Skip to Content

Den franske författaren Renaud Camus är bland annat känd för att ha skapat begreppet ”Le grand remplacement”, Det stora utbytet. Foto: Privat

Folkutbytet och det tragiska fallet Sverige

Publicerad: 26 oktober, 2016, 09:57

 • Svenska

Jag hyser en passionerad kärlek för Sverige. Jag ägnade en omfattande del av min samlingsserie Demeures de l’esprit [ung. Sinnets boningar] åt dess konstnärers, författares, kompositörers, poeters och filmskapares hem. Jag tror att det sällan har varit så lyckligt som i Pajala, hos Læstadius i Lappland vid den forsande Torne älvs strand, eller på den väg som leder till Dan Anderssons lilla hus, Luossastugan i Dalarna. Därför lider jag så mycket av Sveriges öde, liksom Frankrikes, eller Storbritanniens, eller Belgiens. Men Sveriges fall är särskilt tragiskt, mer extremt, mer vansinnigt. Ingenstans får man ett starkare intryck av en vilja att begå självmord, hos ett folk och en nation.

Varför? Varför? I min bok La Deuxième Carrière d’Adolph Hitler [Adolf Hitlers andra karriär] hävdade jag att Europa aldrig återhämtade sig från traumat efter Hitler, att kontinenten är som en patient som har lidit av en cancer, nazismen, och att alltför nitiska kirurger fortsätter att operera i all oändlighet för att avlägsna den och, vid minsta tecken på sjukdom, fortsätter tills man har avlägsnat alla vitala funktioner och det inte återstår något hjärta, hjärna, lungor, nervsystem, livskraft eller lemmar. Hitler finns i alla våra fraser, som en omvänd referens och en symbol för det absolut negativa, och hans karriär som spöke, hans andra karriär såsom motpol, är förvisso mindre kriminell än den första, men har än större konsekvenser eftersom den betyder Europas död. Det som rasismen inte lyckades fullgöra 1945 – förstörelsen av den europeiska civilisationen – är antirasismen i dag en hårsmån från att uppnå.

Denna antirasism hämtar sin obestridliga legitimitet från dödslägren, och från den ack så begripliga önskan ”aldrig mer”, men i det samhälle som den har skapat kan man inte längre undervisa om förintelsen, eftersom denna antirasisms skyddslingar inte tolererar det, och judarna flyr varje år vår kontinent i tusental. Försöker Sverige, mer eller mindre medvetet, att göra bot för att det var mindre fientligt mot Tredje riket än det kanske borde ha varit? Jag vet inte. Man brukar säga att i sin puritanska nit att göra det rätta går Sverige för långt i antingen den ena eller den andra riktningen. Kanske måste man se det masochistiska vansinnet som att landet visar upp en ny väg till den gudfruktiga hängivenhet som ledde till så många härjningar under senare delen av 1800-talet. Om detta vittnar Ibsen, Dreyer, Munch eller just Laestadius, var och en på sitt sätt. Den neurotiska dimensionen av den aktuella situationen är för mig obestridlig. Måste man påpeka att gästfrihet förstås aldrig har inneburit att man låter sig invaderas av ett obegränsat antal gäster, som inte är särskilt vänskapliga, och till dessa överlämnar sitt hem eller fädernesland, för att till slut tvingas be dem att vara snälla att ge en själv en liten plats och några rättigheter i det som en gång var ens eget land? Ingen moral har någonsin krävt det, men varje moral har dessutom strängt fördömt det som en fruktansvärd likgiltighet inför döden, ett förnekande av förfäderna och en orättfärdig uppoffring av de kommande generationerna.

Fallet Sverige är, även om det är skrämmande i mina ögon, också mycket spännande. Jag är faktiskt övertygad om att det som jag kallar Det stora utbytet, bytet av folk och befolkning, den demografiska översvämningen och det etniska ersättandet som hela Europa har underkastats, men framför allt Västeuropa, trots sina enorma proportioner som företeelse, endast är en del av en bredare rörelse, utbytessträvan, den allmänna ideologin om alltings utbytbarhet, människor av andra människor, folk av folk, män av kvinnor, människor av maskiner, det levande av det materiella, djur av saker, som i de fruktansvärda köttfabriker där stackars djur som aldrig kommer att få se varken gräs eller himmel bokstavligen produceras, som döda föremål, vilka dessvärre ofta dessutom möter halaldöden.

