<strong>Ett islamiskt Las Vegas.</strong> Klocktornet i Mecka och många andra skyskrapor har byggts genom att jämna historiska platser med marken. Mecka, tidigare en plats för kontemplation, omgärdas i dag av kommers.

”Det verkliga hotet”

Det verkliga hotet mot väst kommer från Saudiarabien. Det menar krönikören Yasmin Alibhai-Brown i en uppmärksammad artikel i den brittiska tidningen The Independent den 27 september. Den styrande klanen Saud är aktiv i varje led av radikaliseringen av muslimska ungdomar i Europa, från wahhabitiska predikanter till finansiering av militanta nätverk. Artikeln nedan är ett sammandrag av Alibhai-Browns krönika.
Yasmin Alibhai-Brown kallar sig liberal vänster, feminist, shiamuslim, brittisk delpakistanier som är född i Uganda. Foto: Wikipedia
Yasmin Alibhai-Brown kallar sig liberal vänster, feminist, shiamuslim, brittisk delpakistanier som är född i Uganda. Foto: Wikipedia

Enligt krönikören Yasmin Alibhai-Brown sprider det saudiska kungahuset systematiskt sin sjukliga form av islam över världen. Den underblåser och finansierar jihadistiska strömningar samtidigt som den trampar på mänskliga rättigheter på hemmaplan. Men väst bara bugar och bockar.

Saudiarabien avrättar en person varannan dag. Ali Mohammed al-Nimr kommer snart att avrättas och därefter korsfästas för att ha deltagit i prodemokratiska protester under den Arabiska våren. Han var då knappt 20 år fyllda. Bloggaren Rajf Badavi, som vågade förespråka demokrati, har dömts till tio års fängelse och tusen piskrapp.

Vanhelgandet av Mecka

Den 24 september trampades hundratals muslimer ihjäl vid besöket i Mecka. Först förteg man katastrofens omfattning, men det står i dag klart att det var över 1 400 som dog. Från början hävdade de saudiska ledarna att det var ”guds vilja”. Sedan lade de skulden på de döda, att de orsakat tragedin själva. Antalet besökare i Mecka borde ha anpassats så att säkerheten kunde garanteras, men det hade varit förödande för profiten.

Mecka var en gång i tiden en plats för enkelhet och andlighet. De giriga saudierna har i dag jämnat dess historiska platser med marken och förvandlat staden till ett islams Las Vegas – med hotell, skyskrapor och gallerior där man ska köpa, köpa, köpa. De fattiga har inte längre råd att åka dit. Ziauddin Sardars gripande bok Mecka: Den heliga staden, beskriver vanhelgandet av en av islams heligaste platser.

Aktiva i hela terrorismkedjan

Det saudiska inflytandet sprider sig över världen oemotsagt. Kungen Salman har erbjudit sig att bygga 200 moskéer i Tyskland, dit nu hundratusentals migranter strömmat, mestadels muslimer. Han erbjöd inget för migranternas grundläggande behov – han är bara villig att avsätta pengar till wahhabitiska moskéer, den saudiska härens trojanska hästar.

Den framlidne franske neokonservative tänkaren Laurent Murawiec skrev år 2002: ”Saudierna är aktiva i hela terrorismkedjan, från planering till finansiering, från cheferna ned till fotfolket, från ideologer till hejarklacken.” Saudierna blir dessutom allt mer aggressiva. De strör pengar över islamistiska organisationer och operationer, de stödjer bestraffande läror som håller kvinnor och barn kuvade, och de fördömer liberala värden och demokrati. De genomför blodiga flygbombningar av Jemen, där de redan dödat tusentals civila, alltmedan väst tiger.

Väst tiger och tittar bort

Vad gör vår styrande elit för att stoppa denne Satans osynliga hand? Noll och intet. Jag har inte sett en enda TV-dokumentär som belyser detta. Man vet att läget är illa, men bevisen undanhålls. Vissa författare har försökt bryta igenom denna konspiration av inställsamhet. Craig Ungers bok House of Bush, House of Saud publicerades 2004. Den fastslog utom rimligt tvivel att Saudiarabien var den internationella terrorismens nervcentrum och samtidigt att Bush-familjen var mycket nära denna regim. Många av oss utgick ifrån att dessa avslöjanden var ännu mer explosiva än till och med när journalisterna Carl Bernstein och Bob Woodward avslöjade Richard Nixons lögner.

Denna fiende varken skräms eller stoppas av ens kärnvapen. Våra ledare är väl medvetna om vad som händer. Och vad gör de? Inriktar sig på fotsoldaterna. Den brittiska regeringens förebyggande program ålägger lärare att de ska hålla utkik efter unga ”radikaler” och kväser dem i deras linda. Hittills har 4 000 unga muslimer lämnats över för sådan ”omprogrammering”. Den yngsta var tre år gammal.

Extremism är ett allvarligt problem. Liberala integrerade muslimer försöker influera dessa unga radikala muslimer som upptänts av hat, men vi är till stor del maktlösa. Västs ledare vägrar att konfrontera Saudiarabien, källan till islamistisk hjärntvätt. De vägrar på grund av oljan och de vinster man gör på vapenförsäljning. Politiska ynkryggar och skrupellösa profitörer är förrädarna, det verkliga hotet mot den nationella säkerheten.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Massinvandringens prislapp

Massinvandringens prislapp

🟠 DEBATT. Arbetsinvandringen var en lönsam affär för Sverige. Sedan krigsslutet bidrog invandrarna årligen med en procent till Sveriges växande BNP. I början av 1970-talet drabbades Sverige av en lågkonjunktur och ströp arbetsinvandringen. ”Flyktinginvandringen” kom som en ersättare och på något självklart sätt antogs det att också den skulle bli lönsam. När riksdagen i mitten av 1970-talet bestämde att Sverige i fortsättningen skulle vara ett mångkulturellt land ansågs det därför inte behövligt med någon ekonomisk utredning av konsekvenserna.

Energipolitiken och globalisternas verkliga mål

Energipolitiken och globalisternas verkliga mål

🟠 DEBATT. I FN:s Agenda 2030, som Sveriges regering aktivt arbetar för att uppfylla, uppställs mål som gäller ett stort antal samhällsområden. Man har beträffande dessa formulerat 17 mål av typen: ingen fattigdom, ingen hunger, god utbildning för alla, hållbar energi för alla, fredliga och inkluderande samhällen och liknande. Men med tanke på de enorma ökningarna av välfärden som världens länder uppnått sedan andra världskriget på basis av sina liberala ekonomiska system, kunde man i FN:s arbete vänta sig en fortsatt utveckling på de grunderna. Istället är det uttalade syftet att ”tänka om angående kapitalismen” och införa ”en intressentkapitalism”, vilket i praktiken är socialism som aspirerar på världsherravälde. Det skriver veckans debattör, Dan Ahlmark.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.