamma fall, och då kan det gå till så här:

– Jag var på en åldersbestämning med Ahmed, som är gissningsvis 27-28 år. Då kommer vi till en söt liten tös som sitter bakom ett skrivbord. Ahmed är en jätteduktig skådespelare, ska väl sägas.

Han krymper ihop och blir liksom ynklig i ansiktet och pratar med lite pojkaktig röst. När vi är ute och reser så är han stor och ståtlig och manlig, en helt annan människa. Men nu sitter vi då med den här unga tjänsteflickan på Migrationsverket. ”Ja, hur mår du då, Ahmed?”, härmar Annika med inställsam röst. ”Jo, jag längtar efter mamma”, svarar hon åt Ahmed med barnslig stämma.

– Sedan är det då ett samtal, ”hur trivs du på boendet?” och så vidare. Och så förstås att hon frågar honom hur gammal han är. Efter en timme säger hon: ”Jag tror att du är 16 år som du utger dig för att vara.” Jag höll på att trilla av stolen.

I de flesta fall kan Annika bara lita till sitt eget omdöme för att bedöma åldern på ett så kallat flyktingbarn, men i Ahmeds fall har hennes misstankar stärkts efterhand.

– Ahmed har en kontaktman på boendet som kommer från samma land och pratar hans språk. Han kom hit för länge sedan och är väl närmare 50 år. Jättetrevlig. Och han är så förbannad på det här. Han och jag pratar mycket eftersom vi har hand om samma ”barn”. Så från honom får jag höra en hel del. Nyligen hade Ahmed då visat honom bilder som är tagna nere i Mellanöstern, där han står med ett gäng kompisar och håller om varandra. Under fotot hade han skrivit, om det nu var på Facebook eller vad det var: ”Det här var nostalgitider, killar”. Fotot är daterat 2005. Och han ser likadan ut som han gör i dag. Killen är alltså inte yngre än 27-28 år.

– Jag fattar inte varför det inte görs ordentliga åldersbestämningar. Det finns ju metoder, tänder och handledsröntgen och så. Men det görs helt enkelt inte. Jag blir galen på det.

Annika säger också att de asylsökande aldrig straffas ifall de blir påkomna med lögner.

– När de börjar ett förhör med en asylsökande så säger de ”du har sanningsplikt, och om du inte säger sanningen så är det straffbart”. Sedan hittar ju Migrationsverket ofta handlingar ute i Europa, fingeravtryck från ett annat EU-land, papper som visar att den här personen är 23, inte 16 år till exempel. Så då kallas de till Migrationsverket som säger att ”vi har hittat de här dokumenten som visar att du är 23 år” och ”du har sökt asyl förut där och där”. Men något straff blir det inte, inga som helst påföljder. De går bara vidare med ärendet. Några blir utvisade, en hade till exempel redan fått asyl i Italien och blev skickad dit, väldigt snabbt och effektivt faktiskt. Men det är nästan det enda som leder till utvisning, att de redan sökt asyl i ett annat EU-land.

Otacksamheten värst

– Det värsta är att de är så otacksamma, ingenting duger åt dem. Det var det första som fick mig att reagera, säger Annika.

– När de startade boendet i [en svensk ort] så var det klagomål på precis allting. Ingenting dög åt dem. De ville ha teve på varje rum, och de skulle ha varsin laptop. De skulle ha nya mobiltelefoner. Personalen på boendet sade att ”men så har vi det inte här”. Det är nämligen upp till varje kommun hur man ska ha det. ”Men i Stockholm har alla teve på sina rum”, kom det då.

Boende för ensamkommande. Annika berättar att de ensamkommande männen har stora kunskaper om vilka förmåner man kan få på andra boenden runtom i landet, och använder det för att ställa krav på att exempelvis få egna laptop-datorer, tv-apparater på varje rum eller egen kock. På detta boende i Vimmerby kommun fanns det då bilden togs år 2010 bland annat två stora TV-apparater och ett Playstation 3 i de gemensamma utrymmena. Huruvida de ensamkommande hade tv-apparater även på rummen framgick inte. Foto: Rasmus Gårdebrink

Boende för ensamkommande. Annika berättar att de ensamkommande männen har stora kunskaper om vilka förmåner man kan få på andra boenden runtom i landet, och använder det för att ställa krav på att exempelvis få egna laptop-datorer, tv-apparater på varje rum eller egen kock. På detta boende i Vimmerby kommun fanns det då bilden togs år 2010 bland annat två stora TV-apparater och ett Playstation 3 i de gemensamma utrymmena. Huruvida de ensamkommande hade tv-apparater även på rummen framgick inte. Foto: Rasmus Gårdebrink

Annika berättar att hon och boendepersonalen ofta får höra från de ensamkommande männen att de har den ena eller andra förmånen på ett annat boende, åtföljt av krav på att få samma förmåner på det boende där de befinner sig.

– De har koll, de har världens nätverk och vet precis hur det är på andra boenden.

NyT: Men hur kan de ha sådana nätverk som ensamkommande? Om tjocka släkten hade bott här hade man ju förstått om de hade ett färdigt nätverk?

– I en del fall har de ju tjocka släkten här. Men de får också många kontakter genom varandra. Ahmeds kontaktperson, han som pratar språket, säger att de hela tiden tipsar varandra om vad de ska säga och hur de ska bära sig åt för att få det och det. Det gör kontaktpersonen ganska upprörd, när han kom hit för en massa år sedan så var det ju inte alls så här. Han berättar för mig att de här ”barnen” vet precis vad de gör, de skrattar åt hur dumma och lättlurade svenskar är.

– De ska ju vara fattiga, de här barnen. När jag får hand om ett barn så ska jag ju fylla i en massa blanketter åt dem och skicka till överförmyndaren. Men de har ju inga pengar, de är ju fattiga, så man skriver noll på alla papper och så får man ansöka om pengar till kläder och så vidare. Men alla de här små barnen har oftast väldigt nya telefoner, Iphones och Samsungs senaste modeller…

NyT: Menar du att de har det redan när de kommer?

– Ja, många av dem åtminstone. Det var inte lika vanligt för två år sedan, tror jag.

– Det som irriterar mig är hur mycket de utnyttjar oss, de suger verkligen ut så mycket de kan. Och i många fall är detta människor som är allt annat än fattiga. Man märker det på deras kläder och deras sätt att de är vana vid att ha det gott ställt. De kan komma hit i märkeskläder och med Iphones och sedan har de mage att bara kräva mer och mer.

”Bortskämda unga män”

– De som verkligen är fattiga har ju inte råd att ta sig till Sverige. Att anlita flyktingsmugglare som de flesta gör kostar mycket pengar, 5 000 Euro är en summa jag hört. Det är ingen summa som jag själv skulle kunna betala, om vi säger så, säger Annika.

Annika berättar om mängder av upplevelser som går stick i stäv med den allmänna bilden av fattiga flyktingar. Upprepade gånger återkommer hon till hur de unga männen ger intrycket att vara vana vid välstånd, till och med lyx.

