Skip to Content

Platsen för attentatet, Charlie Hebdos förra redaktion. Platsen utanför har fått en minnelplakett för offren och har döps om till 'Yttrandefrihetens torg'. Foto: Google Maps
UTRIKES

Knivattack i Paris utanför Charlie Hebdos gamla kontor

Digital utgåva

Franska medier uppger att ett knivdåd har skett i Paris i förmiddags. Ögonvittnen talar om minst fyra skadade, varav två allvarligt. Enligt uppgift skall det ha rört sig om ett macheteliknande vapen, och offren skall ha huggits i ansiktet och i huvudet.

Publicerad: 25 september, 2020, 13:16

 • Svenska

Läs även

Frankrikes inrikesminister har avbrutit sitt program för dagen för att bege sig till platsen, och polisen har spärrat av området vid rue Nicolas Appert, där satirtidningen Charlie Hebdo hade sin redaktion fram till attentaten 2015. Två personer sågs fly från platsen efter dådet, men polisen tror att det rör sig om en ensam gärningsman.

Fransk radio uppger att en misstänkt har gripits i området, och polisen uppger att han har blodstänk som tyder på att han är gärningsmannen. Enligt uppgift från inofficiella källor skall mannen även ha erkänt.

Dådet sker kort efter att Charlie Hebdo hade återpublicerat en del av de muhammedteckningar som utlöste attacken 2015, och en pågående rättegång mot medskyldiga till den attacken.

UPPDATERING 14.15

De två skadade personerna uppges jobba på mediekanalen Prémier Ligne. Polisen uppger nu att en andra person har gripits i Paris tunnelbana. Personen skall överensstämma med det signalement som vittnen har uppgett, och som styrks av övervakningskameror i området.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Har ”googlat” på det här och det är påfallande lite intresse från det svenska propagandaministeriet.

  Drar därför slutsatsen att det är våldsamma kompetenshöjare från mena. Dels är Hebdos nya adress hemlig, de tror att den ligger kvar på gamla adressen, och dels pågår rättegången mot de tidigare demokraterna som mördar dem som inte uppskattar islams reaktionära tolkning av hur världen ska styras.

  Det är bra att premiärministern har markerat genom att besöka brottsplatsen. Det skulle däremot inte svenska politiker göra eftersom det i det här fallet troligen beror på ”fel” sorts rasism!
  Den flata inställningen mot muslimsk terrorism är inte ens dold inom svensk politik, alla bidrag och att man undviker att kritisera handlingar jämställda med terrorism är tillräckliga bevis.

  Varför underlåter dessa s.k demokrater att kritisera terrorister när man samtidigt terroriserar dem som uttrycker en oro över den islamisering som sker i samhället? En orsak är förstås att de köper deras röster genom invandringen, den som är betald av dem som terroriseras av staten.
  Men f.ö så finns det inte mycket positivt kring den invandring som kommer från Mena! Mestadels skapar det underskott och social oron; att med msm också spelar med i narrativet bevisar bara det handlar om propaganda. Så länge ingen saklig debatt får ske så kommer den negativa invandringen att pågå.

  • Snövit

   “En orsak är förstås att de köper deras röster genom invandringen, den som är betald av dem som terroriseras av staten.”Ja så är det ju. Samtidigt behövs terrordåden för att visa att “något behöver göras”. Von der Leyens integrerade EU-armpolis , snart på en gata nära dig.

 • Snövit

  “De två skadade personerna uppges jobba på mediekanalen Prémier Ligne”. Jag tror det beror på de är insyltade i denna psyop. Alla Charlie Hebdoattacker har varit psyops utförda i syfte att skapa motsättningar mellan raser i samhället. Det är väl inte värt att nämna vilka det är som ligger bakom, men det är samma klan som utförde psyopen Westminster 322 och Bruxelles 322.

FBI:s hemliga dokument: Hillary bluffade om Trumps ryss-kopplingar

USATidigare hemliga uppgifter från FBI visar att Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton i valrörelsen 2016 godkände en plan för att svärta ned rivalen Donald Trump genom att beskylla honom för kontakt med ryska myndigheter. Dåvarande president Barack Obama ska ha känt till denna desinformationskampanj.

Nationell minneshögtid i Frankrike till minnet av den mördade läraren

UTRIKESUnder onsdagen hålls en högtidlig minnesceremoni för att hedra den mördade läraren. Samtidigt citeras den franske undervisningsministern Jean-Michel Blanquer, som klargör att den franska yttrandefriheten ger rätt att utan inskränkningar presentera fakta, inklusive karikatyrbilder på företrädare för olika religioner. Denna frihet garanteras i konstitutionen.

Nederländerna föreslår dödshjälp till barn

UTRIKESI ett uppmärksammat förslag som troligtvis blir verklighet kommer barn i åldrarna ett till tolv år att få tillgång till dödshjälp i Nederländerna. Förslaget innefattar att svälta ihjäl barn, vilket menas vara en ”gråzon” kontra att aktivt ta livet av dem eller ge dem palliativ vård.

Man halshuggen i Parisförort, åklagarmyndigheten för terroristärenden utreder

UTRIKESMordet ägde rum ikväll nära en skola i Conflans-Sainte-Honorine. Den huvudmisstänkte sköts och greps av polis.

Krav på folkomröstning i Finland om EU:s skuldpaket – Över 50 000 finländare har tagit frågan till riksdagen

FINLANDI Finland har över 50 000 personer skrivit under ett så kal­lat medborgarinitiativ som kräver att en folkomröstning om EU:s gigantiska skuldpaket ska anordnas. Finland har ett system där alla medborgarinitiativ, som når upp till en gräns om minst 50 000 stödförklaringar, prövas i riksdagen. Det EU-kritiska initiativet fick ihop stödet på rekordtid, bara tre dagar.

Gryningsräder mot högt uppsatta franska politiker för deras hantering av Covid-19

CORONAPå morgonen den 15 oktober utfördes husrannsakningar mot ett antal högt uppsatta politiker och myndighetspersoner, som en del av utredningen av deras hantering av coronasmittan. Samtidigt utlyser Frankrike på nytt nödtillstånd, med anledning av Covid-19, och invånarna i flera stora städer beläggs med nattligt utegångsförbud.

Trots bristande resurser – Sverige skänker 1,75 miljarder kronor för att vaccinera utomlands

COVID-19Efter mer än ett halvår med corona, som resulterat i historiskt långa vårdköer när alla icke-akuta operationer ställts in, kommer Sverige att satsa 1,75 miljarder kronor på vård. Men inte i Sverige, utan pengarna går till vaccinationsalliansen Gavi som arbetar med vaccinationer i utvecklingsländer.

USA påstås ha planerat kidnappning av Julian Assange

UTRIKESTvå tidigare anställda vid ett spanskt säkerhetsföretag hävdar att amerikanska myndigheter avlyssnade Wiki­leaks-grundaren Julian Assange, och även övervägde att kidnappa eller förgifta honom, när han uppehöll sig på Ecuadors ambassad i London.

Gå till arkivet

Send this to a friend