Asylaktivisten Rebecca Sommer fick sig en tankeställare efter massvåldtäkterna nyårsnatten 2015/16. Foto: Privat, YouTube
Asylaktivisten Rebecca Sommer fick sig en tankeställare efter massvåldtäkterna nyårsnatten 2015/16. Foto: Privat, YouTube

Före detta asylaktivist gör en u-sväng: ”Många asylsökare föraktar oss djupt”

Efter att ha sett kvinnliga hjälparbetare dras i håret in på toaletten av påstådda flyktingar som de försökt att hjälpa, och själv attackerats fem gånger av arabiska män, gav den kända asylaktivisten upp. Vändpunkten blev massvåldtäkterna under nyårsnatten 2015/16 i Köln, där uppemot två tusen muslimska asylsökare organiserat förgrep sig på hundratals tyska kvinnor. Nu ångrar hon sig och kämpar för ett islamfritt Europa. ”Jag har tvingats inse att muslimerna föraktar oss, och det går inte att ändra, hatet är för djupt rotat”, säger hon.

Det är ingen enskild händelse. Inget enstaka rötägg. Det är efter att gång på gång ha mött samma förakt från muslimska asylsökare, som den välkända asylaktivisten Rebecca Sommer förstod att islam är en härskarideologi.

I en unik intervju med Nya Tider berättar hon om sina erfarenheter, och har även ett budskap till andra asylaktivister.

– Jag har tvingats inse att muslimerna föraktar oss, och det går inte att ändra, hatet är för djupt rotat, säger hon.

Rebecca Sommer är en välkänd tysk asylaktivist och ett bekant ansikte i de tyska medierna. Hon har bland annat skapat en organisation med 300 medlemmar som välkomnade asylsökare under migrantvågen 2015-2016. Hon är dessutom konstnär och filmare. Hennes filmer har prisats i vänstermedia över hela världen, tills hon nyligen försatte journalistkåren i chocktillstånd.

Sommer, som ägnat hela sitt vuxna liv åt minoriteters rättigheter och flyktingaktivism, insåg plötsligt att hon haft ordentligt fel – och hon är dessutom karl nog att erkänna det. Istället för ett kulturberikande tillskott, säger Rebecca, hotar migrationen från muslimska länder att bli Europas undergång.

Rebecca Sommer. Foto: Privat
Rebecca Sommer. Foto: Privat

Det är personliga erfarenheter som lett till asylaktivistens politiska u-sväng. Hon har arbetat i åratal med muslimska asylsökare och insett att deras inställning är en helt annan än vad hon trodde från början: ”De föraktar oss djupt.”

Efter att själv ha attackerats fem gånger av arabiska män och sett hur en kvinnlig hjälparbetare dras i håret in på en toalett, har Sommer helt omvärderat muslimerna:

– De ser sig som överlägsna, skrattar åt europeiska män och betraktar västerländska kvinnor som horor. Och ju mer vi anpassar oss till dem, desto mer övertygade blir de om de har rätt.

Någon helomvändning kan man emellertid inte tala om vad gäller Rebecca Sommer. Hon säger att hon fortfarande är en engagerad människorättsaktivist och betraktar sig som världsmedborgare. Hon har hjälpt människor i Centralamerika, Asien och afrikanska naturfolk. Men efter att ha mött de arabiska männen som under migrantstormen vällde in i Europa under förespeglingen att de var flyktingar, har hon tvingats ”göra ett undantag i sin humanism”. Hon påpekar att hennes bedömning inte gäller alla muslimer utan bara ”de flesta”.

I denna intervju berättar hon om det smärtsamma uppvaknandet, händelserna som fått henne att omvärdera, och hennes kamp för att varna hela Europa för islamisering och massinvandring, saker som hon tidigare varit med om att välkomna. ”Vi ville lära känna dem, och det gjorde vi”, säger hon.

NyT: När du var asylaktivist, reagerade du inte över att det bara var män som kom till Europa?

