Skip to Content

Piotr Roman Marciniak fortsätter att vandalisera Ebbas grav, polisen ingriper inte och har inte lyckats delgiva honom kallelsen till rättegången. Foto: Collage Nya Tider

Gravskändningen fortsätter – nu skjuts rättegången upp på obestämd tid

Digital utgåva

EU-migranten skändar terroroffret Ebbas grav gång på gång men har aldrig ställts till svars för detta. Nu skjuts den planerade rättegången mot gravskändaren in för att rätten inte har kunnat delgiva kallelsen. Trots att han påträffats gång på gång vid graven av offrets pappa.

Publicerad: 8 mars, 2019, 08:31

 • Svenska

Läs även

– Jag är så upprörd att jag skakar, jag finner inga ord, säger Ebbas pappa när han nås av beskedet.

Den 59 åriga EU-migranten och polska medborgaren Piotr Roman Marciniak har gång på gång vandaliserat och skändat graven efter den elvaåriga Ebba som mördades i terrorattacken i Stockholm när Rakhmat Akilov körde längs Drottninggatan den 7 april 2017. Skändning och vandalisering av gravar har inte bara varit av just Ebbas grav, utan även andra har fått sina gravar förstörda av samma man, gång på gång. I Ebbas fall, långt över 30 gånger bara under 2018. Rättegången mot invandraren var planerad till den 8 mars men ställs nu in. Anledningen är att polisen inte lyckats delge kallelsen till rättegången. Man hittar inte Piotr, trots dennes vana att återkomma till samma kyrkogård gång på gång, i genomsnitt tre gånger i veckan – för att vandalisera gravar.

Ebbas grav har upprepade gånger vandaliserats. Foto: Privat

Trots att han flera gånger påträffats av Ebbas pappa Stefan när han varit i färd med att skända Ebbas grav har han inte ställts till svar för detta. Piotr har polisanmälts ett flertal gånger och har även tagits på bar gärning av Stefan som filmat gravskändaren med sin mobil. Polacken har sedan plockats in av polisen, som dock släppt honom på fri fot efter ett kort förhör en knapp timme efter att han tagits in. Han har även blivit dömd till utvisning, men överklagat och fått stanna kvar i Sverige.

Hotfull, spottar, känd för att vara knivbeväpnad polisen kommer inte

Stefan har känt sig tvungen att vakta sin dotters grav ända sedan vandaliseringen började för över ett år sedan. Allt för att skydda den och minnet av henne från gravskändaren som likväl gång på gång återvänder för att på olika vis slå sönder och vandalisera graven, blommorna och de gåvor som placerats där. Stefan har under långa perioder varit vid graven timmar varje dag, både morgon och kväll. Samtidigt har gravskändarens beteende eskalerat och blivit allt mer hotfullt. Han har bland annat hotat en kyrkoherde med kniv när denne kommit på honom med att vandalisera gravar.

Den senaste polisanmälan, en i en lång rad, gjorde Stefan den 11 december 2018. Han berättar själv på Facebook att Piotr uppträdde hotfullt och spottade på honom men att polisen inte kom till platsen när han ringde efter hjälp. Händelsen är polisanmäld som ett ofredande men Piotr gick fri och Stockholmspolisen har inte svarat på frågor från massmedia om varför någon patrull inte kom till platsen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Realisten2

  Bästa Stefan!

  Jag förstår din frustration, men om jag vore du skulle jag sluta hoppas på att få hjälp av Polisen. Jag skulle själv se till att lösa problemet, så min dotter får frid.

  • Konservative kultur

   Håller helt med dig, Realisten2.

   I ett sådant här fall finns “man” på plats för att se till att nästa gång blir sista gången!
   Stefan borde i nödfall få hjälp av vän eller granne och man är minst två. Jag behöver väl inte säga mer.
   När polis och räätsväsende har abdikerat har man legitim rätt att själv agera.

   Det intressanta här är ju att Stefan får ingen hjälp av vare sig grannar eller vänner och detta är illavarslande. Om svenskarna inte ens så här mycket kan ställa upp för varandra är Sverige verkligen väldigt illa ute.

   • Knutkalas

    det är dom väl redan

 • Dagsattvakna

  Vi har oduglig polis.
  Oj, nu kommer snart polisen och knackar på här…

 • Om attacken var en falsk-flagg-operation finns det kanske inget lik och då är det heller inte gravskändning, vilket skulle kunna förklara polisens beteende. Enligt SÄPO pågick det faktiskt en terror-övning just när attacken skedde, vilket tyder på falsk-flagg-operation. Informationen till Nya Tider kan vara en del i denna operation.

