<strong>Ett islamiskt Las Vegas.</strong> Klocktornet i Mecka och många andra skyskrapor har byggts genom att jämna historiska platser med marken. Mecka, tidigare en plats för kontemplation, omgärdas i dag av kommers.

”Det verkliga hotet”

Det verkliga hotet mot väst kommer från Saudiarabien. Det menar krönikören Yasmin Alibhai-Brown i en uppmärksammad artikel i den brittiska tidningen The Independent den 27 september. Den styrande klanen Saud är aktiv i varje led av radikaliseringen av muslimska ungdomar i Europa, från wahhabitiska predikanter till finansiering av militanta nätverk. Artikeln nedan är ett sammandrag av Alibhai-Browns krönika.
Yasmin Alibhai-Brown kallar sig liberal vänster, feminist, shiamuslim, brittisk delpakistanier som är född i Uganda. Foto: Wikipedia
Yasmin Alibhai-Brown kallar sig liberal vänster, feminist, shiamuslim, brittisk delpakistanier som är född i Uganda. Foto: Wikipedia

Enligt krönikören Yasmin Alibhai-Brown sprider det saudiska kungahuset systematiskt sin sjukliga form av islam över världen. Den underblåser och finansierar jihadistiska strömningar samtidigt som den trampar på mänskliga rättigheter på hemmaplan. Men väst bara bugar och bockar.

Saudiarabien avrättar en person varannan dag. Ali Mohammed al-Nimr kommer snart att avrättas och därefter korsfästas för att ha deltagit i prodemokratiska protester under den Arabiska våren. Han var då knappt 20 år fyllda. Bloggaren Rajf Badavi, som vågade förespråka demokrati, har dömts till tio års fängelse och tusen piskrapp.

Vanhelgandet av Mecka

Den 24 september trampades hundratals muslimer ihjäl vid besöket i Mecka. Först förteg man katastrofens omfattning, men det står i dag klart att det var över 1 400 som dog. Från början hävdade de saudiska ledarna att det var ”guds vilja”. Sedan lade de skulden på de döda, att de orsakat tragedin själva. Antalet besökare i Mecka borde ha anpassats så att säkerheten kunde garanteras, men det hade varit förödande för profiten.

Mecka var en gång i tiden en plats för enkelhet och andlighet. De giriga saudierna har i dag jämnat dess historiska platser med marken och förvandlat staden till ett islams Las Vegas – med hotell, skyskrapor och gallerior där man ska köpa, köpa, köpa. De fattiga har inte längre råd att åka dit. Ziauddin Sardars gripande bok Mecka: Den heliga staden, beskriver vanhelgandet av en av islams heligaste platser.

Aktiva i hela terrorismkedjan

Det saudiska inflytandet sprider sig över världen oemotsagt. Kungen Salman har erbjudit sig att bygga 200 moskéer i Tyskland, dit nu hundratusentals migranter strömmat, mestadels muslimer. Han erbjöd inget för migranternas grundläggande behov – han är bara villig att avsätta pengar till wahhabitiska moskéer, den saudiska härens trojanska hästar.

Den framlidne franske neokonservative tänkaren Laurent Murawiec skrev år 2002: ”Saudierna är aktiva i hela terrorismkedjan, från planering till finansiering, från cheferna ned till fotfolket, från ideologer till hejarklacken.” Saudierna blir dessutom allt mer aggressiva. De strör pengar över islamistiska organisationer och operationer, de stödjer bestraffande läror som håller kvinnor och barn kuvade, och de fördömer liberala värden och demokrati. De genomför blodiga flygbombningar av Jemen, där de redan dödat tusentals civila, alltmedan väst tiger.