Utbytessträvan är en helhet. Den som inte har förstått att utbytessträvan är en helhet kan inte förstå någonting om Det stora utbytet. Och Sverige, om man ska tro de förfärade ekon som når våra förbluffade öron, är det mest framskjutna laboratoriet för denna globala utbytessträvan, för produktionen av likriktad mänsklighet. Är det sant att små svenska pojkar har förbjudits att kissa stående? Är det sant att arabiska har gått förbi finska som landets andra språk? Är det sant att en film från regeringen ber svenskar av svenskt ursprung att gå upp i en ny nation, där de endast ska bli en komponent bland andra, jämlika de andra, antagligen i väntan på att den islamiska triumfen ger dem en underordnad roll, som ett erövrat och kuvat folk, som dhimmis? Det är inte bara ett Nobelpris i litteratur som tilldelas Bob Dylan som vittnar om denna globala utbytessträvan, i detta fall Det lilla utbytet, en nödvändig förutsättning för Det stora utbytet, ty de folk som känner sina klassiker låter sig inte utan revolt kastas på historiens sophög. Jag talar om masskulturens ersättande av högkulturen som gemensam referens.

Det värsta är att den ohygglighet som nu sker fortfarande skulle kunna undvikas. Det skulle räcka att de europeiska folken vaknar, lämnar det vegetativa tillstånd som glömskans undervisning och dvalans industri försatt dem i. Jag tror inte på möjligheten, för att parafrasera Stalin, att göra motstånd mot utbytessträvan i ett enda land. Hela vår kontinent hotas till sin civilisation och sin självständighet. Hela kontinenten måste göra uppror och först av allt mot förrädarna som överlämnar den till invasionen. Om några talar om ett inbördeskrig har de trots allt fel. Kampen som ska föras liknar snarare ett klassiskt självständighetskrig, ett antikolonialt uppror. Medlen och målet är ett: återvandringen, de erövrande folkens återfärd hem till sig.

 

fakta

Renaud Camus (f. 1946) är en av Frankrikes mest välkända författare och tänkare. Han har publicerat ett stort antal romaner, dikter, reseskildringar och dagböcker, och är känd för att ha skapat begreppet ”Le grand remplacement”, Det stora utbytet. 1977 tilldelades han Fénéon-priset för boken Échange (behållning av utbyte), 2003 priset ”30 millions d’amis” från djurrättsstiftelsen med samma namn (namnet 30 miljoner syftar på antalet husdjur i landet) för boken Vie du chien Horla (Hunden Horlas liv) och 2015 Jean-Ferré-priset för sitt arbete för det franska språket genom sin samlade produktion.
Renaud Camus

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Kerstin Sundgren

  Jag kunde inte uttryckt detta bättre än Renaud Camus har gjort. Jag förfäras dagligen över nyheter från mitt gamla hemland och känner en djup sorg över vad som händer där. Har svårt att förstå hur det svenska folket totalt har resignerat och gett bort sin födelserätt att fortsätta att vara stolta svenskar. Dom totalt indoktrinerade individer som nu styr Sverige kan bara jämföras med den stalinistika tiden när folket i Sovjetunionen inte vågade
  uttrycka vad dom kände inför en tyrann. Ofattbart och tragiskt!

 • clareal

  Renaud Camus får det att låta som om detta folkutbyte är något som svenska folket ensamt har hittat på. Jag är övertygad att Camus vet orsakerna, men liksom många andra, tiger han om det, som inte får sägas.
  De svenskar som via nätet har kännedom om den i Sverige verksamma judiska föreningen Paideia vet dock bättre. Denna förening har sedan år 2000 varit verksam här och synes drivas med medel från Raul Wallenbergs stiftelse och Allmänna Arvsfonden. En äldre, hitrest amerikansk judisk tant, vid namn Barbra Spectre, som leder föreningen, har gjort sig ökänd i en stor del av nät-världen, alltså “gone viral”, som det brukar heta. Enligt tantens egna ord, vill man främja en tredje-världens-folk invandring till Europa, gärna med muslimska förtecken. Denna judiska förening har således multikultur, multietnicitet och rasblandning högst på sitt program. I nät-intervjun säger hon att det är helt nödvändigt att denna förändring kommer tillstånd, annars kommer Europa gå under. Samtidigt säger hon sig vara medveten om att judarna kommer bli illa sedda, på grund av denna sin oombedda verksamhet.
  I sammanhanget kan man kanske ana ett samband till vad som inträffade 2014, när svenska Riksdagen återsamlades efter septembervalet. Vid den sedvanliga gudstjänsten i Storkyrkan talade (privatmannen?) Göran Rosenberg, som även han är medlem i Paideia, om att Sverige på lite sikt skulle bli helt multi-etniskt, likgiltigt om vi svenskar önskar det eller inte. (It’s a “done-deal”, således!). Tilläggas kan, att Aftonbladet efteråt hade en hat-artikel riktad mot Jimmie Åkesson, därför han var oartig och inte applåderade Rosenbergs tal.
  I grund och botten är folkutbytet en gammal konspiration, som tog ny fart under mitten av sextiotalet. De amerikanska immigrationslagarna ändrades 1965 och kom hädanefter att acceptera invandring från jordens alla hörn, detta efter en cirka 40-årig judisk kamp för “likaberättigande” av invandringen. Det skedde under en kritisk period i USA:s historia. Presidentmord, Vietnamkrig, sexuell “befrielsekamp”, raskravaller, social upplösning och mycket mer. I skvalpet efter vänstervågen fick vi härhemma också en flyktingdebatt. Den gamla asylrätten gjorde vänster- och kommunistpolitiker, starkt behjälpta av Bonnierpressen, slarvsylta av. Kreativiteten visste inga gränser när man hittade på nya benämningar på de inträngande massornas status. Så har det fortsatt.
  Sannerligen har det inte heller saknats draghjälp från “vanligt folk”, som gärna iklätt sig rollen som “godhetsnissar” u p a.

