Skip to Content

Ett islamiskt Las Vegas. Klocktornet i Mecka och många andra skyskrapor har byggts genom att jämna historiska platser med marken. Mecka, tidigare en plats för kontemplation, omgärdas i dag av kommers.
Utrikes

”Det verkliga hotet”

Det verkliga hotet mot väst kommer från Saudiarabien. Det menar krönikören Yasmin Alibhai-Brown i en uppmärksammad artikel i den brittiska tidningen The Independent den 27 september. Den styrande klanen Saud är aktiv i varje led av radikaliseringen av muslimska ungdomar i Europa, från wahhabitiska predikanter till finansiering av militanta nätverk. Artikeln nedan är ett sammandrag av Alibhai-Browns krönika.

Publicerad: 26 oktober, 2015, 15:06

  • Svenska

Läs även

Yasmin Alibhai-Brown kallar sig liberal vänster, feminist, shiamuslim, brittisk delpakistanier som är född i Uganda. Foto: Wikipedia

Yasmin Alibhai-Brown kallar sig liberal vänster, feminist, shiamuslim, brittisk delpakistanier som är född i Uganda. Foto: Wikipedia

Enligt krönikören Yasmin Alibhai-Brown sprider det saudiska kungahuset systematiskt sin sjukliga form av islam över världen. Den underblåser och finansierar jihadistiska strömningar samtidigt som den trampar på mänskliga rättigheter på hemmaplan. Men väst bara bugar och bockar.

Saudiarabien avrättar en person varannan dag. Ali Mohammed al-Nimr kommer snart att avrättas och därefter korsfästas för att ha deltagit i prodemokratiska protester under den Arabiska våren. Han var då knappt 20 år fyllda. Bloggaren Rajf Badavi, som vågade förespråka demokrati, har dömts till tio års fängelse och tusen piskrapp.

Vanhelgandet av Mecka

Den 24 september trampades hundratals muslimer ihjäl vid besöket i Mecka. Först förteg man katastrofens omfattning, men det står i dag klart att det var över 1 400 som dog. Från början hävdade de saudiska ledarna att det var ”guds vilja”. Sedan lade de skulden på de döda, att de orsakat tragedin själva. Antalet besökare i Mecka borde ha anpassats så att säkerheten kunde garanteras, men det hade varit förödande för profiten.

Mecka var en gång i tiden en plats för enkelhet och andlighet. De giriga saudierna har i dag jämnat dess historiska platser med marken och förvandlat staden till ett islams Las Vegas – med hotell, skyskrapor och gallerior där man ska köpa, köpa, köpa. De fattiga har inte längre råd att åka dit. Ziauddin Sardars gripande bok Mecka: Den heliga staden, beskriver vanhelgandet av en av islams heligaste platser.

Aktiva i hela terrorismkedjan

Det saudiska inflytandet sprider sig över världen oemotsagt. Kungen Salman har erbjudit sig att bygga 200 moskéer i Tyskland, dit nu hundratusentals migranter strömmat, mestadels muslimer. Han erbjöd inget för migranternas grundläggande behov – han är bara villig att avsätta pengar till wahhabitiska moskéer, den saudiska härens trojanska hästar.

Den framlidne franske neokonservative tänkaren Laurent Murawiec skrev år 2002: ”Saudierna är aktiva i hela terrorismkedjan, från planering till finansiering, från cheferna ned till fotfolket, från ideologer till hejarklacken.” Saudierna blir dessutom allt mer aggressiva. De strör pengar över islamistiska organisationer och operationer, de stödjer bestraffande läror som håller kvinnor och barn kuvade, och de fördömer liberala värden och demokrati. De genomför blodiga flygbombningar av Jemen, där de redan dödat tusentals civila, alltmedan väst tiger.

Väst tiger och tittar bort

Vad gör vår styrande elit för att stoppa denne Satans osynliga hand? Noll och intet. Jag har inte sett en enda TV-dokumentär som belyser detta. Man vet att läget är illa, men bevisen undanhålls. Vissa författare har försökt bryta igenom denna konspiration av inställsamhet. Craig Ungers bok House of Bush, House of Saud publicerades 2004. Den fastslog utom rimligt tvivel att Saudiarabien var den internationella terrorismens nervcentrum och samtidigt att Bush-familjen var mycket nära denna regim. Många av oss utgick ifrån att dessa avslöjanden var ännu mer explosiva än till och med när journalisterna Carl Bernstein och Bob Woodward avslöjade Richard Nixons lögner.