– Jag har hand om en kille till exempel, Abdullah. Hans historia är att han sattes på en lastbil i Irak när han var sex år och den tog honom till Jordanien. Där bodde han hos släktingar tills han var tolv, sedan rymde han och ska ha levt som gatubarn tills han kom till Sverige då han var 16. Han kan inte visa några id-handlingar och han vägrar att säga någon i Jordanien som kan intyga att han är den han påstår sig vara. Han har sagt till mig att ”så länge de inte vet vem jag är kan de inte skicka mig någonstans”.

– Men du skulle se hans kläder. Det är bara märkeskläder, inget annat duger. Direkt när han kommit hit så ville han att jag skulle hjälpa honom att handla. Han skulle ha en viss hårvårdsprodukt, rakpermanent. Han visade mig märket på en sida som säljer exklusiva produkter. Han ville också ha speciella märkesskor.

– Alltså, skulle ett gatubarn från Jordanien ens känna till hårvårdsprodukter? Eller bry sig om vilka skor han har? Hur har den här killen haft råd att komma hit till att börja med?

Händelserna staplas på varandra när Annika berättar: Ensamkommande unga män som skryter om fina bilar de haft i hemlandet – och som dessutom visar att de kan köra bil vid påstådda 16 års ålder. Ensamkommande unga män som vägrar att äta maten på boendet och kräver att få en egen kock som lagar maten åt dem. Ensamkommande unga män som blivit upprörda och aggressiva över att ha fått ”skitkläder” – det vill säga inte märkeskläder. Just märkeskläderna är något som återkommer flera gånger.

– Alla ”barn” jag haft har varit väldigt intresserade av märkeskläder. Det ska vara det senaste, det är bara modeplagg som gäller. Det är prylar, prylar, prylar som de intresserar sig för, säger Annika.

– De brukar skratta åt min bil också, för de tycker den är så sopig, tillägger hon.

Hon berättar också om en annan god man som hamnade på en fest där han stötte ihop med ett av ”sina barn”.

– Den ”lilla pojken” visade sig vara släkt med folk på festen – och de är snorrika allihopa. De kan alltså ha rika släktingar här och ändå komma hit som ”ensamkommande” och söka en massa bidrag.

Ankarbarn

Annika berättar att avsikten redan från början oftast är att få hit hela familjen. De ensamkommande kommer inte ensamma för att de måste, utan därför att det ökar chanserna att få asyl om en minderårig eller påstått minderårig kommer först.

– Så fort de fått PUT så börjar de ju tjata om återförening, att få hit hela sin släkt. Ofta får de också en hemresa betald för att åka och hälsa på. En hemresa till det land de ”flytt” från.

Förutom de ensamkommande unga männen har Annika också hand om några som faktiskt är barn.

– Det är ju då ”ankarbarn” som skickas hit med mormor och hennes bror eller andra släktingar. Det tycker jag är grymt, jag tycker det är fruktansvärt hemskt. De skickar sitt lilla barn, fem år gammalt, med någon släkting. Då får ju barnet permanent uppehållstillstånd ganska snabbt eftersom det är ett litet barn…

NyT: Men om de kommer med mormor eller någon annan släkting räknas det alltså som ”ensamkommande barn”?

– Ja, det gör de. Mormor får betalt för att ta hand om sitt lilla barnbarn, 1 000 kronor i månaden för att barnet bor hos henne. Utöver det hon får för mat och kläder till barnet alltså.

Det är dock inte alla som är nöjda med de pengarna, berättar Annika.

– Sist jag var hos en familj så var de jätteförbannade för att de bara hade fått 7 800 kronor för de två barnen. ”Är det här allt vi ska leva på? Det här klarar vi inte av!” sade hon. ”Men vänta nu”, sade jag, ”det här är ju bara för barnen. Du får ju egna pengar för dig, ni får ju över 10 000 kronor.” Jag började ju ilskna till och berättade om min ekonomi. Som ensamstående mamma med två barn har jag aldrig varit i närheten av att ha 7 800 kronor kvar att leva på efter att ha betalat hyra och el. Då skrattar de åt mig och säger att det tror de inte på. De har ju mycket mer än så och de arbetar inte, så jag måste ju ljuga.

Vet hur man får stanna

Annika berättar att ”flyktingbarnen” och deras anhöriga i regel är mycket välinformerade om det svenska asylsystemet och hur man bär sig åt för att tillägna sig asyl och så stora förmåner som möjligt. Ofta tycks de ha fått dessa kunskaper redan i hemlandet.

– De flesta skär sig, slår sönder saker eller annat för att visa hur ”dåligt de mår” och vilka ”trauman” de bär på. I väldigt få fall känns det äkta. De vet mycket väl att det ökar deras chanser att få uppehållstillstånd.

NyT: Man kan ju tycka att det borde minska deras chanser till asyl om de slår sönder boendet?

– Det kan man, men så är det inte. De slår sönder saker, kastar möbler, slår sönder kaffebryggare, glas, någon dörr… Det var en som var så vild att han blev skickad till barnpsyk, och hamnade på ett HVB-boende i Skåne. Det dröjer ett par-tre veckor efter det, sedan börjar även ”min pojke” på samma boende att bli så där jobbig och aggressiv, slår sönder saker och så vidare. Innan dess har han då nämnt för mig att hans kompis fick extra pengar nere på det där boendet. Eftersom han visat sig väldigt intresserad av pengar redan tidigare tror jag att han ville bli satt på det där andra boendet av just den orsaken. Och det fick han ju, han hamnade på ett HVB-hem.

– Sedan har jag fått veta att på det nya boendet får han en belöning på fyra- eller femhundra kronor i veckan om han inte slår sönder inredningen eller hotar personalen. Visst är det fint?

– Abdullah, han som påstår sig vara ett gatubarn från Jordanien, han fick ju nej på sin asylansökan till slut. Då gjorde han ett ”självmordsförsök” som jag har svårt att ta på allvar, om vi säger så. Så han hamnade också på barnpsyk och kan då inte utvisas. Gissa vad syftet är? Personalen på boendet ser ju igenom det där och blir ganska upprörda. Men det är så det är, om du vet hur systemet fungerar så finns det massor av sätt att utnyttja det.

Annika avslutar intervjun med att berätta att hon fortfarande tycker att man ska ta hand om flyktingar – men inte genom massinvandring, utan genom att hjälpa dem i deras hemländer eller närliggande länder.

– Mina värderingar har egentligen inte ändrats, trots allt får man väl säga. Jag skickar gärna ner pengar till det där barnhemmet i Katmandu som jag läste om i Nya Tider till exempel, jag tycker att det är fantastiskt att man hjälper verkligt utsatta barn på det sättet. Men man skulle kunna hjälpa så många fler och framförallt hjälpa rätt personer. De som kommer hit som ensamkommande är inte fattiga eller utsatta. De flesta av dem är bortskämda snorungar, eller rättare sagt unga män.

MEN VAR ÄR BARNEN? frågade många i Stefan Löfvens kommentarsfält på Facebook efter att statsministern besökt ett boende för ensamkommande och lagt upp denna bild. ”Ett oerhört drivet gäng som har mycket att bidra med”, var hans omdöme om ”barnen”. De flesta av kommentarerna till inlägget var dock kritiska eller djupt sarkastiska. ”Jag ser bara ett enda barn på bilden och det är den i slipsen som leker i sandlådan med skattebetalarnas pengar”, löd en av många sarkastiska kommentarer.

