Italienske premiärministern i hemligt möte med Soros

Den italienske premiärministern Paolo Gentiloni träffade finansmannen George Soros i hemlighet i maj, samtidigt som italienare började avslöja en väv av Soros-finansierade organisationer i landet som arbetar för att främja invandring.

Enligt forskning av Francesca Totolo, finns ett omfattande nätverk av aktivister för öppna gränser och organisationer som finansierar invandringsinitiativ. Flera av dem är sin tur finansierade av, eller samarbetar med, George Soros Open Society.

”Invandringslobbyns” nätverk i Italien består av internationella icke-statliga organisationer (NGO:er) som finansieras av Open Society Foundation (OSF), italienska NGO:er finansierade av OSF och organisationer som arbetar tillsammans med OSF-projekt.

Samtidigt har ett hemligt möte mellan George Soros och premiärminister Gentiloni på Palazzo Ghigi skapat viss uppmärksamhet i Italien. I maj ställde senatorn Lucio Malan en fråga med anledning av detta möte:
– Det är en stor överraskning att läsa att Rådets president, Paolo Gentiloni, i dag tog emot mångmiljardären George Soros, liksom Förbundsrepubliken Tysklands president, som snart kommer att vara på Palazzo Chigi. 1992 skapade Soros den italienska lirans devalvering med 30 procent och förlusten av 40 000 miljarder lire för den italienska riksbankens valutareserv, och i dag stödjer han öppet den enorma invandringen till Italien, förespråkar och finansierar HBTQ-initiativ och är för narkotikaliberalisering. Det skulle vara intressant att få reda på skälet till och innehållet av detta samtal, som varken har tillkännagivits eller rapporterats.

Forza Italias vice ordförande Elvira Savino förklarade å sin sida:
– Jag kommer att ställa en fråga till premiärminister Gentiloni om varför entreprenören Soros var närvarande på Palazzo Chigi. Om han togs emot på regeringens officiella högkvarter, är det naturligtvis ett officiellt åtagande och det är då normalt att parlamentet informeras. Den roll han spelade vid den spekulativa attacken mot liran 1992 såg han som en legitim finansiell operation.

På regeringens hemsida nämns ingenting om mötet, vilket skapade än mer vild spekulation kring det hemliga besöket. Soros hade redan pekats ut av Lega Nords ledare Matteo Salvini som den hemlige bidragsgivaren till NGO:erna och hans lägliga ankomst lär skapa ytterligare kontrovers. Till journalister i Catania sade Salvini, efter att ha tillbringat en natt på Cara di Mineo, en asylmottagning:
– Jag blir allt mer övertygad om att det pågår ett medvetet försök att ersätta vissa etniciteter med andra människor. Det är inte en plötslig, utan en organiserad invandring, som syftar till att etniskt byta ut det italienska folket med andra folk. Det handlar inte om krig, mänskliga rättigheter och förtvivlan. Det är helt enkelt en ekonomisk och kommersiell operation som finansieras av personer som Soros. Om det var upp till mig skulle jag förbjuda alla sådana institutioner, även de som bara får en euro, av personer som Soros. De ska inte ha rätt att sätta sin fot i Italien, och inte heller föreningar som finansieras av honom.

Open Society Foundation och Associazone Carta di Roma, grundad i december 2011, har nära band. Den sistnämnda skapades som en moralisk kod för korrekt information om invandring. Sedan februari 2016 har denna Rom-stadgas ”ordlista” blivit en ofrånkomlig del av ”samlade stadgan för journalistens uppgifter”. Permanenta medlemmar är FN-organet UNHCR, Internationella organisationen för migration och Nationella byrån mot rasdiskriminering.
Rom-stadgans ordlista har omarbetats och korrigerats av redaktörerna för att garantera politisk korrekthet, vilket begränsar användningen av ord som anses vara olämpliga när föremålet för nyhetsrapporteringen saknar medborgarskap och befinner sig i främmande land. De accepterade begreppen är: asylsökande, flykting, person som skyddas av temporärt skydd, mottagare av humanitärt skydd, offer för smuggling eller irreguljär migrant, tidigare vanligen kallad ”illegal”.

Ordet ”illegal” kan nu bestraffas med böter och en varning från journalistförbundet. I de flesta fall anser Rom-stadgan att det är överflödigt att nämna nationaliteten hos de som begår brott i Italien. Understödjare av stadgan är OSF, UNHCR och den waldesiska kyrkan.