 • SVENOG

  Renaud Camus text är bland det bästa jag har läst. Dels hans beskrivning av den pågående massinvandringen som “Det stora utbytet, bytet av folk och befolkning”. Jag har inte tänkt riktigt så förut men så är det naturligtvis. Antirasisterna vill byta ut svenskarna som ju är rasister mot araber och afrikaner som ju då inte är rasister. Tanken om “en bättre sorts människa” känns igen från kommunism och nazism där ledarna insåg det hopplösa i att få igenom sina höga ideal med den existerande befolkningen. Alltså måste befolkningen bytas ut. Antirasismen står alltså på samma .ideologiska grund som kommunism och nazism.

  Dels inger hans beskrivning hopp, vilket är underbart. Hoppet står till att “de europeiska folken vaknar, lämnar det vegetativa tillstånd som glömskans undervisning och dvalans industri försatt dem i.” Nu känner jag mig för första gången som en europée. Tillsammans med Polen och Ungern och nu Frankrike kan “hela kontinenten göra uppror och först av allt mot förrädarna som överlämnar den till invasionen”. Man vågar kanske hoppas på en framtid för Europa!

 • Dennis Zackrisson

  Ja, det var en tänkvärd artikel av Renaud Camus. Att vart och ett folk ska hålla sig på sitt ställe och utveckla sin egen nation är ju en tes som med dagens folkvandringar ifrågasätts på många ställen såväl hos oss som i vår närhet, men även på andra håll av vårt lilla klot.

  Men det tycks mig som att Camus glömmer bort den största folkfördrivningen under s k “efterkrigstid”, dvs från 1945 och framåt. Och inte med ett ord nämner de största landtjuvarna i historien. Lite märkligt eftersom denna s k “etniska rensning” fortfarande pågår, dag för dag, och på mark, vilken ofta talas om som “biblisk”.

  När Camus talar om “bytet av folk och befolkning, demografisk översvämning och det etniska ersättandet” är det framför allt palestiniernas öde en kommer att tänka på. Hur en oförväget självsvåldig krigarkast överföll dem och sedan slutet på 1940-talet skapat miljon efter miljon av flyktingar och haft mage att utropa en statsbildning, som inte har någon som helst legitimitet enligt internationella lagar. Och därutöver producerat en outsinlig ström av krigsförbrytare, varav många började sin karriär som terrorister på 1940-talet bl a genom att kallblodigt mörda den svenske FN-medlaren Folke Bernadotte, medlem av den svenska kungafamiljen.

  Låt oss inte glömma bort, utan i stället ena oss med andra förtryckta när vi själva reser oss för att kasta av oss det politiska ok, som av den svenska överklassen lagts på våra redan nedtyngda axlar!