MEN VAR ÄR BARNEN? frågade många i Stefan Löfvens kommentarsfält på Facebook efter att statsministern besökt ett boende för ensamkommande och lagt upp denna bild. ”Ett oerhört drivet gäng som har mycket att bidra med”, var hans omdöme om ”barnen”. De flesta av kommentarerna till inlägget var dock kritiska eller djupt sarkastiska. ”Jag ser bara ett enda barn på bilden och det är den i slipsen som leker i sandlådan med skattebetalarnas pengar”, löd en av många sarkastiska kommentarer.

FAKTA: Ensamkommande

År 2014 sökte 7 049 ensamkommande asyl i Sverige.Tio år tidigare, år 2004, var antalet ensamkommande 388. Sedan dess har antalet ökat varje år. Ökningen är nu 1 700 procent på tio år. Under samma tid har det totala antalet asylansökningar ökat med 250 procent, från 23 161 till 81 300.

Den faktiska kostnaden för en ensamkommande är enligt Riksrevisionens senaste uppskattning 3 000 till 6 000 kronor per dygn. Migrationsverket betalar 1 900 kronor per dygn för en boendeplats.Trots Migrationsverkets extremt generösa riktlinjer när det gäller åldersbestämning befanns 9 procent av de ensamkommande under 2013 ha ljugit om sin ålder.I Danmark visade rättsmedicinska undersökningar 2011-2012 att 51 procent av samtliga ”ensamkommande barn” var över 18 år. Motsvarande undersökningar i Norge och Finland har gett ännu högre siffror. Samtliga dessa undersökningar har gjorts med ”generösa” riktlinjer.Av de 7 049 ensamkommande asylanterna under 2014 påstod sig 89 procent vara tonåringar, och 81 procent var av manligt kön. 53 procent sade sig vara 16-17 år.Från 1 januari 2014 trädde en lagändring i kraft som gör att Migrationsverket kan anvisa ensamkommande till samtliga av Sveriges kommuner, oavsett om kommunen har kommit överens med Migrationsverket eller inte. Omkring 2 000 av de ensamkommande tvingades på så sätt in i kommuner runtom i landet.

Källor: Migrationsverkets rapporter på www.migrationsverket.se, Riksrevisionen: ”Revisionsrapport 2012-02.13”, Copenhagen Post: ”Many asylum-seekers try to pass themselves off as children to gain entry”, Riksdag & Departement: ”Billström vill ha enade regler för flyktingbarn”.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Pingback: ”De är inga barn, de är bortskämda unga män” och de ljuger om allt, om ålder, om bakgrund, om att de är fattiga… | Petterssons gör skillnad()

 • Pingback: “Dit zijn geen kinderen, dit zijn verwende jongemannen” | De Vrije Chroniqueurs()

 • Pingback: Söndagskrönika: Det dånar uti rättens krater « Snaphanen.dk()

 • jens

  Läskig historia. Undra om dom ens vill börja arbeta och försörja sig själva?

  • RollingHand

   Dom jobba?
   Skojar du?
   Inte så länge det finns naiva svenskar som tror att de är ”barn” – för det har de läst i Aftonbladet..

  • bulteen

   Bidragsturister men naiva Svenskar går på bedrägeriet

 • EthnoSwede

  Vidrig läsning, man saknar ord. De ”ensamkommande” är verkligen en stor bluff.

 • SWE=DDR

  Och det här jävla tramset offrar våra styrande sitt egna folks pensioner och vård på, och sen kallar de oss HATISKA när vi ifrågasätter dårskaperna!

 • Pingback: ”De är inga barn, de är bortskämda unga män” | Arab Nyheter()

 • Rex

  Det är ju förjävligt, här jobbar man och betalar skatt som satan och så går det en massa pengar till detta. Min svärfar får inte en extra skiva skinka på äldreboendet till frukost. Det värsta är ju att dessa skäggbarn kommer att bli pensionärer och leva och bli över hundra år eftersom de ljugit om sin ålder.

  • Tony Noli

   Dör de inte yngre om de säger att de är yngre än vad de är? Säg att en av dem säger att han (det är en hane för att honorna har jag fan aldrig sett) är femton är, men är i verkligheten tjugofem.
   Dagen han går i pension (säg 65 år) så är han egentligen 75.
   De får således jobba längre, vilket är bra, enligt mig 🙂

   • baljo

    jomen när de är 45 säger dom att
    dom är 65 då får dom pension!!

   • bulteen

    Jobba? Det kan dom inte stava till

 • Arnrik Henstad

  Det finns bara ett sätt och det är att skicka hem alla dessa ensamkommande. En totalt meningslös invandring som enbart kostar samhället en massa pengar. Våra batikhäxor får väl roa sig på något annat sätt.

  • Kira

   haha batikhäxor. Roligt ord. Och passande. Ja, det är kanske det som är grejen. Alla handläggare på alla våra byråkratiska institutioner måste ju ha kvar sina välbetalda jobb så flyktingarna (en jag pratade med, trevlig kille förvisso, berättade att han äger en lägenhet i Teheran…det är ju inte fattigfolk nej, men han jobbar också i Sverige nu)måste ju fortsätta strömma in så humanisttanterna 55+ får ha sina kulturliv. De tjänar varandra. Och andra stackare tynar bort.

  • bulteen

   Billigare att staten ger dom en dildo

 • Arnrik Henstad

  Vad sjutton gör dessa unga män i Sverige överhuvudtaget? Tänk vad mycket pengar vi hade sparat in istället för denna totalt meningslösa invandring som enbart tillfredställer batikhäxorna.

 • arbetare

  Jag har samma erfarenhet som beskrivs i artikeln, jobbade ett par månader på ett boende för s.k ”barn”. Samma historia om hur de var bortskämda, lata och fördärvade inredning o.s.v. det har ökat med inbrotten i den lilla orten också! Alla de ”fattiga barnen” hade dyra IT grejer och bättre kläder än vad jag hade råd med o.s.v.

  • mikaela

   Detta var en mycket snedvriden tolkning! Då det förekommer att ungdomarna ljuger är detta snarare ett tecken på att tidigare livsvillkor krävt att de ljugit sig fram för att överhuvudtaget överleva. Även svenska ungdomar som kommer från en fattig, utsatt bakgrund lär sig att manipulera och försöka vinna fördelar av rädsla att själv blir utnyttjade, orättvist behandlade eller utskrattade. De går i försvar för att de är vana att bli illa behandlade. Även svenska, mindre välmående ungdomar prioriterar att visa upp statusprylar i strävan att passa in. Fattiga ungdomar kan visst ta sig till Sverige, tex genom att stanna längs vägen och arbeta ihop pengar.

   • Bravosverige

    nej det där tror du inte på själv. det är berömvärt att du vill tro gott om folk, men det är mindre okej att du måste tvinga dig fram till detta.