  Att skända en grav som är fejk är rent rättsligt förmodligen inget brott. Polisen ringer Säpo, frågar om det stämmer, och vips sǻ är han på fri fot igen. Kan det vara så?

  Varför har SÄPO i uppfdrag att fejka terror av regeringen? Jo. Eftersom det håller människor i skräck. Detta aktiverar den s.k. “reptilhjärnan” som gör människor lättare att kontrollera. Terror-attackerna gynnar ju inte sekten islam. Deras sekteristiska plan är att avla barn och locka in folk i sekten för att sprida sekten, likt vilken sekt som helst, enligt en norsk dokumentär som jag sett. Terrorn stör helt klart deras agenda.

  Frågan är varför de skulle störa sin egen plan?

  • Christopher Pedersen

   Foliehattsidiot. Började skriva ett allvarligt svar men kom på att det förtjänar du inte.

   • Kontrollordet “Foliehattsidiot” antyder kontrollordet “Konspirationsteorier!” som går ut på att folk INTE ska våga undersöka saken, ungefär som när man bannar en hund när denne vill äta korv på bordet. Har vi hundar här? Inte? 🙂

    Alltså, åter till den läckra korven på bordet! 🙂

    Jag har analyserat händelsen med öppenhet och skepticism, såsom sig bör om man vill kalla sig själv vetenskaplig. Det hela var mycket intressant och ja, det är min uppfattning att det var en falsk-flagg-opertion. Äkta händelse utom kontroll för säkerhetspolisen, skådespelare, eller lik från bårhuset är mer osäkert.

    På säkerhetspolisens hemsida bekräftas nämligen övning av terroristbekämpning dagen innan attentatet och att övningen pågick i två dagar. https://www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt/aktuellt/2017-04-06-polismyndigheten-forsvarsmakten-och-sakerhetspolisen-ovade-terroristbekampning.html

    Det jag själv finner märkligt är det sker en terrorattack av jihadister mot Sverige precis när det övas på terrorattacker, samt att detta enorma sammanträffande INTE blir den stora nyheten för journalisterna i medierna.

    Det är ju en ENORM nyhet, en större nyhet än själva attacken, enligt min mening. Att den välkända förvillarorganisationen Expo blandar sig i saken på ett dominant och svulstigt sätt är också naturligtvis intressant. Så här skriver Expo:

    ”Idén om att staten ”övar” inför ett dåd, för att på så sätt påvisa att den är inblandad i det, är ett återkommande tema i konspirationsteorier, inte minst kring terrordåden i USA den 11 september 2001.”

    Visst är det ett återkommande tema. Övningar blir plötsligt falsk-flagg. Gör detta saken mindre anmärkningsvärd? Det tycker jag ABSOLUT inte. Tvärt om.

    Var Expo ansvariga för attacken genom att ragga upp en lämplig syndabock för att gynna sina egna nazi-sionistiska intressen? Mycket möligt.

    Kanske var dansande och firande israeler som infångades av polisen i USA, inkl. deras märkliga kommentarer, en indikation på en falskflagg-operation också? Personligen anser jag att väldigt mycket tyder på det.

    “9/11 Suspects: Dancing Israelis : The Corbett Report”

    I båda fallen pekar hela handen mot nazi-sionister som vill skapa konflikt och profitera på konflikt, anser jag, men låt INTE mig vilseleda er! Betrakta med öppenhet och skepticism och avgör själva!

 • Anna Catherine af Trampe

  Gravskändaren Piotr hör hemma på ett mentalsjukhus, i Polen.

  När jag läser det här undrar jag varför det är så noga för rättsväsendet att agera i enlighet med rättsstatens principer i förhållande till en mentalt störd brottsling som vistas här illegalt. När det kommer till svenskar – vilkas “brottslighet” har begränsat sig till att ventilera oro över att deras fädernesland omvandlas till ett geografiskt område med “lika rättigheter” för fattiga/utsatta från Jordens alla hörn – verkar det minsann inte vara så noga, ens på domstolsnivån. Att beivra ett verbalt “hat” som uttryckts av den egna medborgaren torde följaktligen vara en viktigare uppgift för “rättsstaten” än det hat som en illegal utlänning har uttryckt i handling.