 • Metodisten Kidd

  Mycket bra skriven artikel.
  Jag er Norsk, I Norge var det faktisk krig i 5 år. Men ändå så talar man som att å kritisera dålig invandringspolitik i Sverige er någon slags nazism. Så talar man inte i Norge, där er man färdig med ordet och hela nazismen for länge sen.
  Det verkar som man måste fylla upp hela Sverige med alla typ utlänningar ovansett hva priset blir, ekonomisk, kulturellt, moralisk och socialt. Darfor att om inte så er man någon slags nazi ? Det er lite i mellan. I verkligheten så er allt i mellan. Ingen av dom två extremiteter er lösning.
  Det er något riktig gammaldags over politik i Sverige, man talar i principer. Höger och vänster. Man måste välja vilken politisk klan man vill tillhöra. Så er det inte i Norge och Sverige.
  Resultaten av vad samhället gør bestämmer vad man tycker och vem man stämmer på denna gång. Vill inte folket ha något, så spelar det ingen roll va politiker och statsminister tycker.
  Men vi i Norge er glada i Sverige å håpast Svenskarna städar upp å blir glada – på Svensk igen

IT-jättarnas globala åsiktsdiktatur måste stoppas

Med hänsyn till den tunga roll som sociala medier och sökmotorer har för nyhets- och informationsförmedling, kultur, åsiktsbildning och attityder, och även för valutgångar, måste yttrandefriheten och den fria informationsdelningen skyddas. Vad som istället har skett nu är att vänstern har gjort många till andra klassens medborgare och håller på att stjäla demokratin, skriver Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

Att straffa förrädare: Räcker skadestånd?

DEBATTI en artikel i Nya Tider vecka 34 argumenterar Carl Lundström mot min artikel i frågan om hur man straffar politiker, vilka uppenbart bortsett från risken för ytterst allvarliga faror för svenska folket, när de beslöt om massinvandringen till Sverige (1).

Torbjörn Sassersson svarar revolvermännens uppgörelse i ”NewsVoice City”

Den pensionerade ”NSA-konsulten” Jan Norberg och Öystein Rönne har skrivit en mycket bra och tänkvärd artikel i Nya Tider om hur regeringen, grindvaktande nätaktivister med statligt stöd och diverse myndigheter utövar förtryck mot svenska nätmedier. Debattörerna nämner samhällsanalytikern Mats Sederholm och undertecknad, som är redaktör för NewsVoice. Min replik fokuserar på en uppgörelse mellan revolvermännen Norberg, Rönne och Sederholm i ”NewsVoice City”.

Det svenska politiska kommissariatet går till aktion mot alternativmedia

Jan Norberg och Öystein Rönne är två tidigare skribenter på nyhetssidan Newsvoice och flitiga samhällsdebattörer. De menar att det finns ett mönster när Youtube och Google censurerar samhällskritiska röster samtidigt som olika aktörer försöker få bloggar och nyhetssidor att börja med självcensur. Nu har de lämnat Newsvoice och anklagar sajten för att kröka rygg och stoppa den tidigare fria debatten.

Ett demokratiernas Förenta nationerna

OPINION Demokratiska stater bör lämna dagens FN och skapa en ny internationell samarbetsorganisation. Det menar Dan Ahlmark som i veckans artikel presenterar olika sätt att hantera den globalistiska organisationens hot mot nationalstaterna i väst.

Angående lagen om hets mot folkgrupp, respektive lagen om yttrandefrihet

Våra domstolar arbetar oavbrutet med ärenden som berör lagen om ”hets mot folkgrupp.” Höga böter och långa fängelsestraff väntar de personer som vågar yttra sig kritiskt mot den grupp av invandrare eller muslimer som har begått brott i Sverige. Polisen prioriterar utredningar av dessa så kallade brott, offrar månadsvis med utredningsarbete på varje enskilda fall, gör husrannsakan, beslagtar datorer och telefoner hos misstänkta personer, gör allt för att skaffa fram bevis för våra domstolar, medan övriga brott till exempel våldtäkter, stöld och bilbränder inte utreds alls på grund av bristande resurser. Antalet outredda brott bara i Stockholm har under förra året ökat med 5,5 procent enligt uppgift från Svenska Dagbladet.

Per Björklund. Foto: Nya Tider

Är du på rätt sida i historien?

Mötes- och yttrandefrihet är grunden i demokratin och måste om så krävs upprätthållas med statens våldsmonopol. I Sverige fungerar det precis tvärtom många gånger, personer vars verksamhet finansieras av staten tillåts att med våld, hot och mer subtila medel inskränka dessa friheter för människor som anses ha fel så kallad värdegrund. Att det inte gick att genomföra en alternativ bokmässa är ett av symptomen på detta.

Vad vill egentligen svenska folket?

LEDAREMajoriteten av väljarna anser att invandringen är för stor. Ändå röstar man på partier som vill öka den. Svaret finns troligen att finna i att systemmedias skrämseltaktik haft effekt, trots att allt fler i dag genomskådar den. Att bygga alternativa medier ter sig nu ännu viktigare.

Gå till arkivet

Send this to a friend