 • baljo

  2018 är det tid för val och jag vill gärna tro på sd så att vi
  kan börja ösa ur båten som ligger väldigt djupt nu!!

 • Pingback: ”Återvändaravtalet en export av svensktalande barnsoldater” – Sydsvenskan – Medborgarinitiativ för Sverige()

 • Paulo Teixeira

  Hur kommer det sig att trotts att det mest utsatta grupp av flyktingbarn är tjejer som utsätts för våld, våldtäkt och hedersmord och mord är det killar som kommer iväg till Europa och Sverige, är detta inte konstigt?

  • Linus

   Jag tycker inte det är speciellt konstigt att det är mest killar som kommer till Europa. Just på grund av det du säger angående våld mot tjejer, så tror jag att det också är en anledning till varför dom inte kommer till Europa, är helt enkelt en för farlig resa för tjejerna.

 • Linus

  Jag har haft en del kontakt med ett asylboende under 1,5 års tid och även blivit bra vänner med några utav de som bodde där. Delar inte alls samma bild som i artikeln. Självklart finns det alltid folk som ljuger för att få det bättre, och självklart finns det en del barn som är stökiga och dryga, det är absolut inte okej! Men att säga något som att de flesta är bortskämda unga män är totalt fel och jag blir arg när jag hör någon säga så. Av de boenden jag varit på, ett för enbart ensamkommande och ett för blandade, så har jag inte alls fått den bilden ”Annika” beskriver. De jag träffat är jättetrevliga och vill inget annat än att komma in i svenska samhället, genom att skaffa egen lägenhet, lära sig svenska och sen fixa ett jobb. I det lilla samhället där det ena asylboendet startade i har allt varit som vanligt, lite mer folk än vanligt bara. Pappa som bor granne med asylboendet har fått mycket hjälp med trädgården och byalaget har fått hjälp med skötseln av samhället. Inga fler brott har begåtts vad jag vet om. Dessutom är jag öppet homosexuell och ingen verkar ha haft problem med det heller. Vi har haft många djupa diskussioner om religion och politik, jag är själv atheist och gillar varken kristendomen eller ilsam, vilket jag också har berättat, medans de flesta på boendet är muslimer. Så för mig är hela artikeln mycket sneddriven och ger inte alls samma bild som jag har fått.

 • KrugalSvylse

  Jag menar att med fortsatt massinvandring kommer svenskar att vara en minoritet i
  Sverige inom några årtionden. Ytterligare några årtionden och vi har en
  muslimsk majoritet och våra ättlingar lever på deras nåder, under deras
  lagar.

  Mer troligt är att de etniska konflikterna eskalerar till
  ett lågintensivt inbördeskrig innan dess och landet balkaniseras. Det
  är så äkta mångetniska stater faktiskt ser ut, om du ser dig om i
  världen. De är inte mångkulturella lyckoriken där alla grupper lever
  sida vid sida, utan konfliktzoner där de olika grupperna gör sitt bästa
  för att slippa varandra (och i bästa fall undvika att slå ihjäl
  varandra).

  • Linus

   Okej, fast så mycket folk tar väl inte Sverige emot? Och dessutom så blir ju nya svenskar en del av den svenska befolkningen. Och tror du verkligen att generation efter generation kommer förbli religiösa? Och tror du inte att våra ättlingar kommer vara beblandade redan med den befolkning som redan finns i landet? Eller tror du att vi bara kommer ligga med genetisk lika personer och aldrig bli beblandade? Jag tycker inte något av det känns speciellt troligt.

   Vilka mångetniska stater pratar du om? Finns det några exempel som liknar Sverige?

   • KrugalSvylse

    Enligt flera undersökningar kommer etniska svenskar att vara en minoritet inom några årtionden. Exakt när beror på hur stor invandringen blir i framtiden, och på hur man definierar en etnisk svensk, men det är detaljfrågor.

    Jag pratar om samtliga mångetniska stater på planeten — stater där de etniska minoriteterna inte är små grupper som tvingas anpassa sig efter majoritetssamhället. Du kan titta på de flesta länder i Mellanöstern eller så vitt jag vet samtliga afrikanska länder, eller på USA. Exakt hur stora de etniska motsättningarna är varierar, men de är överallt och alltid en orsak till stora problem — i många fall problem av magnituden inbördeskrig. Irak och Syrien är aktuella exempel. Jugoslavien, Rwanda, Sydafrika, Etiopien, Indien… behöver jag verkligen fortsätta?

    Vad mera är finns samma problem i samtliga europeiska länder som haft en omfattande invandring från tredje världen: Frankrike, Storbritannien, Tyskland, etc. Där har vi inte inbördeskrig ännu, men däremot no go-zoner där polis och räddningstjänst har svårt att operera, bilar och byggnader bränns upp praktiskt taget varje vecka osv. Det är inte svårt att se vartåt det barkar, i ljuset av de tidigare nämnda länder där direkta väpnade konflikter redan är en realitet.

    Kan du nämna några exempel på lyckade mångetniska stater? Inte i bemärkelsen ”länder utan inbördeskrig” utan i bemärkelsen att länderna hade varit sämre ifall de istället varit homogena? Det finns inga, kan jag meddela. Alla påstådda fördelar faller sönder vid en granskning, och vore inte ens i närheten av att vara värda risken för allvarliga problem ens om de hade varit sanna.

    • Linus

     Vilka undersökningar då? Kommer inte de efterkommande generationer av de som invandrar till Sverige nu räknas som etniska svenskar i framtiden?

     Men hur kan man jämföra Sverige med länder i Mellanöstern, Afrika eller USA? Tycker du inte att ekonomin eller politiken skiljer sig enormt i dessa länder jämfört med Sverige? Blir det inte fel att säga att problemen i dessa länder beror på mångkulturen och inte på ekonomin eller politiken?

     De problem vi har i Sverige och Europa går det verkligen inte att fixa genom en bättre politik istället för att stänga ute en massa människor som behöver hjälp?

     Sverige är väl ett bra exempel på ett välfungerande mångkulturellt land om man jämför med andra länder runt om i världen, även om det finns ett stort behov av förbättring. Hade Sverige varit bättre om det var mer homogent? Kanske det hade varit, jag vet inte. Men är det inte väldigt egoistiskt att ta in invandrare när vi behöver t.ex. arbetskraft eller arbetskompetens men inte när folk flyr från krig? Blir vi inte väldigt isolerade som befolkning om vi skulle leva i ett homogent land? Skulle vi inte gå miste om en massa olika kulturer i form av mat, musik, traditioner och språk. Och skulle vi inte gå miste om idéer och olika erfarenheter? Jag är inte så säker på att ett homogent land skulle vara bättre. Och även om det vore det så måste vi ju ändå hjälpa folk på flykt, eller?

     • du jämför äpplen vs päron, du är human du vill hjälpa människor som vill förgöra dej, du vill hjälpa människor som vill ta del men inget ger tillbaks, du är en globalist, en eu anhängare,,
      vill du behålla den civilisation vi nu lever i måste du acceptera förändring till det motsatta, stängda yttre gränser för europa mot mena.
      en öppen flyktingpolitik leder till illegal invandring, och ekonomiskt kaos, det är min uppfattning.

