Skip to Content

Piotr Roman Marciniak fortsätter att vandalisera Ebbas grav, polisen ingriper inte och har inte lyckats delgiva honom kallelsen till rättegången. Foto: Collage Nya Tider

Gravskändningen fortsätter – nu skjuts rättegången upp på obestämd tid

Digital utgåva

EU-migranten skändar terroroffret Ebbas grav gång på gång men har aldrig ställts till svars för detta. Nu skjuts den planerade rättegången mot gravskändaren in för att rätten inte har kunnat delgiva kallelsen. Trots att han påträffats gång på gång vid graven av offrets pappa.

Publicerad: 8 mars, 2019, 08:31

 • Svenska

Läs även

– Jag är så upprörd att jag skakar, jag finner inga ord, säger Ebbas pappa när han nås av beskedet.

Den 59 åriga EU-migranten och polska medborgaren Piotr Roman Marciniak har gång på gång vandaliserat och skändat graven efter den elvaåriga Ebba som mördades i terrorattacken i Stockholm när Rakhmat Akilov körde längs Drottninggatan den 7 april 2017. Skändning och vandalisering av gravar har inte bara varit av just Ebbas grav, utan även andra har fått sina gravar förstörda av samma man, gång på gång. I Ebbas fall, långt över 30 gånger bara under 2018. Rättegången mot invandraren var planerad till den 8 mars men ställs nu in. Anledningen är att polisen inte lyckats delge kallelsen till rättegången. Man hittar inte Piotr, trots dennes vana att återkomma till samma kyrkogård gång på gång, i genomsnitt tre gånger i veckan – för att vandalisera gravar.

Ebbas grav har upprepade gånger vandaliserats. Foto: Privat

Trots att han flera gånger påträffats av Ebbas pappa Stefan när han varit i färd med att skända Ebbas grav har han inte ställts till svar för detta. Piotr har polisanmälts ett flertal gånger och har även tagits på bar gärning av Stefan som filmat gravskändaren med sin mobil. Polacken har sedan plockats in av polisen, som dock släppt honom på fri fot efter ett kort förhör en knapp timme efter att han tagits in. Han har även blivit dömd till utvisning, men överklagat och fått stanna kvar i Sverige.

Hotfull, spottar, känd för att vara knivbeväpnad polisen kommer inte

Stefan har känt sig tvungen att vakta sin dotters grav ända sedan vandaliseringen började för över ett år sedan. Allt för att skydda den och minnet av henne från gravskändaren som likväl gång på gång återvänder för att på olika vis slå sönder och vandalisera graven, blommorna och de gåvor som placerats där. Stefan har under långa perioder varit vid graven timmar varje dag, både morgon och kväll. Samtidigt har gravskändarens beteende eskalerat och blivit allt mer hotfullt. Han har bland annat hotat en kyrkoherde med kniv när denne kommit på honom med att vandalisera gravar.

Den senaste polisanmälan, en i en lång rad, gjorde Stefan den 11 december 2018. Han berättar själv på Facebook att Piotr uppträdde hotfullt och spottade på honom men att polisen inte kom till platsen när han ringde efter hjälp. Händelsen är polisanmäld som ett ofredande men Piotr gick fri och Stockholmspolisen har inte svarat på frågor från massmedia om varför någon patrull inte kom till platsen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Realisten2

  Bästa Stefan!

  Jag förstår din frustration, men om jag vore du skulle jag sluta hoppas på att få hjälp av Polisen. Jag skulle själv se till att lösa problemet, så min dotter får frid.

  • Konservative kultur

   Håller helt med dig, Realisten2.

   I ett sådant här fall finns “man” på plats för att se till att nästa gång blir sista gången!
   Stefan borde i nödfall få hjälp av vän eller granne och man är minst två. Jag behöver väl inte säga mer.
   När polis och räätsväsende har abdikerat har man legitim rätt att själv agera.

   Det intressanta här är ju att Stefan får ingen hjälp av vare sig grannar eller vänner och detta är illavarslande. Om svenskarna inte ens så här mycket kan ställa upp för varandra är Sverige verkligen väldigt illa ute.

   • Knutkalas

    det är dom väl redan

 • Dagsattvakna

  Vi har oduglig polis.
  Oj, nu kommer snart polisen och knackar på här…

 • Om attacken var en falsk-flagg-operation finns det kanske inget lik och då är det heller inte gravskändning, vilket skulle kunna förklara polisens beteende. Enligt SÄPO pågick det faktiskt en terror-övning just när attacken skedde, vilket tyder på falsk-flagg-operation. Informationen till Nya Tider kan vara en del i denna operation.

