Skip to Content

Ett islamiskt Las Vegas. Klocktornet i Mecka och många andra skyskrapor har byggts genom att jämna historiska platser med marken. Mecka, tidigare en plats för kontemplation, omgärdas i dag av kommers.
Utrikes

”Det verkliga hotet”

Det verkliga hotet mot väst kommer från Saudiarabien. Det menar krönikören Yasmin Alibhai-Brown i en uppmärksammad artikel i den brittiska tidningen The Independent den 27 september. Den styrande klanen Saud är aktiv i varje led av radikaliseringen av muslimska ungdomar i Europa, från wahhabitiska predikanter till finansiering av militanta nätverk. Artikeln nedan är ett sammandrag av Alibhai-Browns krönika.

Publicerad: 26 oktober, 2015, 15:06

  • Svenska

Läs även

Yasmin Alibhai-Brown kallar sig liberal vänster, feminist, shiamuslim, brittisk delpakistanier som är född i Uganda. Foto: Wikipedia

Yasmin Alibhai-Brown kallar sig liberal vänster, feminist, shiamuslim, brittisk delpakistanier som är född i Uganda. Foto: Wikipedia

Enligt krönikören Yasmin Alibhai-Brown sprider det saudiska kungahuset systematiskt sin sjukliga form av islam över världen. Den underblåser och finansierar jihadistiska strömningar samtidigt som den trampar på mänskliga rättigheter på hemmaplan. Men väst bara bugar och bockar.

Saudiarabien avrättar en person varannan dag. Ali Mohammed al-Nimr kommer snart att avrättas och därefter korsfästas för att ha deltagit i prodemokratiska protester under den Arabiska våren. Han var då knappt 20 år fyllda. Bloggaren Rajf Badavi, som vågade förespråka demokrati, har dömts till tio års fängelse och tusen piskrapp.

Vanhelgandet av Mecka

Den 24 september trampades hundratals muslimer ihjäl vid besöket i Mecka. Först förteg man katastrofens omfattning, men det står i dag klart att det var över 1 400 som dog. Från början hävdade de saudiska ledarna att det var ”guds vilja”. Sedan lade de skulden på de döda, att de orsakat tragedin själva. Antalet besökare i Mecka borde ha anpassats så att säkerheten kunde garanteras, men det hade varit förödande för profiten.

Mecka var en gång i tiden en plats för enkelhet och andlighet. De giriga saudierna har i dag jämnat dess historiska platser med marken och förvandlat staden till ett islams Las Vegas – med hotell, skyskrapor och gallerior där man ska köpa, köpa, köpa. De fattiga har inte längre råd att åka dit. Ziauddin Sardars gripande bok Mecka: Den heliga staden, beskriver vanhelgandet av en av islams heligaste platser.

Aktiva i hela terrorismkedjan

Det saudiska inflytandet sprider sig över världen oemotsagt. Kungen Salman har erbjudit sig att bygga 200 moskéer i Tyskland, dit nu hundratusentals migranter strömmat, mestadels muslimer. Han erbjöd inget för migranternas grundläggande behov – han är bara villig att avsätta pengar till wahhabitiska moskéer, den saudiska härens trojanska hästar.

Den framlidne franske neokonservative tänkaren Laurent Murawiec skrev år 2002: ”Saudierna är aktiva i hela terrorismkedjan, från planering till finansiering, från cheferna ned till fotfolket, från ideologer till hejarklacken.” Saudierna blir dessutom allt mer aggressiva. De strör pengar över islamistiska organisationer och operationer, de stödjer bestraffande läror som håller kvinnor och barn kuvade, och de fördömer liberala värden och demokrati. De genomför blodiga flygbombningar av Jemen, där de redan dödat tusentals civila, alltmedan väst tiger.