Associazione Carta di Roma räknar upp ett antal ”pålitliga” källor, varav många är internationella och italienska NGO:er som direkt finansieras av OSF: Amnesty International, ASGI, Cospe, 21 Luglio, Fortress Europe, A Buon Diritto, Läkare utan gränser (MSF), Save The Children, alla för närvarande inblandade i migranttrafiken över Medelhavet, och slutligen UNAR, involverad i en skandal kring manlig prostitution.

Cospe Onlus är en icke vinstdrivande och privat organisation som grundades 1983. Den är verksam i 30 länder, med 150 projekt ”för att främja jämlik och hållbar utveckling, respekt för mänskliga rättigheter, fred och rättvisa för människor”, och stödjer rätten till internationell rörlighet. Dess mål är en värld där ”mångfald ses som en tillgång, en värld med många röster, där social rättvisa skapas genom lika rättigheter och möjligheter”.

Cospe tillhör de ursprungliga grundarna och understödjarna av SOS Mediterranee Italia, en NGO som verkar på Medelhavet i samarbete med Läkare utan gränser på fartyget Acquarius.

Cospes samarbetspartners inkluderar det redan nämnda Associazione Carta di Roma, som delar Cospes syn på ”korrekt kommunikation” kring invandringsfrågor, organiserar seminarier för journalister om ämnen som invandring och etnisk diskriminering. Carta di Lampedusa är ett löst förbund av individer som skapades 2014 för att arbeta mot lagar som begränsar invandring och för avskaffande av alla europeiska lagar som begränsar rörelsefrihet.

ASGI:s uppgifter är att sprida tankar kring invandring bland jurister och akademiker, och det har bidragit till skapandet av nationella och europeiska lagar kring invandring, asyl och medborgarskap, och vill främja politisk dialog och beskydd av utlänningar. ASGI grundades av OSF och finansieras direkt av dem.

ASGI fokuserar också mycket på den nuvarande situationen i Ungern. UNHCR begärde ett tillfälligt upphävande av asylansökningar i Ungern, enligt reglerna i Dublin-förordningen:
”Med tanke på de allt sämre förhållandena för asylsökande i Ungern, ber vi om ett upphävande av omfördelning av asylsökande till detta land, så länge som den ungerska regeringens politik inte är i linje med europeisk och internationell lag.”

De erbjuder en så kallad ”antidiskrimineringstjänst”, med juridisk hjälp mot etnisk och religiös diskriminering i Italien, och har ett centrum i Milan, samt ett antal mindre kontor i Turin, Florens, Neapel, Rom och Verona, ett nätverk som samarbetar för att övervaka diskriminering av migranter. Det finansieras delvis av OSF.

Enligt ASGI är skälen för migration till Europa ”krig, förtryckande regimer och diktaturer, kolonialismens följder, exploatering av naturresurser i Afrika, demografisk tillväxt och klimatförändringar”.

På samma sätt deltar Migregroup i projektet Boats4people och stödjer nätplattformen WatchTheMed, som visar så kallade ”dödskartor” och vill belysa kränkningar av migranters rättigheter vid EU:s yttre gränser.

WatchTheMed grundades av NGO:n Habeshia, som leds av fader Mussie Zerai, där intresserade afrikaner kan hitta information om hur man kan ta sig till Europa över Medelhavet med hjälp av NGO:n Sea-Watch, för närvarande verksam på Medelhavet för att transportera migranter till Europa.

CILD, skapat 2014, är ett nätverk av organisationer som vill främja rättigheter och friheter för alla, med kampanjer och juridiska initiativ. CILD vill se lättare vägar för migranter vid ”blandade inflöden”. Efter en ny lagändring om ensamkommande minderåriga i Italien, har nätverket krävt en ändring av medborgarskapslagar, där man vill byta nuvarande Ius Sanguinis (blodsrätt) till Ius Soli (territorialprincipen).

CILD:s verksamhet omfattar projektet Open Migration, som fokuserar på att ”faktagranska nyheter” om invandring. De vill bemöta avslöjandena om hur NGO:er agerar på Medelhavet och hävdar att asylansökningar inte överbelastar det juridiska systemet. De hävdar också att invandrare är överrepresenterade i fängelserna på grund av häktning i förebyggande syfte, och bortser därmed från information som visar att migranter begår brott i Italien i sex gånger högre utsträckning än infödda italienare.

