En föraning om framtiden?

Skövde kommer snart att få sin första förskola med islamisk profil. Politiker hyllar det och säger att det är viktigt med ett brett utbud av förskolor i kommunen. ”Vi har inget att säga så länge man håller sig inom skollagen”, säger Sverigedemokraterna.

Det har hänt mycket under 2015. En mordisk islamiströrelse har med västmakternas tysta tillåtelse och ibland direkta hjälp fått fotfäste i Irak och Syrien. Detta har lett till omfattande folkomflyttningar i regionen, och Tyskland och inte minst Sverige har inte varit sena med att uppmuntra hundratusentals migranter att ta sig genom hela Europa för att söka asyl här.

Nya Tider har följt utvecklingen noga och rapporterat om det som gammelmedia av olika orsaker försökt sopa under mattan. Vår utrikesredaktör Christer Ericsson har pekat på exempel där USA och dess så kallade koalition mot Islamiska staten (IS) konkret hjälpt terroristerna med vapen och logistik. Han var bland annat den förste i Sverige och större delen av västvärlden att skriva om att IS finansierar sitt krig genom att exportera olja till köpare i Europa. Vi tog upp detta våren 2015 och det dröjde nästan ett halvår innan detta blev allmänt erkänt och gammelmedia började skriva om det.

Vi har skrivit om att migrationen till Europa består av mycket ovanliga ”flyktingar”. Var är kvinnorna och barnen? I stället är det friska män i vapenför ålder som övergett sina familjer istället för att stanna och kämpa mot terroristerna.

I detta nummer tar vi upp de groteska händelser som drabbar allt fler europeiska städer, som sett en omfattande invandring av denna typ av lycksökare, som svikit sina hemländer. Det handlar om sextrakasserier, rån och vandalism. Det handlar om stenkastning och våldsamma attacker mot brandbilar och ambulanser. Det händer i Sverige, Tyskland, Frankrike och även Finland, länder med olika sätt att tackla ”integrationsutmaningarna”, men resultatet är alltid detsamma.

Det är beklämmande hur gammelmedia och de ansvariga politikerna försöker förneka eller åtminstone bortförklara det hela. I Tyskland säger polisen att det ”smärtar” dem att erkänna att de gripna för sextrakasserierna mot tyska kvinnor är män från Mellanöstern och Afghanistan. Hade det varit bättre om förövarna varit etniska tyskar?

Man vägrar konsekvent att se elefanten i rummet. Man ställer sig alltid på förövarnas sida. I detta nummer berättar vi om hur ett invandrargäng på Korsika använde den för oss i Sverige välkända metoden att tända eld på en sopbehållare och sedan kasta sten på brandkåren när de kom till platsen. Korsikaner accepterade dock inte detta, utan slog tillbaka och vandaliserade då bland annat en moské. Nästan all gammelmedia skrev om detta under rubriken ”Muslimer angripna på Korsika”, när det alltså egentligen var tvärtom. Aftonbladet förvrängde dessutom händelseförloppet, så att man först i slutet av sin artikel fick reda på att också brandbilar angripits, men man undvek att nämna vilken av händelserna som inträffade först.

Hur försöker då myndigheterna lösa dessa ”integrationsutmaningar”? Jo, det är ursprungsbefolkningen som ska anpassa sig till de nyanländas kriminalitet. I Tyskland uppmanas kvinnor att hålla en armlängds avstånd från män – även tyska män. I Nederländerna har kvinnliga studenter uppmanats att klä sig heltäckande när de passerar asylförläggningar. I Sverige kvoterar man in utländska rånare och våldtäktsmän i brandkåren, vilket vi bland annat skrev om i NyT v43/2015.

För en tid sedan tog jag del av en analys av vad som skapade förutsättningarna för inbördeskriget i Libanon som startade 1975 och höll på ända till 1990. Det var punkter som en urholkad rättsstat där kriminella kan göra som de vill, en obefintlig militär, kollapsande samhällsservice där medborgarna inte får den vård och skola som de förväntar sig, många olika folkgrupper med skilda sätt att leva och bygga samhälle. Känns det igen?