     • Linus

      Tror du att alla invandrare är så som du beskriver dom? För jag har en helt annan uppfattning om det, dom jag har träffat och umgås med är inte alls så.

     • nej varför tror du det jag beskriver baksidan, de som gör rätt för sej är inga problem det är politiken som öppnar upp för illegal invandring.
      träffat och umgås,, jag är uppvuxen med invandrare i ett miljonprogramområde levt tillsammans med dom,, jag hyllar dom inte ändå..
      det blir ett ställningstagande till sist, en generalisering de goda väger inte längre upp för de/t onda…

     • latmask

      Ett folk måste hålla på sig och sin särart, sitt språk, sin kultur och sina seder. I annat fall går folket under och försvinner.
      Mångkultur är det bästa sättet att förstöra ett land, t ex Sverige. Jag vill ha tillbaka Sverige som det var 1960. Då ungefär stod det på toppen. När Palme tillträdde, började förfallet.

     • Linus

      Varför är det så viktigt att hålla på sin särart? Har aldrig förstått det. Olika språk krånglar bara till det. Kultur och seder blandas ju ändå oavsett om vi har mångkultur eller inte. Hur mycket av vår kultur och seder är idag svenska egentligen?

     • latmask

      Försök övertyga muslimerna om det. Framförallt kan du försöka tala med beslöjade kvinnor. När du har lyckats göra dem villiga till att acceptera en världskultur (ej muslimsk) kan vi återuppta diskussionen.

     • Linus

      Men varför tycker just du att det är viktigt att hålla på sin särart?

      Jag känner inte att jag måste övertyga muslimerna om det. De flesta jag träffat har varit som mig själv. Men självklart finns det saker jag inte gillar med koranen, men det samma gäller också andra religioner, kulturer och politik. Är det något man inte gillar så får man väl diskutera det, har gått bra för mig i alla fall. Eller hur ska man annars komma överens om inte genom diskussion?

     • RollingHand

      mångkultur = klankultur -> stark ekonomisk tillbakagång.
      Fortsätter det som idag kommer landet Sverige att vara ett fattigt U-land inom 30-50 år..
      FN-rapporter förespår redan detta. (Något du inte får läsa i Aftonbladet)
      Och Linus, läs på lite om klankultur (inga vänsterskribenter!) så inser du att det är t ex Afrikas förbannelse. Afrika kommer ALDRIG att resa sig ur dyngan innan klanstrukturen upphör. Vilket den INTE kommer att göra.
      De som kommer över medelhavet just nu är just såna som vill komma till ekonomiskt starka fungerande länder – UTAN klanstruktur, ekonomiska migranter alltså, inte flyktingar..

     • BetongBatong

      håller med i texten efter att: ”räknas som etniska svenskar”..
      Hur skulle det gå till? enbart med uppblandning då!
      Vi räknar de flesta som svenska nuförtiden men inte som etniska svenskar

 • Päivi

  ja man blir helt förbannad dessa ” barn ” de har jätte dyra jackor ,skor allt och värsta mobilen var får dom allt i från , min dotter är 16 år hon har hela skolan full med dessa killar med värsting kläder på sig , inte ens jag som är 54 år kan ge allt detta till min dotter, kan någon förklara hur detta är möjligt….

  • Linus

   De jag har träffat, från de asylboenden jag har varit på, lever extremt billigt, till exempel har dom ingen dator och istället bara en bra mobil med ett så billigt abonnemang som möjligt eller kontantkort. Och nej, alla har verkligen inte en värstingmobil, en del har det, men andra har valt att prioritera andra saker. Dessutom använder dom ofta gratis Wifi, använder gratisversioner av program som t.ex. Spotify, och ringer genom gratissamtal. Kläderna de köper kanske ser dyra ut, men det är dom inte, snarare tvärtom, ofta kläder från HM, New Yorker eller Wish. Många köper och lagar billig mat tillsammans, och det finns även i vissa städer matbutiker där man kan bli medlem om man har försörjningsstöd och då handla mat mycket billigare. Sen ska vi inte prata om standarden på hemmet dom bor i, ofta trångt och många tillsammans, bara de enklaste och mest basala möbler, mycket begagnat. Så innan du blir förbannad, ta det lugnt och kolla upp fakta, gå till skolan och prata med dom, fråga hur deras vardag är osv.

 • Pingback: Angående ensamkommade åldersbedragare – Medborgarinitiativ för Sverige()

 • Carola Berg

  Knappast, dom har nog inte tänkt sig ett jobb som är tungt som sopåkare eller något annat fysiskt arbete. Dom fortsätter säkert att flyta med så länge samhället går på detta idiotiska förfarande

 • Linus

  Ja självklart finns det generaliseringar som är bra att göra, tex att det är flest män som våldtar eller att kriminalitet är störst bland människor med invandrarbakgrund, och där ut efter lägga resurser på att stoppa det. Där finns ju även riktig statistik att ta till. Det var också därför jag skrev ”generaliseringar på det sättet”. Men det är ju en jäkligt stor skillnad på att göra generaliseringen att flyktingar ”vill ta del men inget ger tillbaks” eller att dom ”vill förgöra dej” som flumnisse skrev.

  Jämförelsen med 13-åringar och körkort förstod jag inte alls, alla människor får ju ta körkort till slut? Jag känner att det är en stor skillnad på att generalisera åldersgrupper och vart man kommer från.

  ”Massinvandring” är absolut inte bra som det ser ut idag, det håller jag med om, men vad är alternativen när världen ser ut som den gör? Jag tycker att det är ren ondska att låta folk som flyr från krig stanna i flyktingläger. Jag tycker det är alla länders ansvar att ta hand om så många flyktingar vi bara kan. Vilka konsekvenser menar du föresten?

  • kri

   Svåra frågor. Jag tror de flesta människor vill göra rätt för sig, tjäna pengar försörja sina barn osv. Det är en grundläggande instinkt. Sverige har mycket att ta itu med och mycket är oroande men jag tvivlar på att flyktingarna frivilligt kommer vara bidragstagare hela livet…tror dock på det att de inte är fattiga som kommer hit utan välställda till stor del. Men kanske det är en fördel? Då har de mer att bidra med eftersom. Är väldigt tveksam i allt detta och orolig för Sveriges framtid. Det är något med vårt land som är galet. Elefanten i vardagsrummet verkar rätt osynlig. Jag tänker på alla pensionärer som får lida så mycket. Det kan göra mig mer arg än något annat. Och nej jag tycker inte att flyktingar på några som helst villkor får kosta samhället 1700 per dygn. Det är absolut makabert.

   • Linus

    Ja det är hemskt att de äldre har det så dåligt, vad tycker du borde göras för att förbättra deras situation?

    Om man läser lite på regeringens hemsida så står det rätt bra med information om vad för förslag och åtgärder de har. De har bland annat gjort en utredningen med förslag på en nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre personer. Utredningen föreslår åtgärder som syftar till högre kvalitet och effektivitet, bättre förebyggande och rehabiliterande insatser, tryggad personalförsörjning och användning av välfärdsteknologi.