De flesta av dessa organisationers budgetar är sällan öppna för granskning, vilket visar en avsaknad av transparens och öppenhet.

Nätverket kopplat till OSF har som huvudtaktik att använda antidiskrimineringslagar för att främja obegränsad invandring genom avskaffandet av gränser. Tanken formuleras uttryckligen i flera av dessa organisationers manifest.

De flesta organisationer lyfter fram sina extrema ståndpunkter som ”faktabaserade” eller ”sunt förnuft” för att ge sig själva en aura av vetenskap, samtidigt som de levererar en subjektiv och ideologisk tolkning av information och bortser från obekväm fakta. Det är också skälet till att de utelämnar kriminellas nationalitet.

Den italienska regeringen agerar nu som om den konfronteras av en ”naturkatastrof” och låtsas som att de inte har något ansvar för vad som sker kring den nuvarande migrantkrisen. Verkligheten ser helt annorlunda ut. Det ”populistiska” partiet Femstjärnerörelsen upptäckte en video där Emma Bonino, tidigare utrikesminister, erkände att den italienska regeringen hade gått med på att alla som räddas av Frontex ska föras till Italien.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Facebooks ”svarta lista” har läckt

Facebooks ”svarta lista” har läckt

🟠 Den sociala mediejätten Facebook har en längre tid använt sig av en ”svart lista” för att kunna stänga av, eller skuggbanna, användare som på olika sätt interagerar med de svartlistade organisationerna eller individerna. Ett 20-tal svenska organisationer finns med på listan, men nästan samtliga utgörs av musikgrupper med nationalsocialistisk profil som lagt ned för flera decennier sedan.

Om Einárs död och hur Sverige blivit mer som USA

Om Einárs död och hur Sverige blivit mer som USA

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Torsdagen den 21 oktober sköts 19-årige gangsterrapparen Nils Einar Grönberg, bättre känd under sitt artistnamn Einár, ihjäl på öppen gata i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Enligt uppgift dödades han med ett flertal skott i bröstet och huvudet – en ren avrättning av den sort som blir allt vanligare i kriminella miljöer.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Facebooks ”svarta lista” har läckt

Facebooks ”svarta lista” har läckt

🟠 Den sociala mediejätten Facebook har en längre tid använt sig av en ”svart lista” för att kunna stänga av, eller skuggbanna, användare som på olika sätt interagerar med de svartlistade organisationerna eller individerna. Ett 20-tal svenska organisationer finns med på listan, men nästan samtliga utgörs av musikgrupper med nationalsocialistisk profil som lagt ned för flera decennier sedan.

Facebooks hemliga lista över farliga individer och organisationer läckt – flera svenskar utpekade

Facebooks hemliga lista över farliga individer och organisationer läckt – flera svenskar utpekade

🟠 UTRIKES Tidskriften The Intercept har kommit över Facebooks lista över det som bolaget klassar som farliga individer och organisationer. Listan, som varit hemlig tills nu, är uppdelad i olika segment som terror, brott och hat. Många sedan länge avlidna dyker upp, som till exempel Adolf Hitler och Benito Mussolini. Flera svenskar, företrädesvis musiker, finns där också, framförallt på grund av deras ”hat” – men inga aktuella Sverigebaserade kriminella gäng eller klaner återfinns.

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

🟠 UTRIKES Den förre amerikanske presidenten Donald Trump kommer under november att lansera en egen plattform bland de sociala medierna, som han säger ska kunna konkurrera med de ”liberala techjättarna”. Plattformens namn kommer att bli TRUTH Social, rapporterar bland annat den amerikanske TV-kanalen CNBC.

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

🟠 Energi- och logistikkrisen förvärras: Den globala energikrisen med höjda el- och bränsle­priser förvärras för var vecka. Samtidigt börjar konsekvenserna av en i praktiken kollapsad försörjningskedja göra sig gällande på allvar med tomma hyllor i allt fler butiker världen över. Indiens kollager är på väg att helt ta slut och Kina har återigen drabbats av översvämningar som ödelägger både jordbruk och industrier. Vattenmassorna har slagit ut produktionen hos nästan tio procent av Kinas kolgruvor. Ovanlig köld världen över förebådar en kall vinter.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.