Väst tiger och tittar bort

Vad gör vår styrande elit för att stoppa denne Satans osynliga hand? Noll och intet. Jag har inte sett en enda TV-dokumentär som belyser detta. Man vet att läget är illa, men bevisen undanhålls. Vissa författare har försökt bryta igenom denna konspiration av inställsamhet. Craig Ungers bok House of Bush, House of Saud publicerades 2004. Den fastslog utom rimligt tvivel att Saudiarabien var den internationella terrorismens nervcentrum och samtidigt att Bush-familjen var mycket nära denna regim. Många av oss utgick ifrån att dessa avslöjanden var ännu mer explosiva än till och med när journalisterna Carl Bernstein och Bob Woodward avslöjade Richard Nixons lögner.

Denna fiende varken skräms eller stoppas av ens kärnvapen. Våra ledare är väl medvetna om vad som händer. Och vad gör de? Inriktar sig på fotsoldaterna. Den brittiska regeringens förebyggande program ålägger lärare att de ska hålla utkik efter unga ”radikaler” och kväser dem i deras linda. Hittills har 4 000 unga muslimer lämnats över för sådan ”omprogrammering”. Den yngsta var tre år gammal.

Extremism är ett allvarligt problem. Liberala integrerade muslimer försöker influera dessa unga radikala muslimer som upptänts av hat, men vi är till stor del maktlösa. Västs ledare vägrar att konfrontera Saudiarabien, källan till islamistisk hjärntvätt. De vägrar på grund av oljan och de vinster man gör på vapenförsäljning. Politiska ynkryggar och skrupellösa profitörer är förrädarna, det verkliga hotet mot den nationella säkerheten.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

De brottsliga nätverken i Sverige

De brottsliga nätverken i Sverige

🟠 INRIKES Gängbrottligheten har fått mycket medial uppmärksamhet på sista tiden på grund av det eskalerande våldet, med spektakulära sprängningar och skottlossningar som ofta drabbar tredje man. Nya Tider har tidigare sammanfattat dessa konflikter från en rapport av researchföretaget Acta Publica. Nedan följer ytterligare en sammanfattning från samma rapport, denna gång med fokus på de invandrargrupperingar som ligger bakom dessa brott.

Läs även:

Europas lantbrukares ihärdiga protester mot EU

Europas lantbrukares ihärdiga protester mot EU

🟠 KRÖNIKA Under december 2023 pågick intensiva sittningar i Europeiska parlamentet. Över 200 traktat skulle omförhandlas och många av dessa berörde medlemsländernas jordbruk. Resultaten blev kända när upprörda jordbrukare från Frankrike i väst till Litauen i öst körde ut på vägar och gator med sina traktorer prydda med protestskyltar.

Bokslut Greta

Bokslut Greta

🟠 KRÖNIKA Vad händer när liten blir stor och inte längre omhuldas av barnvänlig omsorg och speciella hänsyn? Det är något som klimataktivisten Greta Thunberg nu får erfara. Som myndig åtnjuter Greta Thunberg inte längre den upphöjda position hon tidigare hade och från olika håll börjar det nu komma kritik.

Intressegrupper och deras konspirationer

🟠 LEDARE Muslimer, globalister, EU-byråkrater … I nummer två berör vi i olika artiklar olika maktgrupper i världen som verkar för att främja sina intressen. Ibland sammanfaller dessa intressen, ibland går de emot varandra, men det finns knappast en enda konspiration. Det vi kan veta med säkerhet är att de struntar helt i vanliga människor och går bokstavligen över lik för att nå sina mål – hur mycket de än kallar sig filantroper.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Woke: dårhuset som samhällsmodell

🟠 BOKRECENSION Joanna Williams är brittisk författare och journalist, samt direktör för tankesmedjan Cieo. Hon har tidigare skrivit om feminism och om fördumningen av universiteten, och i den nya boken Så vann woke gör hon en kritisk analys av wokerörelsen, med fokus på denna i sitt eget hemland och i USA. Stilen är välformulerad, saklig och resonerande, men genom den lugna akademiska ytan lyser ett starkt engagemang mot denna den senaste av kulturradikalismens skapelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.