    Läs kvalitetsplanen, där står så mycket mer: https://goo.gl/UmUTb9

    På deras hemsida står även följande:
    Redan införda insatser är en påbörjad satsning på ökad bemanning inom äldreomsorgen, beslutat om att det ska finnas personal tillgänglig dygnet runt på äldreboenden och genomfört ett nytt investeringsstöd för att öka antalet platser på äldreboenden.

    ”En ökad bemanning inom äldreomsorgen kan skapa utrymme för personalen att tillbringa mer tid med den enskilde vilket kan bidra till att exempelvis förebygga psykisk ohälsa, bryta isolering och öka kvaliteten på måltiderna.
    Det kan också ge större möjligheter för personalen att bidra till att gemensamt utveckla verksamheten och det kan vara viktigt för att exempelvis förebygga psykisk ohälsa, bryta isolering eller för att öka kvalitet och trevnad kring de viktiga måltiderna och en förbättrad arbetsmiljö för personalen.”

    ”Regeringen avsätter två miljarder kronor per år under 2016 till 2018 för att höja kvaliteten i äldreomsorgen.”

    När du skriver 1700 kr per dygn antar jag att du menar genomsnittskostnaden för
    placering av asylsökande ensamkommande och ensamkommande med
    uppehållstillstånd kvartal tre år 2015? Och att det dom skriver om är kostnaden för utbetalda ersättningar från migrationsverket till kommuner. För det var typ det jag hittade när jag läste detta förslag från SKL: https://goo.gl/V8N1a7

    Som jag förstår ska ersättningen avse att täcka kostnader för transporter
    av barn, socialtjänstens utrednings- och uppföljningskostnader, tolkkostnader,
    kostnader för god man och andra relaterade kostnader.

    Själv vet jag inte vad en rimlig kostnad borde ligga på, men förslaget som SKL lagt fram låter väl rimligt? Eller vad tycker du är en rimlig kostnad för en flykting?

    • KrugalSvylse

     Fick syn på denna gamla tråd i Disqus.

     Linus, du måste väl ändå någonstans fatta att pengar inte växer på träd och att det någonstans finns en smärtgräns för hur mycket Sverige kan lägga på att hjälpa flyktingar?

     Ok, bra. Vi kan diskutera exakt vilken den summan är, men låt oss säga 50 miljarder per år.

     Av dessa 50.000 miljoner kronor kan varje miljon, på ett ungefär, antingen:

     1) Ge 2 så kallade flyktingar (merparten av dem i själva verket ekonomiska migranter) ett behagligt liv i Sverige, vilket orsakar oss enorma problem i form av etnisk undanträngning, obalans i könsfördelning, våldtäkter och andra brott, samt fan och hans moster, ELLER

     2) Ge 200 människor i något av världens flyktingläger en dräglig tillvaro, utan att det orsakar oss några problem (utöver de pengar vi skänker bort som istället hade kunnat satsas på vård, skola etc).

     Att satsa så mycket som en enda av de 50.000 miljonerna på ”flyktingmottagning” är således kriminellt oansvarigt, och den som förespråkar det är antingen ondskefull, en idiot eller bådadera. Det finns INGA skäl för Sverige att ta emot flyktingar, annat än om det blir krig eller motsvarande i vårt närområde och Sverige faktiskt är närmaste säkra land. (Då lär vi för övrigt kunna se oss i månen efter att exempelvis de rika Gulfstaterna skickar pengar till våra flyktingläger för att underlätta bördan.)

 • Mikael

  Har själv arbetat på SiS boende typ (ungdomsfängelse för ungdomar) i flera år. Det stämmer in på många av ungdomarna många av sakerna som står i texten. Jag ser fram emot den dagen som liknande artiklar skrivs i DN eller Aftonbladet för då kommer det säkert fram till allmänheten på ett annat sätt.

 • Anonym

  Jag är så jä*la upprörd.
  Jag vet inte vad jag ska göra.
  Det får vara nog nu.
  Dom ska ut..
  Vet inte vad jag ska ta mig till.. jag är beredd på krig och att dö för Sverige.
  Död åt förrädarna.

 • John

  Det här är det största bedrägeriet i modern tid i Sverige. Och detta har inget med rasism att göra! Jag hade reagerat med precis samma avsky om dom ”ensamkommande barnen” som bedrar samhället och stjäl våra skattepengar, hade kommit som ”vita” från tex USA eller Ryssland.
  Jag började betala skatt när jag var runt 13 år gammal. Jag arbetade extra efter skoltid och på helger, och trodde i och med det att om jag skulle bli allvarligt sjuk så skulle jag få den hjälp jag behövde från samhället. Nu visade det sig att jag blev dödligt sjuk i en svår tarmsjukdom. I 25 års åldern under värnplikten blev jag så sjuk att jag tvingades vårdas på sjukhus för att överleva. Så fort jag kände en liten förbättring så kämpade jag igenom mina svåra plågor och fortsatte arbeta. Jag hade så svåra smärtor och blödningar från magen att jag utrustade min jobb skåpbil som ett litet akutrum i skåpet. Jag monterade in en campa porti toa och vattendunkar. Jag hade hyllor med stomitillbehör och annat så jag kunde gå undan jobbet en stund eller stanna i trafiken en stund och återhämta mig i skåpet på min bil. Till slut blev situationen ohållbar. Jag svimmade av fruktansvärda smärtor och jag blev inlagd på sjukhus månader i taget. Jag kunde inte träffa min dotter så ofta som jag ville för att jag helt enkelt var för sjuk. Jag genomgick många operationer men märkte också att sjukvården försämrades i en takt jag aldrig tidigare skådat. Jag såg sjuksköterskor som grät öppet och gjorde allt för att hjälpa mig så gott dom kunde. Många berättade för mig att dom inte hunnit äta eller gå på toa under hela dagen, då det fanns så oerhört många som krävde vård, från en jätteliten grupp av sköterskor som kämpade. Det kunde dröja 2 dygn innan någon läkare kom och hjälpte till på akuten, trots att jag inkommit med blåljus ambulans.
  Och när jag väl kommit hem efter alla akuta inläggningar, så var och är det inte ovanligt att jag fick vänta i över ett år på att få träffa en viss Dr eller till och med ännu längre, innan jag blev undersökt och åter igen opererad. Jag har alltid haft flera läkarintyg från olika specialister och då fått sjukpenning för de perioder jag absolut inte kunde arbeta. Mina läkare brydde sig och försökte hjälpa till. Men ingen av dessa bra läkare jobbar kvar på de sjukhus jag tidigare vårdats på. Dom läkarna orkade inte heller längre utan övergick till privata vårdföretag eller slutade helt och hållet.
  Eftersom jag inte kunde få anställning pga av min sjukdomshistorik så startade jag en enskild firma. Och detta gjorde att jag alltid fick en jätte restskatt ”procentuellt sett” varje år då sjukpenning jag fått tidigare räknades som inkomst av näringsverksamhet. Så ca 2 år efter varje sjukskrivningstillfälle så behövde jag betala in arbetsgivaravgifter på den sjukpenning jag fått tidigare år. Jag fick alltså behålla mindre än 50% av den lilla sjukpenning jag fått. Och det skulle räcka till boende, mat, sjukvårdskostnader, och sjuktillbehör så som stomiprodukter mm, och mitt barns kostnader. Många av dessa stomiprodukter ingår inte heller i läkemedelsförmånen, så dessa tvingades jag betala för själv.
  Dom senaste 3 åren har jag inte kunnat arbeta hur mycket jag än önskade. Jag har varit sängliggande minst 20 timmar per dygn pga fruktansvärda smärtor, blödningar, tarmvred mm.
  Och förra året fick jag plötsligt ett brev från försäkringskassan där dom skrev att dom från och med den månaden ansåg mig vara 100% arbetsför, och min enda inkomst, sjukpenningen drogs in. Jag hade nått gränsen för hur många sjukdagar man kunde få. Nu prövades jag mot hela arbetsmarknaden och enligt flrsökringskassans beslut, så kunde jag klara av ett lättare arbete. Jag fick aldrig något svar på vad ett lättare arbete är? Det var inte deras ansvar, svarade dom. Dom hävdade alltså att trots att jag var sängliggande, svårt sjuk i smärtor, blödningar och återkommande infektioner och tarmvred.
  (Ofta orsakade av sjukvårds slarv) Så skulle jag själv hitta någon arbetsgivare som ville anställa mig för ett ”lättare arbete”, i hela Sverige. Jag blev förtvivlad, jag hade inte bara mitt eget liv att försörja utan även min dotters. (Jag är ensamstående pappa).
  Jag har nu varit utan inkomst i mer än 8 månader. Mina läkare har försökt prata med försäkringskassan men avvisas bara och blir tillsagda att försäkringskassan bara följer regelverket. Och om vi var missnöjda med deras svar och attityd så skulle jag och mina läkare kontakta politikerna. Jag skulle alltså som svårt sjuk, kontakta styrande politikerna, om jag inte var nöjd med försäkringskassans beslut!!! Och om jag nu hade haft den ork som krävts att försöka nå någon ansvarig i regeringen. Hur tror ni dom hade svarat? (Troligtvis att dom inte kan uttala sig i enskilda fall?! )
  Tidigare räckte inte sjukpenningen heller till allt, framför allt de sjukvårdsprodukter jag behövde, utan jag fick alltid lägga till pengar varje månad från det jag jobbat och sparat in under mina ”bättre” perioder. Men jag kämpade hela tiden på.
  Nu har dock min situationen blivit så dålig och ansträngd att jag snart blir bostadslös. Jag har alltid skött min ekonomi så gott jag kunnat. Precis allt av min inkomst har gått till att försöka klara mina utgifter. Har inte haft råd med några andra aktiviteter. Jag åt min dyra specialkost, om jag hade råd. Jag drack aldrig alkohol eller köpte något annat ”onödigt”!

