En föraning om framtiden?

Skövde kommer snart att få sin första förskola med islamisk profil. Politiker hyllar det och säger att det är viktigt med ett brett utbud av förskolor i kommunen. ”Vi har inget att säga så länge man håller sig inom skollagen”, säger Sverigedemokraterna.

Det har hänt mycket under 2015. En mordisk islamiströrelse har med västmakternas tysta tillåtelse och ibland direkta hjälp fått fotfäste i Irak och Syrien. Detta har lett till omfattande folkomflyttningar i regionen, och Tyskland och inte minst Sverige har inte varit sena med att uppmuntra hundratusentals migranter att ta sig genom hela Europa för att söka asyl här.

Nya Tider har följt utvecklingen noga och rapporterat om det som gammelmedia av olika orsaker försökt sopa under mattan. Vår utrikesredaktör Christer Ericsson har pekat på exempel där USA och dess så kallade koalition mot Islamiska staten (IS) konkret hjälpt terroristerna med vapen och logistik. Han var bland annat den förste i Sverige och större delen av västvärlden att skriva om att IS finansierar sitt krig genom att exportera olja till köpare i Europa. Vi tog upp detta våren 2015 och det dröjde nästan ett halvår innan detta blev allmänt erkänt och gammelmedia började skriva om det.

Vi har skrivit om att migrationen till Europa består av mycket ovanliga ”flyktingar”. Var är kvinnorna och barnen? I stället är det friska män i vapenför ålder som övergett sina familjer istället för att stanna och kämpa mot terroristerna.

I detta nummer tar vi upp de groteska händelser som drabbar allt fler europeiska städer, som sett en omfattande invandring av denna typ av lycksökare, som svikit sina hemländer. Det handlar om sextrakasserier, rån och vandalism. Det handlar om stenkastning och våldsamma attacker mot brandbilar och ambulanser. Det händer i Sverige, Tyskland, Frankrike och även Finland, länder med olika sätt att tackla ”integrationsutmaningarna”, men resultatet är alltid detsamma.

Det är beklämmande hur gammelmedia och de ansvariga politikerna försöker förneka eller åtminstone bortförklara det hela. I Tyskland säger polisen att det ”smärtar” dem att erkänna att de gripna för sextrakasserierna mot tyska kvinnor är män från Mellanöstern och Afghanistan. Hade det varit bättre om förövarna varit etniska tyskar?

Man vägrar konsekvent att se elefanten i rummet. Man ställer sig alltid på förövarnas sida. I detta nummer berättar vi om hur ett invandrargäng på Korsika använde den för oss i Sverige välkända metoden att tända eld på en sopbehållare och sedan kasta sten på brandkåren när de kom till platsen. Korsikaner accepterade dock inte detta, utan slog tillbaka och vandaliserade då bland annat en moské. Nästan all gammelmedia skrev om detta under rubriken ”Muslimer angripna på Korsika”, när det alltså egentligen var tvärtom. Aftonbladet förvrängde dessutom händelseförloppet, så att man först i slutet av sin artikel fick reda på att också brandbilar angripits, men man undvek att nämna vilken av händelserna som inträffade först.

Hur försöker då myndigheterna lösa dessa ”integrationsutmaningar”? Jo, det är ursprungsbefolkningen som ska anpassa sig till de nyanländas kriminalitet. I Tyskland uppmanas kvinnor att hålla en armlängds avstånd från män – även tyska män. I Nederländerna har kvinnliga studenter uppmanats att klä sig heltäckande när de passerar asylförläggningar. I Sverige kvoterar man in utländska rånare och våldtäktsmän i brandkåren, vilket vi bland annat skrev om i NyT v43/2015.

För en tid sedan tog jag del av en analys av vad som skapade förutsättningarna för inbördeskriget i Libanon som startade 1975 och höll på ända till 1990. Det var punkter som en urholkad rättsstat där kriminella kan göra som de vill, en obefintlig militär, kollapsande samhällsservice där medborgarna inte får den vård och skola som de förväntar sig, många olika folkgrupper med skilda sätt att leva och bygga samhälle. Känns det igen?