  Att skända en grav som är fejk är rent rättsligt förmodligen inget brott. Polisen ringer Säpo, frågar om det stämmer, och vips sǻ är han på fri fot igen. Kan det vara så?

  Varför har SÄPO i uppfdrag att fejka terror av regeringen? Jo. Eftersom det håller människor i skräck. Detta aktiverar den s.k. “reptilhjärnan” som gör människor lättare att kontrollera. Terror-attackerna gynnar ju inte sekten islam. Deras sekteristiska plan är att avla barn och locka in folk i sekten för att sprida sekten, likt vilken sekt som helst, enligt en norsk dokumentär som jag sett. Terrorn stör helt klart deras agenda.

  Frågan är varför de skulle störa sin egen plan?

  • Christopher Pedersen

   Foliehattsidiot. Började skriva ett allvarligt svar men kom på att det förtjänar du inte.

   • Kontrollordet “Foliehattsidiot” antyder kontrollordet “Konspirationsteorier!” som går ut på att folk INTE ska våga undersöka saken, ungefär som när man bannar en hund när denne vill äta korv på bordet. Har vi hundar här? Inte? 🙂

    Alltså, åter till den läckra korven på bordet! 🙂

    Jag har analyserat händelsen med öppenhet och skepticism, såsom sig bör om man vill kalla sig själv vetenskaplig. Det hela var mycket intressant och ja, det är min uppfattning att det var en falsk-flagg-opertion. Äkta händelse utom kontroll för säkerhetspolisen, skådespelare, eller lik från bårhuset är mer osäkert.

    På säkerhetspolisens hemsida bekräftas nämligen övning av terroristbekämpning dagen innan attentatet och att övningen pågick i två dagar. https://www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt/aktuellt/2017-04-06-polismyndigheten-forsvarsmakten-och-sakerhetspolisen-ovade-terroristbekampning.html

    Det jag själv finner märkligt är det sker en terrorattack av jihadister mot Sverige precis när det övas på terrorattacker, samt att detta enorma sammanträffande INTE blir den stora nyheten för journalisterna i medierna.

    Det är ju en ENORM nyhet, en större nyhet än själva attacken, enligt min mening. Att den välkända förvillarorganisationen Expo blandar sig i saken på ett dominant och svulstigt sätt är också naturligtvis intressant. Så här skriver Expo:

    ”Idén om att staten ”övar” inför ett dåd, för att på så sätt påvisa att den är inblandad i det, är ett återkommande tema i konspirationsteorier, inte minst kring terrordåden i USA den 11 september 2001.”

    Visst är det ett återkommande tema. Övningar blir plötsligt falsk-flagg. Gör detta saken mindre anmärkningsvärd? Det tycker jag ABSOLUT inte. Tvärt om.

    Var Expo ansvariga för attacken genom att ragga upp en lämplig syndabock för att gynna sina egna nazi-sionistiska intressen? Mycket möligt.

    Kanske var dansande och firande israeler som infångades av polisen i USA, inkl. deras märkliga kommentarer, en indikation på en falskflagg-operation också? Personligen anser jag att väldigt mycket tyder på det.

    “9/11 Suspects: Dancing Israelis : The Corbett Report”

    I båda fallen pekar hela handen mot nazi-sionister som vill skapa konflikt och profitera på konflikt, anser jag, men låt INTE mig vilseleda er! Betrakta med öppenhet och skepticism och avgör själva!

 • Anna Catherine af Trampe

  Gravskändaren Piotr hör hemma på ett mentalsjukhus, i Polen.

  När jag läser det här undrar jag varför det är så noga för rättsväsendet att agera i enlighet med rättsstatens principer i förhållande till en mentalt störd brottsling som vistas här illegalt. När det kommer till svenskar – vilkas “brottslighet” har begränsat sig till att ventilera oro över att deras fädernesland omvandlas till ett geografiskt område med “lika rättigheter” för fattiga/utsatta från Jordens alla hörn – verkar det minsann inte vara så noga, ens på domstolsnivån. Att beivra ett verbalt “hat” som uttryckts av den egna medborgaren torde följaktligen vara en viktigare uppgift för “rättsstaten” än det hat som en illegal utlänning har uttryckt i handling.