– Flyktingar är personer som behöver skydd. Alltså personer som är i fara, inte har någonstans att ta vägen och behöver trygghet tills de kan återvända. Många av de syriska asylsökarna under den första migrantvågen före 2015 kom inte direkt från Syrien. De befann sig redan i grannländer dit de åkt efter sin utbildning för att skaffa pengar och för att slippa militärtjänst. Åtminstone de som jag har mött. När kriget kom fylldes grannländerna med äkta flyktingar och det blev konkurrens om jobben. Jag kan förstå att männen därför valde att ta sig till Europa, hellre än att åka tillbaka till Syrien. Vad jag inte gillar är att de såldes in till det tyska folket som flyktingar. Alltså personer som behövde en tillfällig fristad, trots att de egentligen är bosättare. Det fanns aldrig någon tanke på att de någonsin skulle åka tillbaka, vare sig hos migranterna eller våra regeringar.

NyT: På vilket sätt är det ett problem?

– Jag är en människorättsaktivist, jag vill fortfarande hjälpa flyktingar. Mitt problem är islam, och människor som är hjärntvättade av denna ideologi. Det kallas religion, men det är en ideologi – en härskarideologi där de ser sig som högre stående och oss som lägre. Jag har alltid vetat att det är en annan kultur, men trott att de som alla andra kan ändra värderingar när de möts av gästfrihet. Men genom åren har jag tyvärr kommit till insikten att bortsett några få så är de omöjliga att förändra. Hos de flesta är ”huvudduken innanför huvudet” omöjlig att få bort.

Integrationen fungerar tvärtom mot vad folk föreställer sig – ofta är de mer öppna och ödmjuka i början, för att senare bli alltmer dominanta och arroganta när de börjar känna sig säkra, känna sig hemma.

Nyårsnatten 2015/16 i Köln då hundratals tyska kvinnor attackerades, rånades, våldtogs och antastades av uppemot 2 000 arabiska män. Stillbild: RT
Nyårsnatten 2015/16 i Köln då hundratals tyska kvinnor attackerades, rånades, våldtogs och antastades av uppemot 2 000 arabiska män. Stillbild: RT

 

NyT: Varför tror du att just muslimer har så svårt att förändras?

– De har ingen motivation. Varför ge upp rollen som härskare? Pojkar får lära sig från födseln att de är högst i rang. En åttaårig pojke kan beordra sin 22-åriga storasyster att fixa disken. En kvinnans enda chans att komma till paradiset är att tillfredsställa sin man. De lär sig att de är högre stående. Varför skulle någon vilja ge upp den rollen?

NyT: Hur tycker du västerländska feminister hanterat att Europa nu fylls av män med sådana värderingar?

– Dåligt! Jag kallar mig inte feminist. Jag är för kvinnliga rättigheter i betydelsen likaberättigande. Och nu går vi mot ett mer och mer fundamentalistiskt muslimskt samhälle, mycket finansierat via Turkiet, Saudiarabien, Qatar och Iran. Första offret är kvinnor, ändå är det feminister som står och hejar på. Jag ser kvinnor som kämpat hela sitt liv för jämställdhet och som nu blir ständigt trakasserade av män som pratar främmande språk. En del kvinnor underkastar sig och tar själva en slöja över huvudet. Precis som kvinnor i arabvärlden underkastar sig, gör nu europeiska kvinnor samma sak.

NyT: Vad tror du behöver göras för att stoppa islamiseringen?

– Jag driver en organisation som heter ”Fritt rum istället för haram”. Organisationen har redan flera välkända opinionsbildare som medlemmar, vissa avhoppade muslimer och även ett mycket litet antal flyktingkvinnor. Men media är helt ointresserade. Organisationen är vare sig höger eller vänster. Det handlar om fakta – inte politik.

Jag tror också att jag kan fylla en funktion, att nya grupper lyssnar på oss. Jag har ändå många års erfarenhet och är fortfarande aktiv asylaktivist, jag kan påverka personer som fortfarande är lika naiva som jag har varit.

Jag tror inte att det går att reformera islam, även om det finns ett litet antal moderata muslimer som lever under polisbeskydd. Men jag uppskattar i och för sig deras försök.

NyT: Vad ångrar du mest av ditt tidigare engagemang?