Det värsta är att till skillnad från korsikanerna så verkar de flesta svenskar ha accepterat de ständiga attackerna mot till exempel brandkåren. Blir det ett inbördeskrig i Sverige så blir det troligen grupper som islamister, kristna syrianer, kurder och turkar som tar till vapen. Svenskar får stå vid sidlinjen och titta på. Eller fly. Redan i dag pågår en flykt från Sverige som till och med överträffar Amerika-utvandringen på 1800-talet.

Eller är det något vi kan ändra på? Reportaget i detta nummer är från rockbandet Ultima Thules senaste spelning. Denna musik väckte en hel generation svenska och europeiska ungdomar som kände att de kunde höja på huvudet. De hade all anledning att känna stolthet för sin historia och sitt arv, ett arv som ingen hade rätt att ta ifrån dem.

I dag sker ett brett politiskt uppvaknande. Hela den politiska scenen förändras. Alternativmedia växer. Allt fler vågar säga ifrån och stå för sina åsikter. Kommer Sverige att leva upp till sin ärofulla historia? Följ utvecklingen med Nya Tider.

Välkomna till 2016!

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Nya Tider de stora vinnarna

Nya Tider de stora vinnarna

🟠 Under flera veckors tid var Nya Tiders medverkan på Bokmässan ett av de mest diskuterade ämnena i svensk media – och är fortfarande. Dagens Nyheter, som Nya Tider granskar ingående i det nummer som delades ut gratis under Bokmässan, har bedrivit en hetskampanj mot tidningen och klistrat på de mest fula av epitet för att skrämma folk från att läsa våra nyheter. Dock fick drevet en motsatt effekt – intresset kring Nya Tider växte och vi fick nya läsare och prenumeranter som inte hade hört talas om tidningen innan. Det tackar vi för!

Läs även:

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

🟠 DEBATT. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Så lyder definitionen av demokrati enligt den tyngsta av Sveriges grundlagar, Regeringsformen. Om det förhåller sig på detta sätt, ja då är allt frid och fröjd. Vald regeringen har därefter till uppgift att omsätta folkets vilja till politiskt ställningstagande och praktisk handling för att folkstyret, demokratin, ska anses fylla sin grundläggande funktion. Utgick makten från folkets val av politik efter valet 2018 eller fick folk­styret stryka på foten till förmån för etablissemangets lösning som ingen röstat för? Den frågan ställer sig veckans debattör, Curt Linderholm.

Du döda nya värld

Du döda nya värld

🟠 DOKUMENTÄR. I en spektakulära dokumentären Died Suddenly kommer flera yrkesmänniskor till tals som hanterat det som framstår som dödliga biverkningar av vaccinen mot covid-19. Filmen, som nu utsätts för omfattande censur av it-jättarna, aktualiserar frågan om vad en dokumentär egentligen är.

EU tvingar Sverige att införa Natura 2000- områden som hindrar lantbruk och turism

EU tvingar Sverige att införa Natura 2000- områden som hindrar lantbruk och turism

🟠 Länsstyrelserna tvingas att ”strunta i sedvanliga hänsyn” till andra samhällsintressen. EU anser att Sverige inte har tagit sitt ansvar för att uppfylla fågeldirektivets krav på att skydda tillräckligt stora områden av fågelrika kuststräckor genom införande av så kal­la­de Natura 2000-områden. Ett Natura 2000-område är inte okontroversiellt, då det riskerar att lägga en våt filt över många mänskliga aktiviteter och kan stoppa viktiga exploateringar.

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

🟠 UTRIKES Norska Senterpartiet har endast 4,7 procent av väljarstödet kvar i den sämsta mätningen någonsin. Inför valet 2021 var Senterpartiet ett drygt 20-procentsparti i flera mätningar, men i Stortingsvalet nådde de endast 13,5 procent. Med Senterledaren som finansminister straffas de hårdare än Arbeiderpartiet som har statministerposten.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.