Väst tiger och tittar bort

Vad gör vår styrande elit för att stoppa denne Satans osynliga hand? Noll och intet. Jag har inte sett en enda TV-dokumentär som belyser detta. Man vet att läget är illa, men bevisen undanhålls. Vissa författare har försökt bryta igenom denna konspiration av inställsamhet. Craig Ungers bok House of Bush, House of Saud publicerades 2004. Den fastslog utom rimligt tvivel att Saudiarabien var den internationella terrorismens nervcentrum och samtidigt att Bush-familjen var mycket nära denna regim. Många av oss utgick ifrån att dessa avslöjanden var ännu mer explosiva än till och med när journalisterna Carl Bernstein och Bob Woodward avslöjade Richard Nixons lögner.

Denna fiende varken skräms eller stoppas av ens kärnvapen. Våra ledare är väl medvetna om vad som händer. Och vad gör de? Inriktar sig på fotsoldaterna. Den brittiska regeringens förebyggande program ålägger lärare att de ska hålla utkik efter unga ”radikaler” och kväser dem i deras linda. Hittills har 4 000 unga muslimer lämnats över för sådan ”omprogrammering”. Den yngsta var tre år gammal.

Extremism är ett allvarligt problem. Liberala integrerade muslimer försöker influera dessa unga radikala muslimer som upptänts av hat, men vi är till stor del maktlösa. Västs ledare vägrar att konfrontera Saudiarabien, källan till islamistisk hjärntvätt. De vägrar på grund av oljan och de vinster man gör på vapenförsäljning. Politiska ynkryggar och skrupellösa profitörer är förrädarna, det verkliga hotet mot den nationella säkerheten.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

I den försvunna bildningens spår

DEBATTNär Skolverkets förslag på att införa stora ändringar i läroplanerna för bland annat ämnet historia togs upp av media, blev det reaktioner av det förväntade slaget. Helt naturligt kom många synpunkter från lärare, men även kulturattachéer vid ambassader representerande Europas kulturländer höjde på ögonbrynen. Några andra log med en gnutta ironi. Nästan samtidigt kom Centerstämmans förslag om ett förbud mot omskärelse av pojkar. Och det är nu som allt börjar bli riktigt intressant.

Dissidenten framtidens hjälte?

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGMakteliten och mainstreammedias journalister tvingas efterhand till att verklighetsanpassa sin rapportering, men de kommer aldrig någonsin erkänna att Sveriges dissidenter hade rätt och de själva fel. Upprättelsen kommer istället från våra egna led, egna medier och egna nätverk.

Välfärdskollaps – och sen?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETKommuner larmar om besparingar och allt fler märker själva av vårdköerna, problemen i skolorna och myndigheters försämrade service. En välfärdskollaps med andra ord. Men vilket samhälle är vi på väg emot egentligen?

Terrorism i Europa – var det värre förr?

KRÖNIKA Är bombdåden terror eller ej? Myndigheternas nyspråk och motstridiga medieuppgifter förvirrar. En sammanställning av terrorhandlingar i Europa mellan 1970 och 2018 påvisar ett minskande antal dödsoffer genom terrordåd och att etnoseparatistiska grupper med vänsterideologi var värst.

Målmedvetet Kina har utnyttjat naivt väst i handelsfrågan

KRÖNIKAUnder decennier har Kina kunnat dra nytta av västerländsk naivitet genom en reglerad handel på ojämna villkor och därigenom även en överföring av teknologi från väst till Kina. Kina har dragit det längsta strået och det är detta som Donald Trump nu försöker få ett slut på – men han motarbetas på hemmaplan.

Olaga våldsskildring – försvinner hemskheter om de inte visas?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETAtt sprida terrorpropaganda är olagligt, men visste du att det även är förbjudet att visa till exempel hur terrordådet i Christchurch gått till eller vad islamister gör med sina fångar? Bara att länka till en sådan via sin Facebooksida kan ge upp till två års fängelse.

Nobelpristagaren Peter Handke är vänster men upprör ändå kultureliten

KRÖNIKA

Inte en skola för medborgarskap

KRÖNIKA

Gå till arkivet

Send this to a friend