 • Knutkalas

  hur fan är detta möjligt liknar mest ett stort skämt från våra myndighet polisen beklämmande

Nikola Ristic – utvisningskaos för två grova våldtäkter och grov misshandel

Den 15-17 april 2019 kommer en nagelbitare att gå av stapeln i Göta hovrätt. Enligt hovrättsassessor Emma Widman har kammaråklagare Eva Kokkonen begärt att Ristic skall få mer än åtta år i fängelse, men något yrkande om utvisning finns inte. Rätten är förtegen om man ändå kommer att avhandla utvisningsfrågan ”ex officio”.

Svensk pappa fixade jobb åt dottern – hon och två kompisar blev sexuellt ofredade

En person från Kurdistan som driver två restauranger i Umeå-trakten fick under 2018 hjälp av en svensk pappa att iordningsställa verksamheterna och i samband med detta sökte han jobb för dottern. Även två av dotterns tjejkompisar drogs in i restaurangens verksamhet och alla blev sexuellt ofredade.

Känd homolobbyist till Sveriges Radio: Nationell sammanhållning gör finska folket till världens lyckligaste

Den 20 mars släpptes FN-rapporten World Happiness Report, där man utifrån många olika faktorer och omständigheter rankar och gallrar ut de länder där folk är mest lyckliga respektive motsatsen. För andra gången i rad hamnar Finland på en solklar förstaplats där folket överlag är mest lyckliga. Nu säger den kände homolobbyisten Mark Levengood, finlandssvensk, i en intervju med Sveriges Radio att en viktig orsak till finländarnas topplacering beror på bland annat en nationell sammanhållning, gemensam identitet och ett nära förhållande till naturen.

Juridikfronten försöker hitta ny väg att angripa nationalistiska poddar – opolitiska poddar kan drabbas

Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv som tidigare tillsammans drev den omtyckta nationalistiska podcasten ”Ingrid och Conrad” stod inför rätten i Helsingborgs tingsrätt under torsdagseftermiddagen. Deras ”brott” skulle vara att de i egenskap av att ha en schemalagd pod skulle tvingas ha en ansvarig utgivare som om de drev journalistisk verksamhet eller radio. Detta efter en anmälan från det vänsterextrema nätverket Juridikfronten som vill försöka pröva om nationalistiska poddar skall anses omfattas av grundlagens bestämmelse om att utse ansvarig utgivare.

Efter “Trolljägarna”: Fjällings 11-åriga dotter fick hatiskt sms

ALTERNATIVMEDIADet senaste avsnittet av TV3:s program "Trolljägarna" handlade bland annat om medborgarinitiativet Granskning Sverige, som sedan 2014 har ringt upp journalister, politiker och andra av etablissemangets aktörer för att ställa kritiska frågor. I programmet riktas fokus mot främst Fabian Fjälling, vilket nu har lett till konsekvenser för även hans familj. 

Garantipensionen höjs med ynka 200 kronor – men kostnaderna skenar ändå

INRIKESTrots att alla partier säger sig värna om fattigpensionärerna, blev höjningen av garantipensionen ungefär 200 kronor i månaden. Garantipension är till för dem som haft väldigt låga inkomster genom livet. Trots det väntas statens kostnader för garantipensioner skena de kommande åren, beroende på att allt fler invandare går i pension utan några större inkomster att redovisa under sina liv i Sverige.

Bonnie, 19, dömd för att ha hotat våldtagen 13-åring – fick skyddstillsyn

INRIKES19-åriga Bonnies sambo Ammar Krewi från Syrien anmäldes för våldtäkt av en 13-årig flicka. Då hotade Bonnie och hennes vänner 13-åringen att ta tillbaka sin polisanmälan. Bonnie har nu dömts för två fall av övergrepp i rättssak.

”Ensamkommande” får gratis olycksfallsförsäkring – men inte fattiga svenskar

INRIKESMånga svenska kommuner har under de senaste åren valt att utöka sina kollektiva olycksfallsförsäkringar för att täcka ”ensamkommande flyktingbarn” – dygnet runt och oavsett om de ingår i någon kommunal verksamhet eller inte. Vissa försäkrar till och med samtliga asylsökande oberoende av ålder och övriga omständigheter. Samtidigt ökar antalet sjuk- och fattigpensionärer som inte har råd med egna försäkringar explosionsartat.

Gå till arkivet