Skip to Content

BÖDLARNA MED SITT OFFER. Från vänster ses pojken, den 19-årige Muhammad Musallam och Sabri Essid. Båda bödlarna ska enligt terrorexperter vara franska medborgare. Stillbild från avrättningsvideon producerad av IS mediebolag Furqan.

IS avrättar första israelen

På ett fält i Syrien avrättades den 10 mars en ung israel av Islamiska staten, IS, vilka anklagade honom för att vara Mossadspion. IS chockar på nytt genom att använda barn vid avrättningen och kommer återigen med hot mot Israel och judar. Den israeliska tonåringen greps när han försökte fly från Syrien till Turkiet för drygt en månad sedan. Varför han var där finns det motstridiga uppgifter om.

Publicerad: 19 mars, 2015, 18:43

  • Svenska

Läs även

En av IS otaliga avrättningsvideor visar hur en 19-årig israel från Beit Haninah i östra Jerusalem skjuts i huvudet. Det som gör den senaste videon mer obehaglig än vanligt är att man använder en pojke i tioårsåldern som iklädd en kamouflageuniform av typiskt IS-snitt, med knälång överdel, medverkar vid avrättningen. Efter sedvanlig uppläsning av begångna ”brott” som offret, iklätt den karaktäristiska orangea overallen, påstås ha begått, samt diverse propaganda, kliver barnet fram och ställer sig framför den knästående tonåringen. Pojken, som tros vara mellan 10 och 12 år gammal, verkar med sin pistol skjuta den unga israelen i pannan och inte bakifrån som brukligt vid IS avrättningar med handeldvapen. Sedan skjuter barnet det ihopsjunkna offret till synes fyra gånger till medan han exalterat skriker ”Allahu Akbar!” (Gud är störst).

Fransmän avrättar israel

Propagandan som läses upp handlar bland annat om hur IS barn, ”de unga lejonen”, med hänvisning till den unga bödeln, kommer döda alla kalifatets fiender och sedan, som så ofta, om hot mot den påstått främsta fienden Israel och judar.

Att IS ”ser mot Jerusalem” och att kalifatet lovar att ”döda fler judar”, syftandes på terrordåden i Paris tidigare i år, är något av det som läses upp på franska före avrättningen. Den vuxna bödeln säger också att alla ”judiska spioner” och deras uppdragsgivare ska dödas.

Franska antiterrorexperter uppger att den som läser upp ”domen” är den franske medborgaren Sabri Essid. Även pojken uppges ha franskt medborgarskap, men ingen närmare information ges. Franska myndigheter hade vid pressläggningen ännu inte velat kommentera dessa uppgifter.

Den avrättade är dock ingen jude, utan en arab med israeliskt medborgarskap. Hans namn var Muhammad Said Ismail Musallam och han blev 19 år gammal. Familjen berättar att sonen försvann i oktober förra året i samband med en semesterresa till Turkiet, varifrån han sedan tog sig över gränsen till Syrien för att ansluta sig till IS.

Kommentatorer har krasst konstaterat att araber med franskt medborgarskap mördar en arab med israeliskt dito.

Hela artikeln finns i pappersupplagan

Vi kan tyvärr inte visa hela artikeln på hemsidan. Vi är beroende av våra läsares prenumerationer för att kunna finansiera reportageresor som denna. Stöd oss gärna med en prenumeration för att vi ska kunna fortsätta granska makthavarna och resultatet av deras politik.

Börja prenumerera på Nya Tider!

http://www.nyatider.nu/wp-content/uploads/2015/03/BÖDLARNA-MED-SITT-OFFER.-Från-vänster-ses-pojken-den-19-årige-Muhammad-Musallam-och-Sabri-Essid.-Stillbild-från-IS-mediebolag-Furqan1.jpg

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Blommor inom vår kultur

KULTURNu nalkas sommaren sitt slut och hösten står för dörren, men kvar har vi våra minnen av sköna soliga sommardagar, med ljuvligt fågelkvitter och vackra väldoftande blommor, vissa anspråkslösa och andra mer utmärkande och färgstarka. Blommor har i alla tider haft stor betydelse för människan. Ett liv utan blommor skulle vara svårt att föreställa sig. Att prata om kultur men inte nämna våra blommors inflytande över våra liv skulle inte vara rätt.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Brinkemo om kriminella klannätverk: ”Klart det är kopplat till invandringen”

INTERVJUVice rikspolischef Mats Löfving bekräftade i början av månaden att den organiserade brottsligheten i Sverige till stor del styrs av invandrade klaner, men statsminister Stefan Löfven säger att han ändå inte vill göra en koppling till någon etnicitet. Per Brinkemo, som studerat klanstrukturer och speciellt somaliska klaner i Sverige, säger till Nya Tider att man i Sverige varit naiv och tolkar Löfvens uttalande som att statsministern måste vara rädd för att förlora ansiktet.

Gå till arkivet

Send this to a friend