Skip to Content

Lärarutbildningen har fortsatt svårt att rekrytera. Foto: Pexels
NOTIS

Fortsatt lågt söktryck till lärarutbildningen

Digital utgåva

Regeringen har i flera år försökt komma tillrätta med det låga söktrycket till lärarutbildningen. Nu visar statistik att situationen är fortsatt dyster. Antalet sökande minskar marginellt jämfört med förra året, rapporterar TT.

Publicerad: 23 september, 2019, 12:12

  • Svenska

Läs även

I höst har 13 831 studenter valt att påbörja lärarutbildningen på någon av landets högskolor. Det är en marginell minskning jämfört med förra året. På hälften av landets lärarutbildningar finns ingen konkurrens om platserna alls, alla behöriga sökande antas.

Skolverket och Universitetskanslersämbetet bedömer att det behövs 23 700 nya lärarstudenter årligen för att komma tillrätta med lärarbristen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend