Den ungerska regeringen överväger straffskatt för asylaktivister

Viktor Orbán planerar att öka trycket mot de som stödjer migration och deras anhängare i landet. Ideella organisationer kan beläggas med straffskatter, och det är inte den enda åtgärden av detta slag som föreslås.

Ungerns populära regering planerar ytterligare skatter för de organisationer som underlättar för migranter, genom att tvinga dem att täcka sina kostnader genom huvudsakligen utländska donationer.

Ungerns inrikesminister Sándor Pintér tillkännagav de nya åtgärderna den 17 januari efter ett regeringssammanträde. Skatten som ska åläggas asylaktivister blir 25 procent. Åtgärderna ska presenteras i parlamentet i februari, berättade János Lázár, minister för premiärministerns ämbete, för Bloomberg. Omröstningen i parlamentet om propositionen kommer att ske efter överläggningar i olika utskott och förbund.

Åtgärden är en del av ett planerat lagpaket som ska reglera arbetet för de ideella organisationer som har kopplingar till den så kallade ”Sorosplanen”. Miljardären George Soros har varit en viktig finansiär av migrantinvasionen av Europa. ”Stoppa Soros-paketet” innebär också att organisationer som hjälper illegala invandrare ska bli tvungna att registrera sig vid domstolar.

Personer som anses hjälpa migranter kan komma att nekas tillträde till gränsområden, samtidigt som utlänningar kan deporteras. Sedan 2017 finns redan en lag som tvingar organisationer som mottar över 24 000 euro per år från utlandet att anmäla detta vid domstolar. I samtliga lagtexter kallas de ”utlandsstödda organisationer”, något som fördöms som ”direktivsbrott” av EU.

Premiärminister Orbáns regering har oupphörligt attackerat Sorosplanen, särskilt sedan detta års början. Orbán har offentligen anklagat den amerikanske miljardären Soros, som finansierar ett antal organisationer, för att vilja översvämma Europa med muslimer för att förstöra kontinentens ”kristna och nationella identitet”. Han är också tippad att vinna en tredje mandatperiod vid valet den 8 april i år.

Den tyska dagstidningen Die Welt förnekade att Soros skulle ha en sådan plan, trots allt fler bevis för hans inblandning i migrantkrisen. Den 12 maj 2016 läckte en rapport från Internationella migrationsinstitutet (IMI), ett officiellt projekt hos Soros Open Society Foundations (OSF), där läsaren kunde ta del av relationerna mellan IMI-aktivister och deras allierade inom Obamas regering och FN.

Rapporten, författad av IMI-topparna Anna Crowley och Kate Rosin, hade rubriken ”Portföljgenomgång av migrationens tyrning och genomförande” och var ett av många OSF-dokument som släpptes av DCLeaks.com. Crowley och Rosin uppmanade till att man skulle ”acceptera den nuvarande krisen som det nya normala och gå längre än att bara reagera på den”.

Deras rapport ger också avslöjande detaljer om IMI:s och OSF:s band till Goldman Sachs Peter Sutherland, som var FN:s främste globalistagent och avled den 7 januari i år, ansvarig för att utforma och genomföra FN:s kaosskapande migrationsprogram.

I den läckta rapporten skriver Crowley och Rosin bland annat:
”Columbia Global Policy Initiative (CGPI), där sekretariatet för Peter Sutherland, FN:s generalsekretares särskilde representant för internationell migration finns, har kunnat använda det momentum som den nuvarande krisen har skapat, för att kunna forma diskussioner om att tänka om hur migration hanteras.”¨

Soros båda medarbetare fortsatte:
”IMI gav projektstöd vid utformandet av Sutherlandrapporten, som strävar efter att skapa institutionella reformer av global migrationsstyrning och för att bryta ny mark för att skydda migranter utanför asylsystemet.”

Dessutom satt både Sutherland och Soros i styrelsen för Global Policy Institute (GPI), en tankesmedja som förespråkar öppna gränser och obegränsad invandring under etiketten ”global styrning”.

Det ska också noteras att CGPI, som Soros enligt rapporten finansierar och samarbetar med, avser den organisation som grundades vid Columbia University och som har blivit en ledande kraft för en radikal invandringsagenda.

I rapporten påpekas:
”När vi beviljade anslaget till CGPI, var även vi något skeptiska till viljan att reformera de institutioner som styr migrationen på internationell nivå, och den hastighet som den skulle kunna ha framöver. Dock insåg vi vikten av att inleda denna diskussion, och det politiska kapital som Sutherland skulle kunna använda för att skapa uppmärksamhet för frågan på hög nivå. Satsningen verkar ha varit framgångsrikt: Medan FN:s och president Obamas toppmöten om migranter och flyktingar har tagit form, har Sutherlands medarbetare använt det arbete de redan gjort för att påverka utrymmet och förväntningarna på dessa två möten.”

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

🟠 KRÖNIKA Vi härjedalingar har sett hur renägande samer i över hundra år flyttat fram sina positioner på andras bekostnad och riksdag, regering och lokalpolitiker falla till föga när renägarna drar rasistkortet. Det är tid att avskaffa renägarnas särrättigheter, som kan liknas vid adelsprivilegier.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Facebooks ”svarta lista” har läckt

Facebooks ”svarta lista” har läckt

🟠 Den sociala mediejätten Facebook har en längre tid använt sig av en ”svart lista” för att kunna stänga av, eller skuggbanna, användare som på olika sätt interagerar med de svartlistade organisationerna eller individerna. Ett 20-tal svenska organisationer finns med på listan, men nästan samtliga utgörs av musikgrupper med nationalsocialistisk profil som lagt ned för flera decennier sedan.

Facebooks hemliga lista över farliga individer och organisationer läckt – flera svenskar utpekade

Facebooks hemliga lista över farliga individer och organisationer läckt – flera svenskar utpekade

🟠 UTRIKES Tidskriften The Intercept har kommit över Facebooks lista över det som bolaget klassar som farliga individer och organisationer. Listan, som varit hemlig tills nu, är uppdelad i olika segment som terror, brott och hat. Många sedan länge avlidna dyker upp, som till exempel Adolf Hitler och Benito Mussolini. Flera svenskar, företrädesvis musiker, finns där också, framförallt på grund av deras ”hat” – men inga aktuella Sverigebaserade kriminella gäng eller klaner återfinns.

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

🟠 UTRIKES Den förre amerikanske presidenten Donald Trump kommer under november att lansera en egen plattform bland de sociala medierna, som han säger ska kunna konkurrera med de ”liberala techjättarna”. Plattformens namn kommer att bli TRUTH Social, rapporterar bland annat den amerikanske TV-kanalen CNBC.

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

🟠 Energi- och logistikkrisen förvärras: Den globala energikrisen med höjda el- och bränsle­priser förvärras för var vecka. Samtidigt börjar konsekvenserna av en i praktiken kollapsad försörjningskedja göra sig gällande på allvar med tomma hyllor i allt fler butiker världen över. Indiens kollager är på väg att helt ta slut och Kina har återigen drabbats av översvämningar som ödelägger både jordbruk och industrier. Vattenmassorna har slagit ut produktionen hos nästan tio procent av Kinas kolgruvor. Ovanlig köld världen över förebådar en kall vinter.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.