  Trots allt kämpande i sjukvården så får jag inte den operationen från sjukvården som ”kanske” kan göra mig friskare. För sjukvården hänvisar till att denna operation inte hjälper alla som har denna sjukdom. Och då anser dom att den operationen inte ger dom lika bra betalt som andra operationer som dom kan utföra på löpande band som tex. cancer-operationer. Att operera bort min sjuka tjocktarm och försöka laga mitt svåra magbråck, får jag ingen hjälp med. Enligt sjukvården är detta en krävande operation som tar resurser från sjukvården och landstinget. Så svaret jag fått är att jag får bekosta denna operation själv. Ca 500 000kr. Jag kan alltså vända mig till en privat vårdgivare om jag hade råd med en halv miljon kr ca. Denna typ av operation har alltid ingått i Svensk sjukvård tidigare. Men tydligen inte dom senaste åren. I andra västländer så görs denna operation som rutin på patienter som mig. Jag får alltså ingen hjälp från landstinget eller sjukvården med denna operation. Dom skriver gärna sjukintyg för mig då min sjukdom är mycket väl dokumenterad. Men detta hjälper inte mig alls då försäkringskassan anser att jag kan arbeta 100% och därmed inte betalar ut någon sjukpenning. Jag är fullständigt övertygad om, att om jag får hjälp med denna operation så kommer jag kunna gå tillbaka till arbete. Åtminstone deltid, och då åter igen bli skatteinbetalare!
  Kan lägga till att jag åkt in ett femtontal gånger med ambulans till akuten senaste tiden pga svåra tarmvred och akuta störtblödningar.
  Jag kände tidigare en stolthet över mitt hemland, Sverige. Jag ville bidra med skattepengar till samhället så att utsatta medborgare skulle få den hjälp dom behövde, vare sig det gällde sjukvård eller andra insatser. Men det jag nu ser är det största bedrägeriet mot oss medborgare i modern tid. Politikerna behöver aldrig oroa sig för sina inkomster ifall de skulle bli lika sjuka som jag. Dom har offantligt högre månadsinkomster än vad jag någonsin haft. Dom har även privata sjukförsäkringar för att slippa årslånga sjukvårdsköer. Och allt detta finansieras av oss, svenska folket. Den här regeringen gick till val på att dom sjuka inte skulle kastas ut ur systemen. Men detta var en stor fet lögn. Det är tusentals sjuka barn, vuxna och pensionärer som nu står helt utan hjälp, såsom assistans ersättning och sjukpenning mm.
  Jag känner mig så oerhört sviken från det samhälle jag en gång såg upp till och ville göra allt för att bygga upp.
  Jag skall helt ärligt säga att om jag inte lyckas få fram medel till den operation jag behöver inom de närmaste månaderna, så ser jag längre ingen utväg. Att leva så här, sängliggandes med så svåra besvär att jag knappt kan ta mig utanför dörren, är inget värdigt liv. Och att även ha hotet över mig om att jag när som helst kan bli bostadslös. Det äter upp mig inifrån lika mycket som min sjukdom gör. Jag är 39 år och tankarna går i banor av om jag orkar fortsätta tills jag blir 40. Min en gång starka kämparglöd har helt tynat bort. Att dagligen läsa om hur samhällssystemen, som skall skydda medborgarna, vattnas ur mer och mer. Och hur våra skattepengar som jag, min familj, och mina förfäder betalat in till detta samhälle nu förflyttas till personer som inte bidraget någonting till svenska samhället, gör mig fullständigt bedrövad. Detta handlar inte om rasism, det handlar om att dom som byggt detta, nu blir utan hjälp när vi blir svårt sjuka pga att politikerna hellre flyttar våra pengar från våra hjälpande samhällsfunktioner till andra, som helt plötsligt blivit mottagarna av de pengar vi alla har betalat in till staten, i generationer. Detta är inget annat än ett förräderi mot oss som behöver och varit lovade hjälp om vi en dag behövde det. Var är vänstern när det kommer till oss?? Det går bra att stå på centralstation och hjälpa migranter, medans vi sjuka tynar bort i tystnad. Ingen tar våran strid längre. Politikerna är bara intresserade av sin egna makt och sina egna inkomster. Jag tror aldrig vi haft så verklighetsfrånvändande politiker i makten som nu?! Kan ni som läser detta nämna någon samhällsfunktion som blivit bättre senaste åren?? Förutom Migrationsverket?
  Jag hoppas i och med dessa ord att ni förstår vad som håller på att ske med det land vi byggt upp, i många generationer och i hundratals år. Jag säger inte att vi inte skall hjälpa människor som flyr krig. Jag har alltid försökt hjälpa dessa stackare. Men det som sker nu är att vi sjuka och utsatta svenska medborgare byts ut mot människor som ljuger om sin ålder och reser hit genom hela Europa för att leva på bidrag från våra skattepengar. Jag menar, vissa kommuner ger till och med ut månatliga bidrag till personer som inte får vistas här. Medan vi sjuka blir helt utan inkomst!! Vi skall självklart hjälpa omvärlden, men jag önskar att Sverige hade hjälpt sina egna medborgare också. Jag är helt övertygad om att det som sker nu kommer leda till att sjuka och utsatta medborgare ger upp och avslutar sina jordeliv. Det här är inte värdigt ett modernt samhälle i väst. Och dom som låtit detta ske. Dom som är ansvariga, det är politikerna. Med hjälp av massmedia så tas Sverige ifrån oss, folket. Ni alla som har en normal vardag. Jag ber er. Sätt er och läs på och utbilda er själva om vad som sker. Fakta och statistik finns att få tag i, om ni bara bestämmer er för att lägga lite tid på detta. Jag vet och förstår att alla inte orkar läsa och forska, men en dag kanske ni befinner er i min situation. Och då kommer ni ångra bestämt, att ni inte tog reda på om vad som håller på att ske. Alla har en risk att hamna i exakt denna situation i framtiden. Och att DÅ inse vad som håller på att ske, ja då är det för sent. Ensamma och borttynande gör vi ingen skillnad. Vi som folk och Svenska medborgare, oavsett bakgrund, måste inse NU, att alla medborgares framtid står på spel. Och att detta är det största förräderiet mot oss som sjuka, i modern tid.
  //
  fruktansvärt besviken kille som mycket snart ger upp