Det värsta är att till skillnad från korsikanerna så verkar de flesta svenskar ha accepterat de ständiga attackerna mot till exempel brandkåren. Blir det ett inbördeskrig i Sverige så blir det troligen grupper som islamister, kristna syrianer, kurder och turkar som tar till vapen. Svenskar får stå vid sidlinjen och titta på. Eller fly. Redan i dag pågår en flykt från Sverige som till och med överträffar Amerika-utvandringen på 1800-talet.

Eller är det något vi kan ändra på? Reportaget i detta nummer är från rockbandet Ultima Thules senaste spelning. Denna musik väckte en hel generation svenska och europeiska ungdomar som kände att de kunde höja på huvudet. De hade all anledning att känna stolthet för sin historia och sitt arv, ett arv som ingen hade rätt att ta ifrån dem.

I dag sker ett brett politiskt uppvaknande. Hela den politiska scenen förändras. Alternativmedia växer. Allt fler vågar säga ifrån och stå för sina åsikter. Kommer Sverige att leva upp till sin ärofulla historia? Följ utvecklingen med Nya Tider.

Välkomna till 2016!

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Trollfabriker och medias trollsång

Trollfabriker och medias trollsång

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Det är bråda tider just nu. I massmediernas redaktioner springer journalister runt som yra höns och kacklar gemensamt: ”Trollfabrik, trollfabrik, trollfabrik.” Artikel efter artikel pumpas ut om det vagt definierade men påstått allt mer överhängande hotet mot samhället som Sverigedemokraterna menas utgöra. Men få verkar se var den verkliga trollsången kommer ifrån.

Läs även:

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

NATO baserar kärnvapen­kapabelt bombflyg i Luleå

🟠 Stf. Flygvapenchefen: Nu tar vi nästa steg i vårt samarbete med USA. Historia skrevs i juni då två amerikanska B-1B Lancer strategiska bombflygplan, med kapacitet att bära kärnvapen, för första gången någonsin landade i Sverige. Det skedde inom ramen för den andra flygövningen som genomfördes i norra Sverige bara den senaste månaden. Nya Tider avslöjar flera okända aspekter om B-1B Lancer, inte minst hur det egentligen ligger till med dess kärnvapenkapacitet, samt gör en analys om varför USA och NATO är så intresserade av Sverige och ett flygfält i Norrbotten.

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

Natoanslutningen har gått på tvärs emot demokratin och folkets självbestämmande

🟠 DEBATT. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Så lyder definitionen av demokrati enligt den tyngsta av Sveriges grundlagar, Regeringsformen. Om det förhåller sig på detta sätt, ja då är allt frid och fröjd. Vald regeringen har därefter till uppgift att omsätta folkets vilja till politiskt ställningstagande och praktisk handling för att folkstyret, demokratin, ska anses fylla sin grundläggande funktion. Utgick makten från folkets val av politik efter valet 2018 eller fick folk­styret stryka på foten till förmån för etablissemangets lösning som ingen röstat för? Den frågan ställer sig veckans debattör, Curt Linderholm.

Du döda nya värld

Du döda nya värld

🟠 DOKUMENTÄR. I en spektakulära dokumentären Died Suddenly kommer flera yrkesmänniskor till tals som hanterat det som framstår som dödliga biverkningar av vaccinen mot covid-19. Filmen, som nu utsätts för omfattande censur av it-jättarna, aktualiserar frågan om vad en dokumentär egentligen är.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Svenskdroppar – dunderkuren från örtriket

🟠 HISTORIA Svenskdroppar, som även är känd som Schwedenbitter, är en örtkur som utvecklades av de två svenska läkarna Klaus Samst och – sannolikt – Kristian Henrik Hjärne på 1700-talet. Den här tinkturen populariserades på 1900-talet av Maria Treben. Svenskdroppar innehåller flera olika örter och sägs hjälpa mot olika sjukdomar och krämpor.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.