Denna fiende varken skräms eller stoppas av ens kärnvapen. Våra ledare är väl medvetna om vad som händer. Och vad gör de? Inriktar sig på fotsoldaterna. Den brittiska regeringens förebyggande program ålägger lärare att de ska hålla utkik efter unga ”radikaler” och kväser dem i deras linda. Hittills har 4 000 unga muslimer lämnats över för sådan ”omprogrammering”. Den yngsta var tre år gammal.

Extremism är ett allvarligt problem. Liberala integrerade muslimer försöker influera dessa unga radikala muslimer som upptänts av hat, men vi är till stor del maktlösa. Västs ledare vägrar att konfrontera Saudiarabien, källan till islamistisk hjärntvätt. De vägrar på grund av oljan och de vinster man gör på vapenförsäljning. Politiska ynkryggar och skrupellösa profitörer är förrädarna, det verkliga hotet mot den nationella säkerheten.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Sverige – världens gossen Ruda

KRÖNIKA

Mediers cyniska försök att likvidera och marginalisera oliktänkande röster

OPINION: RUNAR SøGAARDTiden har kommit för att säga det som behöver sägas. Inte för att det är populärt utan för att ens samvete kräver det. Det menar veckans debattör, författaren och ledarskapskonsulten Runar Søgaard. När media snävar in på yttrandefriheten är det nödvändigt att slå vakt om den offentliga debatten och respekten för olika åsikter, menar han.

Solkraften räcker till en brödrost

KRÖNIKAMichael Moore sågar i sin nya film ”Planet of the Humans” klimatpolitiken jäms med fotknölarna och visar i filmen hur klimatsekten bedrar folk. Det börjar med en uthängning av Al Gore och hans avgörande roll för denna globala hjärntvätt. Det visar sig att Gore sålde sitt tv-bolag till Al Jazeera, som tjänar miljarder på att sälja fossilt bränsle över hela världen. Han lever lyxliv med eget jetplan och en jättevilla som drar mer el än 20 vanliga hushåll.

Åtgärderna farligare än Wuhanviruset – Sverige gör i det stora hela rätt

UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDETNya Tiders kritik mot Anders Tegnell var lika befogad som han var olämplig i rollen. Sveriges agerande att inte korrekt informera eller varna befolkningen och inte heller adekvat skydda de sjuka och sårbara var också under all kritik och har troligen kostat hundratals svenskar livet helt i onödan. Däremot tog Folkhälsomyndigheten rätt beslut i stort då de valde att inte stänga ner Sverige, som stora delar av omvärlden valt att göra med förödande konsekvenser som vi troligen bara sett början på.

Det är klart att det går!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETFör två veckor sedan skrev jag en ledare med rubriken ”Är ’integration’ ens önskvärd?”. En läsare kommenterar artikeln med att repatriering är omöjlig och att vi i stället bör ”vinna dem till oss”. Det är en intressant inställning och jag vill därför passa på att svara här på ledarsidan.

Bildt, Wallström och EU-drevet mot Ungern

KRÖNIKA

”Stefan Löfven är verbalt handikappad”

KRÖNIKADet påstår Lena Mellin i Aftonbladet. Hon tycker att det är bra att Sveriges statsminister har satts i garderoben. Men det finns ju ett svenskt ordspråk som säger ”Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta”. Om Mellin menar att Löfven inte är kapabel att klara intervjuer utan att leverera språkliga och logiska grodor, så är det bra om han bara släpps ur garderoben för att läsa upp färdigskrivna tal, då kan ju även hennes omdöme ifrågasättas. Hon må försvara Socialdemokraterna, men någon måtta får det vara innan vi alla här i Sverige kollektivt blir vad som förr kallades fem-femmor.

Systemmedias makt

OPINION: ALF RONNBYVarför litar svenskar i allmänhet på systemets medier, och inser inte journalisterna själva att de deltar i ett bedrägligt spel? Och vem är egentligen beroende av vem – media eller politikerna? Docent Alf Ronnby gör en genomgång av media och den psykologi och de socialiseringsprocesser som styr dess påverkan på befolkningen.

Gå till arkivet

Send this to a friend