Skip to Content

Uppsala har drabbats av en våldtäktsepedemi de senaste dygnen. Foto: Pixabay/Alexas
INRIKES

Efter alla våldtäkter – nu går polisen ut med varning

Digital utgåva

På fyra dygn har det skett två våldtäkter och två våldtäktsförsök utomhus i Uppsala och nu går polisen ut med en varning till stadens kvinnor och flickor – gå inte ensamma i gränder eller parker.

Publicerad: 7 augusti, 2019, 20:46

  • Svenska

Läs även

Vid 2-tiden natten mellan tisdagen och onsdagen larmades polisen till Linnégatan i centrala Uppsala. Väl där kontaktades de av en ung kvinna som uppgav att hon blivit utsatt för ett våldtäktsförsök.

– En kvinna påkallade uppmärksamhet och hjälp efter att en ensam gärningsman försökt förgripa sig på henne säger Linda Winge, befäl vid polisens ledningscentral i region mitt, till Expressen.

Förövaren var en okänd man och polisen skriver på sin hemsida att: ”Kvinnan kommer gåendes på Linnégatan ,i riktning mot korsningen S:t Olofsgatan, när en man dyker upp och tar tag i målsäganden på ett olämpligt sätt. Kvinnan ramlar omkull och mannen lämnar då platsen. Gärningen var över på ett par sekunder.”

– Det var en till synes helt okänd gärningsman, kvinnan har blivit påhoppad helt oprovocerat, säger Linda Winge.

Många våldtäkter och våldtäktsförsök på kort tid

Polisen rubricerar ärendet som ett försök till våldtäkt och söker nu efter gärningsmannen. Våldtäktsförsöket är bara ett av ett flertal fall som skett på bara några dagar, samtliga fall utomhus och med okända förövare.

Den 3 augusti skedde ett våldtäktsförsök i Luthagsesplanaden klockan 01:05. Mellan klockan 2:30-3:30 samma dag skedde en våldtäkt på Sysslomansgatan och under natten mellan den 4-5 augusti skedde en våldtäkt i Stadsparken.

Polisen ser inga samband mellan brotten, men går inte heller ut med signalement på förövarna. Däremot uppmanar man samtidigt allmänheten att höra av sig med tips.

Våldtäkter och våldtäktsförsök i Uppsala. Foto: Google Maps

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Rasmus Paludan blir medlem i AfS

INRIKESDen kontroversielle dansk-svenske politikern Rasmus Paludan, känd internationellt för sin starkt anti-islamistiska och yttrandefrihetsvänliga inställning, vilket inkluderar koranbränningar, har blivit medlem i partiet Alternativ för Sverige (AfS).

Ny islamistskandal i Centerpartiet: Arabisk partikarriärist vill bestraffa hädare

INRIKESFör drygt en vecka sedan seglade det upp en ny islamistskandal inom Centerpartiet. Denna gång handlade det om en syrisk invandrare som på kort tid gjort sig ett namn inom partiet i jämtländska Krokom, där han också tills nu arbetat som administratör inom Kulturskolan. Efter ett hatiskt inlägg på Facebook, där han menade att förolämpningar och satir kring religion inte är yttrandefrihet och dessutom måste bestraffas tvingades han lämna partiet. När Nya Tider lyckas nå mannen per telefon säger han att han fått instruktion från polisen att inte prata med media.

Barnstjärnan Sean Banan fast för narkotikabrott

INRIKESKomikern Sean Banan, eller Sina Samadi som han egentligen heter, är en återkommande artist i Melodifestivalen och har främst blivit barnens favorit. Nu åtalas han för narkotikabrott vid Stockholms tingsrätt efter att ha gripits på en innekrog i Stockholm med två påsar kokain.

Peter Lundgren (SD) frias i tingsrätten

INRIKESSverigedemokraternas Europaparlamentariker Peter Lundgren frias helt av Jönköpings tingsrätt. Han stod åtalad för sexuellt ofredande.

DIF:s medlemmar gav kalla handen till Reinfeldt i styrelsen – föreningen lägger locket på om varför

INRIKESDen tidigare moderate statsministern Fredrik Reinfeldt hade blivit nominerad att ingå i Djurgården Fotbolls styrelse. Men vid årsmötet den 21 oktober sade en klar majoritet ett rungande nej till att uppta Reinfeldt i styrelsen, rapporterar flera medier. Men när Nya Tider försöker att fråga föreningsledningen om vad motståndet från medlemmarnas sida mot den tidigare statsministern möjligen kan bero på, vägrar de att kommentera saken.

Alternativ för Sverige får rätt mot Örnsköldsviks kommun

INRIKESJustitieombudsmannen (JO) ger nu Alternativ för Sverige (AfS) rätt mot Örnsköldsviks kommun, angående ett antal händelser i samband med valet 2018. Anmälan ledde enligt partiets Sven Valerio till att den nytillträdda valnämnden agerade helt annorlunda redan vid EU-valet mindre än ett år senare.

Trots brist på skyddsutrustning – hundratusentals munskydd eldades upp

INRIKESTrots att det funnits stora brister i tillgången på skyddsutrustning under coronapandemin och att Sverige nu står inför ”den andra vågen” med snabbt växande antal smittade har Socialstyrelsens krisberedskapschef Johanna Sandvall fattat beslut om att elda upp 72 ton skyddsutrustning från beredskapslager.

Dispyt mellan släkter bakom slagsmål i centrala Malmö

INRIKESUnder söndagskvällen uppstod våldsamma slagsmål i centrala Malmö, där tillhyggen som dammsugarrör samt järnrör skall ha använts vid bråket. Uppgifter som snart började cirkulera i diverse medier gjorde gällande att det skulle handla om någon form av bråk mellan två släkter. Att det rör sig om familje- och släktrelaterade uppgörelser bekräftas till Nya Tider av polisen i Malmö, men polisen vill i nuläget inte kalla det inträffade för en klanrelaterad uppgörelse.

Gå till arkivet

Send this to a friend