– Ur ett rent personligt perspektiv ångrar jag att jag återvände till Europa. Jag har levt som en världsmedborgare nästan hela livet, och kom tillbaka till Tyskland just när migrantvågen började. Jag kom tillbaka precis för att se hur Tyskland förvandlades framför mina ögon. Jag blir antastad vart jag än går, tunnelbanan, överallt, av arabiska män.

NyT: Kan du se något positivt i att just du, med din bakgrund, fick detta uppvaknande?

– Jag förstår vart du vill komma, och jag gör detta nu av den orsaken. Jag tror inte på slumpen. Men det är ju inte så att jag är glad åt det. Jag såg på TV och hurrade för den arabiska våren, utan att då förstå hur det skulle förändra mitt land och mitt liv.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

No Content Available

Läs även:

Konservativa Partido Popular får egen majoritet i sydspanska Andalusien

Konservativa Partido Popular får egen majoritet i sydspanska Andalusien

🟠 Den 19 juni hölls regionval i Andalusien, Spaniens mest befolkade region i söder. Resultatet blev en storseger för det konservativa partiet Partido Popular (PP) som nu säkrar en absolut majoritet. Det nationalistiska partiet Vox ökade också och lyckades kamma hem ytterligare två platser i regionparlamentet. Valresultatet innebär ett hårt bakslag för premiärminister Pedro Sánchez socialistparti.

Européerna vill ha fred

Européerna vill ha fred

🟠 UTRIKES Även om det skulle vara på bekostnad av Ukraina föredrar 35 procent av européerna fred med Ryssland och endast 22 procent stöder en fortsättning av kriget fram till ett ryskt nederlag. Utöver det ökar klyftorna i EU och hotar enigheten.

Nyhetsdygnet

Bilden av det överhängande ”klimathotet” skärskådas

🟠 BOKRECENSION I boken Borde man oroa sig för klimathotet? konfronterar filosofiläraren Staffan Mörner de påståenden om ett förestående ”klimathot” som konstant förmedlas som absoluta sanningar. Mörner har varit engagerad i miljöfrågor under större delen av sitt liv och skriver sedan flera år om just klimatfrågan i olika nätpublikationer. Bokens utgångspunkt är ett ifrågasättande av det dominerande narrativet, vilket gör att läsaren får en gedigen grundkurs i klimatfrågans olika delar, skriver recensenten Tobias Svensson.

Siknäsfortet – den viktigaste befästningen i Kalixlinjen

🟠 ”Man byggde skyddsrum i alla storlekar, från tremansskyddrum till 48-mans, och de var utspridda hela vägen mellan Torne och Kalix älvdalar. Totalt vid hela Kalixlinjen fanns plats för cirka 18 000 man i skyddsrum mot grov artillerield. Man talade om ett ’fördröjningssystem’, det vill säga vi kommer inte kunna stoppa en rysk invasion, men vi kan fördröja framdragandet” – Sten Ekman, författare.

Van Morrison – What’s it gonna take?

🟠 Förra årets hjärnskakningspanik bland musikkritiker handlade om att en av deras gunstlingar, den ofta geniförklarade Van Morrison, levererat ”felaktiga” svar på frågor som etablissemanget redan avgjort åt oss. På skivan sjöng han om att Covid-19 var en bluff och att media ägs av några som inte vill oss väl. Nu har Van Morrison återkommit med ännu en låtsamling och han backar inte en millimeter.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Mord i Östervåla

🟠 HISTORIA Den 19 februari 1896 hittades postmästaren och klockaren Johan Åkerlund svårt skadad i huvudet på postkontoret i Östervåla. Han avled några timmar senare. Undersökningen tydde på att han blivit huggen med en yxa. Brottet bedömdes vara ett rånmord trots att mördaren inte rört värdepapperna som legat framme, fullt synliga. Detta är första delen om Östervålamordet som är både ett olöst brott och en komplex gåta.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Läs allt om Jalla Casino bonus här – vi har all info om sidan och guidar dig igenom alla steg så du kan motta din bonus.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Annonser och SEO
salj[snabel-a]nyatider.nu

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.