 • Eddie H.

  Hej, berättelsen är absolut helt säkert helt sann, jag vet av egen erfarenhet, men…
  Den ”hemliga agendan” från våra falska Politiker och Makten, är att:

  – Att ÖKA Sveriges befolkning, ALLT ANNAT undantaget !!!
  Så glöm ”Solidaritet”
  Glöm ”Rättvisa och Jämlikhet”
  Glöm ”Etik” eller ”Likhet inför Lagen”
  Tvärglöm likabehandling vad gäller skatter, bidrag, utbildning, sjukvård, tandvård (50:-) etc…
  Vi som bor här i Landet anses endast som dumma slavar av våra Makthavare,
  som sprätter iväg våra skattepengar som om de ramlade ner från himlen,
  det är bara att surt betala och försöka se glad ut, så länge vi inget ”val” har !
  Hemskt !
  Med vänlig hälsning Eddie H.

 • bulteen

  Ett stort bedräger mot Svenska skattebetalare men tyvärr går folket på det, helt vidervärdigt

 • BHhedstrom

  Jag har samma erfarenhet som beskrivs i artikeln, jobbade ett par månader på ett boende för s.k ”barn”. Samma historia om hur de var bortskämda, lata och fördärvade inredning o.s.v. det har ökat med inbrotten i den lilla orten också! Alla de ”fattiga barnen” hade dyra IT grejer och bättre kläder än vad jag hade råd med o.s.v.

Global matbrist hotar – Nationer bygger i tysthet upp stora matförråd

REPORTAGESystemmedia rapporterar om ”ökande hunger”, men anger endast störningar på grund av covid-restriktioner som skäl till detta. Att matproduktionen över hela världen även drabbats mycket hårt av naturkatastrofer framkommer inte. Nya Tider kan dock rapportera att nordamerikanska bönder i flera år noterat sämre tillväxt av grödorna på grund av kyligare och molnigare väder med mer nederbörd än normalt. År 2019 beskrev de som ”skörden från helvetet”, men det verkar bli ännu värre i år. Detta motsäger etablissemangets påstående om global uppvärmning och rapporteras därför inte alls. En ny forskningsrapport ger dock stöd åt bönders observationer. Kina, som drabbats ännu hårdare än USA av inte minst översvämningar i år, tvingas införa kampanjer för att få befolkningen att förbruka mindre mat.

Tommie Lindhs föräldrar: ”Han var en varm person och var väldigt omtänksam”

REPORTAGETommie Lindh mördades endast 19 år gammal i en studentlägenhet i Härnösand. Nu har domen fallit mot den 23-årige sudanesen Abubaker Mohamad Awad, som döms till livstids fängelse. Nättidningen Exakt24 har talat med Tommie Lindhs föräldrar, Mikael och Linnéa, som berättar att Tommie hade stora framtidsplaner. Han ville skydda Sveriges gränser, älskade djur och natur och var väldigt mån om sin familj.

Kändisspäckat på alternativa bokmässan i Stockholm, På den online-sända bokmässan talade bland andra profilerna Runar Søgaard och Karl Hedin

REPORTAGEDen 26 september gick en alternativ bokmässa av stapeln i Stockholm. På grund av rådande regler gällande pandemin valde arrangörerna att endast ta in en publik på 50 personer och istället erbjuda allmänheten en sändning av hela eventet. På talarlistan fanns många kända profiler, bland andra industrimiljardären Karl Hedin, medieprofilen Runar Søgaard och den före detta polisen Peter Springare.

Medaljer skickas ut till svenskar som åtalats för ”hets mot folkgrupp”

REPORTAGEMed början på torsdagen den 2 juli har medaljer börjat anlända med posten till svenskar som åtalats för brottet ”hets mot folkgrupp” under de senaste åren. Bakom projektet står en grupp patrioter som vill ta bort stigmatiseringen kring brottet och göra det till en hedersbetygelse – ett bevis för att man gjort motstånd mot den rådande situationen. Nya Tider har fått tag på en av initiativtagarna till projektet.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Den globala finanselitens stöd till Black Lives Matter

GRANSKNINGBlack Lives Matter, rörelsen som ställt till med demonstrationer och upplopp över hela USA och flera andra västländer under de senaste veckorna, utmålas gärna som en gräsrots­rörelse. I själva verket har den redan från början varit finansierad och understödd av mäktiga män med enorma finansiella tillgångar. En av dem är inte helt oväntat George Soros, men många andra medlemmar av den globala finanseliten bidrar också. Även presidentkandidaten Tom Steyer pekas nu ut som finansiär till BLM-kopplade Refuse Fascism.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

Nästan inga invand­rare som begår grova brott utvisas

GRANSKNINGInvand­rare som begått grova brott sitter oftast tryggt kvar i Sverige utan att riskera utvisning. Bara 19 procent av dem som begått våldtäkter dömdes till utvisning mellan 2000 och 2014 enligt BRÅ. Nya Tider kan i dag avslöja att många som trots allt döms till utvisning ändå är kvar i landet efter avtjänat straff – en statistik som inte finns i officiella källor.

Gå till arkivet

Send this to a friend