 • Knutkalas

  hur fan är detta möjligt liknar mest ett stort skämt från våra myndighet polisen beklämmande

Fyra MENA-kvinnor i Linköping döms för grov mordbrand

PÅ PLATSDen 9 maj meddelade Linköpings tingsrätt dom i målet mot ”MENA-ligan”, bestående av nio stycken kvinnor från Mellanöstern och Afrika i åldern 19 till 25 år. Domen är ett svårt bakslag för åklagaren, men fyra kvinnor döms i alla fall för grov mordbrand till kännbara fängelsestraff. Rättsprocessen har kostat skattebetalarna mångmiljonbelopp. Nya Tider var på plats i Linköping.

Terrordebatt i riksdagen

RIKSDAGENAdam Marttinen (SD) anklagade i en riksdagsdebatt om terrorism den sittande regeringen för att agera passivt när IS-terrorister återvänder från slagfältet i Syrien och Irak. Han krävde att utländska terrorister ska kunna utvisas på livstid från Sverige. Under debatten ifrågasatte Marttinen också Vänsterpartiets kopplingar till vänsterns terrororganisation AFA, en grupp som han tycker att det borde vara kriminellt att engagera sig i.

Afrikansk hemtjänstmedarbetare misstänks ha våldtagit 80-årig svensk kvinna – lokal pensionärsföreningsordförande vill se fler invandrarmän inom äldreomsorgen

INRIKESEn svensk 80-årig kvinna misstänks ha blivit våldtagen av en afrikansk manlig hemtjänstarbetare i Stockholmsförorten Bromma den 8 maj. Mannen i fråga är nu anhållen. När Nya Tider kontaktar Lena Hedquist, ordförande för den lokala pensionärsföreningen SPF Seniorerna i Bromma, säger hon sig inte ha hört talas om händelsen, trots att den rapporterats i såväl Aftonbladet som Expressen. När hon får veta att mannen som misstänks för våldtäkten är eritrean försvarar hon i förstone inte den utsatta 80-åriga kvinnan, utan hon vill tvärtom se fler exotiska män inom hemtjänsten.

Eurovision 2019: Sverige kom sexa och blev omsprunget av Ryssland

TEL AVIVOmröstningen i samband med Eurovision Song Contest i Israel under natten den 19 maj blev dramatisk och fick en snöplig avslutning för Sveriges musik- och medieelit. De hade nämligen kallt räknat med att John Lundvik med sitt bidrag ”To late to love” skulle vinna hela tävlingen med en promenadseger. Så blev det inte. Sverige slutade på en 6:e plats då de europeiska Tv-tittarna fått säga sitt, och fick dessutom se sig omsprunget av Sveriges absoluta hatobjekt, nämligen Ryssland som visserligen inte vann men likväl slutade på en tredje plats.

Salafister demonstrerar mot Säpos insats mot radikala imamer

INRIKESPå Norrmalmstorg i Stockholm 18 maj samlades de mest radikala muslimerna från Gävle, Västerås, Umeå och Göteborg till demonstration mot att fem av deras imamer tagit in i Migrationsverkets förvar. Mötet inleddes med kollektiv bön, sedan tågade man under tystnad till Gustav Adolfs torg och lämnade en petition till Regeringen.

Försvarsberedningens rapport ett paradigmskifte

FÖRSVARETFörsvarsberedningen presenterade sin rapport den 14 maj. Förslagen innebär omfattande organisationsförändringar och målsättningar som definitivt bryter med det tidigare utdömda insatsförsvaret. Detta är de första stegen till att återupprätta invasionsförsvaret. Försvarsberedningen är däremot till skillnad från förra gången oenig och det gäller ett infekterat bråk om skrivningar avseende finansiering där åsikterna går isär vad som gäller.

Jordbruksverket lobbar för miljöförstöring och fortsatt användning av farlig ogräskemikalie – på grund av påstått klimathot

INRIKESDen mycket giftiga kemikalien glyfosat, som används i det mycket vanliga ogräsbekämpningsmedlet Roundup, kan komma att förbjudas inom EU år 2022, om EU-parlamentet beslutar om detta. Nu vill dock det svenska jordbruksverket se en fortsatt användning av den farliga kemikalien genom att hänvisa till det påstådda klimathotet. Jordbruksverket sällar sig nu alltså till klimatlobbyn och vill offra reella miljöfördelar som ett mer varierat växt- och djurliv invid åkermarkerna till förmån för en just nu rådande klimattrend.

Södertälje hårt drabbat av socialbidragsfusk – man med Ferrari ville få socialbidrag

INRIKESSödertälje, en kommun där de etniska svenskarna numera är i minoritet, är även en kommun med stora problem med bidragsberoende. 200 miljoner kronor om året betalar Södertälje ut i försörjningsstöd. Men en stor del av detta kan vara rent bidragsfusk.

Gå till arkivet